Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 14:44   #421
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

może się zejdą jeszcze... W każdym razie oby oboje byli na weselu!
Ja dlatego nawet mojej świadkowej, która mieszka z facetem i jest z nim 1,5 roku, daję zapro z osobą towarzyszącą, bo nie wiem, czy by się nie rozstali (poza tym jak dla mnie ona może spokojnie przyjść bez niego, i tak go nie lubię). Tylko narzeczonym i parom z dłuższym stażem niż my dajemy zaproszenia

Ja to bym zrobiła tak jak ona - powiedziała, że kuzynostwa nie zapraszamy nie zaprosiłabym jej wcale
po pierwsze oni są razem 7 lat, rok dłużej niż my,
Po drugie oboje po 28 lat maja
Po trzecie oboje są dla nas przyjaciółmi, to komu mieliśmy dać zaproszenie z os. ?
A tak w ogóle to ja na miejscu twojej swiadkowej bym się śmiertelnie obrazila za takie zaproszenie, w dzisiejszych czasach gdzie wiek zawierania malzenst jest mocno przesunięty to zamieszkanie razem jest taka granica gdzie wręcza się juz zaproszenia spersonalizowane. Dziękuję jestem przeciwna zaproszeniom z os. T. W takich przypadkach...

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-04-24 o 14:49
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:52   #422
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

są dla mężczyzn specjalne odżywki kryjąco-wygładzające.
najtańsze to chyba inglota
a ja polecam ESSIE lub OPI

Możesz napisać coś więcej o tych odżywkach? Zaciekawiłam się

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Po trzecie oboje są dla nas przyjaciółmi, to komu mieliśmy dać zaproszenie z os. ?
A tak w ogóle to ja na miejscu twojej swiadkowej bym się śmiertelnie obrazila za takie zaproszenie, w dzisiejszych czasach gdzie wiek zawierania malzenst jest mocno przesunięty to zamieszkanie razem jest taka granica gdzie wręcza się juz zaproszenia spersonalizowane. Dziękuję jestem przeciwna zaproszeniom z os. T. W takich przypadkach...

Znam pary które są starsze i miały 10 lat stażu gdy się rozstawały... To nie ma nic do rzeczy Nie ma gwarancji że związek się uda.
Życzę im jak najlepiej, jeśli będą chcieli do siebie wrócić to wrócą. Dziewczyny mają rację żebyś poczekała ok. miesiąca z zapraszaniem ich - zwłaszcza jeśli on chce wrócić

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:14   #423
say-hello
Zakorzenienie

Mój TŻ na codzień chodzi w zaroscie na ślub nie wiem czy się ogoli, ale to mi nie robi - bardzo go lubię w brodzie

A co do dłoni - powiem mu, że wszyscy Wasi TŻ idą do manikiurzystki i on też powinien

d
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:19   #424
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-24, 15:25   #425
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem przeciwna zaproszeniom z os. T. W takich przypadkach...
My właśnie w święta dostaliśmy, a w zasadzie TŻ dostał, zaproszenie na ślub kolegi. Ja jestem wpisana jako osoba towarzysząca. Kolega mnie zna od kilku lat, jego przyszła żona miała okazję mnie poznać bo byliśmy razem pod namiotem, w Boże Narodzenie dostali zaproszenie od nas więc mogli spojrzeć jak mam na imię. TŻ zwalił to na fakt że ten kolega wychowywał się praktycznie sam i nie miał kto go nauczyć manier, ale przecież jest ta dziewczyna i to ona powinna ogarnąć takie sprawy! Zwłaszcza że kolega dobrze mnie zna z imienia, nazwisko mogli spisać lub zadzwonić, ewentualnie wpisać samo imię. My dzwoniliśmy do wszystkich i pytaliśmy o dane osób towarzyszących. Na ich ślubie będziemy już małżeństwem, ciekawa jestem czy będą winietki...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:27   #426
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My właśnie w święta dostaliśmy, a w zasadzie TŻ dostał, zaproszenie na ślub kolegi. Ja jestem wpisana jako osoba towarzysząca. Kolega mnie zna od kilku lat, jego przyszła żona miała okazję mnie poznać bo byliśmy razem pod namiotem, w Boże Narodzenie dostali zaproszenie od nas więc mogli spojrzeć jak mam na imię. TŻ zwalił to na fakt że ten kolega wychowywał się praktycznie sam i nie miał kto go nauczyć manier, ale przecież jest ta dziewczyna i to ona powinna ogarnąć takie sprawy! Zwłaszcza że kolega dobrze mnie zna z imienia, nazwisko mogli spisać lub zadzwonić, ewentualnie wpisać samo imię. My dzwoniliśmy do wszystkich i pytaliśmy o dane osób towarzyszących. Na ich ślubie będziemy już małżeństwem, ciekawa jestem czy będą winietki...
Jak dostaniesz winietke os. Towarzysząca to padnę :-o

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:40   #427
basiczek24
Wtajemniczenie

Moja kiecka w rzeczywistości wygląda tak jak w załączniku, może nie wygląda jakoś zachwycająco ale jak ją ubiorę to jest piękna
O ile zdjęcie się załadowało bo mam jakieś problemy ze wstawianiem fotek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040236_jzzpl.jpg (79,3 KB, 117 załadowań)

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:43   #428
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Panna Izabela kusisz ;-) niestety całe kuzynostwo jest tutaj " na kupie " i wiedziałaby że tylko jej nie zaprosiłam. No i wujek z ciotką pewnie też by focha walneli i nieprzyszli

ee tam, nie przejmowałabym się tym; a wujek i ciocia nie powinni się obrażać, przecież ich córcia tak samo zrobiła

Cytat:
Ale ja nie napisałam, że miałaś dać z os. towarzyszącą! My też parom, gdzie znamy obie strony, czy właśnie parom z dłuższym stażem (w naszym przypadku to albo narzeczeni albo znajomi z dłuższym stażem) wpisywaliśmy z imienia i nazwiska oboje! No i mojemu bratu dajemy z dziewczyną, mimo że są ze sobą rok (wypisujemy ją), bo mamy kontakt bliski ze sobą.
Jeśli moja świadkowa się obrazi, to jej problem jej partner jest dla mnie jej osobą towarzyszącą, widziałam go 3 razy w życiu, prawdopodobnie jak będziemy wręczać zaproszenia będą mieszkać oddzielnie - nie mam powodu, dla którego miałabym wpisywać na zaproszeniu także jego. Poza tym również z innych powodów nie chcę go wpisywać - bo on ma się czuć, że jest TYLKO jej osobą towarzyszącą, a nie naszym gościem. Wiem, co potrafi naodwalać i nie chcę, żeby się za pewnie czuł. Tyle w Twoim przypadku absolutnie zrozumiałe jest, że dostali wspólne wypisane z imienia i nazwiska zaproszenia, jak najbardziej

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:44   #429
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cool Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś więcej o tych odżywkach? Zaciekawiłam się

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Znam pary które są starsze i miały 10 lat stażu gdy się rozstawały... To nie ma nic do rzeczy Nie ma gwarancji że związek się uda.
Życzę im jak najlepiej, jeśli będą chcieli do siebie wrócić to wrócą. Dziewczyny mają rację żebyś poczekała ok. miesiąca z zapraszaniem ich - zwłaszcza jeśli on chce wrócić
ludzie po ślubie też się rozwodzą a to nie oznacza ze dajemy im zaproszenie z os. Tow.
Nie wyobrażam sobie dać zaproszenia w takiej firmie parze z 10letnim stażem.
Ślub czy jego brak nie ma nic do rzeczy...
Stary 2014-04-24, 15:45   #430
Robusta
Wtajemniczenie

Basiczek
bardzo ładna !
dół podobny do mojej

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:47   #431
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Hej jestem juz po rozmowie w sprawie pracy.... generalnie niby fajnie ale chyba się nie nadaje do ubezpieczeń musze wszystko przemyśleć i przegadać z TŻtem.

Fajnie. macie, ze umiecie wysłać TZtow do kosmetyczki, mój nawet nie uzywal pilingu ktory mu kupiłam
Jak chodzi o zaroat to ja bym chciała żeby, mój szedł do ślubu w takim 3 dniowym zaroście ale pewnie przy teściowej nie przejdzie

Stary 2014-04-24, 15:48   #432
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
ee tam, nie przejmowałabym się tym; a wujek i ciocia nie powinni się obrażać, przecież ich córcia tak samo zrobiła

Ale ja nie napisałam, że miałaś dać z os. towarzyszącą! My też parom, gdzie znamy obie strony, czy właśnie parom z dłuższym stażem (w naszym przypadku to albo narzeczeni albo znajomi z dłuższym stażem) wpisywaliśmy z imienia i nazwiska oboje! No i mojemu bratu dajemy z dziewczyną, mimo że są ze sobą rok (wypisujemy ją), bo mamy kontakt bliski ze sobą.
Jeśli moja świadkowa się obrazi, to jej problem jej partner jest dla mnie jej osobą towarzyszącą, widziałam go 3 razy w życiu, prawdopodobnie jak będziemy wręczać zaproszenia będą mieszkać oddzielnie - nie mam powodu, dla którego miałabym wpisywać na zaproszeniu także jego. Poza tym również z innych powodów nie chcę go wpisywać - bo on ma się czuć, że jest TYLKO jej osobą towarzyszącą, a nie naszym gościem. Wiem, co potrafi naodwalać i nie chcę, żeby się za pewnie czuł. Tyle w Twoim przypadku absolutnie zrozumiałe jest, że dostali wspólne wypisane z imienia i nazwiska zaproszenia, jak najbardziej
napisałaś "dlatego my dajemy z os. T."
Trochę nie rozumiem twojego toku myślenia... To trochę tak jakbym zapraszała ciocie i wujka, ale jego bym nie lubiła czy coś i tylko cioci napisalabym zaproszenie z os. T.
Dziwne.
Nie muszę rozumieć, ale zdanie mam kompletnie inne
Stary 2014-04-24, 16:07   #433
cornflower_girl
Zakorzenienie

madziara Lepiej chyba iść przymierzyć samej - ja tak kupiłam swoją, nie żałuję. Uwierz mi, że łatwiej Ci będzie znaleźć wymarzoną sukienkę niż w towarzystwie niezadowolonej osoby.

Lusija Tak jak pisałam wyżej, mierzenie samej wcale nie jest złe i straszne. Moja mama jest taką osobą, że ją sprawy mojej sukni mało emocjonowały. Az w końcu się okazało, że nie umie być bardziej entuzjastyczna (co poznałam po tym, jak krytykowała inne modele sukien).

Co do alkoholi, wydaje mi się że te drinki to lepszy wybór, Sheridan jest dość specyficzny. Nie wiem, czy na przyjęcie i letnią porę, nie za ciężki (słodki, zamulający).

exist Wyślij, przecież ten ksiądz byłby zawsze mile widzianym gościem u Was.

say Spić do nieprzytomności i poddać w tajemnicy zabiegom

swiat_katarzyny Bardzo mi przykro, nie ma dobrego wyjścia. TŻ chce zaprosić swoich znajomych, którzy byli parą 10 lat, planowali ślub i się rozstali (zaproszenie z osobą towarzyszącą, ich decyzja czy z kimś przyjdą, czy sami). Ja mam koleżanki, które się nie przyjaźnią ze sobą, bo facet odszedł od jednej z nich do drugiej. Te też chcę zaprosić obie, bo nie chcę wybierać, którą bardziej lubię. Niestety takie sytuacje wymagają sporej dojrzałości od zapraszanych, jak i cierpliwości od Ciebie (bo mogą odmówić).

Opium Do razu lepiej

kasia Mnie by szkoda było zachodu na zemstę. Ot, zaprosiłabym normalnie, może zrobiła delikatną aluzję, żeby wyczuła, że kiedyś popełniła ogromną gafę.

Aaaaa, idę do pani dietetyk, spowiadać się z obżarstwa poświątecznego i posiłków, deserów przy zapraszaniu (nie umiem powiedzieć nie)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:14   #434
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

say Spić do nieprzytomności i poddać w tajemnicy zabiegom
ooo, dobry plan

Świat Katarzyny, ciężka sytuacja... u nas było dosyć podobnie, ale to ona była nam bliższa niż jej facet. teraz się już na szczęście zeszli i w końcu po długich namysłach daliśmy im zaproszenie wspólne. zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie. podejrzewam, że jeśli by się rozstali ostatecznie, to przyszliby i bawiliby się dobrze. oni są raczej tacy pokojowi

mam nadzieję, że u Ciebie sytuacja pozytywnie się rozwiąże. Jeśli nie, dałabym im zaproszenia z osobami towarzyszącymi mając nadzieję, że przyjdą sami (niezłe kwasy mogłyby być gdyby każdy przyszedł z kimś innym)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:32   #435
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
witam się na 2 dni przed ślubem!
wow

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
my mamy ślub wcześniej, a jeszcze zaproszeń nie wydrukowaliśmy stresuje mnie to
Mamy tą samą datę, kiedy chcecie rozdawać?
Ja część juz wypisałam, jeszcze pare zostało

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
No i wymyśliłam że pojadę do jej rodziców dać zaproszenie, a do niej odezwę się przynajmniej 2-3 tyg.później niech chociaż trochę się pomartwi czy ją zaprosze, podłe bardzo???

Ja bym jej wcale nie zapraszała, skoro ona Ciebie nie prosiła

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Basiczek
bardzo ładna !
dół podobny do mojej
I do mojej podobny
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:38   #436
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
napisałaś "dlatego my dajemy z os. T."
Trochę nie rozumiem twojego toku myślenia... To trochę tak jakbym zapraszała ciocie i wujka, ale jego bym nie lubiła czy coś i tylko cioci napisalabym zaproszenie z os. T.
Dziwne.
Nie muszę rozumieć, ale zdanie mam kompletnie inne
To źle sformułowałam, nie o Twój przykład mi chodziło
Jakbym zapraszała ciocię i wujka, to bym napisała i ciocię i wujka - to jest rodzina i lubienie nie ma nic do rzeczy. Zapraszam koleżankę, której narzeczonego nie lubię, a też go wypisuję z imienia i nazwiska.
U druhny sprawa ma się inaczej, bo mi jest obojętne, z kim przyjdzie, poza tym nie znam go tak naprawdę, widziałam go 3 razy w życiu, więc z jakiej racji miałabym im dawać zaproszenie z jego imieniem i nazwiskiem? Wypisuję z imienia i nazwiska tych, których znam, albo są narzeczeństwem, albo nie znam 'drugich połówek' za dobrze, ale są parą już tak długo, że nie wypadałoby dać oddzielnie. Taki przyjęliśmy tok myślenia, może dla niektórych dziwny, dla nas normalny

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:50   #437
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM20..

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
juz CI mowie. Po pierwsze nie miala rekawiczek i nie widzialam jak myje rece po poprzedniej klientce. Nie do konca zmyla moj lakier. NIedbale opilowala paznokcie i nie wypolerowala plytki. Malowanie z dekoracja to juz w ogole jakis kosmos. Moje deko juz polowa odpadla. Dodam, ze Pani nie miala jasno rozowych lakierow tylko same perlowe. Salon jak najbardziej nowy i nowoczesny.

To jest jakaś masakra

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Hej

Do ślubu zostało 2 dni

Melduję się po panieńskim, wróciłam o 4 rano, jest szansa że wytrzeźwieje do wesela, ale niewielka.

Lecę nadrabiać wątek!
2 dni panieński pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mnie babka tak samo ze zdziwieniem pytała czy sama mam zamiar mierzyć. Na dodatek byłą jeszcze jedna PMka i jej mama też bardzo się zdziwiła.

Dla mojej mamy jak ktoś nosi powyżej 38 to jest gruby i nie powinien wychodzić z domu. Nie każdy ma takie szczęście utrzymywać tyle lat stałą wagę i rozmiar.
Doskonale Cie rozumiem moja rodzina ma tak samo jak mam rozmiar większy to najlepiej jakbym z domu nie wychodziła albo w czymś tak obszernym że wszystko zakrywa i nic nie podkreśla..

Dziewczyny na ile przed ślubem kupujecie / kupowałyście alkohol? Bo moja mama uważa że we wrześniu wystarczy ;/ że pójdziemy i kupimy bo przecież wszystko jest.. ale przecież niektóre są alkohole są sezonowo
Stary 2014-04-24, 16:58   #438
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
To źle sformułowałam, nie o Twój przykład mi chodziło
Jakbym zapraszała ciocię i wujka, to bym napisała i ciocię i wujka - to jest rodzina i lubienie nie ma nic do rzeczy. Zapraszam koleżankę, której narzeczonego nie lubię, a też go wypisuję z imienia i nazwiska.
U druhny sprawa ma się inaczej, bo mi jest obojętne, z kim przyjdzie, poza tym nie znam go tak naprawdę, widziałam go 3 razy w życiu, więc z jakiej racji miałabym im dawać zaproszenie z jego imieniem i nazwiskiem? Wypisuję z imienia i nazwiska tych, których znam, albo są narzeczeństwem, albo nie znam 'drugich połówek' za dobrze, ale są parą już tak długo, że nie wypadałoby dać oddzielnie. Taki przyjęliśmy tok myślenia, może dla niektórych dziwny, dla nas normalny
A uważasz że 1,5 roku bycia razem oraz wspólne mieszkanie to wciąż za mało na zaproszenie z imienia i nazwiska?
Po za tym ewidentnie piszesz że powodem jest to że nie lubisz tego chłopaka a to już czysta złośliwość bo w takich wypadkach jednak należy się wykazać zasadami savoir vivre a nie osobistymi odczuciami. Wcale się nie zdziwię jak świadkowa Ci odmówi bo skoro jest Twoją świadkową to chyba musicie się przyjaźnić więc wydaje mi się dziwne Wasze zachowanie bo to świadczy o tym że nie szanujesz chłopaka swojej świadkowej a tym samym jej samej skoro dostanie zaproszenie z osoba towarzyszącą.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile przed ślubem kupujecie / kupowałyście alkohol? Bo moja mama uważa że we wrześniu wystarczy ;/ że pójdziemy i kupimy bo przecież wszystko jest.. ale przecież niektóre są alkohole są sezonowo
My wódkę mamy od listopada bo chcieliśmy uniknąć wzrostu akcyzy. Szampany kupowaliśmy przed sylwestrem bo były promocje, wina też od razu. Przed weselem kupimy tylko piwo bo chcemy niepasteryzowane z lokalnego browaru a one mają krótki termin przydatności do spożycia.
Sezonowość alkoholi to chyba tylko dotyczy szampana bo przed sylwestrem jest większy wybór i niższe ceny. Reszta alkoholi jest dostępna cały rok.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:01   #439
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
te ślubne sny są starszne
snilo mi sie, ze wzielam prysznic i juz mi amam kazala sukiene zakladac, bez bielizny! TŻ z rodzicami juz czekali, mama dala mi tusz i mowi ze tyle wystarczy, na co ja ze mam mokra glowe, to wziela zwiazala w kitke i wsadzila welon mowiac 'nie ebdzie widac', ojciec moj stal juz przy drzwiach, patrze na zegarek jestesmy spoznieni na wlsany slub 18:15!!!!! wiec wsyztsko szybko, nawet nie bylo blogoslawienstwa i fruu do kosciola. stoimy ojciec obok TŻ pobiegl pod oltarz, ide z ojcem i mowie ze nie mam bukietu a on wzial jakis wiechć sztuczny ze stolika przy zachrystii i mi wcisnal, jestesmy juz w polowie drogi do oltarza a mi sie ostro chce siku moj TŻ pod ołtarzem na mega kacu pokawalerskim i wciaz nie ogarnia co sie dzieje, ja paskudna i spostrzegam ze mam nie te sukienke co chcialam, ze ejst obrzydliwa do tego coraz bardziej chce mi sie sikuuu.... i
sie obudzilam i pognalam do lazienki.
jak dobrze ze to byl tylko sen
musze sie napic
uśmiałam się

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Zapisałam się na makijaż - 50 zł, na 12.00. Mama zapisała 3 osoby do fryzjerki- od 8 do 11.00 Wybiorę się na 10. Ślub jest na 16, godzinowo jest ok? Teraz tak sobie myślę, że jeśli trzeba będzie gdzieś po ciś w sobotę pojechać, to trochę kiepsko może być i czy nic mi się nie rozwali do 16.00, a potem cała noc jeszcze...
Wytrzyma! A ja mam taki sam plan fryzjer 10.00, make up 12.00 i ślub o tej samej godzinie co Ty

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ponadto tydzień przed terminem potwierdzeń jesteśmy w szczerym polu, jeśli do 30.04 nie otrzymamy odpowiedzi to 1 maja wisimy na telefonach
U nas podobnie Nie wiem czy się cieszyć że nie dzwonią z odmowami, czy martwić...

Cytat:
Poprawiłam te paznokcie. Zostawiłam tylko serdeczny.
O niebo lepiej!!!

Nie mogę drugi dzień dodzwonić sie do mojej makijarzystki Wysmarowałam jej maila że chcę umówić się na próbny i na paznokcie.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:04   #440
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Opiumalfa no teraz jest supcio

basiczek24 suknia

Ja też mam małą zagryzkę bo.... W rodzinie TŻ jest kuzyn który rzekomo miał się żenić w przyszłym roku, ale zmienili datę na 2 sierpnia 2014 czyli przed Nami i niestety ale dostaną zaproszenie: imię i nazwisko kuzyna z osobą towarzyszącą... TŻ nie utrzymuje kontaktu z tą rodziną więc nawet nie było wiadomo czy to prawda czy nie prawda czy kogoś ma ten chłopak czy nie, dowiedzieliśmy się dopiero w święta jak już lista z zaproszonymi osobami poszła do druku i przejmować się tym nie mamy zamiaru tym bardziej że ja też pewnie dostanę zaproszenie jako osoba towarzysząca więc trudno

Reszta zaproszeń jest z imion i nazwisk (os. T) jeśli tylko wiemy jak to się nazywa, póki co wszyscy są razem a większość to już nawet małżeństwa
Stary 2014-04-24, 17:16   #441
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
nie znam szczegółów, ale wiemy ze on chciałby wrócic, ona nie chce o tym słyszeć. (na pewno nie chodzi o zdradę)

Trzymam kciuki z całych sił aby do siebie wrócili! Też miałam parę znajomych, których uwielbiam, ale prawie rok nie są razem. Dlatego tym bardziej trzymam kciuki by u Ciebie się zeszli szybko :-*

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Mój TŻ na codzień chodzi w zaroscie na ślub nie wiem czy się ogoli, ale to mi nie robi - bardzo go lubię w brodzie

A co do dłoni - powiem mu, że wszyscy Wasi TŻ idą do manikiurzystki i on też powinien

d
Powiedz! To i ja mojego takim argumentem wyślę :-D

OPIUM po Twoich poprawkach o stokroć lepiej!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:16   #442
ysia
Zadomowienie

Cytat:

może się zejdą jeszcze... W każdym razie oby oboje byli na weselu!
Ja dlatego nawet mojej świadkowej, która mieszka z facetem i jest z nim 1,5 roku, daję zapro z osobą towarzyszącą, bo nie wiem, czy by się nie rozstali (poza tym jak dla mnie ona może spokojnie przyjść bez niego, i tak go nie lubię). Tylko narzeczonym i parom z dłuższym stażem niż my dajemy zaproszenia spersonalizowane
Swiadek Warszawiaka dzisiaj dopiero zdradził nam sekret, którą ze skrupulatnie wyselekcjonowanych dziewczyn zabierze na ślub

Właśnie się dowiedziałam ze u nas na stole będą czerwone tulipany. Mam nadzieje że będzie ok

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:18   #443
cude
Zadomowienie

Fryzjerka bierze 70 zł, kminię kiedy by tu umówić się na próbną...

Dostałam emaila w sprawie pracy - doradca inwestycyjny. Praca wg mnie ciulowa trochę (nie mam predyspozycji do wciskania ludziom kitu), ale przez tyle czasu nic nie znalazłam, więc poważnie się zastanawiam nad pojechaniem na rozmowę.

Zamierzam ponaglić TŻta do zrobienia projektu księgi gości

Już nie Raczkuję, teraz jestem na etapie Rozeznania:P A to dzięki naszym wątkom

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-04-24 o 17:21
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:32   #444
KaMilka4891
Zadomowienie

hej dziewczynki, witam się w nowym wątku i od razu usprawiedliwiam, pewnie do niedzieli włącznie mnie nie będzie, nie mam czasu na nic, w sobote egzamin, a ja mam dwie dwunastki w pracy ehhh...

Wszystkim sobotnim Pannom Młodym życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, cudownego męża, znośnych teściów, gromadki dzieci i najwspanialszego wesela na świecie
nie nadrobię Was pewnie już nigdy ciąglę będę gonić
Pozdrawiam
Stary 2014-04-24, 18:08   #445
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
A własnie dziewczyny jak wiele z Was wybiera obrączki soczewkowe? Mam nadzieję, że odpowiednio to nazwałam
my mamy soczewkowe, moim zdaniem są o wiele wygodniejsze!
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Przepraszam ale KONIECZNIE MUSICIE TEGO POSŁUCHAĆ!!!

https://www.youtube.com/watch?v=VijoeCtOCcA
będzie to za mną chodzić cały dzień
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Uffff mimo niepewności w końcu dograliśmy wszystko do końca i udało się , że mamy auto do ślubu które chcieliśmy .

Straszne macie tempo kobietki , biegnę nadrabiać.
o mamusiu ale boskie! zazdroszczę!!!
Cytat:
juz CI mowie. Po pierwsze nie miala rekawiczek i nie widzialam jak myje rece po poprzedniej klientce. Nie do konca zmyla moj lakier. NIedbale opilowala paznokcie i nie wypolerowala plytki. Malowanie z dekoracja to juz w ogole jakis kosmos. Moje deko juz polowa odpadla. Dodam, ze Pani nie miala jasno rozowych lakierow tylko same perlowe. Salon jak najbardziej nowy i nowoczesny.

W zalczniku przesylam inspiracje i wykonanie. Isc sie chlastac.

jeeeezu ale wies
o masakra, co ona Ci zrobiła na paznokciach!
o wiele lepiej po Twoich poprawkach!
Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
odebrałam obrączki
do ślubu zostało 37 dni
śliczne obrączki
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Hej

Do ślubu zostało 2 dni

Melduję się po panieńskim, wróciłam o 4 rano, jest szansa że wytrzeźwieje do wesela, ale niewielka.

Lecę nadrabiać wątek!
hahaha szalona super, że taki panieński udany!
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
zapomniałabym....

kochane PM z 2 sierpnia

100 dni do ślubu
gratuluję studniówki!

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Zwariuje z szukaniem kiecki. Znalazłam kilka interesujących (używanych) wołam mamę i siostrę, żeby osądziły. Siostrze podobała się najbardziej taka, którą przymierzałam w salonie i się w niej zakochałam. Na tą samą moja mama zareagowała mniej więcej tak:
M- dziwnie się układa, ma krótki gorset
Ja- ale lepiej mi w takiej
M- nieładna, nie pasuje do Ciebie
Ja- w salonie mówiłaś inaczej, powiedziałaś, że świetnie wyglądam
M- niemożliwe, w tamtej było Ci ładnie, ta jest brzydka
Może nie pamiętać dobrze tej z salonu, bo jak przymierzałam sukienki, to ona sobie wyszła na papierosa
A potem się dziwi, że o nic nie pytam, bo albo nic jej się nie podoba albo nawet nie spojrzy
kochana nie przejmuj się, najważniejsze, żeby Tobie się podobała
Cytat:
Dziewczyny ale mi smutno...
dowiedzielismy sie własnie, ze nasi przyjaciele sie rozstali to taka para, z która znamy sie od samego poczatku (tż i ten facet to kumple ze studiów i mniej wiecej w tym samym czasie poznali nas - każdy sylwester razem, wypady w góry razem... ) i co teraz?! ona jest tak samo nasza przyjaciólka jak on... nie wyobrażam sobie aby ich zabrakło na naszym ślubie lub kogokolwiek z nich tak wlasnie patrze na to ich zaproszenie (oczywiscie spersonalizowane bo znamy sie tyle lat ) i mi tak strasznie smutno....
ojejj ale przykro ale może faktycznie jeszcze się zejdą? oby

jestem podekscytowana Waszymi sobotnimi ślubami

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:16   #446
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Moja kiecka w rzeczywistości wygląda tak jak w załączniku, może nie wygląda jakoś zachwycająco ale jak ją ubiorę to jest piękna
O ile zdjęcie się załadowało bo mam jakieś problemy ze wstawianiem fotek...
Piękna

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
dowiedzielismy sie własnie, ze nasi przyjaciele sie rozstali to taka para, z która znamy sie od samego poczatku (tż i ten facet to kumple ze studiów i mniej wiecej w tym samym czasie poznali nas - każdy sylwester razem, wypady w góry razem... ) i co teraz?! ona jest tak samo nasza przyjaciólka jak on... nie wyobrażam sobie aby ich zabrakło na naszym ślubie lub kogokolwiek z nich tak wlasnie patrze na to ich zaproszenie (oczywiscie spersonalizowane bo znamy sie tyle lat ) i mi tak strasznie smutno....
To smutne Ale może sobie wszystko wytłumaczą i jeszcze się ułoży
Stary 2014-04-24, 18:29   #447
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anesthesia - obrączki jak trzeba to i w 2 tygodnie zrobią Tylko weź sobie pod uwagę ewentualne reklamacje
My 2 razy jeździliśmy zanim ostatecznie odebraliśmy.
Gdzie zamawiacie?
No właśnie jeszcze nie mamy NIC wybrane, ani gdzie, ani jakie ani nic... w kwietniu tego na pewno już nie załatwimy, w maju marne szanse, a w czerwcu może już się jakaś okazja nadarzy Jak nas weźmie na szaleństwo to Bielak, a jak wybierzemy jednak klasykę to mocno zastanawiam się nad Red Rubinem lub ew. lokalnym złotnikiem no-name - nie mam w ogóle pojęcia, czym się kierować, do jakich salonów uderzać... wiem tylko, że na pewno nie chcę wielkich sieciówkowców a'la Apart.

Cytat:
Współczuję, u nas jest b. podobna sytuacja, para jest już ze sobą chyba ponad 10 lat (jak nie 15!) i już mieli kilka "przerw", a teraz są razem, ale wiem, że ona chce się rozstać, tylko jeszcze nie ma na to odwagi... beznadziejna sytuacja, ja uwielbiam ich jako parę, ale ona się z tym źle czuje... ale jako że to moi znajomi, a bliscy przyjaciele siostry, to ona wprost zapytała i mimo wszystko dajemy zaproszenie dla nich jako pary. W Twoim przypadku poczekałabym po prostu maksymalnie długo z wręczaniem zaproszenia, najwyżej dasz osobne, choć wiem, że to musi być b. smutne

Opium, paznokcie o wiele lepsze! Ja bym tylko kolor brokatu nieco zmieniła, na mniej żółte złoto
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:50   #448
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

U MNIE W MIEŚCIE !!! byłam wczoraj! masz do mnie niedaleko!
PORADNIA JEST CZYNNA W ŚRODE OD 18.00-20.00
byliśmy wczoraj 2 min ( dwie pary przed nami też ) bez umawiania. Po prstu sie zjawiasz i czekasz jesli ktos jest :P
pytanie było takie
Pani : krótko czy długo?
ja: krótko ?
Pani : z jakich parafi jestescie:
Ja : odpowiedziałam
Pani : kiedy ślub i gdzie ?
Ja: odp
Pani: znacie metody planowania rodziny?
Ja: tak
Pani ;dup pieczątke dziękuje do widzenia i udanego ślubu

mój TŻ się jeszcze przez 15 min nie umiał obudzić z szoku
a gdzie ta poradnia dokładnie ??

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
nie znam szczegółów, ale wiemy ze on chciałby wrócic, ona nie chce o tym słyszeć. (na pewno nie chodzi o zdradę)

może się jeszcze zejdą mam taką nadzieje
Stary 2014-04-24, 18:55   #449
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
100 dni
aa super! Gratuluję 100dniówkowym PMkom!!

Właśnie sobie uświadomiłam, że nasza 100dniówka będzie dokładnie w naszą 2 rocznicę bycia razem

Lusija ja bym sheridana na weselu nie stawiała na stole - mimo, że bardzo go lubię

Opium po Twoim poprawkach jest o niebo lepiej!

świat Katarzyny przykro mi z powodu Waszych przyjaciół mam nadzieję, że to jakiś chwilowy kryzys i się zejdą i złapią oboje welon/muchę czy co tam będziecie rzucać na weselu

Panna Izabela to Wasza sprawa jak zrobicie z tym zaproszeniem dla świadkowej i jej faceta, ale osobiście zachowałabym się inaczej. Gdyby mnie tak ktoś potraktował to bym sie wypięła na jego ślub i wesele. Ale to tylko moje odczucie i opinia

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-04-24 o 18:57
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:04   #450
emdzik
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!
W końcu mam chwilę żeby usiąść na forum... Fakt przeleciałam tylko po łepkach.. bo za Wami trudno nadążyć :P

Do ślubu już tylko 16 dni...
Ten czas jednak szybko leci a niby tyle czasu było...

Wstawiam kilka fotek, które miałam wcześniej wstawić, ale nie było kiedy :P

Dzisiaj umówiłam się do fryzjera na farbowanie.
A jutro mam przymiarkę sukni Nie widziałam jej od października... aż się boję

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości