|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Ale doszliśmy do wniosku, że priorytetem dla nas jest, by wózek był lekki a stabilny. Bo mieszkamy na 3 piętrze. Więc wnoszenie musi jak najmniej boleć No i musi się składać do małych rozmiarów, bo jednak jesteśmy rodziną wędrującą, a nie będę dziecka wiecznie w foteliku na stelażu wozić ![]() A fotelik Maxi Cosi Citi SPS. Ma po 4 punkty w testach zderzeniowych Sprawdzaliśmy wcześniej specjalnie. Bo zwykły Citi ma tylko po 3.
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dziewczyny ja przepraszam że tak z doskoku i nie odnoszę się do waszych postów, niestety dopadł nas mały kryzys przy karmieniu, ja siedze i płacze nad dzieckiem, więc jak się ogarnę jakoś kiedyś to do was powrócę.
Mam pytanie już do mamuś, jakie dokumenty, do kiedy, gdzie trzeba złożyć po urodzeniu dzieciaczka????
|
#4053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ODPADŁ pępuszek <3 WRESZCIE bo sie tak stresowałam. aż 2 razy zdążyłam go osuszyć :P
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Co z Dzastin?
|
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
bo może bym jednak wymieniła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4056 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, poczytałam Was do śniadania
![]() Cytat:
, dałam swoje krzesło i sobie maluch podjadł Tak więc łepek do góry Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam duże usta normalnie, jak mi spuchną, to będę wyglądać jakbym się z pszczołą całowała ![]() Daj znać jak po ktg Cytat:
Dobrze, że już po i dzieć zdrowy, gratulacje dla niej ![]() A miałam Ci pisać odnośnie pęcherza-próbowałaś żurawinę? Tylko nie tabletki, herbatki, tylko 100%sok z żurawiny? Ja od roku systematycznie piję taki, 100% sok, bez cukru i konserwantów-standardowo bez spacji w doz http://www.d oz.pl/apteka/p16114-Zur...Medica_1000_ml kieliszek przed jedzeniem i jak się wcześniej często męczyłam z pęcherzem , tak teraz spokój. Na doz jest 0,5 albo 1litrowy, trochę drogi, ale akurat jest promocja mała i sobie nawet zamówiłam na zapasCytat:
Rybko to samo mi się skojarzyło, pamiętam jak moja przyjaciółka cały czas synka zaczepiała przy karmieniu, aż jej się zapytałam co go tak szturcha i się dziwiłam, że się mały nie złości. A ona mi na to, że jak nie będzie zaczepiać to by tak cały dzień z nim uwieszonym chodziła A jeszcze co do tej podusi-klinka pod głowę-jak im ulewał to wsadzili pod materacyk segregator wypchany i podziałało, w końcu podobny kształt ![]() Cytat:
Winko będzie dobre Teściowa kiedyś robiła, też z jakiejś starej księgi przepis W ogóle u niej pierwszy raz różne wynalazki piłam-wino jeżynowe, ryżowe, jarzębinowe i nalewkę z pigwy![]() Lecę dalej...
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest 2 tygodnie od dnia narodzin i szpital już zawiadomił o narodzinach USC i tylko mam iść albo mąż z moim i swoim dowodem i wszystko
|
|
#4058 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek!
Jakoś ostatnio mi się nic nie chcę :P taka jestem rozlazła jakaś, słoneczka mi trzeba do życia! W nocy mnie złapał taki skurcz łydki, że maaaasakra. 3 raz mi się to w ciąży zdarzyło, ale pierwszay odkąd biorę dużą dawkę magnezu. Tak się zastanawiam jak musi boleć poród skoro skurcz łydki jest taki straszny Na stronie smyka jest teraz w promocji laktarator Medela Mini Electric za 249 zł i trochę innych promocji. Kupiłam śpiworek dla Mikiego, ale jakaś dziwna tam rozmiarówka jest i nie wiem czy będzie ok. Rozmiar 52 (0-6m) i 56 (6-12m) - wzięłam ten mniejszy sugerując się miesiącami. Może oni mają jakąś swoją cudaczną rozmiarówkę tą 52-56.... Cytat:
![]() Cytat:
za wagę malucha! Już coś rozmawiałaś wstępnie z lekarzem o cesarce? Ciężko już będzie z obróceniem ale może, może....Cytat:
Ci znajomi to przesadzili... powinnaś odsypiać bo pewnie jesteś chronicznie zmęczona a nie siedzieć i gośćmi się zajmować. Ja bym grzecznie wyprosiła, bo jednak Twoje samopoczucie i siły są teraz najważniejsze. Cytat:
Cytat:
ten safety wzięliście tak? Jaki kolor? Zrobiłaś mi chęć na kawę...zaraz sobie wypiję. Cytat:
Od czasu pojawienia się maluchów na wątku chłonę informację i rady jak gąbka. Ileż ja się dowiem od Was! O takie praktyczne sprawy mi chodzi, ta wiedza jest bezcenna. RYBA GRATKI ZA PĘPUSZEK!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-17 o 10:41 |
||||||
|
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: przeładowałam stronę smyka i jest Maxi Cosi Citi SPS za 376,99. Więc oni coś z serwerem mają. Bo raz jest, raz nie ma. Poluj i łap!
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-17 o 10:47 |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego lenistwa nici, musiałam wypełznąć z łóżka i zejść na dół ogarnąć co nieco po remoncie i mam stertę prania
Przez ten remont tyle się nazbierało że masakra . Do tego niedługo ma przyjść położna a mi tak strasznie nie pasuje że przyjdzie bo nie mam czasu żeby z nią siedzieć
|
|
|
|
#4061 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Już mi lepiej! Cytat:
za tydzień!Czekamy na fotki z niecierpliwością. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień! Nie biegaj czasem za szybko, żebyś Leosia nie pogoniła. ![]() Cytat:
Wszystko zrobiłam jak najbardziej w dobrej wierze, z troski o byt nasz i naszego dziecka. (ale to brzmi |
||||||
|
|
|
#4062 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do gości paranoja Cytat:
http://www.intymna.pl/p1381,150,1,44...tte-biustonosz http://www.intymna.pl/p1381,150,1,34...nosz-soft-1270 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1)do 10 dnia życia : 10x(n-1) n -oznacza dzień życia 2) od 1 miesiąca 100 + (nx10) n-oznacza miesiąc Wiadomo to schemat ale zawsze jakieś pojęcie daje
|
|||||
|
|
|
#4063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś mąż robił z winogron,ale jak nabrało mocy to nieźle skopało. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wagę
|
||||
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zobacze ze sie przegrzewa to 'rozbiore" :Pmoge jesc grzyby ?
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak jest z macierzyńskim?? Ile czasu mamy na załatwienie tego??
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakoś przekabacę TŻ ![]() a nie orientujecie się czy w stacjonarnym sklepie cena tego fotelika jest taka sama jak na stronie? EDIT: jednak go nie chcę, bo doczytałam ze w zestawie jest tylko budka a śpiworka nie ma
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 10:48 |
|
|
|
|
#4067 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 37 tc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze co to za goście...wiadomo że potrzebujecie odpoczynku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień![]() Nie, nie opłacam. |
||||||
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mojego ssaka , to ja chyba odstawie te butle w cholere. Za kazdym razem jak ona sie krztusi to ja na zawał schodze , I tak sama sie sobie dziwie ze tak szybko reaguje , ale naprawde serce mi staje czy złapie oddech czy nie ;( Dzis jestem juz kompletnie nie zywa .. Wczoraj jak wrocilismy o 17 ze spaceru , o 19 kapiel po 20 sie polozylysmy tak chyba byla 12jak zasnela a o 3 pobudka. Z kad to dziecko ma tyle siły Od 17 do 12 w nocy nie zmruzyc oka??? Bo ja juz nie mam .. Za pare godzin na tu byc polozna z lekarka I porozmawiam z nimi o tym krztuszeniu .. Zobaczymy co powiedza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
A moja szwagierka wyszła ze szpitala
No i okazało się, że mały ma tachykardie, ale to niby częste przed porodem. Wszystko ok, ale ma do Niej przyjeżdzać położna aby kontrolować to tętno, bo jak się podniesie to znów do szpitala..A ja sobie leże, odpoczywam a ciśnienie raz dobre a raz za wysokie, zwariować można...dobrze, że Marcelek kopie i jestem spokojniejsza ![]() Ciekawe czy Dzastin męczą już skurcze :P |
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba - mi juz w szpitalu powiedzieli ze mam jej dawac smoka. Ja mam najmniejszy z TT I bardzo sie denerwuje zanim go zlapie, ale jak juz zlapie to ciagnie I ciagnie.
Co do spania to ja tez mialam na poczatku tak , ze musialam wybudzac. Pierwsze noce w domu spalam Od 00:00 do 11:00 z 3 przerwami na karmienie I sie cieszylam jak glupia. Teraz mam .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4072 | |||
|
Rozeznanie
|
o rany, zabić to mało
![]() Cytat:
![]() Tak, to ja dziękuję Cytat:
![]() Wreszcie Ech, jak czytam o Twoich rodzicach to mi smutno aż Cytat:
Ale ile kobiet wtedy rodziło przed czasem, bo trza było węgiel nosić czy w polu pracować z duzym brzuchem i potem te dzieci żyły dzień lub dwa bo medycyna była mniej zaawansowana to już nikt nie pamiętaDobrze, że jesteś mądrzejsza, Ty i maluszek jesteście teraz najważniejsi i kropka. Aaaa, znów nastukałyście 40 nowych postów
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, to prawda, nie ma śpiworka. Ale za taką cenę jak nam wyszła, to śpiworek możemy dokupić, zwłaszcza, ze mam jeszcze 10% rabat do smyka stacjonarnego. Poza tym: może Teściowie coś będą chcieli dokupić, to poprosimy o śpiworek
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- O, Sorento, dzięki. Spróbuję tego soku. Może pomoże? |
|
|
|
#4074 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za pępuszek! Dużo się przy nim napracowałaś. Cytat:
Śpiworek cudny! Ciekawe jak będzie z rozmiarówką. Ja mam 2 z lumpeksów kupione za grosze, ale w ogóle nie dorównują urodą do tego Twojego. Cytat:
Cytat:
za tydzień!Sprawy finansowe mojego męża były tylko między nim i jego bratem, ale niestety musiałam zareagować, bo nic by się nie zmieniło w tym temacie. Ale liczę się z tym, że chyba już nie będzie tak miło jak do tej pory i będzie niezgoda w rodzinie. Wiesz o czym mówię skoro masz takich teściów. Popieram Cię - ludziom starej daty nie przetłumaczysz - dlatego przestałam tłumaczyć. |
|||||
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę zrobić sobie herbatkę i hamburgera
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia Nic nie wiadomo o DZastin
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!! Ja też chcę |
|
|
|
|
#4078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratki za wszystkie nowe tygodnie
Dziewczyny pokażcie wózki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rodzice..... Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma weny dzisiaj ://// |
||||
|
|
|
#4079 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla szwagierki. Jej Mały szybko się wyleczy z tego i dobrze, ze ta położna będzie przychodzić na pomiary ciśnienia do niej. Tą jej ginekolożkę co ją nic nie obchodzi chyba bym walnęła w łeb, bo mogło się skończyć źle.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4080 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia zpodaj linka do fotelika, co?
![]() Cytat:
a usta to własnie przed porodem często tak mają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() grzyby bym odpuściła a rączki Kacperka nie mogą miec związku z wolniejszym biciem serduszka i zaburzonym być może w ten sposób krązęniem kiedy macie konsultację u kardio?Cytat:
O Nasturcja dawaj, dawaj- stworzymy Ci klub kibica ![]() Cytat:
mamie przejdzie, nie chce źle, tylko takie ma przekonania po prostu Cytat:
![]() Cytat:
Jak zwykle mi nie pocytowało wszystkiego, ale już nie pamietam |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

bo powiedziałam TŻ o tym foteliku że może byśmy nasz oddali a kupili ten Maxi Cosi jak on w takiej atrakcyjnej cenie jest ale uświadomił mnie że nie wszytskie foteliki mają testy zderzeniowe więc stwierdziłam że po co mam zamieniac fotelib bez testów na fotelik bez testów, a tylko dlatego że to Maxi Cosi to bez sensu :P
ale jestem niezdecydowana, tak samo jak ten mój :P
Ale doszliśmy do wniosku, że priorytetem dla nas jest, by wózek był lekki a stabilny. Bo mieszkamy na 3 piętrze. Więc wnoszenie musi jak najmniej boleć 
jak rodziłam moją Oliwkę, też miałam zielone wody. Dostałam od razu oksy. A potem lekarz zastanawiał się czy cesarkę mi nie zrobić,bo skurcze słabły.A poród trwał zaledwie 5,5godz więc i tak szybko.Ale to zależy od lekarza i od tego"czy mu się chce" taki mamy głupi kraj. Ja mam tylko nadzieje ze moj porod przebiegnie bez problemów i że bede miala zyczliwą położna

, dałam swoje krzesło i sobie maluch podjadł 
Dobrze, że już po i dzieć zdrowy, gratulacje dla niej
Teściowa kiedyś robiła, też z jakiejś starej księgi przepis

Przez ten remont tyle się nazbierało że masakra 

jak zobacze ze sie przegrzewa to 'rozbiore" :P

KCIUKI DLA ANI