Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 10:44   #4651
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Fajnie, że jesteś

Co miesiąc jak przychodzi przelew to im wybaczam
to zrozumiałe
Stary 2015-05-11, 10:45   #4652
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

To ja córka marnotrawna
Miałam gorszy czas, ale ma nadzieję, ze jeszcze uda mi się tu jakoś wbić do Was

W skrócie gratuluję już dużych dzieciaczków

Witam nowe koleżanki

Wyprawki już większości macie zrobione, a ja nadal czekam, bo tyle mam czasu przecież ...

Z grubsza Was podczytywałam, ale mogły mi pewne sprawy umknąć, więc z góry przepraszam

Sama nie wiem co tu więcej napisać, bo i tak tyllle mnie nie było ....

Witaj

Ja tez ostatnio nie mogę się wbić w forum. Ale się staram
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:46   #4653
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Noooo gdzieś Ty była jak Cię nie było?
Ważne, że wróciłaś

Mi z wyprawki został materacyk dla małej, komplet prześcieradeł i rożek ew. śpiworek A dla mnie ewentualnie jakaś piżama, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy w ogóle
Ciuszki dostanę od dziewczyn dopiero w czerwcu, więc wtedy będę wiedziała czy i co dokupić, także ten teges... patrzę i podziwiam Wasze
Ja znowu mam w drugą stronę- szafki zawalone ciuchami dla dziewczynki i dla chłopca. Nie mamy potwierdzonej na 100% płci i nie wiadomo, które zostawić. Siostra swoje po córce jakiejś koleżance obiecała, która rodzi w czerwcu, ale jeszcze jej nie dała, bo my dalej nie wiemy, aż w końcu zaczęła się zastanawiać, czy się nie zdecydują na 3 dziecko i czy nie zostawić tego.
Stary 2015-05-11, 10:48   #4654
moniska139
Zadomowienie

Fiona dobrze, że wróciła confused maluszka słychać?
Ja dopiero zabieram się za jakąś wyprawkę mam tylko ubranka ze strychu o tyle.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:49   #4655
magdowe
Zadomowienie

a jak kupujecie ciuszki to do jakiego rozmiaru?
Bo ja narazie mam same 50,56 i 62 i zastanawiam sie czy skopletować już 68 czy to dopiero jak urodzę?
Stary 2015-05-11, 10:51   #4656
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Hej mamusie Ale dawno mnie tu nie było, jakoś czas i chęci nie miałam na nic Źle się czułam w tym tygodniu, kulminacja nastąpiła w sb w nocy, prawie nic nie spałam, brzuch tak bolał, skurcze się pojawiły, ale na szczęście wszystko jest już dobrze. Muszę bardziej na siebie uważać po prostu i za dużo się nie przemęczać

Nadrabiałam was chyba 2 dni, ogólnie napiszę, że gratuluję poznania płci, przejścia pozytywnie badania z glukozą oraz witam nową mamusię Zakupy jak zwykle cudowne Szalejecie Ale bardzo dobrze, bo ja zielona w temacie, więc czytam, porównuję i sama co nieco zamawiam Na gemini w koszyku mam już 300zł, ale nadal nie wiem czy to wszystko czy jeszcze coś

Powodzenia na glukozie! Od siebie polecam cytrynę, bez niej nie dałabym rady wypić tego syfu

Spokojnie, też się bałam, ale do przeżycia jest. Ja miałam 75g i 3 wkłucia. Polecam zamiast siedzenia w poczekalni, siedzenie w samochodzie. Rozłożyłam sobie siedzenie na półleżąco, wzięłam książkę do czytania i jakoś szybko minęło. Na początku siadłam na ławeczce obok labu, to miałam kryzys i myślałam, że zwrócę wszystko. W samochodzie na półleżąco było ok

Biedna

Tak tak, ja tez mogłam pić wode niegazowaną i polecam

Widziałaś może tez bodziaki? Bo nie mam jak się wybrać dzisiaj, ale może mąż z pracy się wyrwie, ale on to się nie zna niestety Myślałam, żeby kupić własnie spodenki i bodziaki. Najwyżej oddam jak będą kiepskiej jakości.

Dziewczyny co do glukozy mam wyniki, ale w innej jednostce niż wy. W necie nie mogę znaleźć za wiele, może wy wiecie czy jest ok?
Na czczo - 3,37 mmol/l
po 1h - 7.60 mmol/l
po 2h - 2,99 mmol/l

Szczególnie po 1h mnie interesuje.
Tak, byly body i wzory takie jak i spodenek wiec mozna skompletowac rozmiary sa 50-56, 62-68, 74-, i ponad 80. Ja wzielam spodenki 62-68 i w domu je sprawdzilam i sa ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431337855629.jpg (33,2 KB, 7 załadowań)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:53   #4657
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Bo ja narazie mam same 50,56 i 62 i zastanawiam sie czy skopletować już 68 czy to dopiero jak urodzę?
Ja kupuje głównie 56 i 62, ale dość sporo też 68 aby na ten pierwszy czas już coś mieć. No i kilka sztuk 50.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:56   #4658
NOK84
Raczkowanie

Fiona - witaj ponownie

Cytat:
ja kupiłam trochę 56, 62, 68 i na razie tak oszczędnie kupuję bo muszę poprosić męża żeby mi pudła ze strychu zniósł, bo przy Zuzi miałam mnóstwo takich uniwersalnych ciuszków -więc dopiero jak zrobię przegląd to zdecyduje co trzeba jeszcze dokupić

martulka0991 - tez je kupiłam + body do nich, a w mniejszym rozmiarze wzięłam komplet marynarski
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:59   #4659
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam kilka sztuk 56, najwiecej 62, kilka 68 i 74. Ale takbjak mowie najwiecej 62, 3-6ms. Ciuszkow juz kupowac nie bede bo sporo ich w szafie. Dopiero po praniu sie okaze czy cos trzeba dokupic, wtedy dokupie. Maz mnie juz nie wpuszcza na dzialy dzieciece jak jestesmy w CH... Wiec lipa :-P
Stary 2015-05-11, 11:01   #4660
roxana_lu
Zakorzenienie

A ja wlasnie skończyłam kompletować wyprawkę !

Tzn zostały mi jeszcze ciuszki za 62 i pampersy ale CAŁA RESZTE juz mam, włącznie z mata, karuzela i leżaczkiem.
Materacyk zamówiłam lateksowy (bo padło tu pytanie na temat materacykow). Miałam jeszcze zamówić materacyk lifenest ale przy juniorze nie mieliśmy wiec i teraz kupować nie bedziemy.
No i oczywiscie zamówiłam komplecik (śpiworek, prześcieradło i ochraniacz do łóżeczka) który poszukiwałam no i przy którym pomogła mi Vea
Teraz tylko czekac na kurierów
Ostatnie dostawy to wanienka i przewijak /fotki ponizej, zeby nie było haha/

ImageUploadedByWizaz Forum1431338449.715477.jpgImageUploadedByWizaz Forum1431338461.543671.jpg

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:06   #4661
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba idę na rekord - właśnie miałam trzecią kontrolę z ZUSu, odkąd jestem na L4
ja od 9 grudnia jestem na L4, ale jeszcze nikogo nie było... jak mają być, to fajnie by było, gdyby przyszły w tym tyg, bo poza wyjściem do położnej planuję siedziec cały tydz w domu, bo maz ma 2 zmiany

Cytat:

mms polecam chusteczki Tibelly z Netto - skład o niebo lepszy, a cena mikro
W gryce Ja mocno stoję na stanowisku, że lepsza pianka albo lateks (najlepszy ale najdroższy), bo jak Ci przesika/uleje, to "naturalne" dużo trudniej wysuszyć.... no i nie wypierzesz Poza tym łapią też wilgoć z powietrza, a przed tym nie zabezpieczysz.
Poza tym gryka-kokoso koszmarnie twardy jest - dziecko powinno mieć sztywniej, ale wygodnie, a jak macałam, to jak decha były... nie chciałabym na takim spać
Żuk śpi na piance z Ikei i jest super - nie odkształca się, nie wyciera, w pełni pieralny. Natomiast mocno się zastanawiam czy następny nie będzie lateksowy albo sprężyny z lateksem - jednak już cięższy i bardziej ruchliwy będzie. Młoda dostanie albo materac Żuka albo też piankę jej kupimy
chusteczki już kupiłam z haggies w tesco mam aż 8 paczek, więc w więcej na razie się nie zaopatruję

jeśli chodzi o materac, to dziękuję za odp najprawdopodobniej kupimy lateksowy bo według mnie na wszystkim można oszczędzić, ale nie na materacu... tym bardziej, że mówicie, że jest najlepszy
a tak będąc w temacie materacy, to ja właśnie gdzieś doczytałam, że dziecko powinno spać na nowym materacu, nie używanym (nawet jeśli używany był przez starsze dziecko w rodzinie), bo mimo, że wygląda on na nienaruszony i nadal jest twardy, to w jakiś tam sposób już się odkształcił od poprzedniego dziecka.

Cytat:
Hej

To ja córka marnotrawna
Miałam gorszy czas, ale ma nadzieję, ze jeszcze uda mi się tu jakoś wbić do Was

W skrócie gratuluję już dużych dzieciaczków

Witam nowe koleżanki

Wyprawki już większości macie zrobione, a ja nadal czekam, bo tyle mam czasu przecież ...

Z grubsza Was podczytywałam, ale mogły mi pewne sprawy umknąć, więc z góry przepraszam

Sama nie wiem co tu więcej napisać, bo i tak tyllle mnie nie było ....
do nas zawsze można się wbić i nie przejmuj się nadrabianiem - bądź na bieżąco

co do wyprawki, to mi jeszcze duuuużo brakuje... ale faktycznie, zaczeliśmy cos kompletować, żeby później mieć mniej tzn ja bym jeszcze dałą na wstrzymanie, ale mój mąż już chciał mieć pierwsze zakupy za sobą i jakbyście widziały jak się cieszy, gdy odkryje coś nowego np ostatnio podniecał się zawieszką do smoczka nie mógł się nadziwić temu, że ktoś coś takiego wynalazł no cieszył się, jakby Amerykę odkrył

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

roxana_lu gratulacje

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:06   #4662
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na 68 też już mam parę sztuk

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Tzn zostały mi jeszcze ciuszki za 62 i pampersy ale CAŁA RESZTE juz mam, włącznie z mata, karuzela i leżaczkiem.
Materacyk zamówiłam lateksowy (bo padło tu pytanie na temat materacykow). Miałam jeszcze zamówić materacyk lifenest ale przy juniorze nie mieliśmy wiec i teraz kupować nie bedziemy.
No i oczywiscie zamówiłam komplecik (śpiworek, prześcieradło i ochraniacz do łóżeczka) który poszukiwałam no i przy którym pomogła mi Vea

Załącznik 5977409Załącznik 5977410
No popatrz, a mówiłaś, że jeszcze masz tyle do kupienia
Stary 2015-05-11, 11:06   #4663
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja znowu mam w drugą stronę- szafki zawalone ciuchami dla dziewczynki i dla chłopca. Nie mamy potwierdzonej na 100% płci i nie wiadomo, które zostawić. Siostra swoje po córce jakiejś koleżance obiecała, która rodzi w czerwcu, ale jeszcze jej nie dała, bo my dalej nie wiemy, aż w końcu zaczęła się zastanawiać, czy się nie zdecydują na 3 dziecko i czy nie zostawić tego.
A widzisz, ja mam trochę po Żuku, chociaż te pierwsze mieliśmy głównie pożyczone, wiec nie za wiele
Za to na czerwiec jestem umówiona z koleżankami - trzy dziewczyny w sumie 4 córki - na dostawę ciuszków od nich Powybieram sobie i zobaczę czego ewentualnie będzie brakowało... chociaż nie sądzę, żeby w ogóle brakowało

Cytat:
50 nie kupuję w ogóle, bo na razie na małe się nie zanosi

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Tak, byly body i wzory takie jak i spodenek wiec mozna skompletowac rozmiary sa 50-56, 62-68, 74-, i ponad 80. Ja wzielam spodenki 62-68 i w domu je sprawdzilam i sa ok.
Ha, też je kupiłam, ale wyjątkowo 50-56 - raz że oni większe mają, a dwa, ze zawsze do górnego rozmiaru równane. Zastanawiałam się na większymi, ale że to cieniutki materiał, to pomyślałam, że na lato idealne, ale potem mogą być za cienkie... więc tylko na początek wzięłam

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:12   #4664
Nicole`_
Zakorzenienie

Fiona, fajnie, że jesteś

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Robilam jednocześnie badania na glukometrze i mialam tak
1. 105
2. 123
3. 149
Wiec cos sie skielbasilo w pomiarach bo nie ma bata zeby 3 pomiar byl wyzszy niz drugi takze glukometrowi nie ufam czekam na wyniki z lab. Wydaje ni sie ze jak będę miała lekko ponad norme wyniki to zostanie wziete pod uwagę to ze zjadlam sniadanie.
Przy cukrzycy ciążowej tak wychodzi... więc jest to możliwe jak najbardziej żeby po 2h pomiar był wyższy niż po 1h. Tylko nie wiadomo teraz czy to przez to, że zjadłaś śniadanie czy faktycznie masz cukrzyce ciążową. Moim zdaniem badanie jest albo po poprawki już prawidłowo czyli na czczo albo zapobiegawczo przejść na dietę dla cukrzyków... Oczywiście jeśli laboratorium potwierdzi wyniki z glukometru. Chociaż z drugiej strony jakie te wyniki by nie były to i tak nie wiadomo czy są prawidłowe czy nie...

Cytat:
Ja kupuję do 62. Większych moim zdaniem nie ma sensu robić zapasu Kilka sztuk body kupię, ale to tyle. Po prostu wybierzemy się z Małą na zakupy Tym bardziej, że jak ona mi wskoczy w 68 to przecież już będzie zimno i innych rzeczy będę potrzebowała niż letnie

U mnie z wyprawką też marnie, ale ja z kopyta ruszam za miesiąc. Zamówię wszystko i kupię wszystko hurtowo
Stary 2015-05-11, 11:13   #4665
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Haaaa... a jednak
A jaką karuzelke kupiłaś?>

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o materac, to dziękuję za odp najprawdopodobniej kupimy lateksowy bo według mnie na wszystkim można oszczędzić, ale nie na materacu... tym bardziej, że mówicie, że jest najlepszy
a tak będąc w temacie materacy, to ja właśnie gdzieś doczytałam, że dziecko powinno spać na nowym materacu, nie używanym (nawet jeśli używany był przez starsze dziecko w rodzinie), bo mimo, że wygląda on na nienaruszony i nadal jest twardy, to w jakiś tam sposób już się odkształcił od poprzedniego dziecka.

co do wyprawki, to mi jeszcze duuuużo brakuje... ale faktycznie, zaczeliśmy cos kompletować, żeby później mieć mniej tzn ja bym jeszcze dałą na wstrzymanie, ale mój mąż już chciał mieć pierwsze zakupy za sobą i jakbyście widziały jak się cieszy, gdy odkryje coś nowego np ostatnio podniecał się zawieszką do smoczka nie mógł się nadziwić temu, że ktoś coś takiego wynalazł no cieszył się, jakby Amerykę odkrył
Powinno mieć nowy, z tym, że Mała na początku będzie w Life-Nest, więc pod spód, żeby "łyso" w łóżeczku nie było, może mieć Żukowy materac
Lateks fajny - najprawdopodobniej kolejny materacyk Jankowi z lateksu bądź z lateksem kupimy, ale dla takiego zupełnego malucha pianka też jest ok - dziecko jest za lekkie, żeby ja odkształcić. Fajne są też "hybrydy" czyli materac pianka-lateks
Masz wtedy na spodzie piankę, a na wierzchu, tam gdzie maluch leży lateks. Oddycha, jest antyalergiczny, a cenowo mniej niż 100% lateksu

Faceci na zakupach są fajni

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 11:15   #4666
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:

To cudo z siateczką to wanienka? Pierwszy raz coś takiego widzę, napisz coś więcej pliz

I co z leżaczkiem w końcu? Bo chyba Ci sprzedający napisał, że nie mają na stanie? Czy coś pokiełbasiłam?
Stary 2015-05-11, 11:16   #4667
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

O jakie ładne Skąd wanienka i przewijak? On nie będzie na łóżeczko tylko na komodę?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:18   #4668
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłaś
ja nie mam całej wyprawki
Cytat:
Fajnie, że jesteś

Co miesiąc jak przychodzi przelew to im wybaczam
Cytat:
Fiona witamy ponownie, napisz co u ciebie
A dziękuję u mnie w miarę dobrze
Brzuszek często twardnieje i biorę nospę, plecy bolą, nogi bolą czyli jak to w zaawansowanej ciąży
Cytat:
Noooo gdzieś Ty była jak Cię nie było?
Ważne, że wróciłaś

Mi z wyprawki został materacyk dla małej, komplet prześcieradeł i rożek ew. śpiworek A dla mnie ewentualnie jakaś piżama, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy w ogóle
Ciuszki dostanę od dziewczyn dopiero w czerwcu, więc wtedy będę wiedziała czy i co dokupić, także ten teges... patrzę i podziwiam Wasze
Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Fiona dobrze, że wróciła confused maluszka słychać?
Ja dopiero zabieram się za jakąś wyprawkę mam tylko ubranka ze strychu o tyle.

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Fiona - witaj ponownie
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

do nas zawsze można się wbić i nie przejmuj się nadrabianiem - bądź na bieżąco

W TOP 10 to raczej nie będę, ale w miarę możliwości będę wpadała, bo i tak co i raz podczytywałam

Też byłam dzisiaj w lidlu i kupiłam spodenki+body, ale szczerze, jakoś szału nie ma i tak się zastanawiam czy nie zwrócić ...
To samo pisałyście o bluzkach . Ja też kupiłam jeden top roz M i jest za duży pod pachami i nie wiem co z nim zrobić

Ciuszki mam wszystkie od 56 do prawie 68 , plus sporo ubranek na 74,80 ... no nic, ale z lumpków, więc za parę zł

Z tego co czytam to większość kupuje/kupiła kosmetyki w gemini i ja tak samo się zbieram, ale z tyłu głowy myśl hmmm może w następnym miesiącu , no jakoś mi się nie śpieszy

Vea długo masz zamiar pracować

magdowe o razem może będzie nam jakoś łatwiej się wbić w rozmowę
Stary 2015-05-11, 11:19   #4669
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

o bardzo fajna ta wanienka - mogłabyś zrobić też zdjęcie bez tej nakładki? i jeśli mogę wiedzieć jaka cena? czy pasuje do niej jakiś stojak i czy ma odpływ wody wbudowany?

seria pytań
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 11:20   #4670
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Haaaa... a jednak

Powinno mieć nowy, z tym, że Mała na początku będzie w Life-Nest, więc pod spód, żeby "łyso" w łóżeczku nie było, może mieć Żukowy materac
Lateks fajny - najprawdopodobniej kolejny materacyk Jankowi z lateksu bądź z lateksem kupimy, ale dla takiego zupełnego malucha pianka też jest ok - dziecko jest za lekkie, żeby ja odkształcić. Fajne są też "hybrydy" czyli materac pianka-lateks
Masz wtedy na spodzie piankę, a na wierzchu, tam gdzie maluch leży lateks. Oddycha, jest antyalergiczny, a cenowo mniej niż 100% lateksu

Faceci na zakupach są fajni
a no chyba, ze tak
no mąż mi powiedział, że mam tydzień czasu na zorientowanie się jakie materace są najlepsze, bo w następnym tyg jak będzie miał 1 zmiany chciałby za nim gdzieś jechać... a ciężko jest szukać czegoś o czym nie ma się pojęcia, bo nie czarujmy się - nie wszystkie ekspedientki doradzą dobrze... bo np nam ostatnio wciskała właśnie grykę...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:20   #4671
fiona27
Zakorzenienie

roxana ta wanienka jest super, ale pierwszy raz coś takiego widzę

nicole ja właśnie też jak kupię to wszystko na raz i hurtowo
Stary 2015-05-11, 11:23   #4672
MsLullaby
Zakorzenienie

Magdowe ja juz na 68 i wzwyż mam spory zapas po Bartusiu wiec tutaj już będę po prostu na bieżąco uzupełniać jak mały zacznie wyrastać.
Fiona witamy ponownie
Mi z wyprawki został wózek, przewijak na łóżeczko, pampersy, chusteczki i tak ciągle kupuje , dla siebie piżama i kilka sztuk skarpetek.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:25   #4673
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Fiona, fajnie, że jesteś

Przy cukrzycy ciążowej tak wychodzi... więc jest to możliwe jak najbardziej żeby po 2h pomiar był wyższy niż po 1h. Tylko nie wiadomo teraz czy to przez to, że zjadłaś śniadanie czy faktycznie masz cukrzyce ciążową. Moim zdaniem badanie jest albo po poprawki już prawidłowo czyli na czczo albo zapobiegawczo przejść na dietę dla cukrzyków... Oczywiście jeśli laboratorium potwierdzi wyniki z glukometru. Chociaż z drugiej strony jakie te wyniki by nie były to i tak nie wiadomo czy są prawidłowe czy nie...

Ja kupuję do 62. Większych moim zdaniem nie ma sensu robić zapasu Kilka sztuk body kupię, ale to tyle. Po prostu wybierzemy się z Małą na zakupy Tym bardziej, że jak ona mi wskoczy w 68 to przecież już będzie zimno i innych rzeczy będę potrzebowała niż letnie

U mnie z wyprawką też marnie, ale ja z kopyta ruszam za miesiąc. Zamówię wszystko i kupię wszystko hurtowo
Ja też zamierzam za miesiąc kupić wszystko hurtowo. Chce jeszcze potwierdzić płeć na nastepnej wizycie na poczatku czerwca
Stary 2015-05-11, 11:28   #4674
martulka0991
Zadomowienie

Ja mam do dokupienia przewijak, wanienke, laktator no i sobie pizamy. No a reszte juz mam... Nad wanienka sie zastanawiam, nie wiem jaka wybrac czy z wbudowana podkladka, czy foczke dodatkowo i zwykla wanienke, nie wiem nie znam sie poprostu na tym, nie wiem co bedzie najwygodniejsze... Co polecacie, moze jakas sprawdzona stronka?
Stary 2015-05-11, 11:29   #4675
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 56, 62, kilka sztuk na 68 (raczej body, spodenki). Na 68 więcej nie kupuję teraz, zobaczę w jakim tempie maluch będzie rosnąć Wtedy dokupię mniej lub bardziej ciepłe ubranka.

Cytat:

Ja właśnie teraz siadłam na allegro, powrzucałam do koszyka co potrzebuję (pierdoły typu prześcieradło, podkład pod prześcieradło itd.), zamówiłam za jednym zamachem. Tak samo muszę zrobić z apteką internetową, może dzisiaj się zbiorę w sobie

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:33   #4676
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Magdowe ja juz na 68 i wzwyż mam spory zapas po Bartusiu wiec tutaj już będę po prostu na bieżąco uzupełniać jak mały zacznie wyrastać.
Fiona witamy ponownie
Mi z wyprawki został wózek, przewijak na łóżeczko, pampersy, chusteczki i tak ciągle kupuje , dla siebie piżama i kilka sztuk skarpetek.

Dużo Ci nie zostało do kupienia

Ostatnio kupiłam 2 paczki pampersów w Auchanie co była promocja 33 zł za opakowanie.

Cytat:
Ja też zamierzam za miesiąc kupić wszystko hurtowo. Chce jeszcze potwierdzić płeć na nastepnej wizycie na poczatku czerwca
No to jesteśmy we trzy

Dziewczyny, a przesyłka z geminii ile kosztuje ?

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ja mam do dokupienia przewijak, wanienke, laktator no i sobie pizamy. No a reszte juz mam... Nad wanienka sie zastanawiam, nie wiem jaka wybrac czy z wbudowana podkladka, czy foczke dodatkowo i zwykla wanienke, nie wiem nie znam sie poprostu na tym, nie wiem co bedzie najwygodniejsze... Co polecacie, moze jakas sprawdzona stronka?
Łee to masz już praktycznie wszystko

Ja mam wanienkę jeszcze po synku i dokupuję do niej foczkę.

Nadal nie wiem jaki kupić wózek i fotelik...
Stary 2015-05-11, 11:34   #4677
majka242007
Zakorzenienie

Wstałam ... 2 godzinki snu i już mi lepiej trochę.

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
jutro mnie to czeka, ile miałaś g glukozy do wypicia 75g czy 50g?
ja mam 75g i dwa pobrania po wypiciu, wiem że niektórzy maja tylko raz pobrane po wypiciu.
aż mnie trzęsie na myśl o tym badaniu jutrzejszym;/
75g rozpuszczone w takim małym kubeczku białym plastikowym nie wiem ile tam było 150-200ml gdzieś.
Jedno pobranie przed wypiciem, drugie po 2 godz od wypicia.
Ginekolog pozwoliła wcisnąć cytrynę więc wzięłam sobie połówkę. Pierwsze dwa łyki były ok więc nawet przez myśl mi przeszło - kurde dam radę nie jest tak źle - ale potem... ojojej... pod koniec już wcisnęłam tą cytrynę. Piłam przy pielęgniarce, powiedziałam jej że ginekolog pozwoliła tą cytrynę wcisnąć... Lepsze było w sensie że mniej mnie brało na wymioty.
Potem 2 godz czekałam na korytarzu, piłam wodę małymi łyczkami i paluchem grzebałam w tej cytrynie i ją ,,cyckałam,,. Po godzinie mnie zemdliło tak, że widziałam mroczki przed oczami. Na drugim pobraniu rozmawiałam z pielęgniarką, mówiła że tak- po godzinie jest najgorzej i niektóre Panie nawet się kładą na tych krzesełkach pod gabinetem i leżą.

Dzidzia tak mi się wierci jak prawie nigdy, przesuwa się po ścianie brzucha, kopie mocniej niż zwykle. Któraś pisała że po glukozie bardziej ruchliwe - prawda

Dziękuję dziewczynki za otuchę, bo widzę że wszystkie po kolei wspieracie- kochane jesteście

Cytat:
proszę
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bardzo-dobry-termometr-bezdotykowy-novama-free

noi byłam w lidlu - pustki już były - tak że dla siebie tylko top wzięłam -same S zostały, wiec jak przymierze w domu to zobaczymy czy nie za mały będzie
dla małego wzięłam body i spodenki - wzór marynarski
szparagów nie było :/

no jak 3 raz cię zastały w domu to się nie dziwie że nie miały humoru - bo nie mają się do czego doczepić
nadal link nie działa, też chciałam zobaczyc... po www wpisz spację i dopiero resztę linka wtedy wejdzie

edit: doczytałam link ze smyka

Cytat:
No i ja tez juz po. .... koszmar ( bylam 2h po naprawdę lekkim śniadaniu bo juz mnie ciągnęło z glodu na wymioty.... dodalam cytryne wypilam i poszlam spac... mialam ten komfort ze mama do mnie przyjechala i mi pobrala krew. Moze wieczorem bede miec wyniki... badalysmy jednocześnie na glukometrze ale jakies glupoty wychodziły wiec czekam na oficjalny wynik. Na pewno nie zrobie tego badania drugi raz nie ma bata...... caly czas mi niedobrze i dzis chyba bede caly dzien w lozku
no właśnie zastanawiałam sie jak ty to zniosłaś... To samo czuję... i co z 3 dzidziusiem ktore zamarzyłam
Ja nie mogłam zjeść śniadania bo powiedziała mi ginekolog że na pewno wyniki badania wyjdą sfałszowane.

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
W Polsce na czczo musi się być a u nas są dziewczyny z Niemiec czy Wysp i tam już jest inaczej dlatego jest różnie. I u nas wszystkie kobiety w ciąży muszą robić 75 choć niektórzy lekarze zalecają 50 g

Nie myślcie, że mądrze się w tym temacie , ale od ponad miesiąca siedzę w książkach i zleceniach dotyczących cukrzycy ciążowej I piszę pracę.
dobrze, dobrze, mądrz się - skoro coś ktoś WIE to niech pisze - często to cenne uwagi i informacje

Nie wierze, właśnie odruchowo sięgnęłam po Mai fasolki w galaretce - takie czekoladki słodkie z galaretką w środku... Jej chyba poziom glukozy mi spada i organizm się domagał hahaha nie umiałam się powstrzymać ale zjadłam 3 i już mi niedobrze

Cytat:
ja też mam całe 50,56 , 62 mam już cały komplet 68 też ... Ale jeszcze coś dokupię jak mi fajnego w łapki wpadnie i mam nawet kilka ciuszków na 74 i na 80 ... I tu już się mi nie pali ale jak znajdę coś fajnego to będę kupowała.

W COCODRILLO rabat -20% trzeba pobrać z FB jeśli któraś ma - dostałam właśnie maila

roxana_lu poproszę o link do wanienki... szukam właśnie takiej w tym stylu ... i znalazlam jedynie w ikei białą...
Fajnie że wyprawkę masz już z głowy... Ja jeszcze trochę
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:35   #4678
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:

Dużo Ci nie zostało do kupienia

Ostatnio kupiłam 2 paczki pampersów w Auchanie co była promocja 33 zł za opakowanie.

No to jesteśmy we trzy

Dziewczyny, a przesyłka z geminii ile kosztuje ?
Z tego co pamietam, jesli zamowienie jest powyzej 150zl jest darmowe ale wtedy jak wezmiesz za pobraniem to placisz 5zl. Ja ostatnio zamowilam za ok400 to placilam 5zl za pobranie.
Stary 2015-05-11, 11:37   #4679
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

dziewczyny piszcie, piszcie bo tu tęskniłyśmy za Wami

Cytat:
Ja na 68 też już mam parę sztuk

No popatrz, a mówiłaś, że jeszcze masz tyle do kupienia
bo miałam ale dziś dokonałam całej reszty zakupów

Cytat:
Haaaa... a jednak
kochana najpierw myślałam o czymś takim.. http://www.coocoo.pl/product-pol-380...a-Ptaszki.html ale wydawało mi się zbyt drogie jak na tak mało funkcji - zwykła pozytywka...
więc w rezultacie kupiłam http://www.smyk.com/tiny-love-mala-k...y-dla-dzieci-p /na allegro taniej /

Cytat:
To cudo z siateczką to wanienka? Pierwszy raz coś takiego widzę, napisz coś więcej pliz

I co z leżaczkiem w końcu? Bo chyba Ci sprzedający napisał, że nie mają na stanie? Czy coś pokiełbasiłam?
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
O jakie ładne Skąd wanienka i przewijak? On nie będzie na łóżeczko tylko na komodę?
Cytat:
o bardzo fajna ta wanienka - mogłabyś zrobić też zdjęcie bez tej nakładki? i jeśli mogę wiedzieć jaka cena? czy pasuje do niej jakiś stojak i czy ma odpływ wody wbudowany?

seria pytań
dziewczyny wanienka ze stronki www. baby mama . pl /oczywscie nie da się skopiować linku... / nazywa się dokładnie: WANIENKA HAMAK CAMELEO BEABA

możecie sobie poczytać

Tusia przewijak będzie na łóżeczko.. tylko na tą chwilę łóżeczka brak

Nicole no właśnie czekam na zwrot kasy za ten leżaczek.. liczę, że do wieczora będzie na koncie bo jak nie to... niezłego dymu narobię...

Cytat:

Ciuszki mam wszystkie od 56 do prawie 68 , plus sporo ubranek na 74,80 ... no nic, ale z lumpków, więc za parę zł
kurcze to masz już ciuszków a ciuszków

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-11 o 11:38
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:37   #4680
Mravka
Zadomowienie

Hejo Kobietki!
Witam po intensywnym weekendzie
Fioooona

Ale naskrobałyście od piątku....idę się dowiadywać co tam w trawie piszczy!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości