|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ale coś mi się wydaje, że jakbym Julce przystawiała to ona by odwracałą głowe, że nie i koniec.Cytat:
z ulicy dla Państwa: Marsi wizażoholiczka ![]()
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale agitatorem mogłabym być |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak wyłączyć te reklamy? Przeniosłam się na chrome i za groma nie pamiętam jak to się wyłączało
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Agitator- 1) w starożytnym Rzymie woźnica cyrkowy; 2) działacz, na☠mawiający do pewnych wystąpień politycznych; 3) wichrzyciel. chcesz być woźnicą? hehehe ![]() ![]() czytałyście to? Straszne to jest jakie rzeczy dzieją się w sieci... http://wyborcza.pl/1,75477,14792443,...n=wyborcza#Cuk
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-10-17 o 10:59 |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ch...złoty ![]() Cała- rozj...łaś i cały system to chyba najlepszy tekst jaki usłyszałąm w życiu gdzieś Ty to wyciągnęła? łaaaaaa umieram ze śmiechu kochana działania agitacyjne mają na celu przekonać ludzi do Twoich racji ![]() no chyba,że będę woźnicą i będę zjednywać sobie ludzi ja je...bie. kocham Cię |
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Hope for you http://www.ofeminin.pl/fitness-i-zdr...wej-wagi-2.asp
Myślę, że u nas to coś w ząbkach się dzieje, połączone ze skokiem rozwojowym plus mężo wczoraj dał chłodne mleko Małej, więc to pewnie brzuszek bolał. Kochane, dajecie coś dzieciom na brzuszek jeszcze??? I drugie pytanie Mamy które same gotują, jakie mięso oprócz indyka i królika dajecie dzieciom???
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a weź, bo teraz sama siedze i leje woźnica, też przecież może ludzi do swoich racji przekonywać Cytat:
nic nie daję na brzuszek. a z mięsa to kurczak i cielęcina. ![]() swoją drogą Julas nad ranem nieźle gazował, bo dodałam jej do obiadku fasolki
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
u nas dzisiejsza nocka trochę gorsza, przebudzenie o 2, Hania zasnąc potem nie mogła, w końcu padła i pobudka o 7. po południu jadę sobie buty jakieś kupić A Hania zostaję z tatusiem i dziadkiem;p a pogoda taka, że spacer dzisiaj odpada pewnie ![]() fewcia, hope, Deli, Aga, pstryniu współczuję nocek nawijko Tobie z kolei gratuluję nocki elllmi ja bym poszła skonsultować mika kciuki trzymam najmocniejsze mała zdrówka dla Was wszystkich! laurko ja też zazwyczaj tak robię, wczoraj tylko tak na szybko chciałam żeby się nie rozbudzała ![]() Lady brawa za ząbka
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiesz mi skąd to wyczesałaś z wikipedii?nie mogę z Ciebie, powinnaś prowadzić program na żywo CałaStandUp zapewniam Cię,że miałabyś pełną widownie |
|
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stąd http://tradycja.wikia.com/wiki/Agitator
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po stosunku obwodów masz lekka nawagę ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boska jesteś ![]() jak Julasek, gorączka jeszcze była?
|
|
|
|
|
#3313 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43292126]ale przecież 3 porcje mleka = 3 porcje nabiału (w ilości równoważnej, czyli wiadomo, że np. 2 butelki mleka + porcja kaszki jako trzecia, albo np. jogurt z owocami, mleko, kaszka - nie tak, że dajesz zamiast trzeciej porcji odrobinkę masełka - to się ma równoważyć). [/QUOTE] No niby tak tylko że mam napiosane 3 porcje mleka + dwa inne posiłki, i ja mam kasze i obiad, i nie za bardzo mam jak któreś mleko czymś zastapić. Cytat:
No i ja też załamana jestem. Wczoraj jeszcze się przyjrzałam dokładnie i nóżki kompletnie źle ułożone jak na brzuchu leży Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43293086]To samo bym mogła napisać ale nie wydaje mi się, by to tak było. Pamiętaj że przecież dzieci się rozwijają we własnym tempie.[/QUOTE] No tak ale złe nawyki pewnie zostaną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A cielecine np daje sloiczkowa (tzn raz dalam ).
|
||
|
|
|
#3315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mogę z tej woźnicy, no nie mogę Cytat:
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro tak mnie odkryłaś to powiedz lepiej jakie Ty masz marzenia |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzwonił Tż Julek powiedział mama
mam nadzieje ze powtórzy jak wrócę z pracy
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Poszalały?! przez wieczór i ranek tyle naprodukować
![]() Ja rano zaliczyłam fryzjera, tyle że ja tylko skróciłam sobie włosy. Bożesz, na całej głowie mam 2-3 cm kłaki aż fryzjerka się śmiała ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też noc masakryczna.. Wieczorem uśpiłam małą, zadowolona kładę się już spać a ona się przebudza... No to ją usypiam, już w sumie zasnęła i akurat wtedy musiał wrócić tż. Oczywiście cicho zachowywać się nie potrafi... Jak Paulina zorientowała się, że tata wrócił to oczywiście koniec spania... No to siedzimy na łóżku. Tż się ogarnął i kładzie się do nas. Ja happy, bo zajmie się małą a ja będę mogła już spać... Gorączka i wogle choroba dają się we znaki, a cały dzień jestem sama z dzieckiem.. O ja naiwna..... tż ledwo się położył, od razu zasnął.. a ja chodzę z dzieckiem na racach, śpiewam, tule, cuda wianki wyprawiam... No w koncu zasnęła.. Ale z 5 razy się budziła... o 6 pobudka... no nic wstałam pobawiłyśmy się.. Dochodziła 8 jak usnęła. Nie minęło 5 min dzwoni moja mama, że na sekunde wpadnie. Ok. Ledwo weszła pobiegła do pokoju Pauliny, choć prosiłam, aby nie wchodziła, bo mała jeszcze na dobrze nie zasnęła.. No i oczywiście oczy jak 5zł bo przecież babcia przyszła... Myślałam że rozerwe na strzępy... No i znowu się bawimy... Przed chwilą zasnęła... Lecę barszcz biały nastawić... Do później...
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idąc Twoim tropem... chcę zostać Bartnikiem http://tradycja.wikia.com/wiki/Agita...e=Bartnik1.jpg Cytat:
![]() ![]() a ja dalej czekam na jakąkolwiek sylabę...
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i trafili, bo to prawda, że mam figurę jabłka...
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jacie moje gratulacjeCytat:
nie wiem co Ty bierzesz ale musi nieźle walić po czerepie ![]() skąd taka fantazja? no i gdzie Twoja pasieka? ja myślałam,że Ty jesteś od pilnowana grzędy no i wogóle myślałam,że takie romozwy na wizazu to dopiero po 22 cała nie martw się sylabami- pamiętasz jak mówiłam,że Leo milczy jak zaklęty tylko krzyki,w ciągu 2 tygodni rozgadał się na maksa: mama, tata, dada ( na psa Dasza),baba,dziadzia, nie, be, daj |
||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Yae spryciula zrobila sobie pchacza z krzesla i wedruje po pokoju.
A przed chwila: jem sobie kolacje i przegladam dzieciowa gazetke, az prawie kolacje zwrocilam. W gazetce wkladka o niemowlecych kupach: kolor, konsystencja, ilosc i zapach, 0-12 miesiecy, ze zdjeciami i dokladnymi opisami
|
|
|
|
#3324 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Michałka Cytat:
Czasem zrobi pare lyków ale t może raz na tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na zdjęcie za nockę [QUOTE=mikakrolikowa;43303 446]U nas tez o 23 przeprowadził si do nas ale potem bylo luxusowo obudzil nas budzik rano Podaj mu może probiotyk i elektrolit na wszelki wypadek Kochane trzymajcie dziś kciuki jedziemy do gastroentrologa z ta nasza małą wagą i problemami z żelazem Jest na wątku mamusia która podaje żelazo?? bo chyba przegapiłam /QUOTE] Trzymam kciuki My podajemy zelazo ![]() ![]() Cytat:
![]() A myślicie, że mogę dac Piotrkowi ? Cytat:
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
insolito- zartujesz,że masz ciągły dostęp do sandacza
kiedyś mówiono,że to ryba królewska ![]() pewnie,że możesz tylko musisz baaaardzo uważać na ości, chociaż sandacz to i tak za wiele ich nie ma a powiedz mi jak przyrządasz sandacza? |
|
|
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie ekstra mejkap.
Trzeba zrobić zakupy przed weekendem, bo zjazd na uczelni mamy. Mój ojciec wyskoczył z tekstem, że w niedzielę są z mamą zajęci, a mama wczoraj twierdziła, że nie mają żadnych planów - miło, będę musiała zostać w domu z glutkiem... Okej, spoko, zostanę z moim skarbkiem, ale wkurza mnie to, że jak moja siostra ma zajęcia, to wręcz narzucają się jej, że zajmą się ich małą, jeśli jej mąż będzie miał w tym czasie zajęcie - a u nas? Nagle ojciec sobie wymyślił, że mają coś do roboty w niedzielę. Super. Wkurza mnie to! Czy moje dziecko jest gorsze? Żeby ona jeszcze była jakaś niegrzeczna, no to dobra, ale Oliwka to aniołek, który siedzi i się sam ze sobą bawi, nie płacze, gada, śmieje się... Jest całkowicie bezproblemowa. Smutno mi. Ale na pocieszenie, przyszła paczka z Pierre Rene dzisiaj i dostałam propozycję współpracy od Rimmela. A, no i jeszcze dostałam słoiczek z Bobovity, próbkę kaszki i poradnik. A moje dziecko właśnie próbuje raczkować. Po łóżku. Ostatnio ciągle, jak sobie siada, to po chwili buch na brzuch i próbuje na kolanka się podnosić. Ruchy Dżejkoba też uskutecznia od jakiegoś czasu. Cytat:
Cytat:
A co do brzuszka, no to od zimnego mleka może brzuszek boleć? Nie wydaje mi się. Oliwka często takie pije, bo jak ma fazę zębową, to nie ruszy ciepłego, no i latem też nie chciała ciepłego... Cytat:
Ale i tak była pod wrażeniem gęstości moich włosów, no i ścinanie ich na równy poziom trwało, i trwało, i trwało... Miałam nadzieję, że zajmie jej to maks 45 minut, a zajęło 1,5h.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-10-17 o 12:41 |
|||
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u fryzjera jednak zrobiłam grzywkę na bok na razie. Może następnym razem zrobię prostą.No i ścięłam mocno. Tak jak pokazywałam. Ale muszę je ułożyć po swojemu. A teraz idę nadrabiać
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-17 o 13:18 |
|
|
|
#3328 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u nas - ja spałam 5h z 4 pobudkami i milion razy poprawiałam smoczek, szuczałam, gwiazda teraz odsypia... nie wiem, co się dzieje, czy emocje, czy zęby... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pisałam, że mój mąż na szkoleniu z robienia sushi był kiedyś? z pracytrzymaj się ![]() brawo! to stąd wariactwo u was bo wygodnie? no i - moja Agu najpierw nauczyła się pić ze zwykłej butelki (taka z wodą mineralną zwykła), potem kubek, a na koniec niekapek - i wygoda, bo jednak z tego samo dziecko może pić, a kubek czy butelkę dość długo trzeba trzymać by dziecko nie rozlało (nie przy piciu, tylko ot tak) Cytat:
![]() ------------------------- foteliki oglądam... http://www.emmysmummy.com/2012/07/ki...at-review.html |
||||||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
szaja o kurde te foteliki są niezle
dziewczyny, cycki mi pękają
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, jeśli to grypa żołądkowa, to uważajcie w takim razie bardzo, bardzo! na Oskarka. Buziaki dla Was, zdrowiejcie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

za zęba i zdrowia dla maluszków naszych i szybkiego konca bolesnego ząbkowania. 

z wikipedii?

22.05.2008
14.08.2011
klask i:

Czasem zrobi pare lyków ale t może raz na tydzień
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)