|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
że w końcu udałaś się do lekarza.ile wody powinno się pić ćwicząc i karmiąc? ja pije może pół butelki i to nie zawsze ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
za skończony miesiąc, zaraz roczek na karku
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
hejka
![]() u nas same spacery pochlaniaja ponad polowe dnia, wieczorem sama padam juz 3 dzien bez slodyczy co dla mnie jest sukcesem i jest ok ![]() pozdrawiam
|
#1203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to przydają się jak najbardziej, czemu nie? tzn jeszcze zależy jak kto chce ubierać, może być sam rampers, albo sam bodziak, albo bodziak + spodenki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brokuly i szpinak mrożone jak najbardziej. co do buraka to nie wiem... groszek też, tylko chyba trzeba by przetrzeć przez sitko, bo skórki z groszku są wredne ![]() jak katar i kaszel Filipa? Cytat:
![]() Hania ma coś ostatnio ciężkie dni buczy, marudzi... no i dziwnie sie zachowuje jak ją karmię łyżeczką... niby je ale przy każdej łyżeczce marudzi no i zje 50-60 ml i więcej nie chce ![]() a chciałabym żeby powoli zaczęła więcej jeść, bo marzy mi się wyjście bez dzieci gdzieś po tylu miesiącach....
|
||||
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czasem jeżdżę ale wchodzę tylko po saunie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mi dlatego nie chce się bawić w gotowanie 1/2 łyżeczki manny do ekspozycji wolę Holle, wystarczy, że dodam do jedzenia, zamieszam i już. Później zobaczę co będę podawała. W ogóle coraz mniej mi ten gluten się podoba ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Bosh horror usypiałam młodą 1,5 godziny
Jeszcze chciałam jej dać kaszkę na mm i mogę uznać,że powiedziała swoje pierwsze słowo. Ble. Ma to po mnie, ja jak miałam 6 mies. to powiedziałam świadomie Be jak mama mnie ubierała w coś, co nie przypadło mi do gustu. A u Tuśki to było tak,że dalam jej tej kaszki, skwasiła się mówiąc Bleee, wypluła, miała odruch wymiotny, znowu powiedziała Bleeee i się rozpłakała :brzyd al:![]() :brz ydal:![]() Nie mogę z niej. Poza tym dzisiaj zmieniałam ubierałam jej pieluchę na brzuchu. Jestem jakaś beznadziejna, nie umiem jej utrzymać na plecach, co ja mam zrobić?Horror![]() Zaraz nadrobię, bo coś tam przeczytałam, a potem poszłam do niej i zapomniałam co miałam pisać.
|
#1207 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do dzwonienia taty to moze po prostu nie odbieraj jak nie mozesz, a pozniej oddzwon. Ja jak nie mam jak to tak robie. Cytat:
Cytat:
Tez mam te czeskie, fakt drozsze. Ale w koncu moje dziecko po tym buziakiem jezdzi wiec... No i nie smierdzialy. Cytat:
Cytat:
Ale pijesz cos oprocz tej wody? Bo to zdecydowanie za maloWeekend
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
No i druga lekarka poleciłą ten sam lek. Mowi, że Zuzka może być całkiem wyjałowiona po antybiotykach, a ogólnie dzieciaczki po szpitalu też często mają takie problemy i wtedy ten lek im się daje. Odstawić mamy na razie witaminę, zwiększyć ilosć probiotyku i wlączyć ten lek.
Mleko mogę asekuracyjnie tez odstawić, ale np. jogurt naturalny mogę jeść, bo przetworzony. I ona poleca zacząć rozszerzanie diety za chwilę. Raczej kupnymi słoiczkami w tej sytuacji, bo sami nie wysterylizujemy tych słoiczków tak jak trzeba i błędne koło by było... A no i mówi, żebyśmy na początek podawali jej co drugi dzień słoiczek. Takie to wieści... A pralka się spsuła
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przed południem zrobiłam zamówienie na paczkomat, a dopiero dziś wysłali. Zamówiłam Adasiowi puzle piankowe, a 2 letniej dziewczynce lalkę interaktywną, która mówi 8 zdań po polsku.
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Kupiłam Adasiowi szczeniaczka uczniaczka i pędzelek figielek. Fajne to nawet. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ja narazie nie. Jak będzie taka ładna pogoda, to wtedy kupię.
|
#1211 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mowilam juz ze Julka nic nie "gada" mniejwiecej miesiac od ostatniego szczepienia? ![]() Cytat:
gratki!! ![]() Cytat:
tam to sie wszystko znajdzie a tym bardziej w tym shaggy my jak swoj trzepalismy to i kukurydza i pieczarki sie tam znalazlyCytat:
![]() noo troche sie tego uzbieralo nawet nie wiem skad bo ja nigdy nic nie wyszywalam ![]() a powiem jeszcze tylko ze dostalam od cioci w prezencie slubnym maryje wyszytą i wsadzona w rame ale nie podoba mi sie kompletnie i wrzucilam na dno szafy ![]() Cytat:
Cytat:
a tak wogole super avatarek ślicznaś
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Spóniczki ładne. Może z naszym Adasiem coś nie tak, bo za dużo tyje. Słyszałam, że powinien już mniej przybierać. Na basenie była starsza dziewczynka o 2 miesiące, a 2 kg mniej ważyła. Na recepcji facet powiedział, że wygląda jakby miał 3 miesiące więcej i będzie chłop
|
#1213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się,że się wyjaśniło! Cytat:
![]()
|
|
#1214 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ala też miała takie akcje, że np 2-3 dni nie jadła ani obiadków, ani deserkow a później akcja z mlekiem też była, że wypijala ledwie 60 ml, a zwykle pije około 90-120ml. Nie wiem co to było, ale wydaje mi się ze po prostu nie miała apetytuCytat:
wszystko to już podawalam i toleruje Cytat:
o matko, Wy to duże macie z tymi alergiami ![]() Cytat:
apropo picia to TZ mi dzisiaj zaproponował, że jutro usiadziemy wieczorem i się napijemy, on tam jakiegoś małego drinka, a ja będę chlac ile chcę A to zrobił pewnie dlatego, że mu ostatnio marudzilam że bym się tak napić chciała mocniej Cytat:
to teraz woda woda woda !!! A Maciej taki malutki jest, że mówisz o rozmiarze 74 dopiero w 10 miesiącu? Ile ob teraz ma Długości? Cytat:
A wdech i wydech też się przyda Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet pisalam do sprzedawcy i mowil ze sa bezpieczne i nietoksyczne ![]() czytalam artykuł ze rzeczywiscie byly toksyczne ale wszystkie toksyczne zabawki mieli wycofac w 2013, mam nadzieje ze tak sie stalo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby ta byla lepsza Cytat:
idz do lekarza bo z takimi slabnieciami nie ma zartow. (mowi to osoba co ma dziwnie cialo pomaranczowe i zoladek mnie boli od miesiaca codziennie mnie mdli-tez sie musze w koncu wybrac do lekarza
|
|
#1217 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale ja bym wolała jednak przebadać a Nifuroksazyd to nic nadzwyczajnego, po prostu taki typowy "srakostop", normalnie dorośli na biegunkę to też biorą sama z resztą łykałam http://www.do z.pl/leki/p1132-Nifuroksazyd (spacje trzeb wykasować)
|
|
|
#1218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co do kaszki to powiem Ci, że Alicja z butli nie zje i koniec. Z łyżeczki zje co najwyżej połowę porcji i to z łaską ![]() A ci do przywracania się to powiem Ci coś co mi kiedyś koleżanka powiedziała : ZA NIEDŁUGO DOJDZIESZ DO TAKIEJ WPRAWY Z ZAKŁADANIEM PIELUSZEK (TUDZIEŻ PAMPERSÓW) ZE I NA STOJĄCO DZIECKU BĘDZIESZ UMIAŁA ZMIENIĆ - i chyba coś w tym jest ;-) Cytat:
i jak postępować A co do pralki to współczuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#1219 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#1220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przestań ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Graty!!! ![]() Cytat:
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że posturę odziedziczył po swoim dziadku czyli moim ojcu. Mój brat też prawie 2metry, więc ma po kim byc wielki.Jedynie mam problem z dawkowaniem leków bo jest tabelka gdzie jego waga pasuje do wieku 1-1,5roku. 4450g
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka dziś powiedziała to samo
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko w kwesti tych szczepień, bo nie mam jak na telefonie sprawdzić źródeł, wiec na temat podstaw naukowych nic nie powiem. Ale zwróćcie uwagę na "rtec", "w pierwszym miesiącu życia" oraz "statystycznie zwiększa prawdopodobienstwo".
|
|
#1224 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba więcej ![]() :coj est:Cytat:
No masakra Co za różnica? Cytat:
Bo tą kaszkę trzeba mieszać z mlekiem i wodą.... Chyba.... więc ot tak jej nie wsypiesz do jedzonka ![]() mój laptok załapał zwiechę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś w tej kwestii nie umiem porozumieć się z naszą pediatrą. Dziś do niej zadzwoniłam to w ogóle powiedziała coś zupełnie sprzecznego z tym, co wiem na temat glutenu Nie wiem, czy nie skojarzyła nas, czy była zmęczona, czy co... Bo poleciła kupić kaszkę 8 zbóż i codziennie zwiększać ilość łyżeczek, począwszy od 2. A na opakowaniu jak wół pisze, żeby podawać 1 łyżeczkę kaszki przez cały okres wprowadzania glutenu. A poza tym kaszkę trzeba robić z mm, więc nie mam nawet takiego zamiaru ![]() Cytat:
Dajesz Holle, si?
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2014-03-07 o 21:53 |
||||||
|
|
|
#1225 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Sporo napisałyście, nie nadrobię dziś wszystkiego. Po tych targach jestem wypompowana, a potem jeszcze pakowanie i przyjazd do rodziców. W drodze chłopaki poszli spać i Miłek dopiero przed 21 mi zasnął, a Dawid jeszcze bryka
![]() Odebralismy wyniki z laboratorium i są ok, tzn. krew utajona ujemna, w moczu w normie wszystko poza ciężarem właściwym, który jest za niski. Nie wiem co to może oznaczać ![]() Cytat:
dla Julki za obrotyCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
miło Cię poznać ja też i nawet dziś siostra robiła z niego mase do wafla ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No holle trzeba zmieszac z woda ale nie musisz jej gotowac. Wiec jednak wygoda. A pediatra to raczej nie miala na mysli ekspozycji.
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze chciałam powiedzieć, że lubię wagę rodziców, bo wieczorem pokazała mi 60 kg
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna
![]() jeśli chcesz dawać zwykłą mannę, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku. jeśli wybierasz gotową kaszkę typu holle czy zdrowy brzuszek, to robisz ją na mm albo na wodzie. jest to wygodniejsze niż gotowanie manny bo wrzucasz tylko na np ciepłą wodę 1 łyżeczkę, mieszasz i gotowe a manne musisz ugotować (5 minut?), ostudzić i dopiero dać że już niewspomnę, że jak masz tylko duże/normalne garnki to Ci te 1/2 łyżeczki zginie w garnku ja gotowałam przy Marysi, ale w tygielku. teraz używam holle, każda minuta jest dla mnie na wagę złota ![]() jak masz jeszcze jakieś wątlpiwości to pytaj ![]() Kasiuni_a, a jaki Wam wyszedl ten ciężar właściwy? Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-03-07 o 22:12 |
|
|
|
#1229 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy takie puzzle https://www.google.pl/search?q=puzzl...l%3B1200%3B800 ooooo Cytat:
no błagam tyle przeszłyście, jesteś najdzielniejszą mamą na świecie, martwisz się o Zuzie 24h na dobę, masz prawo być wykończona, ale nie mów ze jestes głupia niemowlęctwo niebawem się kończy, nasze dzieciaczki są coraz starsze, juz niedługo powiedzą co je boli ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak tak to ja chętna ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- kasiunia cieszę się że wyniki w porządku krew utajoną chyba powtarzac się kilka razy bo w jednej części kupki moze nie wyjść, tak samo jak robi się z pasożytami ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- tassia artykuł... chyba się z nim zgadzam. mam coraz więcej wątpliwości, ale moze kiedys Ci na prv napiszę
|
||||||||
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co jest grane?
Dałam Julce butlę,wypiła 60 ml i zaczęła przeraźliwie krzyczeć i kopać nogami. Dałam do pozycji pionowej-cisza. Znowu spróbowałam-to samo. Odbiło jjej się i chyba wszystko zwróciła Polozyłam ją do łóżka,popłakiwała i teraz usnęła(chociaz cały czas mruczy i się wierci) Zachodzę w głowę ,co to mogło być? Nie pamiętam takiej akcji Zawsze na wieczór spokojnie pije i ładnie zasypia...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

że w końcu udałaś się do lekarza.

Sprawdzałam czy nie ma w buzi jakiejś afty albo ranki ale jest czysto. Teraz leży na macie i się bawi zadowolony..
[COLOR="Silver"]
Oszalej ę z tym glutenem. Help!
po tylu miesiącach....

:brzyd al:

Bo tą kaszkę trzeba mieszać z mlekiem i wodą.... Chyba.... więc ot tak jej nie wsypiesz do jedzonka