APC Cosmetics Puder w kulkach

• 19 stycznia 2012 o 12:40
    calkiem, calkiem
    I ja jeszcze ich nie ocenilam?... posiadam zielone kulki juz kilka lat. to moje drugie opakowanie. Jestem blada i one mnie nie zazieleniaja, ani nie robia bielszej.Neutralizuja rozowosci cery. Maja piekne wykonczenie, cera jest rozswietlona i rysy zmiekczone. Efekt fotoshopa ;o) Jedynie co im zarzucam, to to, ze niestety scieraja sie z twarzy. Meteority trzymaja sie na mojej twarzy lepiej, a APC jakos w polowie dnia efekt znika. Polowe pierwszego opakowania zuzylam mieszajac zgniecione kulki z mieszanka pudrowa, ktora przypudrowywalam filtry, a druga polowe dodalam do moich przerobionych Meteoritow Velurowych( wyciagnelam z nich bordowe i rozowe kulki, a na ich miejsce wrzucilam zielone APC). PO jakims czasie zachcialo mi sie znow tylko samych zielonych kulek i nabylam kolejne opakowanie, tym razem juz w nowej szacie w kancistym pudelku. Przy okazji nabylam tez rozowe w malutkiej wersji , zeby uzywac jako roz i owszem nadaja sie. Sa na tyle mocno napigmentowane, ze moze je spokojnie jako rozu uzywac, ale... jest jedno ale, ktore spowodowalo, ze dlugo sie rozowymi nie cieszylam i teraz leza w kuferku z nieuzywana kolorowka. mam dosc duza i pucolowata twarz, wiec wyberam matowe roze. Rpzowe kulki APC maja takie samo rozswietlajace wykonczenie jak zielone kulki, a ze naklada sie ich wiecej zeby i rozowy kolor bylo widac to i mocniej sie swieca na policzkach, co niestety optycznie poszerza mi buzie i powoduje, ze jeszcze bardziej robie sie pucolotawa, wiec rozowych nie uzywam, ale do zielonych od czasu do czasu siegam. Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego opakowania z zielonymi kulkami i posiadam tez miniaturkowe rozowe.
    Finka2L
    3 października 2011 o 19:07
    niezly
    Mam kuleczki oznaczone nr 1, czyli naturalne. Kolor nie jets w zadnycm wypadku pomaranczowy jak czasem sie to zdaza,w tego typu produktach, brazowo-rozowawy. Nakladam ten puderek na kosci policzkowe, podbrodek, czubek nosa , czolo i skronie i wyglada to bardzo ladnie. Puder nie zapycha i trzyma sie caly dzien. Nie dam maksimum gwiazdek, bo wole pudry prasowane. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 16 listopada 2010 o 11:06
    sa świetne, co tu dużo mówić
    Mam \"o\", \"1\", \"5\" i \"11\". \"0\" te wszystkim doskonale znane - rozświetlające...używam głównie na kości policzkowe i omiatam cała twarz już na koniec makijażu:) jestem zadowolona...szkoda tylko,ze tak mało ich w opakowaniu... \"1\" puder naturalny...perłowy...ale do omiecenia twarzy jak najbardziej mi pasuje...ale jeśli używam \")\" to już nie łączę z \"1\"...za dużo tego by było... \"5\" i \"11\" czyli zielony i żółty (złoty)...miały być matowe sa perłowe...ale to może tylko powierzchniowa warstwa...tych jeszcze nie używam, bo mam pozostałość po EM i muszę zużyć... ogólnie polecam. P.S. Zapach mnie absolutnie nie drażni, jest ok...opakowanie mogłoby byc bardziej szersze...ale uzywam pędzla , więc jest w porządku. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: 4 opakowanie , napoczęte 1
    ancyk88
    6 lutego 2010 o 20:03
    zawiodłam się
    mam kulki w kolorze 0. Nie wiem jednak co to miało być. Czuć je straganem przydworcowym. NIby troche wyrównuje koloryt ale na dłuższą mete zapycha i meczy skóre. Nawet jako rozswietlacz jest kiepski. kulki starsznie się sypią;/ jakbym uzywała codziennie to po miesiacu już by ich nie było. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 25 stycznia 2010 o 13:36
    KWC jako korektor koloru
    Weszłam na stronę firmy APC i tam znalazłam ten puderek w szerszej kolorystyce. Kupiłam kulki matowe jednokolorowe w kolorach : - nr 11 zielony - nr 5 ( o ile pamietam) złotożółty. Obu kolorów używam jako korektorów pod makijaż do niwelowania naczynkowej cery i w tej roli spisują się fenomenalnie. Aktualnie ponieważ jest zima a ja jestem blada , uzywam zielonych nr 11 i po nałożeniu miejscowo podjkładu pędzlem omiatam nimi cała twarz. Potem przypudrowuję zwykłym pudrem sypkim. Kuleczki nie są zupełnie matowe ale takie lekko metaliczne dzięki czemu na skórze tworzą taki glow, pięknie rozpraszajacy swiatło i udoskonalający karnację. Na skórze tworzą cieniusieńki woal koloru ,bardzo naturalnie wygladający i świetnie maskujący zaczerwienienia. Można stopniować moc koloru, puderek jest transparenty i generalnie niewidoczny na twarzy. Nie wysusza ani nie powoduje szybszego błyszczenia, nie podkreśla skórek ,jest neutralny w tej kwestii. Dla mnie ideał w kategorii korektorów. APC ma w swej ofercie takze inne kolorowe kuleczki do korygowania odcienia skóry , dzięki ktorym każdy znajdzie remedium na swój problem. Bardzo polecam ten produkt. Mam porównanie do żółtego pudru Clinique do naczynkowej cery, który kosztuje kilka razy drożej i w porównaniu d o APC jest beznadziejny. Baardzo polecam. Po wypróbowaniu mniejszych pojemności zamówiłam największą gramaturę 25 gram i an pewno kupię jeszcze. Używam tego produktu od: dwa tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 zielone + 1 żółte