Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 21:59   #2701
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
2. właśnie jutro mamy drugie podejście do baseuu-trzymajcie kciuki
3. byłam dziś wreszcie u dentysty. założył mi tymczasowe wypełnienie w tym zębie w którym mi plomba wypadła i zrobił rtg zębów i mam 5 do leczenia... ciąży mnie trochę zdewastowala... umówiłam na pon na pierwsze starcie na szczęście mam leczenie za free że względu na niedawną ciążę
4. tz zupełnie niespodziewanie dostał zwrot podatku za pracę w UK w 2011 roku więc jesteśmy £300 do przodu
5. skok u nas nie mija. dziś ksiezniczka akceptowala tylko noszenie. nawet jedzenie nie stanowiło atrakcji... w ogóle od kilku dni jak je to ciągle przerywa, żeby się do matki pośmiać i pogadać. po czym łapie za pierś ssie 10sek i znów zaczepia do rozmowy oczywiście w skutek tego całe jesteśmy w mleku
6. Cloche Ty pisała, że Flo śpiewa, prawda? To mogą z Sofia występować w duecie

jak mi się cos jeszcze przypomni to napisze.

a Justi, Ty nam.pisalas czemu jesteś teraz z nami w takim ograniczonym wymiarze? bo nie pamiętam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
widze, ze za granica tez maja bałagan w papierach i wzywaja kiedy im się podoba
kciukasy za basen! oby Sofcia pokazala innym dzieciom pozycje zabki
u Was chyba same dobre wieści, darmowy dentysta, zwrot kasy, uśmiechy młodej zaczyna być z gorki! Nelka tez je, je, patrzy na mnie tymi swimi wielkimi oczkami i szczerzy się jakby mnie pierwszy raz zobaczyla urocze! a jak tatuś wraca z pracy to swiata poza nim nie widzi i mamy oklepana w ciągu dnia buzia schodzi na dalszy plan

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
O i takie pytanie: Czy któraś z was planuje rodzeństwo dla maleństw w niedalekiej przyszłości??

Ashy to za tą kaskę coś zaplanujcie

Cholender, zanim sprzątać, czy cokolwiek to sobie na wizazu siedze:P ALe studiuję ważne info:P NP czy mogę koperek Jesteście lepsze, jak wikipedia
ja cale stadko takich udanych babelkow jak Nelcia niech no tylko wylecze tarczyce. Aaś, sprzedaj patent na bliźniaki...jedna ciaza brat, siostra i spokoj

Nuna, w nocy się nie sprząta idz spac. doprowadzasz mnie do kompleksow z tym sprzątaniem
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:02   #2702
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
u mnie hmm chyba nam sie dziecko naprawilo ... mowie chyba bo 2 dni to za malo i nie chce zapeszac
ale znowu na noc zasnal sam bez suszarki w dzien 2 drzemki w domu 20 min bez suszary i jedna na dworze ale dluga 2,5 godziny
dla Michasia

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
Wysprzatalam dzis caly dom(dobrze ze malo m2mielismy gosci niunia dzis byla aniol i UWAGA moja Kochana Kruszynka 2tyg temu zaczela przewracac sie na brzuch a dzis??a dzis z brzucha na plecy!!!le jestem dumnaB-)tyle mam energi przez to ze chyba zaraz drugi raz posprzatam;-)nie mam jak na kompa wejsc przeczytalam co nieco i spadam
Ile to radosci

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:02   #2703
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy bazę i fotel z Cybexa. Fotelik jest do 13 kg (?) a jaki następny to nie mam pojęcia, jeszcze się nie orientowaliśmy
ok, myslalam ze MC kupiłam na all pebble z baza i teraz mam dylemat czy kolejny będzie pearl czy sprzedać komplet i kupic cos innego
Stary 2013-08-27, 22:06   #2704
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Podczytuje was od dluzszego czasu :p wiec wypadaloby sie przywitac
jestem mama czerwcowa,ale udzielam sie glownie na watkow lipiec-sierpien. Widzialam,ze pare moich watkowych kolezanek tu zawitalo
Mam corcie Hanie,ktora urodzila sie 23.06 przez cc. Porod mialam ciezki,po 12h w koncu mnie scieli,rodzilam w Katowicach w Bonifratach

Cześć
Też rodziłam w Kato i też po 12h poszłam na stół

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jednego lekarza z porodówki, jak mnie widział to się uśmiechał a na obchodzie jak miałam doła to powiedział "to jest ta co nie krzyczała przy porodzie i szybko rodziła" czy jakoś tak, i jedną lekarkę jak poszłam po receptę z małą i się okazało że zapomniałam czegoś to powiedziała, że mam zostawić u nich dziecko bo co będę tak z małą latać, ona się nią zajmie. Jak wróciłam Paula miała mały bunt ale nic, lekarka cała uśmiechnięta próbowała ją uspokoić.
Za to jedna położna (całe szczęście nie moja) jak przyszła na przedporodową i mówię, że mnie coś na dole brzucha boli i tak co parę minut to powiedziała że to nie są skurcze i mam głęboko oddychać jak się pojawia (a to były skurcze i miałam oddychać płytko )
Eh, daleko, szkoda. Ale ktoś tu jeszcze był z tychów ... nie pamiętam kto.
Może to ta sama co mnie przyjmowała na IP - wysoka, czarna z długimi włosami ??

Próbowała mi wmówić, że to przepowiadacze i na pewno jeszcze nie rodzę

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Srednio. Ogolnie jestem zawiedziona szpitalem. Lekarze faceci fajni ( jeden byl z lekarka ppd koniec akcji sn i potem mnie cial),lekarka z ktora mialam stycznosc fatalna (skad ona ma wiedziec jak boli skoro nie rodzila ),nie byla mila. Za to bardzo spodobaly mi sie lekarki na noworodkach
Widzialam ze na tapecie temat Woombie. Ktoras uzywa?

A ja oprócz położnej/pielęgniarki na IP cały personel wspominam bardzo dobrze Położna na porodówce cudowne! doktorka na IP w porządku - potem też była przy badaniu na porodówce i pomogła mi przy wypisie itd. Już zapowiedziałam mężowi, że kolejnym razem też rodzimy w Kato

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale chusty kolor fenomenalny!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:07   #2705
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bylam dzisiaj ze znajoma mamuska w rossmanie i biedronce (przedluzylysmy sobie spacer) i musze Wam powiedzieć, ze ta dieta dziecka to czarna magia...nie wiem jak to jest, ale kazda mama robi to zupełnie po swojemu, jedna wielka samowolka. nie wiem czy pediatrzy maja na to jakiś wpływ? ja tu od Was dowiaduje się jak to powinno wygladac żeby miało rece i nogi...ale inne mamy ehh jestem zalamana. nie chciałam się wymadrzac, wiec tylko obserwowałam. mala ma niecale 5 miesięcy (ur. 2kwietnia), OBIADKI je od 3,5mies. karmiona mm. NIE LUBI samej marchewki, wiec dostaje gotowe dania - zupa marchewkowa z ryzem, zupa jarzynowa, warzywa z kurczakiem i kaszka pszenna czy ja jestem dziwna i powinnam się edukować, czy jak? według bobovity to sa dania po 5 miesiącu...obiadki po 4 miesiącu pominela, bo to kalafior, brokuł, groszek - powodują wzdęcia, wiec ich nie podaje. sama marchewka nie smakuje...ok niby je te słoiki od półtorej miesiąca (zjada sloik na raz!), ale to można tak od razu z grubej rury? myslalam, ze trochę jednak potrwa zanim dojdzie się do takiego poziomu zaawansowania hehe.
pytałam ile razy mala je mleko - bo Wy tu pisalyscie, ze obiadek zastepuje jedno karmienie. a u nich znow wesoło: rano kaszka, później mleko, następnie obiadek, deserek, kaszka i w nocy mleko. czyli 6 posilkow w tym tylko 2x mm (i tu mama narzekala, ze wypija max. 90-120ml, a powinna 180 według opakowania) kupa podobno w końcu codziennie, bo na samym mleku była co 2-3 dni. nie za bardzo szalona dieta jak dla takiego małego baczka? na opakowaniach napisane, ze po 4 mies. ale czy faktycznie można to wszystko podawac? napiszcie proszę jak Wy to widzicie i czy to ja powinnam się edukować?
aaa i deserków ABSOLUTNIE NIE KUPUJE z hippa, bo sa kwaśne i mala nie chce...za to bobovita i gerber pyszne słodziutkie (ja nastawiałam się wlasnie na deserki hippowe...bio i bez cukru)

oilatum taniej wyszedłby Ci w dozie
Jak zaczela rozszerzac diete w wieku 3.5 mc to jak ma 5 to na miesie moze byc , niektore dzieci moze nadaja sie na wczesniejsze
rozszerzanie diety ja ze swoim nie ryzykuje zaczne powoli od sinlaca kazda nowosc dam przez 2-3 dni zeby reakcje sprawdzic a pediatra wplywu nie ma na to co i kiedy matka poda dziecku ewentualnie moze cos zasugerowac, szczerze to boje sie troche tych nowinek ze wzgledu na brxuszek M.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mi leżaczek ratuje czasem "życie" a bardziej obiad czy sprzątanie łazienki, bo jak gotuje to biorę Przemka do leżaczka i mu śpiewam czy coś gadam i czasem uda mi się coś zrobić nawet =] a tak musiałby na kocu leżeć i zaraz by marudził. ale nie przepada jakoś specjalnie za leżaczkiem, nie wiem dlaczego
karuzelka to wielka miłość, myślę że warto

Marchewka gdzieś mi się obiło o uszka że do 900 zł miesięcznie można bez działalności sprzedawać ... a może rocznie? niech mnie ktoś poprawi bo sama jestem ciekawa!

a ja mam z kolei inne pytanko: czy śpiworki są bezpieczne do spania? mam wrażenie że Przemek by wyciągnął z niego łapki jakby machał nimi bardzo i nie wiem czy się jakoś nie zapląta w niego, zaś go kocami nakryłam zamiast dać do śpiworka a noce chłodne już są

ja mam dpiworek z ramiaczkami bez rekawow to e takim chyba nie zakopie sie ale ze mam rozm. 6-9 to m. Pewnie nie doczeka go bo juz na styk:banghead:

Cytat:
Wow! Niezłe zaopatrzenie

Mnie kolana na szczęście nie bolą, ale... od jakiegoś czasu znowu mam problem z plecami Głównie jak się budzę to mnie bolą i czasami jest tak, że muszę chwilę odczekać zanim wstanę bo nie umiem Nie wiem czy to wina łóżka (bo śpimy na innym) czy znieczulenia po cc

a mnie boli nadgarstek prawy na maxs nie.moge reka ruszac ale od czego ??? Nie wiem

Cytat:
a tak w ogóle to od tygodnia jest mi ciągle niedobrze i chce mi się rzygać.. hmmm

Oooo kochana skas ten objaw znam hii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:08   #2706
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ok, myslalam ze MC kupiłam na all pebble z baza i teraz mam dylemat czy kolejny będzie pearl czy sprzedać komplet i kupic cos innego
Gdybym miała MC to kupiłabym ten drugi fotelik, który pasuje też do bazy (o ile czegoś nie pomieszałam).

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
a mnie boli nadgarstek prawy na maxs nie.moge reka ruszac ale od czego ??? Nie wiem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:08   #2707
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
to przyjeżdżaj, a najlepiej przyjeżdżajcie ja niestety mało mobilna jestem :/ dziś byliśmy w ZUSie w centrum, to Młody dzielnie zniósł jazdę tam, załatwianie na miejscu spraw, ale z powrotem już zaczynał marudzić. a że byłam z przyjaciółką która do nas przyjechała to stwierdziłam że wykorzystam i podejdziemy do MOPSu jeszcze, bo tam ciężko z wózkiem, to z powrotem już była awantura, no w sumie po 3 h w wózku to się Młodemu nie dziwię, marudny był potem po południu strasznie. chociaż poszłyśmy na szybkie lody w centrum, tam go wyciągnęłam z wózka to miał pełnie szczęścia jak oglądał świat
hehe, tak to tylko w Polsce...ośrodek POMOCY SPOLECZNEJ i nie da się wjechać z wozkiem rozbawilas mnie!

a jakie macie lozeczko? to większe? bo według mnie kołderki 120x90 sa lepsze niż te 135x100 - one i tak sa duuuuuze spokojnie mogliby produkować polowki.

Przemek czaruje kobiety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 22:15   #2708
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ale super i kolor fajny

Mam jeszcze jedno foto, wcześniej jakoś nie chciało mi się wgrać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130825_085246.jpg (89,6 KB, 31 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:16   #2709
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A takie pytanie z innej beczki ;-) dogrzewacie już przed kapaniem? U mnie w domu jest 21 stopni i Malemu po wyjęciu z wanienki jest ewidentnie zimno. I chyba zacznę nagrzewac pokój. Jak to jest u Was?
Ja mam przed kapiela okolo 25 stopni wiec jeszcze nie

Cytat:
koper pilam już w pierwszych dniach po porodzie. nie wiem czy to miało wpływ na kupe młodej, ja miałam większe gazy
lepiej zebys wypila sok jablkowy...

hmm, może zamiast mowic, ze cie to denerwuje powiedz wprost NIE CHCE I NIE BEDE JUZ UZYWAC TETRY. niech on tego nie odbiera jako komunikat "denerwuje mnie tetra, macierzyństwo mnie meczy, ale będę meczennica i dam rade. ponarzekam sobie i mi przejdzie".
szczerze to nie wyobrażam sobie żeby przez 2 miesiące OJCIEC przebral 3 pieluszki gdzie on jest jak Julka robi w pieluchy?
a na tekst, ze wyczytal o prasowaniu tetry tez trzeba było oddac konkretny argument w stylu "a nie wyczytales miedzy wierszami, ze mezczyzni pomagają przy dzieciach"? brrr może i wredne, ale ich czasem trzeba sprowadzać na ziemie.

heee

Cytat:
Bankowy szpieg Aas, pewnie ledwo doczlapala do kompa, wlaczyla wizaz i dziewczyny już skarzyly tacie

Heee oby tak.bylo hii mam.nadzieje ze sie odezwie do nas

W przyszlym tyg. Jak D. Pojdzie do szkoly to poodwiedzam lumpki moze trafie kurtke dla M. A i musze mu skiety kupic bo wszystkie zamale pietki ma na polowie stopy hiii
Stary 2013-08-27, 22:17   #2710
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ciągle jestem opóźniona.. ale już spoko bo teraz jestem już 6 dni do tylu a nie 3 tygodnie...

Mam pytanko.. Jakbym chciała coś sprzedawać na allegro, to kiedy mogę sobie sprzedawać tak po prostu a kiedy muszę mieć działalność gospodarczą?? to od kwoty zależy czy jak?
hmm, jeśli sprzedajesz własne rzeczy (ubrania np.) to chyba możesz handlowac ile chcesz. slyszalam teorie, ze powyżej 1000zl US może scigac ale roznie to bywa
http://biznes.interia.pl/news/handel...iskusa,1288803

Cytat:
Co za tekst
okropnie to smierdzi. nie kupujcie musteli
Stary 2013-08-27, 22:19   #2711
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny współczuję Wam tych "przygód" z dziećmi ale na pewnoi będzie lepiej.
My już 3 tyg temu odstawiliśmy dicoflor i kupku są codziennie.
Wszystko wróciło do normy po ukończeniu 3 m-cy
No to super!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja muszę załatwić to przedłużenie w końcu jak wrócimy no i becikowe.
Jak to jest z becikowym tzn. do kiedy liczą się dochody za 2011 rok ??

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
I miałam kupować ten panel edukacyjne ale 100 zł to trochę dużo i zaczęłam szukać na używanych. I trafiłam na fajny zestaw. Było to 6 dni temu wczoraj sobie przypomniałam i akurat kończyła się aukcja. I tym sposobem za 240 zł mam ten panel i 17 innych zabawek. Między innymi garnuszek z fisher prise, gąsienicę, popychacz, odkurzacz 3 lalki i ROWER. Ale zadowolona jestem.
Tu macie parę rzeczy:
http://obrazki.elektroda.pl/4190472900_1377418988.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/2210803100_1377419130.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/9821233100_1377419160.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/2365571500_1377419209.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/4871985400_1377419251.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/9346910100_1377419286.jpg

ale będę złą mamą bo córcia nie dostanie wszystkiego na raz. Teraz tylko ten panel. Jedna zabawka na mikołaja, druga na święta. Rower zostawię na roczek A odkurzacz i parę innych to już w ogóle na później bo jest na to za mała.
Wow! Ale super okazja i jakie fajne zabawki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 22:20   #2712
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

Mam jeszcze jedno foto, wcześniej jakoś nie chciało mi się wgrać

jutro zerkne , fenerwuje mnie juz to ze w aplikacj fot nie widac ...blee

Cytat:
Gdybym miała MC to kupiłabym ten drugi fotelik, który pasuje też do bazy (o ile czegoś nie pomieszałam).

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

jutro czyms posmaruje p. Bolowym moze pomoze

Kupilismy dzisiaj D. Plecak do szkoly kurcze moje dxiecie bedzie w lawce juz siedzialo ale ten vzas zlecial :p

Stary 2013-08-27, 22:22   #2713
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

A ja nie wiem jak odp z tej mobilnej aplikacji i tylko czasami podczytuję; a nadrabiam i odp z normalnego kompa jak mi się uda dorwać na chwilę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:22   #2714
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle to od tygodnia jest mi ciągle niedobrze i chce mi się rzygać.. hmmm
Czyżbyś jako pierwsza wybierała się na poczekalnię:-D mamusie majowe 2014 już są:-P

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zmykam spać, dobrej nocy mamuśki
dobranoc:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:25   #2715
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dopiero teraz mam czas usiaść spokojnie z tyłkiem przed wizażem
a więc któras tu pytała o kolejne maleństwo, to my z racji cc zaczynamy starania w przyszłym roku
no a teraz pytanie: Wasze maluchy też boją się obcych/lub tych których dawno nie widzieli? własnie dziś przyszła teściowa, zaczęła się uśmiechać do małego, zabawiać go a on podkowę i w płacz - i tak caly czas teściową widuje tak raz na tydzień lub dwa
no i dziś maly zaczął tak już na maxa głośno się chichrać, normalnie prawie z tż się posikaliśmy ze śmiechu jak maly salwami śmiechu zaczął strzelać
jutro szczepienie - trzymajcie kciuki za mojego wrażliwca spotkam moje znajome z porodówki
no i co tu jeszcze - a Niki miał dziś rekord w niespaniu, w dzień zdrzemnął się aż na 2 godziny i to wszystko, ale wyjątkowo mało marudny przy tym był
zaciskam kciuki za szczepienie Nikosia.
Nela tez coraz częściej glosno się smieje. a na widok tatusia kwiczy jak szalona dzisiaj tlumaczyl, ze musi isc się wykapac, a ona tak jeczala, ze wyjeczala najpierw spacer zdolne dziecko!
dzisiaj po dluzszej nieobecności odwiedzila nas moja mama i mloda dluuugo ja lustrowala, w końcu sprzedala uśmiech i już było ok. a podkowka była na widok doktora chyba ma za mało kontaktow z mężczyznami hehe

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
a ja mam z kolei inne pytanko: czy śpiworki są bezpieczne do spania? mam wrażenie że Przemek by wyciągnął z niego łapki jakby machał nimi bardzo i nie wiem czy się jakoś nie zapląta w niego, zaś go kocami nakryłam zamiast dać do śpiworka a noce chłodne już są
sa śpiworki z rękawkami, sa takie na szelkach (te lepiej żeby były dopasowane rozmiarem). Nela az tak się w nocy na wierci, wiec mysle, ze bezpieczniej żeby spala w spiworku niż pod koldra :P

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
to w temacie ewentualnego potomstwa? hehe
Stary 2013-08-27, 22:26   #2716
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
A ja nie wiem jak odp z tej mobilnej aplikacji i tylko czasami podczytuję; a nadrabiam i odp z normalnego kompa jak mi się uda dorwać na chwilę
Dotykasz post i na dole wyskakuje cytuj lub multicytuj wciskasz multi i jedziesz dalej potem odpowiedz i jyz hii

Stary 2013-08-27, 22:29   #2717
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A takie pytanie z innej beczki ;-) dogrzewacie już przed kapaniem? U mnie w domu jest 21 stopni i Malemu po wyjęciu z wanienki jest ewidentnie zimno. I chyba zacznę nagrzewac pokój. Jak to jest u Was?
ja mam chyba 23-24 stopnie (według termometrow, którym średnio ufam hehe). po kapieli wyciągam z wanienki, owijam w recznik, szybkie suszenie, smarowanie, cycus już pod kocykiem. raczej nie będziemy dogrzewać. w blokach szybko wlaczaja centralne

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
A i zapomniałam napisać ze wychowujemy Wojtusia na cyganskie dziecko... jak na razie spędził więcej czasu poza domem niż w domu.. Ma niewiele ponad 3 miesiące (13 tygodni) i prawie 2 tygodnie spędził w szpitalu, 4 tygodnie w mojej rodzinnej mieścinie i 1 tydzień w bieszczadach...ciekawe czy on w ogóle kojarzy takie określenie jak dom i czy mu tak wszystko jedno gdzie jest i gdzie śpi? czy po prostu włuka dziadowska po matce:p
fajnie. dom jest tam gdzie Wy jesteście!
Stary 2013-08-27, 22:30   #2718
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
Dotykasz post i na dole wyskakuje cytuj lub multicytuj wciskasz multi i jedziesz dalej potem odpowiedz i jyz hii

Dzięki za info
Jutro może spróbuję

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:38   #2719
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

tak najpierw pebble albo cabrio fix, a później pebble pisałam do jakiejś babeczki, która wystawiala baze i ona mi tak delikatnie zasugerowala, ze sa bezpieczniejsze foteliki, lepiej wypadające w testach (usunelam już ten mail i nie podam konretnej firmy, ale fotelik wygladal brzydko hehe) i dlatego zaczelam się zastanawiać czy kupować pearl czy sprzedać komplet i kupic cos innego...na razie zegnamy się z pozyczonym graco i czekamy na nowy zakup ja to ze wszystkim "lepiej pozno niż wcale"

sliczny wiktorkowy kacik! i te sooowy!
Stary 2013-08-27, 22:41   #2720
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
całe cytowanie mi szlag trafił, ekstra.
nadrobiłam, miałam na to 2,5 godziny przy odciąganiu. tak, 2,5 h żeby uzbierać 45 ml mleka.
cały dzień mnie nie było. w nocy sobie przypomniałam, że 23 września wylatujemy, a nie złożyliśmy wniosku o dowód (do miesiąca oczekiwania, musimy być oboje i to w innnym mieście). mąż miał akurat wolne, rano się posprzeczaliśmy, że zapomniałam (pamiętałam, ale nie miał wolnego, a potem tylko zapomniałam, że 21 kiedy ma wolne
to tuż tuż, whatever) o tak ważnej rzeczy i szybka decyzja o wyprawie do miasteczka B. Ja już spakowana, bo dodatkowo zdecydowałam się zostać tam u przyjaciółki na dwa dni. Sprawdzam pociąg, nie ma takiego którym zdążymy, żeby złożyć wniosek (przyjmują do 13 ) To znowu myślę szybko i kreatywnie, choć przed kawą i stwierdzam, że wyrabiamy paszport. Dzwonię co i jak, okazuję się, że z buta mamy do nich 15 minut, do 17 można złożyć uffff, zdjęcie na miejscu robią w 3 minuty, ufffff. Więc zwolniliśmy poranek, Helenka poszła dalej w kimę (królewna nie wstaje przecież przed 12 ma to po mamusi rolleyes . Poszliśmy, butlę 80 ml z mlekiem załadowałam. Załatwiliśmy, a dodatkowo w tym samym budynku okazało się, że jest urząd do sp cudzoziemców i w końcu zalegalizowaliśmy pobyt męża! odwlekane 3 lata, wydawało się to niemożliwą biurokracją, według tego co pisało na stronie msw, a ogarnęłam w 20 min i w końcu skończą się różne schody wszędzie (zwłaszcza w bankach ) Potem miły obiad w restauracji i wróciliśmy zadowoleni z tak płodnego dnia! Resztę wieczoru mam wrażenie, że spędziłam nad laktatorem

Ps. Zdjęcie mojej córci jest tak okropne, że się zastanawiam czy jak zrobię rano w domu, wywołam i doniosę jutro po południu to mi wymienią
Co za fotograf, kazał mi dziecko trzymać w takiej pozycji, że nawet nie jestem w stanie opisać. Banka, Ty miałaś Michasia na kolanach, prawda? A ten pajac kazał mi usiąść bokiem do niego, Helenę posadzić (!!!!!!) na kolanach, przodem do niego i podtrzymać Jej główkęz tyłu moją otwartą dłonią i to w taki sposób, żeby nie było widać nawet centymetra mojej ręki w efekcie czego moja córka wygląda jak sumo, nie ma szyi, za to ma podwójny podbródek rozlany na szerokość głowy
I tak Ją kocham
wybacz ale:hahah a:

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
a czemu taka pozycja nie jest najzdrowsza? my też sie tak czasem karmimy. Wogóle mój Synek lubi jeść leżąc na pleckach np u mnie na kolanach.
nie wiem czy jest niezdrowa.. tak mi się tylko wydaje ze on na plecach a głowa taka wygięta na bok...

mam taką fazę zeby zrozumieć bardziej moje dziecko staram się robić rzeczy które on robi i sprawdzac co on może odczuwać- dlatego próbuje wszystkie jego witaminy i inne specyfiki które mam mu podawać jak smakuja itp.... i tak np. jak kłade się w tej pozycji co on je to mi jednak szyja trochę ciągnie i jest mi nie wygodnie, stąd ze to możę nie być najzdrowsza pozycja..

Cytat:

brr okropny sen. czegos ty się najadła?!
niczego, to po prostu łóżko teściowej...

Cytat:

hehe, to tez masz wesoło a tatuś brzdeka małemu na gitarze?
i brzdeka i śpiewa i układa na zawołanie piosenki... ot tak mamy wesolo...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:42   #2721
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest z becikowym tzn. do kiedy liczą się dochody za 2011 rok ??
Jeżeli wniosek będziemy składali w okresie od stycznia do października 2013, będą obowiązywały dochody za rok 2011. Dochód dokumentujemy zaświadczeniem z urzędu skarbowego dla każdego pełnoletniego członka rodziny lub oświadczeniem własnym. Należy jednak pamiętać, że dokument musi zawierać informację o wysokości dochodu, podatku oraz składek na ubezpieczenie społecznie i zdrowotne. Od listopada tego roku trzeba będzie przedstawiać dochody za rok 2012.
Stary 2013-08-27, 22:43   #2722
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ile czasu dziennie poswiecacie na kompa i wizaz?
Mi jakos szkoda dluzej niz godzine.. Zawsze mam cos do roboty
Są dni, że tylko podczytuję na kom ale nic się nie odzywam; a są tak jak dziś, że odłożyłam - póki co - inne sprawy na bok i chciałam sobie trochę posiedzieć i poczytać co się tutaj dzieje; zwłaszcza, że mam wolne, bo mąż w pracy a Wiktorek pięknie śpi

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Najpierw składasz o dodatkowe 6 tygodni macierzyńskiego a później o rodzicielski do 26 dni. Jutro rzucę okiem co i jak, ale wykorzystaj to co masz 100% płatne a dopiero później 60%. Wtedy będziesz miała więcej kasy i cały rok z dzieckiem. Coś mi się wydaje, że były plany że aby był urlop rodzicielski to najpierw musi być ten dodatkowy macierzyński.
Dzięki za info
Też się muszę w końcu zabrać za przedłużenie itd

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
mamusie karmiące mm od kiedy startujecie z rozszerzaniem diety?

Antoś ostatnio strasznie marudny, ciągle się ślini i pcha wszystko do buzi... czyżby ząbki ? albo skok rozwojowy bo jest w 12 tygodniu
Za ok miesiąc

U nas w 12 tygodniu był skok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:44   #2723
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Kupilismy dzisiaj D. Plecak do szkoly kurcze moje dxiecie bedzie w lawce juz siedzialo ale ten vzas zlecial :p

oj to będzie się dzialo. pamiętam jaka to była frajda, nowy plecak, zeszyty, oprawianie książek... rog obfitości!
Stary 2013-08-27, 22:44   #2724
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli wniosek będziemy składali w okresie od stycznia do października 2013, będą obowiązywały dochody za rok 2011. Dochód dokumentujemy zaświadczeniem z urzędu skarbowego dla każdego pełnoletniego członka rodziny lub oświadczeniem własnym. Należy jednak pamiętać, że dokument musi zawierać informację o wysokości dochodu, podatku oraz składek na ubezpieczenie społecznie i zdrowotne. Od listopada tego roku trzeba będzie przedstawiać dochody za rok 2012.
Dzięki za info
No to mamy jeszcze trochę czasu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:48   #2725
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Laski wejdźcie na mamy marcowo-kwietniowe!!!
Marcowy Karolek wymiata. Ma 6 mc a sam staje na nogi i w łóżeczku i na dywanie!!
Jest fotka z wczoraj lub dzisiaj:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-08-27, 22:50   #2726
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Informuję, że moje maleństwo spało od 22 do 5 rano Nie wiem od czego to zależy, że raz się budzi co 4 raz co 7h

Cytat:
A no i wczoraj skończyła mi się @. Muszę znów zadzwonić do gina, bo ostatnią wizytę odwołałam przez zapalenie piersi, bo nie mogłam dojechać. Czy wam @ przychodzą teraz regularnie??
Właśnie czekam na 2 @
Jak pojawi się na dniach to będzie, że pojawia się regularnie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no nareszcie wygląda super

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
sliczny wiktorkowy kacik! i te sooowy!
Naklejki sowy z biedronki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 22:56   #2727
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Marcowy Karolek wymiata. Ma 6 mc a sam staje na nogi i w łóżeczku i na dywanie!!

biedny jego malusi kregoslupik ale niezla przepasc, inne mamy pisza, ze dzieci zaczynaja się przewracac z boku na bok, a on stoi
Stary 2013-08-27, 22:58   #2728
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Fajne literki Ej, mi się wydaje, czy mieliście karuzelkę z fp? A teraz widzę tiny love.
Mieliśmy karuzelę z fp, ale W. nie zwracał na nią uwagi; więc udało mi się upolować kiedyś na allegro tą z tiny love i W. ją uwielbia

Cytat:
Z obserwacji zauważyłam, że w biedronce na Orzepowickiej jest zazwyczaj dużo wszystkiego, podobnie w tej koło figloraju. A co do pracowania za karę - ja odniosłam ostatnio podobne wrażenie w mojej biedrze. Dzień przed promocją Nanu za 34 zł byłam na zakupach i pytam panią czy nie orientuje się czy promocja obejmuje też 1, czy tylko 2 i 3. "Nieeee wieeemmm, dopiero będę rozpakowywać paletę. Musi pani przyjść jutro z rana." To jest walka o klienta? Wystarczyło zawołać koleżankę i poprosić żeby rzuciła okiem na paletę. OKAY! No to wybrałam się w dzień promo z rana... Stoją 3 puszki 3-ki i jedna 2-ki. Pytam pani, czy w promo tylko 2 i 3, czy jedynki i czwórki też? Patrzy na mnie jakbym się urwała z księżyca. I mówi: "Ja nie wiem! Jest tak jak tam napisane!" W takich chwilach człowiek ma ochotę spytać czy mam iść zapytać obsługę w tesco czego dotyczy promocja w biedronce...
To kto ma wiedzieć jak nie pracownicy

Cytat:
Mam z hippa granulaty i koperkowy i rumiankowy i To już więcej wody wypije (10 ml ), niż herbaty.
Póki co nie kupiłam granulatu, próbujemy dalej z wodą

Cytat:
Zapomniałabym się pochwalić.

U nas dzisiaj dwie kupy! Od urodzenia nie było dnia, żeby L. zrobił dwie w ciągu jednego dnia! Cieszę się jak głupia, bo wróciliśmy do Nanu (bo były kupy zielono-żółte, a nie zielone jak przy bebilonie) z nadzieją na bardziej żółte kupy. Najpierw się zawiedliśmy, bo kupa nie przyszła po dwóch dniach jak już ostatnio było normą. Przyszła na trzeci dzień i zielona, ale z domieszką żółtego. Po kilku godzinach przewijam młodego, a tam znowu kupa! I to żółta. Także Jenny, możesz mi dopisać mm Nan Pro 1, bo zostajemy przy nim.

Info dopisane.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dziewczyny.. czy wasze pociechy śpią w łóżeczku na płasko czy na klinie, podwyższonym materacu ?
Od urodzenia na płasko

Cytat:
wróciliśmy ze szczepienia, P. zniósł dzielnie, bardziej był zmęczony czekaniem bo nie spał od 9 a śpiący się robił, mleka nie wzięłam bo myślałam że zaraz wrócimy a siedzieliśmy tam godzinę. przy samych ukłuciach zapłakał tylko a jak wychodziliśmy to już było ok. ukłucia bo jak się okazało to nie były szczepionki skojarzone, a acelularne - czy jak to się pisze - myślałam że takie są tylko w skojarzonych a to było więcej ukłuć ale "lepsiejsze" darmowe szczepionki.
P. ma 68 cm i waży 7,5 kilo

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Hejo muszę podczytać jak tam u was Serduszka

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
oo i tu moja dynia
Śliczna

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Wow!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-27, 23:01   #2729
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie prężyła się, ale usnęła... Tylko dziś się darła dość mocno ale purka co po chwilkę... dziś 3 dzień, jak nie zrobiła, jak nie zrobi jutro, to pójdzie w ruch rurka... Tylko choinka... Mam wrażenie, że się do niej przyzwyczaiła

To jutro próbuję pić koper włoski i zobaczymy...

Cycuchy zaś mnie bolą, tym razem od pokarmu Natura strasznie mnie chce zniechęcić do kp... Na dodatek mała tak gryzie dziąsłami, że dziś ją odsunęłam od cycka, bo nie dałam rady z bólu. A ona takie niewinne oczka i ,,a ku".
Ostatnio słyszałam, że dobrym sposobem jest podać dziecku 2-3 łyżeczki wody niegazowanej Żywiec. Podobno kupa po tym jak ta lala Wiem to od mojej mamy koleżanki (jej córka jest oddziałową na noworodkach).
Nie testowałam bo narazie problemów z kupą nie mamy ale możesz spróbować. Ja bym kopru nie piła na twoim miejscu tylko rumianek. Koper powoduje wzdęcia jak się przedobrzy.

Dziewczyny słyszałyście o tym Gripe Water? To jest woda koperkowa. Dostałam do od koleżanki z Anglii. Podobno super na kolki tylko, że nam się już skończyły Nie wiem czy stosować to na gazy czy nie dawać jej wcale. Herbatka koperkowa wzmagała u Julki wzdęcia a tu jest o wiele większe stężenie.

http://www.bangla.babyonline.pl/dzie...k11#informacje
Stary 2013-08-27, 23:02   #2730
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
biedny jego malusi kregoslupik ale niezla przepasc, inne mamy pisza, ze dzieci zaczynaja się przewracac z boku na bok, a on stoi
No jego mama go sadza na pupe na siłe,ale on sam wstaje. Silny chłop!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości