Iwostin Sensitia, Kojący płyn micelarny

• 9 listopada 2017 o 23:49
    Średniak
    Nadal poszukuję idealnego płynu micelarnego. Dostałam Iwostin w prezencie. Pokładałam w nim spore nadzieje. Niestery kolejne rozczarowanie. Plusy: + nie podrażnia oczu. + nie podrażnia wrażliwej skóry. + bezzapachowy + nie zostawia żadnego filmu na skórze. Koniec plusów. Minusy - nie zmywa zwykłego makijażu. - ma bardzo "tępą" formułę, co powoduje, że próby zmywania makijaży jest bardzo nieprzyjemna. - niewygodna, niepraktyczna butelka. - niewydajny. Ogółem, produkt nie spełnia swojego zadania. Dobry do odświerzenia skóry. Do demakijażu nie.
  • 31 października 2017 o 1:56
    Bardzo lubię i będę do niego wracać
    Nie oznaczę go, jako hit, bo nie jest to produkt wybitny, ale mogę uznać, że w pełni zaspokaja moje oczekiwania względem płynu micelarnego do cery wrażliwej. Jestem alergiczką, więc wiosną moje spojówki cierpią katusze i muszę bardzo starannie dobierać kosmetyki. Seria Iwostin Sensitia jest bardzo delikatna i nawet jeśli na wacik nalałam za dużo płynu, nigdy nie zdarzyło się, żebym wyleciała z łazienki z krzykiem. Jeśli chodzi o zmywanie makijażu, nie potrafię się wypowiedzieć, ponieważ płyn micelarny nigdy nie był jedynym produktem, którego używałam do demakijażu. Zawsze w pierwszej kolejności jest to żel do mycia, a płynu używam najczęściej na dzień. Ten idealnie nadaje się przed nałożeniem podkładu - pozostawia skórę oczyszczoną i stonizowaną. Nie zauważyłam zapchanych porów czy innych niedoskonałości, z którymi często spotykałam się po użyciu produktów z drogerii. Co więcej, pomógł mi wrócić do ładu ze skórą po przesuszeniu jej dermokosmetykami do cery tłustej. Opakowanie jest bardzo solidne, stabilne i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby przypadkowo otworzyło się w kosmetyczce. Wydajność również jest całkiem satysfakcjonująca - butelka wystarczyła mi na ponad dwa miesiące codziennego stosowania. Uważam, że cena jest adekwatna do jakości. Bardzo lubię ten płyn i z pewnością będę do niego wracać. Szkoda, że czasami ciężko go dostać w aptekach stacjonarnych.
    Drogeria Super-Pharm
    Milat
    29 września 2017 o 12:19
    Płyn micelarny Iwostin Sensitia
    Nie używałam tego produktu do zmywania makijażu, ale do odświeżenia skóry. Na początku nawet byłam z niego zadowolona - delikatny, nie podrażnia. Ale po dłuższym stosowaniu (cała buteleczka) moja skóra zaczęła się po nim koszmarnie świecić. Rano nie mogłam go używać, bo momentalnie miałam świecącą się buzię. Z tego powodu nie sięgnę po niego kolejny raz.
  • 11 sierpnia 2017 o 23:53
    Nie rozumiem rozczarowania recenzentek
    Bardzo przypadł mi do gustu. Ma bardzo naturalny skład, bez niepotrzebnych, chemicznych dodatków. Bardzo pozytywnie bo lubię wiedzieć że nie pakuję w skórę niepotrzebnych substancji. Mam skórę raczej tłustą ze skłonnościami do zapychania a ten płyn lekko oczyszczał i nic niepożądanego na twarzy się nie pojawiało. Zaczynając od wydajności, bardzo mi się podobał. Mała ilość, dobrze rozprowadza się na płatku, nie potrzebowałam dużej ilości do jednego demakijażu. Oczy moje lubią reagować szczypaniem na tego rodzaju preparaty a przy Iwostin Sensitia nie odczułam pieczenia. To klasyfikuje już produkt o punkt wyżej, bo zwykle drogeryjne płyny/mleczka do demakijażu muszę wyrzucać po 1 użyciu, tak łzawią mi oczy. Próbowałam zmywać nim różne tusze i tutaj przyznam szczerze że nie z każdym sobie radził na 5. Ale może to też buć wina tuszu...Przy cięższym podkładzie trzeba nad nim troszkę popracować i pobawić się. Tutaj efekt mógłby być lepszy bo to płyn micelarny a nie jakiś zwykły płyn do demakijażu. Przy użyciu podkładu nie z kategorii super-stay sprawdzał się znacznie lepiej. Skóra po użyciu lekko pozostaje lekko ściągnięta (leciutko), nieco lepiąca ale to nie dyskwalifikuje-zawsze i tak używam żelu myjącego, ale też świeża, w dobrej kondycji i lekko rozpromieniona. Bezzapachowy, przeźroczysty. To dermokosmetyk więc cena oczywiście będzie wyższa niż produkty Nivea czy Garier. Sądzę że jednak warto spróbować. Taka moja natura że szukam i testuję dalej, ale do Iwostin Sensitia z pewnością jeszcze wrócę.
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 sierpnia 2017 o 10:53
    słabo
    Kupiłam zestaw Sensitia, w którym był między innymi ten płyn. Nie maluję się mocno, używam tylko podkładu i tuszu do rzęs i nawet z tym ten płyn nie radził sobie dobrze. Oczy musiałam trzeć po kilka minut żeby jako tako je domyć, bo i tak zawsze coś zostawało i musiałam ratować się żelem. Do twarzy ok, ale dziwne by było gdyby nawet podkładu nie zmył. Płyn jest bezzapachowy i nie pieni się. Buteleczka ładna, widać zużycie jednak zamknięcie po jakimś czasie się naderwało i ciężko było buteleczkę zamknąć. Niewydajny. Wystarczył na 3 tygodnie. Drogi jak na brak działania. Nie kupię ponownie.