Avon Treselle, Perfumowany krem do ciała

• 17 lipca 2012 o 14:36
    Nic poza zapachem, ale za to jakim ślicznym :o)
    Balsam kupiłam i stosowałam razem z perfumami z tej samej serii. Duet dobrze zgrany, balsam intensyfikował zapach perfum, ja czułam się jeszcze bardziej i dłużej otulona moim ulubionym zapachem. (btw Treselle to mój ulubiony zapach z Avonu). Krem ma lejącą i rzadką konsystencję, co nie do końca mi odpowiada, ale w sumie nie stanowi jakiejś mega wady. Balsam dość szybko się wchłania. Nie nawilża ani nie odżywia naszej skóry, jest perfumowany więc myślę, że wrażliwszą skórę może nawet delikatnie przesuszać, u mnie na szczęście nie miało to miejsca. Balsam nie powodował ściągnięcia, swędzenia czy szczypania skóry. Przez swoją wodnistą konsystencję szybko się kończył - także należy do średnio wydajnych. Opakowanie tuba-stawiana "do góry nogami" nieporęczna, dziurka za duża przez, którą wylewało się za dużo kosmetyku i musiałam wcierać w dużych ilościach min. na łydki. Balsam stosowałam smarując głównie dekolt i ramiona. Polecam, jeśli ktoś chce przedłużyć i zatrzymać zapach ulubionych perfum na dłużej. Używam tego produktu od: ok. 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 1 lub 2 opakowania
    aante_e
    9 stycznia 2009 o 20:35
    średni
    Balsam kupiłam razem z wodą o tym samym zapachu. Razem tworzą ładną, mocną kompozycję. Krem przedłuża trwałość zapachu. Sam jednak niezbyt mi się podoba. Ma wodnista konsystencję i w ogóle nie nawilża. Cięzżko go wsmarować, bo bardzo długo wsiąka. A nawet jak już to zrobi to zostawia po sobie nieprzyjemny fim. Opakowanie jest niepraktyczne. Kosmetyku zawsze wylewa się za dużo, a na dodatek otwór jest za duży. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 28 sierpnia 2008 o 20:41
    tylko zapach
    Uwielbiam zapach perfum Treselle , więc postanowiłam wypróbowac krem z tej samej linii zapachowej. Krem wchlania się dosyc dobrze, ma piękny zapach.Jak i moje poprzedniczki niestety nie zauważyłam jakichkolwiek właściwości pielegnacyjnych tego kosmetyku poza zapachem.I do tego tak nietrwałym. Szkoda ze producenci postawili w tym kosmetyku tylko na zapach, bo niestety dla mnie to nie wystarcza.! Używam tego produktu od:1 roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 4 sierpnia 2008 o 23:06
    dodatek
    kiedyś dostałam gratis do zakupów w avonie +ładny zapach +utrwala perfumy +wydajny -niewygodne opakowanie - zakręcane, wolałabym klapkę -brak jakiejkolwiek pielęgnacji jak to już wszystkie oceniające stwierdziły, jest bezużyteczny Używam tego produktu od:używałam kiedyś Ilość zużytych opakowań:niecałe 1 (przeterminowało się...)
    alice86
    5 października 2007 o 11:13
    Tylko zapach
    Niedawno znalazłam resztę tego kremu w szafeczce z kosmetykami, niestety już przeterminowaną :( Pamiętam, że pomimo dość małego opakowania (chyba tylko 100 ml. ) krem był dosyć wydajny. Niewiele mogę powiedzieć o jego właściwościach pielęgnacyjnych, bo takowych raczej nie zauważyłam a czytając opinie innych recenzentek widzę, że nie tylko ja. Ten krem nie został chyba jednak stworzony z myślą o tym, by robić coś poza pozostawianiem na skórze nutki zapachowej Treselle. Tę funkcję spełniał całkiem nieźle :) Mogę powiedzieć, że bez zarzutu. Lubiłam stosować go zamiast perfum letnimi wieczorami. Smarowałam nim wtedy odkryte ramiona i okolice szyi. Zapach był wyczuwalny tylko z bliskiej odległości i dosyć trwały. Doskonała perfumowa alternatywa dla tych, którzy nie lubią narzucać się innym intensywną wonią perfum. Daję 3 * za właściwości zapachowe. Gdybym oceniała właściwości pielęgnacyjne (a raczej ich brak) krem dostałby tylko jedną *. Używam tego produktu od: używałam jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: jedno