Laura Biagiotti Sotto Voce EDT

OlaVS
    5 lutego 2010 o 17:44
    Skrzypce, budyń i coca-cola
    Nie wiem, jak bym odbierała ten zapach gdybym od lat najmłodszych nie była wepchnięta w kierat gry na skrzypcach. Bo perfumy te kojarzą mi się w otwarciu właśnie z zapachem skrzypiec - drewniane pudło rezonansowe, wibrujące struny w metalowym oplocie przyprószone opadającą ze smyczka kalafonią... Tak pachną skrzypce! Ale potem niestety wszystko "siada" - metal strun się gdzieś gubi, drewno staje się słabsze, i oto mamy brzoskwiniowo-waniliowy budyń podlany sosem z ciepłej coca-coli. I to podoba mi się znacznie mniej. Jednak te perfumy fascynują mnie nieodmiennie. Bardziej fascynują, niż się podobają. Fascynowały mnie, gdy stały sobie spokojnie w każdej perfumerii - i niby nic w tym dziwnego, bo fascynowały chyba każdą studentkę Akademii Muzycznej. I fascynują także teraz - no bo są rzadkim aukcyjnym okazem. A jednak nigdy ich nie kupiłam i nie wiem, czy bym chciała - choć pudełko z nutkami i buteleczka z kamertonem wyglądaja tak pięknie...Używam tego produktu od:testy od kilkunastu lat Ilość zużytych opakowań:zero
  • 25 sierpnia 2008 o 15:38
    Nie mój, ale coś w sobie ma...
    Jest całkowicie nie mój, ale nie mogę mu dać za zapach mniej niż trzy gwiazdki... Jest kwaskowaty, kwiatowy, z wyraźnie metaliczną nutą. Wąchanie go nie sprawia mi przyjemności, nawet czasem lekko się skrzywię jak do mnie doleci jego chmurka - ale jakoś intryguje, pod tą metalicznością jest podszyty czymś słodkim i ciepłym... Ciekawy. Trwałość dobra. Buteleczka ok Używam tego produktu od:? Ilość zużytych opakowań:testy, próbka
    khy
    9 marca 2007 o 18:16
    Ciepla coca-cola
    Slodkawy, kwiatowy, musujacy zapach - nie wiem, dlaczego, ale bardzo mi sie kojarzy z coca-cola, taka swiezo otwarta i wytwarzajaca babelki, ale niestety ciepla ;-))). Jest dosc ladny, ale przy tym niestety rowniez dosc staroswiecki - zupelnie nie w moim guscie. Rozumiem jednak, ze moze sie podobac, szczegolnie osobom majacym do niego sentyment z dawnych lat - sama jednak ciesze sie niesamowicie, ze nie zrujnowalam sie na zakup w ciemno tego zapachu, ufff ;-))). Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: jedna probka
    katrina
    16 lutego 2007 o 13:22
    coś spożywczego..?
    He he, faktycznie ten kto pisał tekst zgłoszenia błysnął ignorancją :) Odkupiłam od "znajomej znajomej znajomego" bez wąchania, bo byłam go strasznie ciekawa. Rozczarowanie, krótko mówiąc. Coś tam przebija nieodparcie kojarzącego mi się z restauracjami, barami, cukierniami. Właściwie nie coś, a ta róża - jak aromat do pączków? Coś w tym klimacie. W dodatku rozwijały się na mnie obrzydliwie (ale to już kwestia mojej, genetycznie BARDZO tłustej skóry). Nie polecam kupować bez wąchania, nie polecam wąchać, jeśli się nie lubi bardzo słodkich zapachów (a swoje sprzedałam na allegro :)) Ilość zużytych opakowań: w sumie użyłam go może kilkanaście razy.
    Sabbath
    16 lutego 2007 o 9:13
    Akurat... Inspiracja... Haha!
    Cóż to za herezje wyczytałam w tekście zgłoszenia! Sotto Voce inspiracją dla artystów! A pewnie! Już kilkaset lat przed pojawieniem się na rynku inspirowały Mozarta, Chopina, Vivaldiego, czy Lista - bo w partyturach ich utworów (podobnie jak w wielu innych) odnajdujemy tę nazwę... Proszę wybaczyć sarkazm, ale nie mogłam się powstrzymać. Sotto voce to znany i używany od wieków termin muzyczny oznaczający nic innego, jak tylko "półgłosem". Nazwę tę nosi nie tylko damski kwartet smyczkowy z Wrocławia, ale i, bynajmniej nie żeński, zespól wokalny, i pismo muzyczne i zapewne mnóstwo innych związanych z muzyką rzeczy na całym świecie. Nie sądzę, bardzo wątpię nawet, by wszystkich tych ludzi inspirowały mdłe perfumy Laury Biagiotti... Nie tylko dlatego, że byłoby to nieprofesjonalne. Wyobrażacie sobie męski sekstet o nazwie "Plus Plus Masculine", albo oktet czarnoskórych jazzmanów: "Black XS"?! No dobrze. Kończę dygresję i teraz już będzie krótko, bo i nie bardzo jest o czym pisać. Zapach jest gęsty, ulepkowaty. Płaski, choć jak gdyby pokryty pluszem. Nie wyczuwam w nim wanilii, za to wyraźnie rzuca się w nos róża i jakieś inne kwiatki. Tyle, że kandyzowane w syropie cukrowym. Nie jest to zapach odstręczający ze względu na to, że jest on po prostu ciepły i słodki jak zapach cukierni. Dobrej cukierni, ale nie ma on zupełnie nic wspólnego z przejmującym, miękkim damskim chórem z "Requiem" Mozarta... Nie chciałabym pachnieć jak góra konfitur. Używam tego produktu od: Używała go mama mojej koleżanki i pozwoliła mi wypróbować, kiedy szukałam swojego słodziaka. Ilość zużytych opakowań: 2 testy i częste kontakty.