Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 12:59   #2281
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

En: za odejscie mr skoka:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:59   #2282
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mały albo miał ciężki dzień albo ksiądz wygnał z niego diabła bo budził się w nocy na karmienie jak nigdy po 2,5-3 godz.!.. Tyle to on tylko po kąpieli przesypia..później już co 1-1,5.. a teraz karmienie o godz. 23, 2 (kupa, zasnął 2:30), 5..no i później już co godzinę, bo jak co rano brzuszek go męczył, ale za to spaliśmy/przestękaliśmy () do 9
Niestety dopiero 40 min temu go uśpiłam z wielkim płaczem i za kilkoma podejściami.. znowu coś z brzuszkiem, mimo że kupcie robił, bączki puszczał..usnął na moim brzuchu i przerzuciłam go do łóżeczka.
Może jednak wczoraj tylko na pokaz taki był...łeeee

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

AgaPlastjak wyglądają pleśniawki?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mr. Skoku
nerwusek

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hania śpi w huśtawce wiec napisze co u nas :
- od 2 tyg nie uzywamy Debridatu i odpukać jest ok
- w dzień udaje jej się zasnąć bez owijania, ale dalej ręce ją atakują
- obecnie mamy okres wrzasków ( wrzeszczy do mnie, do zabawek, kwiatków) głos ma donośny
- coś jej się poprzestawiało i mało śpi w dzień ale nie jest marudna wiec dajemy radę. Za to o 19 jest już mega padnieta
- nie zasypia na rękach. Jak widzę że zbliza sie pora zmeczenia odkładam ja albo do łóżeczka albo na kanapę i sobie spi (moje dziecko jest niekochane wg teściowej )
- rąk jeszcze do końca nie potrafi skoordynować
dużo zmian za samodzielne zasypianie w łóżeczku.. o tym marzę dla mojego synusia

stokrotka fajnie, że wyjście z domu bez maluszka udane i troszkę odpoczęliście od obowiązków Ja postanowiłam, że na wyjątkowe wyjścia będę zostawiała mleko modyfikowane.. żeby nie odsysać.. na razie i tak moja laktacja na takie coś nie wystarczająca, a w sumie też chciałabym uniknąć sytuacji, gdzie by mnie pokarm zalewał

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
My nie mamy plesniawek ale mama mi ten sposob polecala w razie W... jakos nie mialam odwagi zapytac czy ja mialam plesniawki
haha

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Brawa to mu się należą serio, bo w trakcie imprezy wstał i ogłosił, że czas się zbierać do domu i wyszedł. Wszyscy myśleli, że poszedł do WC i zaraz wróci, bo mieli wracać razem taksówką.
A ten kierunek dom i leci. Na pieszo. 8 kilometrów

Telefonu nie miał wyłączonego tylko włączył mu się "tryb samolotowy"
Opowiadał, że szedł i szedł... i zaczęło mu się nudzić to zaczął biec W końcu podszedł do jakiejś taksówki, ale za 10 zł nie chciał go facet zawieść, a nie pomyślał burak, że po drodze można by było do bankomatu np. zajechać i zapłacić Panu...
Jest od wczoraj taki połamany, że ledwo łazi. Ostatni dystans jaki przebiegł to z klatki do samochodu, gdy padał deszcz
Nawet trochę mi go żal

Idę nadrabiać dalej.
dobrze, że mu się kierunki nie pomyliły

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
heeej,

my po szczepieniu, które Oliwia zniosła bardzo dzielnie zapłakała tylko przy pneumo, a pani położna powiedziała, że szczepienie na pneumo jest najbardziej bolesne i tutaj nawet twardziele wymiękają od razu po ukłuciu uspokoiła się u mamy na rękach i sobie śpi do teraz.

jeszcze dziś bioderka

Pani pediatra przy badaniu Oliwi stwierdziła, że mała ma tendencję do chowania kciuka wewnątrz piąstki. i faktycznie teraz to zauważyłam, że lubi go sobie schować do środka. mamy jej jak najczęściej wkładać coś do dłoni, żeby kciuk był na zewnątrz.
dla Oliwii..dzielna!
za bioderka
Olek też czasmai jeszcze kciuki łapie..wczoraj widziałam, że w jednej rączce zacisnął kciuka, a w drugiej był on na zawnątrz.. jeszcze się nie może zdecydować

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko śpi, a jest dzień Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre
Zatem drugi skok trwał tydzień i 2 dni

Plus jest taki, że nie miałam jak jeść i schudłam 1,5 kg. Zatem mam jeszcze 5,5 kg na plusie.
Jeszcze 3 skoki i będę laska
więc chyba niedobrze, że pan skok odszedł..trzeba było zamknąć mu drzwi przed nosem i nie wypuszczać .. 'te panie skok za 5,5 kilo wyjdziesz'

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wczoraj Was tylko podczytywałam bo zbytnio nie miałam czasu

Melduję, że Pan skok i od nas się wyprowadził przynajmniej chwilowo i mam słodkie dziecko, które mimo wszystko potrzebuje matkę mieć ciągle OBOK siebie, ale obok to nie znaczy 3 metry, tylko 30 cm
Przyszła mu dzisiaj huśtawka bright starts w stanie idealnym wylicytowana za 190 zł z przesyłką, więc jesteśmy jakieś 150 zł do przodu w porównaniu z nówką, a nie ma żadnej różnicy Młody przed chwilą zrobił taką kupę, że wchodząc do pokoju słyzałam ten odgłos armaty
Melduję też, że młody potrafi już utrzymać w łapkach grzechotkę i to ładne pare minut

Dzoan- fajnie, że chrziny się udały opowiadaj co młody dostał
za 30 cm
Głównie piękne kartki z życzeniami i kasiorę ręczniczek kąpielowy, kilka zabawek i już

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:00   #2283
Neni1984
Zakorzenienie

Tak, marzę o kolejnym skoku, Wy to macie pomysły

Z tej radości wpadłam w wir sprzątania

Enlevee gratki za dobry zakup

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-16 o 13:06
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:08   #2284
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zosia, wczorajsza aukcja poszla wyzej, niz planowalas strzelac - w ostatnich sekundach ktos nas przebil szkoda, ale poluj dalej na okazje, a ja Ci zawsze chetnie pomoge Karuzelka na razie ok, wiec moze tutaj nam sie powiedzie
wiem, obserwowałam ...
dziś nie bede obserwować bo za późno
już planuje wyszukać coś znowu i musze tz zmolestować żeby mi dał na swoje konto wleźć

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

AgaPlastjak wyglądają pleśniawki?
ja ci odpowiem ...
biały nalot na języku, takie kropeczki, które nie schodza, jak sie mocniej rozwinie to i na dziąsłach oraz na podniebieniu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:08   #2285
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Mela nie bardzo rozumiem tu Twoje stwierdzenie, nigdzie nigdy nie napisałam, że kogoś do tego namawiam My tak robimy to nasza decyzja i my będziemy ponosić konsekwencje A tak kazdy robi co mu serce i rozum podpowiada
Przecież ja cię nie potępiłam, a napisałam, że każdy robi jak chce, to twoja decyzja. A stwierdzenie o brzuszku moje takie dlatego, że tak jest i tyle.

Dwa prania powieszone, dwa prania (z soboty) wyprasowane, obiad zrobiony, ciasto się piecze, wypadałoby umyć zęby, ale myślę co tu jeszcze zrobić zanim na USG bioderek pojadę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:09   #2286
taribari
Zadomowienie

aaa zapomniałam napisać! dziś kończymy 4 trymestr witaj 13 tygodniu jutro kończymy 3 miesiące

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:10   #2287
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Dzielna Oliwka
Trzymam kciuki za bioderka, ale na pewno będzie ok

Perse Artuś wyprowadza się z sypialni rodziców?
Kupujesz mebelki typowo dziecięce?

My urządzaliśmy pokój jeszcze jak w ciąży byłam, bo stał pusty. Kupiliśmy normalne dorosłe meble-proste niewysokie komody+ duża szafa na zamówienie.

Jak dorośniemy (tak- my) do przeniesienia Małego to wyrzucimy stamtąd komplet wypoczynkowy, a kupimy łóżko dziecięce, firankę zmienimy na bardziej kolorową i gotowe

Póki co kot tam kima i podejrzewam, że jest przekonany o tym, że to pokój dla niego
Oj nie, chce kupić tylko nawilzacz na kaloryfer mebelki to hen... Na razie ja spie z Małym w jego pokoju, meble są stare ale przemalowane i z naklejkami

Cytat:
sama jeszcze nie chwyta przedmiotów świadomie.
potrafi chwycić i zacisnąć mój palec, kocyk, moją skórę na ramieniu
ale jak jej np wkładam zabawkę do ręki (żyrafę z długą szyją), to potrzyma sekundę (pewnie też nieświadomie) i puszcza

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Perse
- Mój Miś też łapie tylko palec, co uwielbiam jak trzyma go, ściska, głaszcze podczas karmienia , kocyk, pieluszkę czy moje ubranie kiedy karmię.

Lachryma - za szczepienie.
No to tak ja Artek

Margo właśnie tego sie boję. Ja dla nas wybieram jedzenie pół godziny w sklepie, a co dopiero dla Małego ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:11   #2288
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzoan: touran mi sie podoba fajny.. a nocki wspolczuje!

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

taribami: najlepszego !!! powazny wiek

piter chyba tez lada moment skonczy 3 miechy margos tak?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:14   #2289
skylie
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827900]O ja też bym chciała biegać. Najbardziej mnie motywuje moja koleżanka i jej zmiana po bieganiu, szokująca, ale w pełni pozytywna, aż chyba zbyt - bardzo schudła.
Ale słuszne argumenty z tymi piersiami i przeziębieniem, wstrzymam się.

Ja jutro chyba mam wyjście, bo mama przyjedzie do Małego, to skoczę do sklepu (po.. niespodzianka, rzeczy do pokoju Małego).

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Aga ja też muszę ciągle pilnować TŻa.. Dzisiaj chciał wyjść w krótkim rękawku, no geniusz. I też się boję sezonu grypowego ;(

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Lachryma a Oliwia utrzymuje coś w rączce? Bo Artek absolutnie nie, daję mu różne rzeczy, ale on nie jest zainteresowany - chyba, że sam coś chwyci, mój palec czy kawałek materiału..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

O Ola tez tak ma A to zle? Nic bam pediatra nie mowila na ten temat
Ola jeszcze.niczego nie lapoe Co najwyzej jak jej wsadze w.lapke to zlapie na kilka sekund

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko śpi, a jest dzień Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre
Zatem drugi skok trwał tydzień i 2 dni

Plus jest taki, że nie miałam jak jeść i schudłam 1,5 kg. Zatem mam jeszcze 5,5 kg na plusie.
Jeszcze 3 skoki i będę laska
No to
Ty to juz jestes laska, wiec skoki Ci nie potrzebne

MARGOSIA- no facet jak sie patrzy Tz pewnie dumny

SAM- gratki z okazji 6 tygodnia i spokoju ducha podczas skoku

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:15   #2290
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przecież ja cię nie potępiłam, a napisałam, że każdy robi jak chce, to twoja decyzja. A stwierdzenie o brzuszku moje takie dlatego, że tak jest i tyle.

Dwa prania powieszone, dwa prania (z soboty) wyprasowane, obiad zrobiony, ciasto się piecze, wypadałoby umyć zęby, ale myślę co tu jeszcze zrobić zanim na USG bioderek pojadę.
wow ale dużo zrobiłas, ja od rana nic
za bioderka

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
aaa zapomniałam napisać! dziś kończymy 4 trymestr witaj 13 tygodniu jutro kończymy 3 miesiące

moje dziecie jak nie jest owinięte to nie chce spokojnie jeść tylko się odpycha rękoma, cały czas zastanawiam się nad woombie

Synek
Stary 2013-09-16, 13:17   #2291
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dorośli już jesteście. A Piter dorosły będzie pojutrze.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:23   #2292
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Idę pozmywać, póki mój skarb śpi. Mam nadzieję, że nie będzie dziś padać, bo przez pogodę wczoraj ominął nas spacer,a przedwczoraj spacerowaliśmy zaledwie 20 minut, bo złapał nas deszcz i uciekaliśmy szybko do domu.
My byliśmy dziś na krótkim spacerze bo się Młodemu nie chciało spacerować i wózek w doopcie palił
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

piter chyba tez lada moment skonczy 3 miechy margos tak?
jest dzień młodszy od Patryka
Cytat:
teraz to już tylko czekać na osiemnastkę

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

MARGOSIA- no facet jak sie patrzy Tz pewnie dumny
Czy ja wiem Stwierdził, że on się po jajkach nie drapie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:24   #2293
katarzynkajg
Zadomowienie

Hej
my nadal gościmy Pana skoka nie wiem jakim cudem udało mi sie uśpić bąbla. Ciekawe jak długo pośpi .

Cytat:
Witam późną porą
Nim nadrobię...jesteśmy już po chrzcinach .. bardzo udane Co prawda prawie spóźniliśmy się na mszę, ksiądz chyba miał lekkiego foszka..ale znamy sie, udzielał nam ślubu..więc myślę, że wybaczył Oluś pokazał co potrafi przez pierwsze 10min mszy..uszy więdły Wzięłam jego, butelkę z NAN Pro 1 i tetrówką do zakrystii zjadł, usnął mi na rękach i tak już do końca mszy spał, nawet gdy ksiądz go wodą polewał A w restauracji? Jakby nam ktoś dziecko podmienił.. jadł, spał, jadł spał.. kto by go na rękach nie miał- zasypiał..nikt mi już nie uwierzy, że nic nie moge przy nim zrobić, że ryczy, że bywa niedobry Naprawdę w swoje święto był taki kochaniuchny, przesłodki aniołeczek
za chrzciny
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ale było fajnie. Pogadałam z przyjaciółkami, dostałam od nich bransoletkę przyjaźni (w szóstkę je mamy), wsiadłam na moją kobysię na 5 minut, Małgosia poszalała z dziećmi i wróciłyśmy. Alicja praktycznie non stop spała w wózku (2 karmienia zrobiłyśmy w międzyczasie). Oj jak mi dobrze. Martwi mnie tylko Małgosia z tym katarem, no oby to się nie rozkręciło.
Jutro mamy USG bioderek, trzymajcie kciuki
Super że spotkanie udane i fajny pomysł z tymi bransoletkami. za bioderka

Cytat:

Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie

My mamy kolki czesc nastepna :/
Podaje infacol i jest ciut lepiej tzn. kupki wygladaja juz ok ale nadal problem z baczkami.
No i wczoraj zauwazyłam ze mała ma plesniawki. dopiero wczoraj a one juz sie sporo rozrosły i jestem wsciekła bo tydz. temu bylismy u lekarza i w buzie małej nie zajzała a dzisiaj juz mnie nie przyjma bo tłumy i czekaj tu nastepny tydz. Do mamus których maluchy miały plesniawki - stosowałyscie cos bez recepty? Pani w rejestracji powiedziała ze mam sobie kupic aftin ale czytałam ze to dla starszych dzieci. Czytałam ze tez gencjana mozna smarowac. No albo mam sie jutro przejsc do poradni dzieci chorych. No juz lece z miesiecznym dzieciem i czekam w poczekalni z chorymi maluchami a potem wczodze do zakaszlanego gabinetu :/ eh...

Zaraz Was ponadrabiam
Nam w aptece polecili Aftin, wiem że skład nie najlepszy ale zaryzykowałam i podaliśmy młodemu, zrobiliśmy to tak że na patyczek higieniczny daliśmy dosłownie jedną kropelkę Aftinu i przetarliśmy język i wystarczył tylko ten jeden zabieg i po pleśniawkach
Cytat:
heeej,

my po szczepieniu, które Oliwia zniosła bardzo dzielnie zapłakała tylko przy pneumo, a pani położna powiedziała, że szczepienie na pneumo jest najbardziej bolesne i tutaj nawet twardziele wymiękają od razu po ukłuciu uspokoiła się u mamy na rękach i sobie śpi do teraz.

jeszcze dziś bioderka

Pani pediatra przy badaniu Oliwi stwierdziła, że mała ma tendencję do chowania kciuka wewnątrz piąstki. i faktycznie teraz to zauważyłam, że lubi go sobie schować do środka. mamy jej jak najczęściej wkładać coś do dłoni, żeby kciuk był na zewnątrz.
Oliwi dzielna dziewczynka za bioderka
Cytat:

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:27   #2294
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej, podczytuje Was od wczoraj, ale nie miałam kiedy się odezwać. U nas też po skoku wczoraj byliśmy pół dnia u moich rodziców. Musiałam się upominać o obiad, bo "Filip taki sliczny" że rodzice patrzyli jak w obrazek i nagle z 13 zrobiła się 16

Cały czas karmie piersią,ale Fi chyba spaczony butelka i cycki mnie naparzają mam wrażenie, że ktoś mi je wrzatkiem oblał. Mam nadzieję, że to przejsciowe. Też tak mialyscie?

Dziś na 17 idę do fryzjera
a jutro szczepienia. Zdecydowaliśmy, że na razie będzie 5w1

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:28   #2295
skylie
Wtajemniczenie

TARIBARI- wszystkiego najlepszego !

LACHRYMA- tak sie.zaaferowalam kciukiem.ze zapomnialam pogratulowac dzielnej Oliwii Mala twardzielka

I trzymam kciuki za bioderka My tez bylismy tego.samwgo dnia.co szczepilismy

EN- fajnie za zakup sie udal A ktory model konkretnie macie? Zastanawiam sie czy nie kupic Oli, ale nie wiem czy bedzie zainteresowana Wojciecha to raczej nie krecilo

WOJTUŚ
Stary 2013-09-16, 13:29   #2296
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Mały albo miał ciężki dzień albo ksiądz wygnał z niego diabła bo budził się w nocy na karmienie jak nigdy po 2,5-3 godz.!.. Tyle to on tylko po kąpieli przesypia..później już co 1-1,5.. a teraz karmienie o godz. 23, 2 (kupa, zasnął 2:30), 5..no i później już co godzinę, bo jak co rano brzuszek go męczył, ale za to spaliśmy/przestękaliśmy () do 9
Niestety dopiero 40 min temu go uśpiłam z wielkim płaczem i za kilkoma podejściami.. znowu coś z brzuszkiem, mimo że kupcie robił, bączki puszczał..usnął na moim brzuchu i przerzuciłam go do łóżeczka.
Może jednak wczoraj tylko na pokaz taki był...łeeee
Oby diabełek poszedł sobie na stałe
Cytat:
Z tej radości wpadłam w wir sprzątania
Lepiej odpocznij Fajniejsze niż sprzątanie
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
my nadal gościmy Pana skoka nie wiem jakim cudem udało mi sie uśpić bąbla. Ciekawe jak długo pośpi .
Żeby za długo u Was nie gościł

Mały
Stary 2013-09-16, 13:33   #2297
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Dziś na 17 idę do fryzjera
Co robisz z włosami? Ja też muszę się wybrać, ale chyba zaszaleję jak Neni i skończy się na podcięciu końcówek, ewentualnie lekkim wystopniowaniu.
Stary 2013-09-16, 13:33   #2298
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Żeby za długo u Was nie gościł
No wlasnie bo NENI czeka

WOJTUŚ
Stary 2013-09-16, 13:36   #2299
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie bo NENI czeka

Mały
Stary 2013-09-16, 13:37   #2300
Agrafka86
Wtajemniczenie

PREZESOWO KLUBU ZGŁASZAM SWOJE PODANIE DO KLUBU. opłatę czlonkowska musisz mi wybaczyć bo msm dużo wydatków

U mnie wszyscy chorzy. Teście, szwagierka i Tż. Masakra:banghead:

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:38   #2301
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
No wlasnie bo NENI czeka

nie rozśmieszajcie mnie, bo z tego mojego śmiechu synowi memu cycuch z buzi wypada.
Stary 2013-09-16, 13:39   #2302
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Co robisz z włosami? Ja też muszę się wybrać, ale chyba zaszaleję jak Neni i skończy się na podcięciu końcówek, ewentualnie lekkim wystopniowaniu.
Ja ogólnie dzięki Waszym namowom zapuszczam włosy, ale przy szyi mi się tak wywijaja, że głupio to wygląda, a nie mam czasu tego prostowac. A w niedzielę chrzest, muszę wyglądać nie wiem co mi zaproponują.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:43   #2303
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

skylie my mamy lekka hybrydowa, pastelowe kolory bo żółto szara młody w niej usunął po 20min zacieszania

neni nie bój sie, pan skok poszedł pewnie drzwi obok i zaraz wróci tak i u mnie jak i u Ciebie

mela kciuki za bioderka !

agrafko jesteś w klubie juz od dobrego miesiąca jak nie dłużej więc petycje potargaj i wstawiaj nam swoje foty!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:47   #2304
misiaczka555
Wtajemniczenie

Moje dziecko śpi (mam nadzieje) w lozeczku od 3 minut. Wróciliśmy od lekarza o 11:30 i do tej pory Maja albo zaciesza albo wpada w czarna rozpacz. Prawdziwa kobieta ja po nocy ledwo żyje.

U lekarza tak sobie. Ktoś pytał (przepraszam ale nie zapamiętałam bo czytam na raty) co jest z pepkiem Mai. No więc odpadł jej jak miała 2 tyg i ładnie sie goil ale wystawal z niego taki maleńki dzyndzelek. Tak jakby kawaleczek cieniutkiej rurki która jest w pepowinie nie odpadł tylko został. I oni jej to smarowali czymś wysuszajacym i jest lepiej bo juz nie wystaje z pepka i mam wrażenie ze jak pępek juz całkiem sie wchlonie to zakryje ten dzyndzel. Ale dzis jeszcze raz tym smarowali i tu zła wiadomość w czwartek znowu na kontrole juz mam dosyć wizyt na tym oddziale.

Plus tych kontroli jest taki ze zawsze ja zwaza (waga pokazała 4600 więc super przybrała bo w tydzień 170 g), zmierzyli główkę (urodziła sie z obwodem 34cm a teraz ma 37 więc mózg pięknie rośnie mojej mądrej córeczce ), osluchali czy serduszko i oskrzela ok, sprawdzili węzły chlonne, ciemiaczko, odruchy. Pytaliśmy sie o Mai wyginanie w literke c. Gdyby to było po jedzeniu mogło by świadczyć o refluksie, ale Maja tak robi gdy sie wkurzy. I wg pani dr to ok bo tak sobie poprostu radzi z nerwami.
Także córeczka zdrowa. Oby tylko skończyło sie juz z tym pepkiem

Lecę bo koniec spania

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:48   #2305
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

agrafko jesteś w klubie juz od dobrego miesiąca jak nie dłużej więc petycje potargaj i wstawiaj nam swoje foty!
haha dobre
Stary 2013-09-16, 13:56   #2306
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja na razie nie idę do fryzjera, bo fryzjerka po mojej wizycie musiałaby chyba odkurzać salon odkurzaczem, a nie chcę jej stresować. Ale jak przestaną wypadać, to pójdę wystopniować.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:56   #2307
taribari
Zadomowienie

A my ząbkujemy

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1379332859234.jpg (41,4 KB, 31 załadowań)

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:57   #2308
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie dzięki Waszym namowom zapuszczam włosy, ale przy szyi mi się tak wywijaja, że głupio to wygląda, a nie mam czasu tego prostowac. A w niedzielę chrzest, muszę wyglądać nie wiem co mi zaproponują.

no i dobrze ze nas posłuchałaś, ślicznie ci w długich włosach

Synek
Stary 2013-09-16, 13:58   #2309
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, podczytuje Was od wczoraj, ale nie miałam kiedy się odezwać. U nas też po skoku wczoraj byliśmy pół dnia u moich rodziców. Musiałam się upominać o obiad, bo "Filip taki sliczny" że rodzice patrzyli jak w obrazek i nagle z 13 zrobiła się 16
.

Cytat:
No wlasnie bo NENI czeka

Cytat:

nie rozśmieszajcie mnie, bo z tego mojego śmiechu synowi memu cycuch z buzi wypada.

Taribari gratki za oficjalne skończenie wszystkich trymestrów ciąży
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:01   #2310
misiaczka555
Wtajemniczenie

Marzy mi sie smok który nie wypada z paszczy w ogóle to czy trzeba od razu wpadac w histerię? przeciez wiadomo ze matka przyleci 150 raz i włoży smoka

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Edit. 151

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości