Dermiss 0'4 Active Revolu-C, Odbudowujący krem z witaminą C

• 26 sierpnia 2017 o 15:02
    Dobry nawilżacz
    Kolejny produkt z linii Dermis jaki używam oprócz olejku do demakijażu, żelu złuszczającego i serum. Krem otrzymałam w prezencie, sama pewnie bym go nie kupiła, ponieważ nie widziałam go w okolicy z żadnej z drogerii, a szkoda, bo kupiłabym go ponownie. Szukałam kremu z wit. C, ale jednocześnie chciałam krem z filtrem - ten krem łączy wit. C z filtrem SPF 30, więc uważam, że to całkiem udane połączenie w sezonie letnim, choć i tak stosuję jeszcze inny filtr. OPAKOWANIE Całkiem przyjemny dla oka kartonik o prostej szacie graficznej przytłoczonej jednak mnóstwem napisów. Mimo wszystko prezentuje sie łądnie i schludnie. Na każdej ściance znajdziemy informacje na temat produktu i ogólne wskazówki dotyczące pielęgnacji. Słoiczek kremu wykonany jest z ciemnoszarego i czarnego szkła z czarną plastikową zakrętką. Jest dosyć duży i masywny, co przekłada się na jego wagę. KREM Jest to biały krem przypominający konsystencją puszystą, ubitą śmietankę. Jest dosyć zbity, gęsty i bogaty, co na początku mnie odstraszało, ponieważ jestem posiadaczką cery mieszanej i bogate kremy niestety często szkodził mojej cerze. W tym przypadku jednak jest inaczej - po dokładnym wmasowaniu i wsmarowaniu kremu skóra wchłania go praktycznie w całości, nie pozostawia on tłustej czy lepkiej warstwy. Krem ma przyjemny, lekko owocowy zapach. Skóra po jego nałożeniu jest miękka, wygładzona. Czuję, że jest lepiej nawilżona i odżywiona. Krem nie powoduje powstawania nowych niedoskonałości, nie zapycha. Nadaje się pod makijaż, podkład idealnie z nim współgra, lepiej leży, krem nie roluje się po kontakcie z innymi kosmetykami. Co do działania anti-age, cóż mam niewielkie zmarszczki mimiczne, krem ich raczej nie zredukował, ale nie liczyłam na to. Krem jest dosyć wydajny - mi wystarczył na 1,5 miesiąca codziennego stosowania na dzień. Cenowo również ok, szkoda tylko, że ciężko go dostać. PLUSY + ciekawa konsystencja + delikatny owocowy zapach + filtr SPF 30 + wit. C + idealnie współgra z podkładem + daje uczucie odżywienia i nawilżenia + nie zapycha mimo bogatej konsystencji + estetyczne opakowanie i porządny szklany słoiczek + wydajność + cena MINUSY - dostępność
    errola
    28 lutego 2017 o 10:53
    bardzo przeciętny
    Jest to tak przeciętny krem do twarzy, że nie ma właściwie o czym pisać. Nie polecam zakupu i w ogóle szkoda sobie nim głowę zawracać. Poza tym jest trudno dostępny. Krem ma przyjemną, kremową konsystencję. Bardzo dobrze się rozprowadza. Generalnie szybko się wchłania, choć czasami pozostawiał taki biały film. Nie zauważyłam odmłodzenia skóry, czy przywrócenia naturalnego blasku. Nie wysusza, nie podrażnia. Dobrze współgra z podkładem i bazą.