|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() az jestem w szoku ze ci tak wzielo! to moze i na 9% by ci dobrze wyszlo, jezu jak zaluje ze nei moge platynowego teraz przetestowac bo juz za 3 dni farbuje na slub ![]() ![]() ![]() Cytat:
podaje kolejnosc w skladzie rzeczy dobrych, pomijam konserwujaca chemie ![]() alkohol nawilzajacy, gliceryna, kwas mlekowy, proteiny pszeniczne, arginina, seryna (rodzaj protein), kwas cytrynowy... ma isopropyl ale nie przesusza! ma proteiny ale mniej niz zakwaszacza wiec nei usztywnia wlosow, sa 100% lejace jak na reklamach loreala, konce pieknie podkreslaja sie, prostuje wlosy- wiec nei wiem czy kreciolkowe beda zadowolone... ale prostuje i wygladza na tafle, wlosy lsnia lepiej niz garnierem. na koncu ma methicone jako silikon. jest to swoista nowosc bo sam peg-methicon powoduje sypkosc wlosow. zapach ostatni. nie podraznia, nie przeciaza wlsoow, ale wyraznie je dociaza. zapach- dla mnei jak w total repair tej czerwono-bialej serii- taki dosyc slodki ale elegancki. na promocji kupicie 300ml sloik za15zl, normalne cena to 20-22zl. warto zapolowac. wlosy mam juz 3 dzien od mycia, a powiem wam ze w dotyku jak pierwszego dnia, lejace, niesamowicie miekkie, lsniace...zupelnei jakby byly moje nie farbowane, koncowki sie nei przesuszaja. polecam! a jak wam nei przypasuje, to moge odkupic w razie czego od was ta maske zebyscie stratne nie byly ![]() ![]() w porownaniu do masek garniera- najblizej podobienstwo z nutri odbudowa, tyle ze wlosy jeszcze mocniej lejace i mieksze. no i garnier lubi zostawic taki jakby osad, ze przy czesaniu dlon sie lepi lekko, jakby wlosy byly powleczone czyms... tu tego nei ma i blyskawicznei sie splukuje! do tego tworzy idealny duet z odzywka do farbowanych dove ![]() i z szamponem family litrowym z biedronki ![]()
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacze jak sie bedzie splukiwac,bo nie wiem czy zostac przy niej czy ta Alfa 11,21 farbowac ![]() Ja sie boje na 9 robic, nie wiem, mam jakas taka schize,że bedzie rudzilec ![]() A no tak, ja zapomnialam,że po masce jeszcze odzywke do farbowanych dajesz ![]() Nic takiego nie widzialam w mojej Biedrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||||||||
Zakorzenienie
|
A ja tylko standardowo odniosę się do włosowych postów, szkoda, że ostatnio mam mało czasu na forum, a Wy tak pędzicie z wątkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak duży odrost i jaki margines pokrywa Ci mama (w cm)? Tak średnio. Ja się już nauczyłam, że lepiej mi pokrywać odrost co ok 2 tyg, taki 0,5cm. Mały odrost jest bliżej skóry, a tam jest cieplej i ładniej się rozjaśnia, przynajmniej tak sobie tłumaczę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Znalazłam skład odżywki na blogu, z lewej klik Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-18 o 13:29 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=szamp...l%3B960%3B1280 odzywke daje juz tylko od polowy dlugosci ![]()
![]() |
#3995 |
Wtajemniczenie
|
Bunny mi się odznaczał odrost po 318 ale to raczej nie wina 9% bo teraz ten platynowy też na 9%oxy robiłam tylko raczej za krótko trzymałam, zawsze odrost 50min a wtedy tylko 40min...tak więc jak skończę platynowy (na jeden odrost mam) to wrócę do tego diamentowego tylko dłużej odrost przytrzymam
![]() Truskawkowa właśnie żałuję że tej maski nutrii gładki w biedrze nie kupiłam jak były, brałam color resist tylko...ale widziałam ją w mnie w jakiejś drogerii ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za miłe słowa ![]() ![]() wlasnie, cos ost. mało nas odwiedzasz ![]() Mama farbuje mi co 3-4 tyg, czyli pokrywa mi taki odrost 1-1,5 cm i stara sie jak najmniej na uprzednio farbowane wlosy zajerzdzac ![]() czasem,co ok 5-6 farbowanie premalksuje na 5 min i to wszystko ![]() Zobacze jak sie bedzie zachowywac za tydzien,dwa i wtedy zdecyduje czy dzialac z Alfa czy kupic znowu 318, ale tak jak pisalam, to jedyna farba, która sprawiła u mnie efekt siwo-niebieskich wlosow ![]() Troche sie boje tych protein w tej masce ale akurat jest w promo w Rossie po 15,99zl wiec jak cos to szkoda nie bedzie ![]() Uzywałas może tej maski z Chantala nawilżającej z tej serii co odzywke polecałas?Przygladałam sie jej ost w FLK i nie wiedzialam czy wziac ![]() Na odzywke to sie czaje ale na Bingo Fast: http://capelllibelli.blogspot.com/20...-bingospa.html tylko ,że jest dosc droga w Auchanie, bo kosztuje 19 zl z groszami ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktos by uwierzyl ze sa nieprostowane? ![]() i do tego 3 tyg od farby a jak lsnia! DSC02684.jpgDSC02685.jpgDSC02689.jpg
![]() |
#3998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Platynowy jest minimalnie chłodniejszy, diamentowy zaś bardziej perłowy i świetlisty. Tylko, że ja platynowy jeszcze starą wersją robiłam-białe złoto ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- macie jakieś opinie o tej masce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html a tam poza tematem włosów, podkręcająco-wydłużającego tuszu szukam ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiem,że Bunny juz nie słuzyła: http://blogblondbunny.blogspot.com/2...leek-line.html Chyba ja sobie kupie i zobacze jak teraz sie bedzie u mnie sprawdzac ![]() co do tuszy to ja ost mam pecha ![]() kupilam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-mascara.html i jest straszna porazka ![]() Sama poszukuje jakiegos wydłuzajacego i podkrecajacego mimo ,że ma swoje rzesy długie to lubie je jeszcze bardzie wydłużac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio zrobiłam sobie zapas żółtego Gliss Kura, bo były w promocji w Ross, wzięłam 3 ![]() ![]() ![]() Cytat:
odżywka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Auchan kupiłam sobie kilka miesięcy temu maskę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html Za niecałe 10 zł za 500ml. Bardzo fajna, ale można po niej nałożyć na minutkę jakiegoś ślizgacza typu Dove czy Wella, bo tej zawartości silikonu w niej nie czuć ![]() Kurdę, szkoda, że nie mieszkacie bliżej mnie, kupowałybyśmy sobie na spółkę litrowe słoje masek i odżywek, wyszłoby tanio i miałybyśmy urozmaicenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudowne włosy, jak u księżniczki. Do tego wyglądają mega naturalnie, jakby taka była Twoja genetyka, wyczyn niesamowity ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Propo tuszy, to zachwyciłam się ostatnio tym Evelinehttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34456,eveline-volumix-fiberlast-mascara-lenght-curl-up.html |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Wtajemniczenie
|
Kylie ja swoje mam długie ale jasne, brąz przy nasadzie a prawie blond na końcach więc wydłużenie mile widziane
![]() ![]() Chyba każda sexy kobietka lubi "rzęsy do nieba" ![]() Truskawkowa czytałam o tym tuszu, ciekawe czy go znajdę u siebie ![]() A w jakim mieście pokoju szukasz?
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-08-18 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam mieszkania we Wrocławiu, niestety tu ceny są zabójcze typu 700zł za klitkę 8m2, widziałam kiedyś ogłoszenia z pokojami 5m3 za taką sumę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety co do Wro to nie pomogę ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Konto usunięte
|
Hej
![]() shizaxa ja ostatnio kupiłam sobie ten tusz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...g-mascara.html. Jest świetny ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() Rzeczywiście gładkie i proste po tej masce. I błyszczą ![]() Może i ja ją zakupię. Ostatnio wszystko robi mi puch z włosów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- xXxKYLIExXx piękny kolor ci wyszedł. Chłodny, perłowy. Oby długo się utrzymał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ost poklucilam sie z ciotka od ktorej wynajmuje itez jak zaczelam szukac mieszkania to sie za glowe zlapalam ![]() Ceny z kosmosu za rudere, no porazka, ale jakos ciotka potem do mnie zadzwonila i doszlysmy do porozumienia ![]() Kolor faktycznie teraz jest chlodny ale podejrzewam,że jedno mycie i to "poswiata"sie zmyje i bedzie perłowo,ale nie "szmatowato" ![]() Włosy mi sie zagescily, to fakt,z mieszanki 318 dzie wychodzi razem 100 ml farby to nie wiele zostalo, a jeszcze na przody sobie ta resztke dolozylam,żeby byly mocno farba pokryte ![]() Miałam tego żółtego Gliss Kura ale u mnie jakos ![]() ![]() Ja tez nie mam z kim sie na maski skladac wiec zazwyczaj kupuje duze opakowanie, bo sie bardziej oplaca i odlewam babci albo mamie ![]() Kurcze chyba zamiast tego lorala wezme ta Chantala maske nawilzajaca ![]() ![]() Widzialam te maski u siebie w Auchanie...Kiedys mialam jakas z jedwabiem, Romantic i strasznie mnie po niej skóra glowy swedziala, mimo,że dawałam kawałek od niej maske ![]() Z Bingo chyba nie mialam ngdy nic do wlosow,z tego co kojarze ale jakos korci mnie ta odzywka nie wiem czemu, ale na pewno nie kupie jwj w regularnej cenie za prawie 20 zl...w zyciu ![]() A ten tusz znam...w koncu sama go zglosilam do KWC ![]() robił mi cuda z rzęsami,ale potem cos sie spsuł i juz do niego nie wróciłam ![]() Cytat:
![]() Mam uraze do MF po oslawionym 2000 calorii ![]() najgorszy tusz jaki w zyciu mialam, zaraz po super shock z Avonu ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Truskawkowa mowimy o tej masce z Chantala ;> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hair-mask.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, maskę z Loreala Totale Repaire Extrem kupiłam w Superfarmie za 14,69, mają w promocji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Taki d ![]() Jedna proteinówka, druga nawilżająco-zakwaszająca. Nie chcę używać często, aby nie zniszczyć magii ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem o jakiej Romantic piszesz, kilka lat temu miałam okazję spróbować. Włosy miałam wtedy w prawie idealnym stanie, nie robiła z nimi nic, mam wrażenie, że lepiej wyglądały bez niej. Ta nowa Romantic jest dla mnie o niebo lepsza, ale nie wiem czy to jest takie włosowe must have, fajna i tyle ![]() Z naprawdę fajnych i tanich mogę polecić Kallosa Keratin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html z dychę za litr, widziałam w Hebe również. Ma niby keratynę i mleczne proteiny, ale gdybym nie wiedziała, to po użyciu byłabym przekonana, że to typowa zakwaszająca maska po farbowaniu. Kallos Latte mi niezbyt służy (mam tę nową, fioletową wersję ze zmienionym składem), za to Keratin jest naprawdę świetny. Może w przyszłości skuszę się na Color albo Silk (składy na KWC chyba nie do końca są prawdziwe, mają silikon) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-18 o 17:47 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz sie pozytywnie nastawic i myslec,że bedzie dobrze ![]() Ja niestety nie mam bliskich znajomych we Wro, bo jak bym miala to zaraz bym sie podowiadywała czy ktos,coś gdzieś,słyszał ![]() Płukanke stosuje i jestem nia zachwycona ![]() Robi mi tak piękną perłe na wlosiskach,że panie w sklepie sie mnie pytaja czym wlosy farbuje i że pewnie u fryzjerki, profesjonalnymi farbami ![]() Patrzyłam na te Lechery, bo przegladalam watek bezproteinowy ale jakos mnie nie tak nie biora jak ten Chantal, a to pewnie dlatego,że Chantala mam na wyciagniecie ręki, co dla mnie jest bardzo wazne, zarówno przy zakupie masek,odzywek jak i farb. Lubie iść, pomacać i kupic ![]() We wtorek ma wolne,bo mam ortopede i zachacze o FaleLokiKoki ![]() nie wiem czemu ale bawi mnie ta nazwa ![]() Pamietam,że ta Romatic to stosowałam na ciepło, pod turbanem i podgrzewałam suszarka ale poza swedzeniem skóry glowy zadnych pozytywnych efektów. Wtedy jeszcze nie znałam Wizazu i zdarzało mi sie cudowac niepotrzebnie ![]() Taaaaaaak ![]() ![]() Kallosa nigdy nie probowałam,ale zeby go wtpróbowac to musiałabym zamawiac, bo u mnie w miescie Hebe nie ma ![]() U mnie nic nie ma ![]() Ja juz poznałam jakie perełki mozna na Wizażu przeczytac ![]() Z tuszy lubie tego z Wibo, ale to jest tusz na miesiac i do wymiany,ale za efekt i cene moge mu to wybaczyc ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | ||
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
![]() Wróciłam z Tż-tem z mojej działeczki laseczki i bardzo udał nam się ten wyjazd. ![]() Mam działkę w samym lesie i jest to typowa dzicz więc chodziłam w dresach, bez make upu i z włosami spiętymi w koczka i odpoczęłam na maxa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
idealny jasny blond ![]()
![]() |
#4013 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz nie wiem czy kupowac odzywke, z innej strony ty polecasz- jakby ktos mniej zaufany bym sie nie skusila... bo ja mam problem z odzywkami loreala- raz jest dobrze raz totalna kicha ;/ np odzywka total repai byla ok, a juz ta do farbowanych porazka... ale pewnei sprobuje bo mi ta odzywka nei da spokoju ![]() a powiedz ona lekko dociaza? chodzi o konce glownie? czy to jest tak lekkei jak te crystal rozowe linie z loreala? bo one tez u mnie lezaly i kwiczaly... Cytat:
![]() nienawidze tej maski! jedna z najwiekszych porazek dla moich wlosow... ma ktos jakis cynk gdzie teraz deluxe jest w promocji ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja na odrosty 3-4tyg. potrzebuje 100ml mieszanki nie ma bata ![]() zolty gliss kur zmienia opakowania. w leclerc sa juz nowe. ale ja mam jak ty- pierwsze uzycie super, drugie sztywne wlosy ![]() ![]() dziekuje za komplementy ![]() Cytat:
![]() ja w koncu zwalczylam lupiez, kuzwa jakiz mialam klopot przez ost 3-4 tygodnie ![]() ![]() teraz bede obserwowac... Cytat:
![]() Cytat:
robie dla was eksperyment z ta maska loreala.. bede uzywac non stop co mycie i zobaczymy kiedy wlosy klapna, stana sie sztywne czy obciazone itp. ( ale mysle ze nigdy ![]() teraz zrobilam kombinacje szampon nawilzajacy isana niebieska, plus maska loreala i tez wlosy mega miekkie, zupelnie jak po ostatniej innej kombinacji- roznic brak ![]() dawno nie bylam tak zakochana w masce...na moje wlosy to garniery sie przy niej chowaja.( a tez je kochalam). za to ostrzege was przed mega masakryczna odzywka ktora ost zrobila mi taki szok wlosowy jakby mnie piorun je*nął ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html masakra badziew!!!! ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4015 |
Zadomowienie
|
O rany............. ta odżywka to mnie tak wkurzyła, że szok! Miałam mało czasu rano, umyłam włosy, odżyweczka, suszę i porażka- sztywne druty, matowe, musiałam umyć jeszcze raz i Dove. Ale dopiero po kolejnym myciu i masce wróciły mi do formy.
Za to złoty GlissKur mi bardzo pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tusz nie robi nic z moimi rzesami ![]() jest dla mnie totalna porazka bo nawet koloru im nie nadaje, a odrazu zaznaczam,że prosiłam panią w Rossie zeby mi tusz z szuflady nowiutki wyciagneł i kicha ![]() Dobrze,że ni kupiłam tej odzywki, bo juz mialam smaka na nia ![]() Ale kusisz ta maska Extreme, nie dobra ty ![]() znacie te odzywki i maski: http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=644 http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=642 http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=514 http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=630 http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=631 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
co do tuszy to ja uwielbiam max factora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-mascara.html avon super shock https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...k-mascara.html no i naszego słynnego lovely niebieskiego ![]()
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a i odnosnie tego wibo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html to także go lubię ![]() Edytowane przez CherrryCat Czas edycji: 2013-08-18 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.