Lumene Beauty Base, Red Neutralizer (Puder tuszujący na zaczerwienienia i popękane naczynka)

butata
    30 października 2012 o 13:57
    Rewelacja
    Produkt spełnia wszystkie moje wymagania. W drogerii wizażystka powiedziała, żeby nakładać go pod podkład, jednak jak dla mnie nie daje wtedy żadnych efektów, bo podczas nakładania podkładu (nawet gąbką czy pędzelkiem)produkt znika. Ja na początku nakładam podkład, następnie wcieram eliminator lumene, później pudruje twarz aby zniwelować delikatne różnice koloru. -Produkt maskuje idealnie zaczerwienia; -Nie ściera się w ciągu dnia; -Produkt bardzo wydajny; -Minus za mało higieniczne opakowanie Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    anefigi
    24 września 2012 o 16:48
    dla mnie bomba!
    używam go pod podkład, nakładam pędzelkiem, mimo że poleca sie paluszkiem, gęsta konsystencja zmienia się pod wpływem ciepła, idealnie zgrywa się z moją karnacją i przy cerze trądzikowej jest niezbędnikiem :) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1,5
    annemon
    9 czerwca 2008 o 17:24
    dla mnie za ciemny
    Niestety muszę popsuć ogólną ocenę temu korektorowi. Przyczyna jest prozaiczna - jest tylko 1 odcień i jest on za ciemny dla mojej karnacji, która jest bardzo jasna w chłodnym odcieniu. U mnie ten odcień wychodzi ciemnożółto i wyraźnie odcina się od skóry. Nie pomaga dokładne rozcieranie, korektor nie stapia się z moją skórą, nie dopasowuje się do jej odcienia. Moje niewielkie zaczerwienienia bardziej neutralizuje (i to tylko lekko) niż kryje, ale i tak zawsze muszę nakładać podkład ze względu na za ciemny odcień korektora. Poza tym jest bardzo gęsty, co utrudnia jego roztarcie. Nie jestem w stanie ocenić jego trwałości na skórze, bo, tak jak wspomniałam, używam go tylko pod podkład. Używam go czasami tylko dla zasady, żeby go wykończyć, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków. Nie mam pojęcia, kiedy go wykończę, bo kupiłam go jakieś 2 lata temu pod wpływem pozytywnych recenzji na KWC i w opakowaniu jest zaledwie małe wgłębienie. Jest to zdecydowanie jeden z moich najbardziej nieudanych zakupów, a szkoda, bo bardzo lubię firmę Lumene za jej jasne, idealne dla mnie odcienie pudrów i świetną bazę pod cienie. Inne recenzje są pozytywne, więc przypuszczam, że ten korektor może być dobry dla posiadaczek ciemniejszej karnacji niż moja. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1/4 pierwszego i ostatniego
    Susun
    26 marca 2007 o 18:43
    Bardzo dobry!
    Świetnie kryje, jest latwy do nalozenia i wyglada na to, że jest kompletnie beztłuszczowy - nie tworzy świecącego się filmu, nałożony na oczyszczona skóre z kremem anty-sebum jest zupelnie matowy (świecenie pojawia sie dopiero kiedy skora zacznie sie tłuścić). Nadaje sie najlepiej do jasnej cery. W sztucznym świetle lekko uwydatnia się jego zielonkawy odcień, mimo, iz mam jasna karnacje, to w sztucznym świetle skóra ma brzoskwiniowy odcień, a puder Lumene pozostaje blado-szary i może odznaczać obszary na skórze. Wadą jest to, że jest go mało ;) Pozatym nie można go smarować tak jak fluidu pomimo gęsto-kremowej konsystencji - po posmarowaniu robia się smugi. Szkoda, bo gdyby można go po prostu smarować, byłby to idealny kosmetyk. Ponadto po dłuższej chwili od nalożenia można zauważyć, że puder jakby sam rozchodzi się na skorze!! UWAGA! Pilnie prosze o informacje, gdzie można jeszcze ten puder dostać! Prosze pisac na PW! Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: 1
    Pimecia
    20 marca 2007 o 22:00
    *****
    Ho ho, jak dawno temu zgłaszałam ten korektor, a nadal go mam :) Najwyższa więc pora go ocenić. Nie miałam w swoim życiu wielu korektorów, ale z tych co używałam, ten jest najlepszy. Mam cerę naczynkową i jestem alergikiem. Nie dość, że mam całą masę popękanych naczynek, płonę rumieniem na policzkach, to jeszcze pojawiają mi się czerwone placki-niespodzianki. Bomba po prostu! Ten korektor poleciłam mi Pani na stoisku Lumene, jak jeszcze było w moim mieście :( Idealnie spełnia swoją funkcję: tuszuje wszelkie przebarwienia, przykrywa zaczerwienienia, ślady po wypryskach, pęknięte naczynka. Kolor w opakowaniu zdaje się ciemny, ale ładnie dopasowuje sie do odcienia skóry (ja mam bardzo jasną). No i jest przewydajny !!! Polecam Wszystkim Naczynkowcom i Alergikom! Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: dwa-trzy