|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale slicznotka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42078859]Sammi ja już o tym pisałam kiedyś ![]() ![]() Mały śpi, chata ogarnięta, nawet ja się zdrzemnęłam. Dziś jakoś lepiej trochę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no i super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
probowalam sie nacytowac od godziny, ale oczywiscie dziecko mi nie pozwala kejt- gratulacje!!! ale duzy Fi!
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Ciekawe co za smakołyki teściowa Ci wiozła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej! mnie już znieczulenie puscilo i strasznie boli... Nie działają leki p.bolowe, a dostałam dużo, więc muszę mieć chwilę przerwy. Po morfinie tylko spac mi się chce;-)
dzięki za miłe słowa. Ładny Fi, zabierzemy go do domu;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |||
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() U mnie ciężki wieczór wczoraj był.Musiałam z Tzem na IP jechac bo mi dwa razy prawie zemdlał... ;( ledwo go złapałam.Ubrałam Laure i pojechalismy.Okazało sie ze ma bardzo wysokie cisnienie i to poczatek byc moze nadcisnienia ![]() A dzis jestem z siebie dumna.Byłam sama autkiem z Laurą u lekarza i w miescie.Pisałam wczesniej ze ma wysypke.Nasiliła sie ![]() ![]() ![]() -mam odstawic całkowicie na tydzien nabiał ![]() -po wypraniu ciuszkow przez pralke jeszcze wypłukac je w ciepłej wodzie i dopiero rozwiesic do suszenia -wszelką odziez i nasza pościel ktora ma kontakt z dzieckiem prac w dzieciowym proszku i płynie ( posciel juz piore od pocztaku bo mała lubi lezec w naszym łozu) -2 razy dziennie kapac ją w nadmanganianie i za tydzien do kontroli.Modle sie zeby to nie była skaza ![]() ![]() ![]() Poprosimy o kciuki ![]() Ahaaa i dobre wiesci: Laura waży juz 4125 g ![]() Babka mowiła ze sporo przybrała na wadze i ze jej bóle brzuszka i wzdęty brzuszke to moze byc tez objaw przejedzenia ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Masakra...jak ja nie cierpie takiego zbywania i olewania ......... Mnie powiedzieli w szpitalu ze tak i kładłam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a nogi na nogach szybciej rosną i paznokcie u rak jak szalonee......
Najukochańszy skarb-LAURA ![]() Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-08-02 o 18:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przespałam godz ur syna 18:24 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42061381]A ja dzisiaj mam kryzys... Ze nie nadaje się na mamę noworodka..juz drugi raz ![]() ![]() Ze takie większe dzieci są dla mnie łatwiejsze w obsłudze, a takie malutkie to różnie z tym bywa, choć powinnam juz wiecej wiedzieć i być przyzwyczajona bo to juz moje drugie.. I podchodzic do tego z dystansem.. Buuuu... Mam dzis stresa, zmęczona jestem, mam chwilowo dość.. I choć powtarzam sobie raz po raz ze to tylko kilka miesięcy w życiu taką sytuacje będę miała.. Że potem będzie lepiej i będę się z dzieckiem lepiej dogadywać.. To cieżko mi to ogarnąć ![]() ![]() Nie wiem czy ktoś coś zrozumie z tego chaosu słownego, ale ciagle się z czymś śpiesze żeby zdarzyć zanim mały się obudzi.. Więc lecę.. ![]() przytulam ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42061793]Teso łączę w bólu. Ja też mam dzisiaj kryzys. Wyłam przed chwilą z Małym. Jeszcze niedawno ściągałam po 400 ml z piersi, teraz mam jakiś kryzys laktacyjny i muszę ściągać co karmienie na każde następne. A że moje dziecko niechętnie samo śpi, to ja w ogóle już chyba spać nie będę - on je, potem nie chce spać, po godzinie - 1,5 muszę mu jeszcze trochę dać, potem jakoś usypia na godzinę - 1,5, w tym czasie ja muszę odciągać. I też mi się wydaje, że się nie nadaję, nie rozumiem mojego dziecka, nie umiem go uspokoić jak płacze inaczej niż tylko na rękach lub butlą. Piszecie, że śpiewacie dzieciom, czytacie wiersze - a mój jak leży sam, to płacze i nic go nie interesuje, żadne śpiewanie tylko butla. Jestem beznadziejna, bezradna i nie wiem, co mam robić.... Dodatkowo mam inne problemy - z TŻem ciężko mi się ostatnio dogadać, z mamą również, ale to już nie na ten elaborat, może jak będę miała znowu dostęp do klubu, to opiszę sprawę... A jak czytam, jak Wy sobie radzicie, gotujecie obiady, robicie pranie, to się tym bardziej dołuję, bo ja jem obiad, jak mi ktoś zrobi, nie mam czasu nic ugotować.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() niech sie szybko rana goi ![]() a Kuzynka niech sie buja i tyle.
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
prześliczna i jest i wielkie
![]() ![]() Dzoan! Nie płacz wariacie, pomyśl, że to już ostatnie samotne godziny, za niedługo będziesz tuliła Olka w ramionach! ![]() Piękna modeleczka, to i zdjęcia można ciągle trzaskać ![]() śliczna kluseczka ![]() Jak dobrze, że lekarze zauważyli jej sporą wagę i wszystko poszło tak gładko ![]() trzymam bardzo mocno kciuki kejt, żebyś jak najszybciej wróciła do żywych ![]() A Fi rzeczywiście taki słodki, że i ja bym się o niego pokusiła ![]() O matko, mam nadzieję, że po lekach tż poczuje się lepiej ![]() I ![]() ![]() Jak napisałam, tak zrobiłam, obiadu nie gotowałam, za to pochłonęłam pół ogromnej pizzy i zapiłam pepsi ![]() ![]() ![]() Wklejam zdjęcie bebzola (38 tc), żebyście nie zapomniały, że jakieś resztki ciężarówek jeszcze tu są ![]() I mam nadzieję, że to jedno z ostatnich zdjęć, bo już nie daję rady się toczyć nawet...
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie wygladasz ale to juz CI mówiłam, wiec sie powtarzam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Laura biedna z tą wysypką ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i za Tżta żeby to jednak nie był początek nadciśnienia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Tweed jak zwykle sexi mama ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Jakierko
![]() Aga Plastfajne sierściuszki ![]() ![]()
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Specjalnie na tę okazję skosiłam nogi, umyłam włosy (po 4 dniach) i się pomalowałam, coby nie straszyć, a skończyło się na dowozie ![]() A kulka może i nie ogromna, ale cięzka jak cholera już ![]() Zobaczymy, jaka będę sexi, jak urodzę i po nocach nie będę spała ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Za niedługo mnie pewnie tż z kompa zrzuci, bo ma prezentację do zrobienia na poniedziałek. Mam nadzieję, że na weekend też nie będzie jakiegoś ogromnego wysypu rodzących, bo raz że upały, a dwa, że może mnie być mniej niż więcej, a wolałabym być na bieżąco z pierwszą stroną i informacjami ![]()
![]() |
#4334 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dasz rade...ja musze dac rade i milion innych mamusiek bo kto nie da ra dy jak nie MY? ![]() ![]() Oliathcudne te twoje kobity ![]() Madi super ze juz w domku ![]()
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to chciałabym już urodzić i być z wami na bieżąco, bo tak to nawet nie mam nic do powiedzenia w kwestiach poporodowych, opiece nad maluszkiem etc. A nie lubię nie mieć zdania
![]()
#4336 |
Zakorzenienie
|
Zuzia wczoraj skonczyła 3 tygodnie i posyła Wam fotke
![]() Dziewczyny, które czekają jeszcze na poród, wiem, ze wiele z mam ma problemy z karmieniem. Wiem, zę to bywa różnie i u każdego inaczej ale chce Wam przesłać optymistyczną myśl u nas nie ma problemów z karmieniem, w 3 dobie miałam lekki nawał ale w nocy przystawiałam dzicko dosyc czesto do piersi i na drugi dzien juz było ok. Nic mnie przy karmieniu nie boli, miałam raz tylko troszke wystrzepiony sutek ale nie bolał jakos mocno i szybko sie goiło. Dziecko pieknie łapie pierś, pije tak głośno że słychac ja w całym mieszkaniu i jest to bardzo zabawne. No i przede wszystkim Zuzia śpi nawet po 4-5h (zdazylo sie i 6-7), a mnie straszyli, że dziecko kp śpi max 1,5-2 h bo ciagle jest głodne. No i Zuzia ładnie przybiera na wadze. Wiec myślcie pozytywnie, ja bardzo chciałam karmić dzieco piersią juz od poczatku ciąży i prawdopodobnie moje nastawienie dużo pomogło. Do tego wydaje mi się, że sprawa przenoszenia ciązy nie jest taka zła jak ja ją sama widziałam, bo moje dziecko przez to ze przyszło 7 dni po terminie ma świetnie rozwinięty przełyk, jelitka i wszystko co tam mogło sie rozwijać jeszcze w srodku. Jem schabowe, wszystkie owoce (pestkowe tez), nawet surówke z kapusty jadłam i smazoną cebulke w jajecznicy, i nie ma żadnych problemów (obym sobie nie wykrakała ![]() Nie pisze tego żeby sie chwalić jak to u nas super, po prostu chce pokazać, że kp nie musi oznaczac meczarni i problemów, których współczuje wszystkim mamusiom, które przezywają rozterki co do kp i problemy brzuszkowe u dzieci. Ot co chciałam napisac |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Tweed ale jesteś na bierzaco w kwestii ciazowej a jeszcze trochę was tam jest.
Nie wiem jak jutro z wyjściem. Mała ma małe leukocyty i szmery w serduszku. Jutro powtórzą badania i będzie wiadomo. Podobno dzieci po cc często mają takie szmery, ale mnie to i tak martwi. A ją mam zespół popunkcyjny czy jakoś tak. Głową mnie boli cały dzień, niby po paracetamolu przeszło ale wróciło. Na obchodzie wieczornym Zapomnialam powiedziec więc jak zabrały Ale na badania serduszka to poszłam do gin i się wygadalam. Dostałam jakieś kropelki, tabletke i czopek po którym chce mi się do wc a raczej nie powinnam. O losie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() tego samego życze Domci i MalejCzarnej ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
ja sie jak głupia martwie nawet podrapanym policzkiemu Zuzi, a jak dowiedziałam sie ze ma naczyniaka na czole to pół dnia płakalam a w sumie nie ma o co, |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Iwonka to ja sie tez podpisuje pod Twoimi slowami,co by ciazowki nie myslaly ze jest tragedia.kazde dziecko jest inne.a Ty Iwonko bardzo dobrze to ujelas...sama myslalan ze przy kp bd tylko na chlebie:-P i marchewce a jadam kotlety itp
![]() Iwonka ale klusia Twoja Zuza ![]() ok,zjadlam szybka kolacje odkladam Zuze do jej lozeczka i ...rozkladam deske do prasowania i prasuje ![]() twee slicznas jest ![]() ![]() (zarcik ha) ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- iwonka,czemu plakalas o to?wsumie jak uslyszalam nazwe naczyniak to tez sie przerazilam (glupio mi sie kojarzy z jakims rakiem czy czyms!) ale mowili ze to nic zlrgo,wlasnie przez to ze dziecko o jakas kosc sie opieralo itp..i ze to zejdzie... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | ||||||
Zakorzenienie
|
cudna
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42077183]Kejt gratuluję!!! Mlodzian zjadł, pobeczal, uspokoił sie oczywiście dopiero po butli po raz drugi i śpi na mnie.. odkladam go do lozeczka i poodkurzam, taka jestem wyrodna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No i super ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje ze sie młodziencowi odmieni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzoan ![]() ![]()
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Z ta moja głową to zła jestem. Bo 24 h lezalam na plask starając się nie podnosić głowy. Czasem się zdarzyło. Potem po pionizacji kazali się ruszać żeby się oczyszczac i chodzić żeby zrosty się nie zrobily. Teraz okazało się że ruszać tzn w łóżku np tyłek góra dol, a chodzić owszem, ale oszczędzac sie i widać przedobrzylam.
Polecialam teraz do położnych zapytać co jeżeli czopek w wc wyladuje to kazały iść go wydalić i dały nowego. Ale nie wyszedl ![]() Ruch na patologii, chyba będzie jakiś poród, a może i dwa: ) I powietrze coś się ruszyło bo rolety coś zaczęły tańczyć. W ogóle to teraz na dyżurze jest fajna gin. Ona prowadziła mi ciążę z Małgosia. I jest teraz dla mnie miła mimo, że w tej ciąży nie chodziłam do niej bo nie miałam kasy. A teraz jak ma dyżur to widzę że ma autorytet i jest tutaj lubiana bo fajna atmosfera się zrobiła i te położne uśmiechnięte, ona też chodzi po oddziale i słychać jak się śmieje, a nie że zamknięta w pokoju lekarskim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tweedsexi babo,jak zawsze mordeczka slicznie umalowana ![]() Iwonkarosnie mała ![]() KP nie musi byc straszne...ja miałam opory,obawy a przekonałam sie...Juz mnie nie razi molestowanie cycka przez Laure,lubie jak je i mi w oczy patrzy głodmorek ![]() Na początku piersi bolały,brodawki popękały i to był jeden ból przy jedzeniu ale wytrzymałam.Przezwycięzył am tez nawał...i zycze pozostałym laseczkom zeby sie nie poddawały i zeby KP to była dla nich przyjemnosc i integracja z maluszkiem ![]()
![]() |
#4343 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I dzięki za ten cały opis ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że teraz wieczorem chociaz macie chłodniej z Alą w sali. Ja idę spać dziewczyny, pewnie nasze kręgi laktacyjne ruszą z odsieczą spamową późną nocą ![]() Dobrej nocy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam....
Laura była dzis nie do zniesienia....marudziła,s krzeczała,wrzeszczała.Dob rze ze u lekarza spała.Uwielbia jezdzic autem i dobrze sie jej w nim spi ![]() Ukołysałam ją po wybojach i ostro spała i badana była na śpiocha. A w domu jazdaaaaa ![]() Tz wszedł do pokoju ,spojrzał i stwierdził :,,jak ona Cie kocha" :love" az mi sie ciepło na sercu zrobiło ![]() ![]()
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podobne znamie na oczkach to tzw pocałunek anioła, i Zuzia go ma ![]() Jestem dzisiaj bezgranicznie zakochana w swoim dziecku, jest piękna, cudna, wspaniała, ma bystre oczka, nie płacze, śpi pięknie, pije pięknie no anioł! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro Tz chce jechac na cały dzien do babci ale jak Laura tak bedzie od rana marudzic to wole zostac w domu. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- [QUOTE=iwona335;42083066] A podobne znamie na oczkach to tzw pocałunek anioła, i Zuzia go ma ![]() /QUOTE] Laura ma na lewej powiece taki pocałunek. ![]()
![]() |
#4347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i sprawdza sie: Zdenerwowana mama = nerwowe dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta morfina to zawsze po cc jest podawana? Bo mi mówili tylko o paracetamolu i ketonalu. Ale ja żadnych przeciwbólowych nie brałam od drugiej doby, bo jakoś nie czułam takiej konieczności. W ogóle bardzo dobrze się czułam i czuję, nic mnie nie boli. Rana po cięciu trochę swędzi, ale musi się zagoić. Was za to złapały skutki uboczne ![]() ![]()
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj sprawdza sie-dlatego staram sie trzymac nerwy na wodzy i czule oraz spokojnie do niej mowic ale mysle sobie co innego ![]() Potem jak Laurosława nie słyszy to sie skarże Tzowi ![]() Ahaa zapomniałam napisac-jak tesciowie byli to w miare obyło sie bez rad..... Jak juz w niedziele z rana wyjechali to my wybylismy do babci.I tesc zadzwonił zeby mi tylko przypomniec ze jest duzyyy upał i zeby dziecko w cieniu było ![]() ![]() No i tesciowa tez mi przypomniała o tym cieniu i zebym czesciej jej cycka dawała bo jest przeciez upał............. Oj chyba ze 2 razy dzwonili w tej sprawie ...... No i juz wiecej nie wspomne przy niej ze Laura dzien wczesniej marudziła i płakała bo mi powiedziała ze to dobrze bo musze wiedziec ze mam w domu dziecko........ nie było tak źle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.