Tołpa Huminea Hydrativ, Krem-żel do mycia twarzy i oczu

• 13 kwietnia 2012 o 19:17
    Badziewie
    Dawno nie miałam aż tak kiepskiego produktu. Zacznę od jego słabej wydajności- na jedno mycie trzeba użyć sporo produktu, mniej więcej 2 razy tyle ile przy używanym ostatnio przeze mnie olejku Ziaji. Poza tym ten żel po prostu słabo myje, a więc nie spelnia swojej podstawowej funkcji !!!! Źle oczyszcza- po zmyciu twarzy płynem micelarnym, zawsze jeszcze doczyszczam twarz żelem. Po użyciu micela, a następnie tego żelu, niejednokrotnie na ręczniku zostawały mi ślady po niezmytym makijażu. Dodatkowo zostawia na twarzy jakby tłusty film. Żadnego nawilżenia i odprężenia nie ma. Na plus, że nie uczulił, nei sciągnął i nie podrażnił, ale to zdecydowanie za mało (w zasadzie to powinna być norma). Stosunek jakości do ceny to jakiś skandal ! Używam tego produktu od: 4 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno i następnych nie planuje
    cava
    31 marca 2012 o 19:28
    Najgorszy z żeli Tołpy
    Bardzo lubię żele Tołpy do mycia twarzy , ale ten to jakaś pomyłka. \\nMa okropną, tłustawą konsystencję, w ogóle się nie pieni, mam wrażenie że w ogóle nie myje. Twarz po jego użyciu jest tłustawa i lepkawa, wydaje się brudniejsza niż przed myciem. \\nNa początku myślałam, że ten efekt "otłuszczenia" przełoży się na nawilżenie skóry, ale nic z tego. \\nDrażni mnie też jego mdlący zapach, który długo utrzymuje się w tłustej warstwie jaka pozostaje na twarzy. \\n
    sofever
    31 marca 2012 o 17:22
    rozczarował mnie
    Kosmetyki Tołpa cieszą się moim zaufaniem, ale niestety ten żel zupełnie nie spełnił moich oczekiwań: +ma lekką konsystencję +bardzo wydajny, niewielka ilość starcza na umycie całej twarzy +usuwa wągry -niestety skóra jest za bardzo ściągnięta po użyciu -wysuszał skórę -do demakijażu się nie sprawdza i podrażnia oczy lub nozdrza -moja twarz była lekko podrażniona i zaczerwieniona po użyciu, ale uznałam jednak, że to skutek "oczyszczania". Musiałam zrezygnować ze stosowania żelu, gdy po regularnym stosowaniu (rano i wieczorem) na twarzy zaczęły przybywać wypryski i pryszcze, a ten żel kompletnie sobie z tym nie radził. Odniosłam wrażenie, że bardziej sprzyja ich rozwojowi. W chwili, gdy przestałam używać tego żelu, a zastąpiłam innym- problem zniknął.
    fuego86
    3 listopada 2011 o 1:08
    porażka
    Skusiłam się na ten produkt z powodu promocji w superPharm, nie mialam czasu na studiowanie etykiet, a produkty Tołpa zawsze kojarzyły mi się z kosmetykami naturalnymi. Po pierwszym użyciu okazało się ze ten \'zel krem\' jest naładowany silikonami, które pozostawiają na twarzy tlusty film, który moze dawac zludne poczucie nawilzenia skory. Nie oczyszcza skory, nawet nie zmywa makijazu tylko rozmazuje go po calej twarzy. Poza tym ok - konsystencja, zapach w porządku, ale co z tego, skoro produkt nie dosc ze nie spelnia swojej roli to przypuszczam ze moze narobic szkod ta zawartościa silikonow. Po uzyciu twarz zaczerwieniona, sciagnięta, uwrazliwiona. W dodatku jest dosc drogi. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 16 września 2011 o 23:44
    Krem-żel wspaniały.
    Do tej pory byłam zwolenniczką pianek do oczyszczania twarzy, jednak będąc w \'nagłej potrzebie\' postanowiłam zaopatrzyć się w ten właśnie produkt. Wcześniejsze doświadczenie z żelem do mycia twarzy Clean&Clear Morning Energy zmasakrowało mi buźkę do tego stopnia, że musiałam szukać czegoś delikatnego i nawilżającego, aby choć trochę naprawić szkody. Produkt kupiłam w promocji za 15,59 i była to trafna decyzja! + Dokładnie oczyszcza twarz i oczy z makijażu, bez problemu usuwa wszystko nawet z użyciem małej ilości produktu (u mnie działa bez zarzutu, nie wiem skąd te negatywne opinie dot. oczyszczania pod spodem) + Przyjemna, kremowa konsystencja + PRZEPIĘKNY zapach + eleganckie i praktyczne opakowanie + Nie podrażnia skóry i zostawia ją gładką, matową i nawilżoną - Cena bez promocji dość wysoka (w promocji OK) Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: rozpoczete 1