Suszarki do włosów

Design produktu:
    kaskaw8
    18 grudnia 2024 o 20:16
    Do rozpalania ogniska XD
    Kupiłam ją ratunkowo na urlopie, bo nie wzięłam swojej suszarki i nie miałam możliwości wysuszenia włosów. Już po pierwszym uruchomieniu wiedziałam, że „przygoda” z tą suszarką będzie śmieszno-straszna. Suszarka faktycznie jest mała, lekka, poręczna, składana i ma woreczek do przechowywania. Wszystko super, fajnie, ale nie da się nią suszyć włosów dłuższych niż do ramion. Suszyć, a raczej palić... To, jak niesamowicie gorącym powietrzem ona dmucha, jest wręcz niepojęte. Można by nią rozpalać grilla, ognisko. Tak pół żartem, pół serio, ale naprawdę jest to wręcz nieprzyjemne, niezdrowe i niewygodne. Jest leciutka i łatwo się nią operuje, ale co z tego jak każdy z dwóch trybów pracy jest dla mnie bezużyteczny. Najmocniejszy wręcz pali włosy, skórę i ręce. Tym drugim mogę suszyć i suszyć, i za 20 minut może coś wysuszę. Nie mam jakichś turbo długich i gęstych włosów — jest ich sporo, są długości do łopatek i raczej nie sprawiają problemów zwykłym, nawet budżetowym suszarkom. Z tą suszarką jest tragicznie. Poza ziejącym ogniem trybem jest też przerażający zapach palącego się plastiku. Już przy pierwszym użyciu miałam wrażenie, że suszarka się pali... I ten zapach utrzymuje się przy każdym suszeniu. Próbowałam używać jej na różne sposoby, czasami z braku alternatywy, ale zawsze jest to jakieś nieporozumienie. Ja wiem, że w tej cenie nie mogłam oczekiwać nic więcej poza jakimś suszeniem, ale takiego dziwactwa nie spodziewałam się.
    Zalety:
    • Łatwo dostępna;
    • Tania;
    • Poręczna.
    Wady:
    • Za mocno grzeje;
    • Śmierdzi;
    • Słabo suszy;
    • Strasznie się nagrzewa.
  • 1 czerwca 2021 o 10:43
    Jest ok
    Mała suszarka idealna w podróż. Chociaż ja zazwyczaj jak wyjeżdżam, staram się minimalizować ilość bagażu więc myślę, że w ogóle suszarki bym nie zabrała. Podoba mi się jednak do domu, ponieważ nie zajmuje dużo miejsca. Jest poręczna, lekka przez co ręka się nie męczy. Wbrew pozorom szybko suszy włosy. Cena jest niska jak za taki sprzęcik, więc myślę, że zakup się opłaca.
    Zalety:
    • mała i poręczna
    • niewielka cena
  • 28 sierpnia 2020 o 20:59
    Mała a daje radę
    Zakupiona na szybko w Rossmannie, miała być na chwilę, a służy mi już trzeci rok. Jak na tak mały sprzęt działa naprawdę świetnie, posiada dwa poziomy i sprawdza się bardzo dobrze. Na domowe warunki spokojnie wystarcza. Jest mała, składa się na pół, więc wszędzie się zmieści, idealna na podróż.
    Zalety:
    • Maly rozmiar
    • Duża moc
    • Składana
    • Niska cena
  • 13 czerwca 2020 o 12:48
    Mała i poręczna
    Nieczęsto suszę włosy jednak bywają takie dni, że potrzebuję wysuszyć na już. Wtedy ta suszarka sprawdza się idealnie. Jest też niezbędna, by ułożyć odpowiednio moją nieokiełznaną grzywkę, bez niej byłaby oklapnięta i nijaka (staram się nie używać lakierów itp. do nadawania objętości i odpowiedniego kształtu grzywce). Przydaje się podczas podróży a jej kompaktowość dzięki składanej rączce pozwala ją zmieścić do każdej torby.
  • 1 kwietnia 2020 o 15:02
    Dobra do sauny na włosy :)
    Zacznę od tego,że mało kiedy susze włosy . Zdarzy się to raz na dwa miesiące :) Jednak lubię tą suszarkę ze względu na mały kształt , poręczności i składaną rączkę :) Ostatnio zaczęła się strasznie grzać więc chyba powoli nadchodzi jej koniec. Suszarka idealnie nadaje się do sauny na włosy w wersji domowej , ponieważ pięknie podgrzewa turban , ogólnie funkcje suszarki spełnia , ale po chwili daje dość ciepłym powietrzem chwilami aż gorącym , także staram się jej używać niewiele ze względu na moje włosy :)