Dr. Hauschka Gesichtscreme Quitte Krem do twarzy z pigwy

DR HAUSCHKA Krem DO TWARzY z PIGWY (GESICHTSCreme QUITTE) 30 ml

• 15 maja 2014 o 1:20
    Rewelacyjny na jesien/zime
    Kupilam ten krem w pazdzierniku i uzywalam do polowy grudnia. Mam cere mieszana i podczas innej pory roku mysle, ze by sie nie sprawdzil i byl zbyt ciezki, ale w porze jesieni byl naprawde swietny. Bardzo dobrze nawilzal i odzywial, szybko sie wchlanial, przyjemnie pachnial. Jego dosc gesta konsystencja pozwala na dobra ochrone przed zimnym powietrzem i niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi. Jedynym jego minusem byla mala wydajnosc. Uzywalam go tylko na dzien i starczyl mi ledwo na 2,5 miesiaca. Oprocz tego, nie ma zadnych minusow. Zdecydowanie polecam! Używam tego produktu od: 2,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 30 ml
  • 13 września 2013 o 15:24
    Nie mój typ
    Dla mnie to taki krem na poziomie rossmannowskiej Alterry, tyle że kilkukrotnie droższy. Konsystencję ma lekką, wsiąka zaraz po nałożeniu, nie lepi się, nie natłuszcza, mimo wszystko cera nie jest całkowicie matowa - czuć na jej powierzchni tępawą, lekko gumowatą warstewkę. Co ciekawe, poślizg ma dość dobry, rozprowadza się komfortowo, nie trzeba go dużo, mimo dodatku alkoholu nie podrażnia wrażliwych oczu i cery. Na poziom nawilżenia nie mogę narzekać, nie mam natomiast 100% pewności, że nie zapycha. Podejrzewam, że jednak podkarmia zaskórniki. Nie wpływa na koloryt (pomimo obecności ekstraktu z marchwi), gładkość ani napięcie skóry. W dodatku wydobywa nieestetyczy błysk spod podkładu. Rzadko się zdarza, by kosmetyki z naturalnym składem miały przyjemny zapachy. W tym przypadku nie jest inaczej. Cierpka, ziołowa mieszanka, z wyraźną alkoholową nutą, nie trafia w mój gust, ale też nie uprzykrza stosowania, bo niemal natychmiast wietrzeje. Zapach czuć w zasadzie tylko w opakowaniu. Podoba mi się higieniczna, apteczna tuba, która pozwala zużyć produkt co do kropelki. Niestety zawartość, mimo zacnego składu, nie zaprzyjaźniła się z moją cerą, szkoda. Używam tego produktu od: 1,5 m-ca Ilość zużytych opakowań: 1 ku końcowi
  • 14 lutego 2012 o 18:05
    chroni przed zimnem
    Kupiłam ten krem z myślą o dniach jesienno-zimowych i sprawdza się znakomicie. Chroni,nawilża. Nie jest tłusty,wchłania się w miarę szybko zostawiając przyjemną warstwę ochronną. Pachnie bardzo przyjemnie,dla mojego nosa lekko cytrusami;) Minusów brak,no chyba,że za minus wezmę jego słabą wydajność. Polecam krem z czystym sumieniem. Używam tego produktu od: od chyba 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Kamlisa
    21 stycznia 2011 o 19:22
    dobrze nawilza
    Całkiem przyjemny kremik, czemu go dotad nie oceniłam...? Moze moja recenzja zagineła w mrokach dziejów... ;) Miałam kiedys próbki, potem opakowanie pełnowymiarowe, teraz zuzywam miniature 10 ml - wiec mam z nim doswiadczenie dłogofalowe ( co u mnie rzadkie). Opakowanie skromne, jak to u Hauschki, wygodne w uzyciu. zapach...no, cytrynowo-wermutowy, jak dla mnie - czuje alkohol ;) Krem jest dosc lekki na oko ( zwłaszcza w porównaniu z rózanym), ale nawilza dobrze i długotrwale, zostawiajac lekki film. nie natłuszcza, nie nabłyszcza. Nie ma dodatkowych walorów typu filtry czy składniki anty ageing - to nawilzacz, ale wiedziałam, co kupuje. jak dla mnie to dobry kremik na dzien w domu, czyli u mnie wersja popołudniowa ( a nie poranna czy wieczorna) :) Wart wypróbowania. Używam tego produktu od: kiedys i teraz Ilość zużytych opakowań: 1 całe, próbki, miniatura
  • 11 września 2010 o 20:19
    Idealny krem na jesien
    Uzywam tego kremu jesienia i wiosna do suchej i naczynkowej skory, i dla tych por roku sprawdza sie swietnie! Jest lekki, a jednoczesnie dobrze nawilza, dodaje blasku, i jakze bosko pachnie!.. Jest w miare wydajny - wystarcza mi go na 3 miesiace, i nic nie dziala tak zabojczo na jesienny brak nastroju, jak ten pigwowy aromat! Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 5