Olay Complete Care, Emulsja nawilżająca na dzień

• 28 listopada 2013 o 9:26
    Idealny nawet dla tłustej skóry
    To jest właśnie drugi z moich wspaniałych kosmetyków Olay, które sobie kupiłam. Na prawdę polecam do cer, które nie lubią przeładowanych kremów czy emulsji. Tej emulsji używam na dzień, jej zaletą jest bardzo szybkie wchłanianie i nie pozostawianie na skórze żadnych warstewek, które mnie zazwyczaj strasznie denerwują. Emulsja bardzo ładnie i dobrze nawilża, moja tłusta skóra jest z niej zadowolona bo nie powoduje ani przetłuszczania, ani zatykania porów, co jest częste w różnych kremach nawet tych dla cery tłustej czy mieszanej. Jest to emulsja która daje duży komfort w ciągu dnia, skóra nie jest wysuszona, nie tłuści się, to jest taki kosmetyk czysto nawilżający, nie można się spodziewać, że dostarczy skórze jakichś szczególnych wartości odżywczych. On ma za zadanie dać skórze komfort w ciągu dnia i świetnie się spisuje. Opakowanie jest duże, wygodne, emulsja dość lekka.
  • 26 listopada 2013 o 12:43
    Dla mnie super
    Super nawilżenie Gładka skóra Produkt idealny pod makijaż Nie waży się, nie roluje nawet przy dużej ilości Poręczne i duże opakowanie Plus za filtr Używam go codziennie. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 3 duże 100 ml
    Emde
    7 sierpnia 2013 o 3:23
    uwielbiam
    Uwielbiam tę emulsję. Jest niezastąpiona, leciutka a treściwa, pięknie nawilża na cały dzień, chroni przed słońcem i nadaje się pod makijaż. Szybko i dobrze się wchłania, nie lepi się, nie świeci. Latem się z nią nie rozstaję, na zimę wybieram trochę treściwsze kremy, np. z serii Complete Care Olay. Będę jej używać póki będzie w sprzedaży. Używam tego produktu od: wielu lat Ilość zużytych opakowań: pewnie ze 20
    aasixx
    26 kwietnia 2012 o 19:24
    może być
    Jeden z niewielu drogeryjnych produktów do twarzy w mojej kosmetyczce. Bardzo przystępna cena, duża pojemność. Emulsja ma rzadką konsystencję, bardzo dobrze się rozprowadza. Nie zapycha skóry, nie wysusza.Pachnie jak krem do opalania:D Troche intensywnie, średnio mi się to podoba szczerze mówiąc. No i trzeba uważac przy aplikacji- przez przypadek może wylecieć za dużo produktu, co niestety zdarza mi się często. Nie wiem czy kupię ponownie, ponieważ w moim przypadku nie jest to kosmetyk niezbędny. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    P-o-n-y
    18 lutego 2012 o 1:15
    no niestety...
    Kupiłam oczywiście - pod wpływem pozytywnych emocji po przeczytaniu dobrych opinii :) Kupiłam dosyć tanio, coś koło 20 złotych i zaczęło się testowanie. Na początku fajnie, ładny zapach, coś tam rzeczywiście nawilża, skóra po zastosowaniu jest taka mięciutka i gładka. Jednak po około tygodniu nastąpił horror... Moja skóra została "popalona" przy płatkach nosa i ustach - tak bardzo te miejsca zostały podrażnione... Ogólnie te miejsca na twarzy są u mnie okrutnie wrażliwe, jak jakiś kosmetyk jest ostry, to momentalnie jestem tam popalona tak, że mam zaczerwienienia widoczne mimo tony podkładu, skóra szczypie przy poruszaniu ustami i schodzą z tych miejsc suche płaty - słowem tragedia. I taki właśnie efekt wywołała ta emulsja... Miałam do niej kilka podejść, bo miałam nadzieję, że to jednak coś innego mnie podrażniło, ale nie - to właśnie ten Olay... Poza tym zauważyłam, że lekko zapycha - pojawiły się wypryski i podskórne grudki. Emulsja naprawdę fajna, podoba mi się, ale niestety nie mogę jej używać przez te nieszczęsne miejsca przy nosie :( Jeżeli ktoś ma choćby najmniejsze hiper-wrażliwe miejsce na twarzy, to nie polecam, a omijanie tych miejsc i nie smarowanie jest jakieś takie bez sensu... Niestety, ode mnie pół gwiazdki. Nie mogę stosować czegoś, co tak pali mi twarz, nawet na najmniejszym obszarze... Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 1 100ml