Guerlain Issima, Precious Light

Loyd
    18 marca 2014 o 10:26
    Super
    Bardzo dobry rozświetlający korektor o średnim poziomie krycia. Nie mam problemów z cerą więc korektor jest mi gł potrzebny do rozjaśnienia i rozświetlenia okolic oczu. Ewentualne do ukrycia oznak zmęczenia ( choć tu lepiej sprawdza się Helena R) Sprawdza się świetnie. Delikatnie rozświetla i nadaje spojrzeniu świeżości. Otwiera oko i...dobrze trzyma się na nim liner- nienawidzę baz. Nakładam go także nad górną wargą gdy akurat nie maluję ust. Nie używam jako typowego rozświetlacza. Mało wydajny...pojemność aż smutna w tej cenie. Używam tego produktu od: Pól roku Ilość zużytych opakowań: Jedno( już puste)
  • 4 listopada 2013 o 13:26
    bardzo fajny :)
    kolor 01, kupiony za zawrotne 195zł w S ;) bardzo przyjemny, leciutki, nie tworzy smug, delikatny pod oczy (nałożony za grubo zbiera się w załamaniach-ale na to cudów nie ma), nie wysusza skóry pod oczami, bardziej rozświetla jak urywa cienie ale dobre i to ;) starczył na niecałe 2 miesiące codziennego używania minusów nie widzę ale szukam dalej KWC Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: 1szt
  • 3 maja 2013 o 16:55
    Nie wiedziałam, że tyle dobrego można nim zdziałać
    Miejmy to za sobą i zacznijmy od ceny: płać i płacz :mad: Nie będziemy się przecież czarować, że prawie 200zł to nie jest dużo za 1,5ml produktu. Owszem, to nie podkład i nie używamy w takiej ilości, niemniej jednak jest DROGI!! (odejmuję pół gwiazdki) Ale w zamian za to dostajemy cudowną jakość, nieziemski efekt no i takie snobistyczne nieco poczucie luksusu :cool: Rozwijając zdanie z nagłówka: miałam kilka innych rozświetlaczo-korektorów, które swoją konsystencją i działaniem utwierdzały mnie jedynie w przekonaniu, że nie są to produkty dla mnie: za ciężka/tępa konsystencja i bezczelnie właziły w zmarszczki mimiczne pod oczami. No i po co mi taki kosmetyk, który zamiast dodać mi uroku tylko go zabrał?? Żyłam sobie bardzo długo w takim przekonaniu, aż na początku tego roku byłam w Sephorze z zamiarem wykorzystania 20% rabatu. Podeszłam do mojego ulubionego stoiska :love: czyli Guerlain i stwierdziłam, że wszystko mam i niczego nie potrzebuję. Oczywiście, od razu zjawiła się konsultantka i zaczęła wypytywać. "A może to, a może tamto". "Nie, dziękuję, to mam, to też i tamto również". "No a Issima?" No i oczywiście odpaliłam, że po co komu taki korektor (tak tak, taka ze mnie profesjonalna makijażystka :D ), a pani konsultantka niemalże zemdlała. Oczywiście wyszłam z Issimą 01 przekonana, że tym razem będzie to jednak nietrafiony zakup. Jakież było moje zdziwienie, kiedy użyłam go po raz pierwszy :eek: Issima nie ma nic wspólnego z innymi produktami tego typu: ma delikatną, taką jedwabista konsystencję, którą łatwo rozprowadza się pod oczami (nakładam pędzelkiem, pomagam sobie palcami) NIE WCHODZI w zmarszczki, ani ich nie podkreśla, nie wysusza skóry pod oczami, co jest dla mnie posiadaczki suchej skóry niezmiernie istotne, nie podrażnia ani w ogóle nie robi nic złego. Efekt jaki otrzymujemy jest za to nieziemski: subtelne rozświetlenie, młodsze spojrzenie, niweluje ewentualne delikatne cienie pod oczami i pozostaje na miejscu przez długi czas. Nie wiem jak z wydajnością, używam go raczej często, choć może nie codziennie od przeszło 2 miesięcy i ciągle jest :) Używam tego produktu od: od 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    uzunia
    30 marca 2012 o 22:33
    Cudowny rozświetlacz.
    Myśle,ze dzięki temu iż dostałam go w prezencie nie muszę przy recenzji skupiac się aż tak bardzo na cenie a na właściwościach. Mam najjaśniejszy odcień 01. Bardzo podoba mi się,ze nie wpada on w róż co dzieje się w przypadku kosmetyków konkurencyjnych. Świetnie wg mnie rozświetla ale co najważniejsze nie podkreśla linii pod okiem. Nie potrzebuje slinego krycia,ale czasami potrzebuje świeżości. Mineły już czasy kiedy nie potrzebowałam używac korektor pod oko. Wcześniej używałam między innymi kultowego YSL,ale pod względem konsystencji Guerlain bardziej mi pasuje gdyż nie jest tak bogaty. Myśle,że po YSL powróce jak będe nieco starsza lub zostane młodą matką,bo uważam,ze swietnie on maskuje,ale nie jest odpowiedni dla kazdego. NIe mam problemu z dozowaniem produktu i mam wrażenie,że jest wydajny..swój korektor mam już 3 miesiąc a maluje się codziennie. Używam tego produktu od: 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    elbrus
    24 sierpnia 2011 o 14:40
    Bardzo drogi i bardzo delikatny
    Kupiłam ten korektor 2 lata temu w Douglasie za cenę bodajże 181 zł (teraz kosztuje już 191...) W domu zobaczyłam, że jego pojemność to... 1,5 ml!!!! Więc nietrudno policzyć, że za 1 ml płacimy ponad 125 zł... Dramatyczny stosunek ceny do pojemności. A jak ze stosunkiem ceny do jakości? Lepiej, ale bez szału. A mianowicie: jest bardzo delikatny i polecam go zwłaszcza paniom z widocznymi, głębokimi zmarszczkami wokół oczu, gdyż nie będzie ich podkreślał, a ładnie rozświetli oczy. Dla mnie, choć kolor (bardzo jasny, za co plus) jest odpowiedni, nie potrafił odpowiednio zatuszować cieni pod oczami, przez co spotkało mnie rozczarowanie... Na niedoskonałości na skórze zupełnie się nie nadaje. Któraś z Wizażanek napisała, że trzeba nim kręcić, a nie naciskać końcówkę, aby wydobyć produkt, przez co opakowanie jest stale umazane i nieestetyczne. Podpisuję się pod tym! Od siebie jeszcze dodam, że wydajność jak na 1,5 ml nie jest niska, ale jak na korektor za 190 zł JEST niska, starczył mi na 1,5 miesiąca bodajże... Opakowanie (póki nieumorusane) jest oczywiście śliczne, eleganckie i ma czarny pokrowiec/etui. Polecam tylko osobom z widocznymi zmarszczkami i baaardzo zasobnym portfelem, innym odradzam. Sama go kupię może za 20 lat jak jeszcze będzie dostępny ;-)