|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy, poza tym lubię precyzyjność i musiałabym nauczyć się wszystkich overlocków żeby to wyglądało ale miło takie słowa usłyszeć tym bardziej, że jak mam przyszyć guzik to zwlekam nie raz nawet pół roku Współczuję ale ja dokładnie wiem jak to jest Tak jak pisałam ja cały czas czuję jak z lewej strony mnie nóżkami kopie, pupę wypina, główkę czasem u góry czasem centralnie z prawej strony...Już się przyzwyczaiłam i śpię np. częściej na prawym boku bo na lewym mała mnie tak kopie, że szok. Jutro sprawdzę co ona tam wyprawia Może spróbuj potańczyć, po kołysać biodrami i się przesunie? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- monic167 super podusie bo moja teściowa nieszczęsna jest krawcową, no jej talentu nie odmówię i robi mi też na drutach jakiś kubraczek. Oczywiście mnie nie zapytała czy chcę i czy potrzebuję, zapytała tylko czy mocny róż czy jasny Kasiula ja właśnie rozpaczam bo włączył mi się straszny apetyt...Nie wiem co się dzieje Miałam nadzieję, że dobiję max do 62 kg przed porodem ale jak tak będę wiecznie coś podjadać to źle to się skończy... Jutro będę się ważyć to zobaczę czy będę płakać
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja jest cały czas ułożona główką w dół i zaczyna mnie kopać po żebrach, ale nie sprawia mi to jeszcze dyskomfortu.
|
|
#1984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twoja Zuza cały czas tak? Dziewczyno, jak Ty funkcjonujesz? U mnie mija doba i jestem wyczerpana ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
w ogóle co u Ciebie z Mężem? Jakiś czas nie nadrabiałam i stanęłam na etapie wytargowania remontu za pierogi potem pamiętam, że się trochę na niego złościłaś... Już wszystko dobrze?
|
||
|
|
|
#1985 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja akurat chcę tak jak Ty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja już kupiłam laktator ręczny z Medeli, ciekawe czy się sprawdzi. Ciężko przewidzieć z tymi laktatorami ![]() Cytat:
co do wagi to ostatnio między wizytami w 25 i 28 tygodni też przytyłam 3 kg, a teraz przez 2 tyg nic nie ruszyło (chyba że waga mi się popsuła ) co mnie dziwi, bo jem dużo i kalorycznie ![]() Cytat:
to tylko cyferki, najważniejsze jest wasze zdrowie, a kilogramy po porodzie i tak polecą
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu jest i gaz i zzo dostępne. Warunkiem podania zzo jest wcześniejsza konsultacja wyników badań z ich anastezjologiem.
Ale jak położna zaczęła opisywać to zzo, zakładanie cewnika, wkłucie w kręgosłup to masakra. Ja chyba na wszelki wypadek zrobię ta konsultacje z ich anastezjologiem, ale nastawiam się na poród bez wspomagaczy, no chyba, że gaz. Srebrna smugo ja planuje poród w kolejowym chyba, że z powodu tej cukrzycy coś na etapie ciąży byłoby nie tak, wtedy pomyślę nad innym szpitalem, który ma co najmniej II stopień referencyjności. Iclosemyeyes też czytałam o tym termometrze rossmax dobre opinie. W sumie wahałam się między tymi dwoma, ale wizualnie bardziej podoba mi się geratherm hehe Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-14 o 13:19 |
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was będzie chciała rodzić w wodzie?
|
|
#1988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wierzę, że rozwieje sporo moich wątpliwości i dolegliwości jak wróżka, ech... Swoją drogą podobno im później tym trudniej się maluszkowi przekręcić w brzuchu a ta moja złośnica w ciągu równo 2 tygodni zmieniła już pozycję 3 raz ![]() Cytat:
niestety nic miłego ...
|
||
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie wszystko u nas dobrze jutro idzie ze mną pierwszy raz na sr, a potem chcę go wyciągnąć po materac i może coś jeszcze dla małej kupimy.
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!! tatusiek pełną parą życzę w takim razie udanych łowów |
|
|
|
|
#1991 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety...moja była tylko raz główkowo na II prenatalnym gdy ważyła 417 gr i pewnie latała bo miejsce miała U mnie jest to, że ja nie znam innego położenia ;p Jedyny dyskomfort to gdy główką ewidentnie uderza jakby w żołądek i jak leży w poprzek to główką ciśnie pod żebra. Niesamowity ból...No ale może jutro się pozytywnie zaskoczę Jeśli nie to gin już mi mówiła o cc. Jakoś niespecjalnie się martwię, będzie co ma być ![]() Cytat:
Tylko mnie już tak ciężko i jakbym miała jeszcze nosić dodatkowe kg to zwariuję Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Agusiek moja znajoma planowała poród w wodzie, była bardzo nastawiona, przygotowana ale u niej wszystko się tak szybko potoczyło że nawet nie zdążyła do tego basenu wejść
|
|
#1992 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=dzikasliwka;5275752 0] Cytat:
Trochę kosztuje, ale ja znam siebie i wiem, że będę co chwilę stała nad łóżeczkiem i sprawdzała czy oddycha i chcę mieć większy komfort psychiczny. Odkładałam sobie kaskę po mału na ten cel już od jakiegoś czasu, więc teraz aż tak mnie nie boli ten zakup ![]() Cytat:
o której wstajesz?Co do kuriera to właśnie tak to jest z nimi. Ja zamówiłam mebelki do pokoju małej i też zadzwoniłam popytać to koleś powiedział, że kurier mi nic nie wniesie i mam sobie radzić sama. Dziwi mnie to, bo zrobiłam naprawdę duże zamówienie - właściwie wzięłam cały komplet mebli z kolekcji i byłam chętna dopłacić za to wniesienie a oni, że nie. Bez sensu takie traktowanie klienta. Meble mają być podobno w tym tygodniu, a Tż jest na wyjeździe cały tydzień, więc super ciekawie się zapowiada ![]() Cytat:
co do telefonu do siostry to staraj się nie przejmować. Ja bym chyba normalnie powiedziała, że dziękuję jej za ofertę, ale to przemyśleliśmy i o wiele lepszą opcją będzie kupienie nowego wózka z pomocą teściowej. Tłumaczyć się jakoś szczegółowo nie musisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A będziesz miała USG? Bo jestem ciekawa, czy Ci się mała obróciła ![]() Cytat:
Co do termometru to ja się zdecydowałam na geratherm non contact, bo miał dobre opinie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Któraś z dziewczyn (nie zacytowało mi) pisała o puchnięciu stóp. Mi też zaczęły bardziej puchnąć - gorzej niż w te upały co mnie dziwi i wkurza. Dłonie zresztą też - ściągnęłam już pierścionki. Aha i niestety ostatni wyszłam spod prysznica, patrzę w lustro i co? I pierwsze rozstępy na brzuchu mi się pojawiły |
||||||||||
|
|
|
#1993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak geratherm Ci się bardziej podoba to wybór jest jasny ja go wcześniej rozważałam, ale na gemini go nie mają, więc znalazłam alternatywę. Cytat:
a Ty miałaś ZZO przy porodzie SN? Czy piszesz o cewniku przy CC? Cytat:
podobno ta większa waga może być po takich suplementach wielowitaminowych tutaj znalazłam coś na temat: http://www.wple.net/plek/numery_2012.../1015-1020.pdf
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się igieł, krwi i td. nie boję, ale chciałabym po porodzie być jak najbardziej sprawna i świadoma a wiadomo, że cewnik zawadza. Po cc z kolei przez jakiś czas nie można wstawać.
Tak czy inaczej ja sobie mogę planować a życie i tak zweryfikuje ![]() Co do suplementacji witamin i wagi dziecka, to też o tym słyszałam, ale u mnie póki co się to nie potwierdza. Od II trymestru biorę witaminy a mala jest jak narazie z tych mniejszych dzieci, ciekawe ile przybrała od ostatniej wizyty. Dziś całą noc w ogóle się nie ruszała. W końcu rano poprosiłam męża żeby do niej przemówił i łaskawie się poruszyła :P za to teraz dostaję po żebrach. Ja ją czuję od dawna jak kopie zwykle jednocześnie z prawej i lewej strony a podobno jest główkowo ułożona |
|
|
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akurat mi sie wydaje ze jest odwrotnie. Wlasnie wiedza co je czeka :P Ale ja mam spaczony poglad na ta sprawe
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
tak, na czczo to max 90.
w ogóle to czemu kobiety w ciąży mają tak pod górkę ? z tego co się orientuję to normalny zdrowy człowiek godzine po posiłku może mieć cukier 160 i to norma. ;P a kobiety w ciazy 120
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
srerbna_smuga, śliczne literki
![]() Właśnie zmierzyłam cukier po 1,5h od III śniadania, tak z ciekawości. Zjadłam banana i kawałek placka drożdżowego i cukier 106 Fakt, że akurat byłam w drodze do domu i kawałek z przystanku szłam pieszo (jakieś dobre 10 minut), ale to chyba i tak dobrze Zobaczymy co będzie po obiedzie
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że zdążę
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa dzisiaj rano budzę się i coś mnie dziaslo bolało w miejscu ósemki, oglądam i badam sprawę językiem a tu trzecia ósemka mi wychodzi w przeciągu dwóch lat
A co do monitorów oddechu to kolega tz ma Angelcare i mówił że trzeba w nocy pamiętać jak się bierze malucha żeby przewinąć bo odrazu piszczy, dzieciak się wybudza i ogólnie z tej firmy nie poleca.[/QUOTE] No nie, samo rośniecie jest dyskomfortem ale jeszcze nie takim bólem typowym. Ja mam 4wyrośniete i wszystkie sa chyba zepsute wiec do wylotu. Cytat:
pojedynczy wozek mam, jedynie wstrzymuje sie z tym podwójnym. Zobaczę ale wątpię czy leo mi przez 2miesiące tyle dojrzeje by normalnie sie zachowywać na chodniku hehe. Wiec pewnie kupimy zaraz po porodzie, mam juz upatrzony i w naszym mieście jest dostępny od ręki.Cytat:
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc najbardziej by pasowała gładka, ale ta z baby ono jest taka ładna i tania
|
|
|
#2003 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poduszka jest z Ikei, jeszcze było okrągłe słońce z tego co pamiętam całe 25 zł ![]() szlafrok jest fajny, cienki. Myślę, że grubszy by krępował ruchy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do ZZO to kiedyś pisała, ze jestem jak najbardziej za. Ale nie nastawiam się, ze chce na 100% wszystko wyjdzie w praniu. Pójdziemy na dni otwarte w sobotę na Ujastek i zobaczymy jak to wygląda. |
||||
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes brałam na początku witaminy ale morfologia wychodziła mi bardzo dobrze więc pani doktor poleciła odstawić
Myślałam, że to chodzi o wszystko co się bierze a tu o kompleks witamin ![]() JoyceSky tak będziemy sprawdzać Sama jestem ciekawa, tym bardziej, że właśnie dostaję kopniaki w tyłek Ogarniam dalej mieszkanie bo dziś mam mega opóźnienie
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Porobiłam fotki tej torby. Dałam do środka pieluchy dada jedynki by bylo odniesienie do wielkości:p sorki jeśli sa bokiem.
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna smuga moglabys mi dopisać imię Ignacy?
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- A poznanianka wizytę na 9.10?
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Haha joycesky obiad został z wczoraj
chociaż na 10 też bym spokojnie mogła mieć gotowy, wstałam o 6:30 ![]() Amelia moja jest dokładnie tak samo ułożona, tylko że ona cały czas tak jest, czasami jak się przesuwa to głową do góry... Bardziej mnie boli wypinanie głowy po boku niż te kopniaki. U mnie na sr dziewczyny wszystkie na sn nastawione, jedna ma dużą wagę wzroku i zalecenie do cc ale jeszcze walczy sama ze sobą co zrobić. No i jedna ma bliźniaki to chyba odrazu się też cc robi? Właśnie kurier jedzie z komodą
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2009 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po powrocie ze szkolenia, nadrabiam wszystko.
Dużo zdrowia dla chorujących Cytat:
peachella Nie dziwię się, że problem z siostrą Cię tak martwi. A bardzo dużym wyrzeczeniem dla Was będzie wymiksowanie się z tego i zrobienie wyprawki po swojemu? Kasiula Śliczny brzuszek maartucha Wypoczywaj, to już niedługo. Świetny My ostatnio patrzymy po używkach, też wpadł mi w oko wózek z tego modelu (wariant beżowy) lub X-cite. Jakie opinie o nim czytałaś/ słyszałaś?Dzika ropucha Spora dziewuszka ![]() tylkokasia Ślicznie wyglądasz limonka Kurcze, niedobrze słyszeć o tych problemach zdrowotnych, oby wszystko wróciło do normy... cynamon Klaudia musi być duża ![]() Cytat:
lexie Bardzo ładny wózek. srebrna_smuga Bardzo antypatyczna teściowa, zlej ją. Szkoda Twoich nerwów ![]() Literki piękne, zdolna jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
Joyce Nie ma powodów do obaw, jeśli dziecko mieści się w normach. Cytat:
Gaabbi Trzymam kciuki, żeby jednak się obróciła ![]() monic Cuda poznanianka Wszystkiego najlepszego ![]() Z wózkiem lepiej kupić trochę wcześniej - czas oczekiwania też jest całkiem spory, więc może przyjść długo po terminie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może spacery by coś zaradziły albo ruch? Tak, Medelę Swing (elektryczny). Zamierzam czasem zostawić mężowi dziecia do popilnowania, więc przyda się do odciągania pokarmu. Cytat:
U mnie większość koleżanek chce cc (nie mają wskazań), co do zzo - zastanawiam się (chcę sobie zostawić taką furtkę).Ja bym chciała, ale z tego co patrzę po porodówkach - może Ci nie być dane urodzić w wodzie. W wielu szpitalach wanna jest tylko jedna i akurat może być zajęta, poza tym położne polecają wannę tylko do I fazy porodu - jakbyś chciała urodzić dziecko do wody to może być to niemożliwe. Byliśmy na dniu otwartym w szpitalu, który miał być docelowo miejscem, w którym chcemy rodzić (w Rydygierze). No i jesteśmy rozczarowani. Wg danych fundacji Rodzić po ludzku, najmniejszy współczynnik nacięć krocza (12%). A pani położna prowadząca spotkanie mówi, że tną 80% pierworódek. Czyli wcale nie jest to tak, że większość położnych umie ochronić krocze podczas porodu. Druga sprawa - jest sala do porodów rodzinnych (ładna odremontowana - Zdjęcie 1 | Zdjęcie 2). No ale ta sala bywa zajęta (jak np. wczoraj, nie mogliśmy jej zobaczyć). Teoretycznie jak jest zajęta, zostaje "sala porodowa z trzema łóżkami, podzielona na boksy, z łazienką, z możliwością przeprowadzenia porodu rodzinnego" - w praktyce - trakt porodowy, sale czyli wnęki przedzielone ceratową zasłonką. Też nie mogliśmy zobaczyć, bo wszystko zajęte. Widziałam tylko trakt, zasłonki i rzucało się w oczy to, że ciężko o prywatność. Zdjęcia z neta mi niestety mi wystarczyły... ![]() Nie wymagam luksusów, ale choć trochę prywatności by się przydało - o tę ciężko przy ceratkowej zasłonie i łazience (jednej) na te trzy boksy. A że remont, to często dwuosobowe sale poporodowe są trzyosobowe lub czteroosobowe (ogromny tłok). Póki co wrażenia negatywne, w przyszłą sobotę obejrzymy dwa inne szpitale (Żeromskiego i Ujastek).
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia moglabys rozwinać temat tego nowego prawa co do kobiet po cc? Plis!
Dzięki ciągle sie z nim oswajam...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

powinnaś pomyśleć może nad jakimś małym biznesem, teraz jest wzięcie na takie cuda
!!! Mała zmieniła położenie, dziś już jestem prawie pewna, że jest poprzecznie.... Nóżkami obkopuje mi w lewym biodrze a główkę wypycha na wysokości pępka po jego prawej stronie. Dyskomfort jest niemożliwy chwilami do wytrzymania. Możecie się śmiać, myśleć, że przesadzam, ale pierwszy raz mam takie fatalne uczucie i nie wiem jak to zmienić!!! Byłabym gotowa iść z tym dziś do gina, ale co mi doradzi? Dziecka nie obróci, nijak mi nie pomoże
Noc porażka, budziłam się jak tylko mała się uaktywniała, leżałam na prawym boku, żeby tak nie wierciła w biodrze i przez skórę czułam jak przesuwa kolanko czy stópkę dokładnie, aż mi było niedobrze chwilami
Ma któraś z Was taki problem?
Ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy, poza tym lubię precyzyjność i musiałabym nauczyć się wszystkich overlocków żeby to wyglądało ale miło takie słowa usłyszeć tym bardziej, że jak mam przyszyć guzik to zwlekam nie raz nawet pół roku
Tak jak pisałam ja cały czas czuję jak z lewej strony mnie nóżkami kopie, pupę wypina, główkę czasem u góry czasem centralnie z prawej strony...Już się przyzwyczaiłam i śpię np. częściej na prawym boku bo na lewym mała mnie tak kopie, że szok. Jutro sprawdzę co ona tam wyprawia
Może spróbuj potańczyć, po kołysać biodrami i się przesunie?
bo moja teściowa nieszczęsna jest krawcową, no jej talentu nie odmówię i robi mi też na drutach jakiś kubraczek. Oczywiście mnie nie zapytała czy chcę i czy potrzebuję, zapytała tylko czy mocny róż czy jasny
Miałam nadzieję, że dobiję max do 62 kg przed porodem ale jak tak będę wiecznie coś podjadać to źle to się skończy... Jutro będę się ważyć to zobaczę czy będę płakać

to tylko cyferki, najważniejsze jest wasze zdrowie, a kilogramy po porodzie i tak polecą 

Nasz ślub 16.08.2014 
ciągle sie z nim oswajam...