On Line Sól do kąpieli z olejkiem z igliwia sosny

• 14 kwietnia 2021 o 10:21
    Leśne odprężenie w domowym zaciszu.
    Ta sól to był strzał w 10! Narzeczony kupił ją przypadkiem w jednym z hipermarketów i nie mógł wybrać lepszego zapachu niż ten! <3 Opakowaniem produktu jest plastikowy słoiczek z nakrętką, która jest jednocześnie dozownikiem soli. Sól występuje w postaci dużych kryształków, ale w niczym to nie przeszkadza, ponieważ ładnie rozpuszcza się w wodzie, nie siedzimy na żwirku :) Produkt barwi wodę na kolor zielony, jednocześnie tworząc aksamitną pianę i uwalniając swój nieziemski zapach sosny. Ja uwielbiam zapach lasu, a tutaj w 100% zapach jest oddany lasowi sosnowemu. Sól nie przesusza skóry, delikatnie ją nawilża i wygładza, dzięki zapachowi sosnowemu udrożnia drogi oddechowe i jest to po prostu czuć podczas kąpieli. Kąpiel jest czystą przyjemnością i relaksem, aż się nie chce wychodzić z wanny. Za czynnik nawilżający i udrażniający drogi oddechowe pełni tu rolę olejek z igliwia sosny. Używałam już kilku wersji soli On Line i stwierdzam, że ta jest po prostu sztos! ♥ Chętnie będę po nią sięgać podczas zakupów, ponieważ jej dostępność jest całkiem przyzwoita i widziałam ją już w kilku marketach :) Plusem jest również je wydajność bo jedna nakrętka wystarcza na całą kąpiel, a produkt kosztuje około 7 zł. Super sprawa! :)
    Zalety:
    • nie przesusza skóry
    • dobrze się rozpuszcza
    • cudowny zapach sosny
    Wady:
    • Nie ma żadnych wad :)
  • 30 września 2020 o 14:29
    Piękny, drzewny zapach
    Jest to sól o grubych oczkach, która i tak całkowicie się rozpuszcza. Po rozpuszczeniu woda przybiera zielony kolor, a intensywność koloru zależy od tego ile produktu wsypaliśmy (ja zwykle 1/3 zakrętki wsypuje i kolor jest wyraźny). Kąpiel z tą solą jest bardzo przyjemna, bo bardzo intensywnie pachnie, dokładnie odzwierciedla zapach sosny w 100%. Jaki wpływ ma ta sól na ciało to nie wiem, możliwe że wpływa na miękkość i gładkość, bo zwykle moja skóra taka po kąpieli właśnie jest. Po kąpieli z użyciem tej soli czuje się niezwykle zrelaksowana, a ten dodatek sprawia, że wizualnie kąpiel staje się jeszcze przyjemniejsza. Produkt jest niezwykle wydajny, bo wiele go nie potrzeba, a robotę swoją robi, więc mogę go śmiało polecić.
    Zalety:
    • rozpuszcza się w całości
    • pięknie barwi wodę
    • wyczuwalny zapach sosny
    • wydajny produkt
    • wpływa na skórę
  • 17 kwietnia 2020 o 20:28
    Przyjemniak
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: nawilżenie i odżywienie skóry Opakowanie: Plastikowe, zakręcane plastikowa nakrętką. Przezroczyste, przez co widać zużycie produktu. Prosta etykieta. Wrażenia: Sól ma intensywny zapach sosny, dobrze się rozpuszcza w wodzie. Zapach pozostaje na skórze jeszcze dłuższy czas po kąpieli. Barwi wodę na zielono, ale nie odbarwia przy tym wanny. Po kąpieli skóra jest dobrze odżywiona i miękka. Nie podrażnia i nie uczula. Jednak sól nie sprawia żeby skóra była nawilżona. Dodatkowym atutem jest niska cena i wydajność. Nie oszczędzam na soli, a mam wrażenie, że nigdy się nie kończy. Zawsze chętnie wracam do tej soli.
    Iwona_C
    9 września 2019 o 14:53
    Odprężająca moc leśnego zapachu.
    Uwielbiam kąpiel z mocnym akcentem zapachowym, a sole darzę szczególna miłością ze względu na ich dobroczynny wpływ na organizm. Z On Line używałam niebieskiej soli morskiej z minerałami, a z chęci wypróbowania innego wariantu zapachowego zakupiłam sól z olejkiem z igliwia sosny. Opakowanie charakterystyczne dla całej linii soli tej firmy. Słoik o pojemności 800g wykonany jest z przeźroczystego plastiku, dzięki czemu możemy nacieszyć oko widocznymi kolorowymi ziarenkami soli. Zamykanie w formie białej nakrętki, która służy do odmierzania odpowiedniej ilości produktu na jedną kąpiel. Szata graficzna utrzymana w tonacji zieleni z widocznymi igiełkami sosnowymi, oraz dokładnym opisem produktu. Konsystencja jest gruboziarnista w nasyconym zielonym kolorze. Zapach intensywny, świeży i leśny. Bardzo przyjemny, choć moje pierwsze skojarzenie po otwarciu opakowania było z odświeżaczami powietrza, ale podczas kąpieli staje się stonowany, mniej ostry i bardzo przyjemny. Skład krótki i całkiem przyjemny z naturalną solą morską na czele, zawiera również ,wyciąg z igieł sosnowych, składnik kompozycji zapachowej oraz barwniki. Naturalna sól z morza martwego to bogactwo makro- i mikroelementów takich jak mangan, chrom, miedź czy kobalt, więc taka kompozycja świetnie wpływa zarówno na stan naszej skóry, ale i całego ciała. Sól wsypana pod strumień bieżącej wody natychmiast ulega rozpuszczeniu, przy czym zabarwia wodę na ładny zielony kolor i uwalnia przyjemny, leśny sosnowy zapach, który działa relaksująco i odprężająco na nasze ciało. Skóra po kąpieli jest w dobrej kondycji, nie ma uczucia ściągnięcia czy szorstkości. Jest miękka i przyjemna w dotyku, jednak wymaga zastosowania kosmetyku nawilżającego. Świetnie sprawdza się przy przeziębieniach, lub problemach z górnymi drogami oddechowymi, oczyszczając je i ułatwiając oddychanie. Według producenta do jednorazowego zastosowania wystarczy zawartość nakrętki, ale wiadomo że stężenie solanki zależne będzie od wielkości wanny i ilości nalanej wody. Ja żeby uzyskać ładne i intensywne zabarwienie wody, oraz mocny zapach sól bez odmierzania sypię bezpośrednio do wanny, w zawiązku z czym wydajność w moim przypadku jest dużo mniejsza niż sugerowana. Produkt jest niedrogi (ja za swój egzemplarz zapłaciłam niecałe 5zł), bezproblemowy w stosowaniu, relaksuje zapachem, uzupełnia niedobory makro- i mikroelementów, więc z chęcią go stosuję.
    Zalety:
    • zawiera sól z morza martwego oraz olejek z igliwia sosny
    • bogata w makro- i mikroelementów takie jak mangan, chrom, miedź czy kobalt
    • piękny naturalny, świeży leśny zapach
    • działa relaksująco i uspokajająco
    • przynosi ulgę przy przeziębieniach, oczyszcza drogi oddechowe
    • barwi wodę na przyjemny zielony kolor
    • przy styczności z wodą natychmiast ulega rozpuszczeniu
    • zmiękcza i wygładza skórę
    • nie wysusza i nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry
    • nie podrażnia i nie uczula
    • różne warianty zapachowe
    • przeźroczyste opakowanie z widoczna kolorową zawartością
    • dozownik w formie nakrętki
  • 7 marca 2018 o 11:25
    Mój ulubieniec :)
    Co do zapachu tych soli to nie mam faworyta, ponieważ każda jest super aromatyczna. Na pewno jesli ktos kupuje w slepo zapach różany, bądź sosnowy to dostanie to na co liczył. Kąpiel jest cudnownie aromatyczna, woda pięknie zabarwiona. I powiem Wam, ze testowałam mase soli i olejkow, drozszych i tamszych, a jednak ciagle wracam do nich. Ze wzgledu na core kupowalam mase darbek do kapieli, soli dla dzieci ale doszlam do wniosku, ze sla niej tez ta jest najfajniejsza. Woda pitrafi byc intensywnie zielona, niebieska. Mloda ma frajde, a za sol place niecalą dyche, przy czym za plyn do kapieli barwiacy wode w Douglasie dawalam 30zł. Dodatkowo sol jest mega wydajna, starcza na wiele kąpileli, a wcale jej nie oszczedzam przy sypaniu. :)
    • wydajnosc
    • super barwi wode