Pomimo iż zakupiłam ten peeling po wcześniejszym zużyciu próbek - nie przyznam mu max ilości gwiazdek określających ten produkt jako doskonały . Stosuję go zamiennie z klasycznymi peelingami . Jest porządny ( choć za tę cenę można spodziewać się czegoś lepszego ) , ja co prawda nie czuję złuszczanego naskórka pod palcami w trakcie masażu . Jest bardzo , bardzo delikatny , twarz po użyciu jest przyjemnie gładka w dotyku , bardziej promienna . Minusem dla mnie jest to , że jest dla mojej skóry minimalnie zbyt tłusty i brakuje mi uczucia ,, czystości '' na twarzy po jego zastosowaniu . I to , że minuta czy dwie nie wystarczają mi do naprawdę porządnego oczyszczenia twarzy , dlatego ja wydłużam czas stosowania . Po spłukaniu wodą pozostawia bardzo delikatny film ( nie ściąga tym samym skóry i delikatnie ją zmiękcza ) i dlatego ja po użyciu tego peelingu myję twarz . Świetny produkt na przebudzenie z samego ranka , czy przed wyjściem kiedy nie chcę mieć zaróżowionej twarzy . Ja podobnie jak Smoczyca mam już wersję w innym opakowaniu i bardziej podłużnej tubie . Bardzo wydajny .
<i> Na czystą i suchą skórę twarzy nakładamy żel omijając okolice oczu . Nastepnie delikatnie masujemy aż do momentu , gdy żel zmieni się w oliwkę . Wykonujemy tę czynność jeszcze około 1-2 minut , a następnie spłukujemy twarz ciepłą wodą . Preparat mozna stosować dowolnie często , w zależności od potrzeb skóry . Do każdego rodzaju skóry . </i>
<i> Prekursor Bio-detoksykacji 1,5 % , triethylxexanoin , octyl dodeceth 25 , aqua , sorbitol , methyl gluceth 10 , glycerin , propylene glycol , parfum , phenoxyethanol , CI 77019 mica , methylparaben , titanium dioxide , papver somniferum seed extract , butylparaben , ethylparaben , isobutyl-paraben , plankton exstract , CI 77492 ( iron oxide ) , aspartic acid , glutamic acid , yeast ( feax ) extract , alanine , glycine , lysine , 2YH01-1 </i>