Zestawy do paznokci

Semilac Compact, Zestaw startowy do hybryd

KimMiSo
    22 lutego 2021 o 21:09
    Dobry na start
    Mój zestaw startowy do hybryd otrzymałam w prezencie urodzinowym. Był on początkiem mojej długo już planowanej kariery stylistki paznokci. Teraz pracując w zawodzie od półtora roku, mogę z czystym sercem naprawdę go polecić. Na początek jest super, a dla osób, które planują robić sobie hybrydę w domu to naprawdę świetne rozwiązanie. Wiadomo, hybryda to chemia - trzeba z nią uważać aby nie zrobić sobie krzywdy. Na start zestaw zawiera wszystkie produkty niezbędne do wykonania pierwszego manicure. Cleaner, Aceton, folia do ściągania, pilniczek, polerka, lampka, baza i top, oraz lakier. Będzie bezpiecznie jeżeli pozostawimy odstęp od skórek, wtedy zestaw sprawdzi się bardzo dobrze. Niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę co może zrobić zalana lakierem skórka. ( nie chodzi tutaj tylko o estetykę, ale o alergię, która oszpeci nasze paznokcie na długie miesiące.). Tak, polecam zestaw z głębi serca. Był początkiem mojej wielkiej przygody.
    Zalety:
    • świetny na start
    • posiada wszystko co jest niezbędne do wykonania pierwszej stylizacji paznokci
    • dobra cena
    Wady:
    • słaba lampka, ale na początek wystarczy w zupełności
  • 24 listopada 2020 o 16:37
    na początek ok
    Na dzień dobry, na zapoznanie z hybrydami jest to ok zestaw. W momencie, gdy nie wiedziałam czy będę chciala robić sobie hybrydy w domu czy nie, mogłam się z tym zestawem przekonać. Mamy tutaj miniaturowe wersje lakierów, cleanera i removera. Zarówno cleaner jak i remover zrobiły swoje zadanie. Baza i top dobrze się trzymały. Najsłabiej w tym zestawie wypada striper, którego można by sobie darować i lepiej zastąpić drewnianym patyczkiem. No i lampa, po jakimś czasie użytkowania i wciągnięciu się w hybrydy najprawdopodobniej użytkownicza zda sobie sprawę, że dość długo trzeba utrwalać paznokcie tym mostkiem. W tym momencie mam już inną, mocniejsza i bardziej zabudowaną lampę, która lepiej się sprawdza, ale do tej malutkiej mam pewien sentyment. Dużą zaletą tego zestawu jest także jego poręczność. Jest to taka wersja podróżnicza, tylko pytanie jak często na wyjazdach/wakacjach chce nam się myśleć o robieniu paznokci :)
    Zalety:
    • Poręczny zestaw z pomniejszonymi produktami tego co potrzeba na start
    Wady:
    • Mała moc mostka
    • striper
  • 12 października 2018 o 16:21
    Jak dla mnie zestaw idealny, szczególnie dla początkujących.
    Od zawsze interesowałam się manicure, aż w końcu taki o to zestaw dostałam na gwiazdkę. Strzał w dziesiątkę! Zestaw zapakowany w schludny kartonik, a w środku artykuły potrzebne do rozpoczęcia przygody z manicure hybrydowym: -lampa mostek -baza, top i wybrany kolor -pilnik i bloczek polerski -odtłuszczacz i remover -waciki bezpyłowe -folia do zdejmowania hybryd i striper LAMPA: idealna na start - mała i poręczna. Jednak trzeba uważać jak układa się dłoń, bo nie zawsze może się utwardzić - ja czasami miałam problem z czarną i białą hybrydą. Tak samo kciuki należy utwardzać oddzielnie. No i nie mam mowy o używaniu żelu do przedłużania itp, bo moc lampy jest stanowczo z mała, ale na początek wystarczy. Dodatkowo ma dwa tryby - jedno kliknięcie włącznika to 30 s naświetlania, a podwójne szybkie kliknięcie 60 s. LAKIERY: top i baza to podstawa, a te do Semilac świetnie się sprawdzają. Ja mogłam sobie wybrać dowolny kolor, ale pewnie nie wszędzie tak jest. PILNIK I BLOK: pilniki Semilac to absolutny hit, jak dla mnie są najlepsze. Tak samo bloczki - idealna do matowienie, nie za ostre i nie za słabe. PŁYNY: jak najbardziej okey - cleaner odpowiednio odtłuszcza a remover zdejmuje hybrydy bez większego problemu. WACIKI: jedne z lepszych jakie miałam - nie pylą, nie rozwarstwiają się, są mocne i bardzo trwałe FOLIA I STRIPER: Folie są okey, ale ogólnie nie wiedzę sensu kupowania specjalnie tego gadżetu, bo można samemu śmiało zrobić w domu ze zwykłej folii aluminiowej i połowy wacika bezpyłowego. Striper - dla mnie gadżet, stanowczo wole drewniane patyczki albo metalowe kopytko. Co prawda na początek striperem na pewno sobie nikt krzywdy nie zrobi, a przynajmniej swoim paznokciom ;D Także uważam, że zestaw jest bardzo dobrze skomponowany i na pewno genialnie się sprawdzi u początkujących.
    • design
    • odpowiednio dobrane wyposażenie
    • jakość
    Drogeria Natura
  • 2 lipca 2018 o 21:29
    Jak dla mnie hit!
    Idealny zestaw do wykonywania hybrydy w domu i do nauki :) Robiłam z nim hybrydę pierwszy raz i efekt był naprawdę dobry! Zestaw zawiera dosłownie wszystko co potrzebne do zrobienia hybrydy oraz do jej usunięcia. Wszystkie produkty w zestawie starczają na naprawdę długo -ja tylko na początku kupiłam kilka różnych kolorów lakierów. Bardzo dobra cena i super jakość! Polecam :)
    Zalety:
    • Bogaty zestaw produktów
    • Jakość
    • Piękne opakowanie
    • Dobra cena
  • 4 sierpnia 2017 o 0:04
    W końcu piękne paznokcie bez odprysków;P
    Dostałam tę lapmę i zestaw na urodziny i muszę przyznać, że teraz moje dłonie wyglądają zawsze schludnie i są zadbane. Paznokcie nie zdzierają się, nie odpryskują, mimo że wiele osób twierdzi że semilac uczula to ja nie mam tego problemu;) wszystko co jest potrzebne jest zawarte w tym zestawie także gorąco polecam;))!!!
    Zalety:
    • wszystko co niezbędne jest w zestawie;)