Palmolive Gourmet, Coconut Joy, Body Butter Wash Żel pod prysznic

• 25 maja 2021 o 20:54
    Prysznic pod palmami
    Żel podczas jego używania przeniósł mnie na wyspę pełną kokosowych palm. Daje on uczucie przyjemnego orzeźwienia z lekką nutą kokosowej słodyczy. Uwielbiam ten zapach. Sam żel jest gęsty, otulający. Dobrze pielęgnuje skórę. Nie wysusza ani nie podrażnia. Opakowanie bardzo mi się podoba.
    Zalety:
    • piękny, kokosowy zapach
    • gęsty, otulający
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    Kaisja
    5 marca 2021 o 22:41
    Urlopowe skojarzenie z gorącą Jamajką i uczucie luksusowej pięlęgnacji ciała - w przystępnej cenie
    Tropikalne słońce, plaża, drink na bazie bogatego w smaku rumu, i zmysłowo zrelaksowane ciało, otulone seksowną wonią kokosa. Wszystkie te doznania można sobie zapewnić, nawet po zimnym, ponurym lub stresującym dniu we własnej łazience – dzięki kolejnemu zmysłowemu żelowi pod prysznic z apetycznej serii Palmolive, intensywnie pachnącemu kokosem. Muszę dodać, że ten seksownie otulający aromat jest intensywny nie tylko w trakcie kąpieli, ale i – przynajmniej na mojej skórze – utrzymuje się do następnej, czyli przez cały dzień, i rewelacyjnie komponuje się z równie zmysłowymi perfumami – m.in. z kokosowo-waniliowymi Tresor Nuit Nude – w punkt – polecam :-). Co do walorów pielęgnacyjnych, to nie jest oczywiście dermokosmetyk apteczny, ale za taki należałoby zapłacić 3 lub 4 razy więcej, niż za produkt popularnej marki kosmetycznej, natomiast mydła i żele Palmolive są zwyczajnymi specyfikami, ale – po prostu bardzo skutecznie działają - świetnie myją skórę, nie uczulają, mają rozsądne ceny, i zawsze przepięknie pachną. Wystarczy jedynie wybrać swój ulubiony typ, choć ja skompletowałam całą, fantastyczną "apetyczną" serię, i wszystkim tym żelom poświęciłam na Portalu Wizaż odrębną opinię. Żel umieszczono w ładnej, zgrabnej butelce o sporej pojemności, z piękną grafiką, i wygodnie leżącą w dłoni w czasie użycia. Szczelne zamknięcie nie dopuści do kosmetyku wody z prysznica, a otwiera się i zamyka bardzo wygodnie i bez walki. Nie podoba mi się jedynie zaokrąglenie wieczka, które choć pasuje do kształtu butelki, to nie pozwala na postawienie jej do góry dnem, żeby wydobyć ściekające w ten sposób resztki kosmetyku. Aplikacja jest cudowna. Żel ma konsystencję półpłynnego budyniu, więc wylany na dłoń lub myjkę, nie przecieka i nie marnuje się. Do tego jest skoncentrowany, i bardzo wydajny, co jeszcze bardziej niweluje jego cenę. Od razu tworzy bogatą, kremową, skutecznie myjącą, wyjątkowo aromatyczną pianę. Aplikacja, zapach i efekt naprawdę poprawiają nastrój, wybitnie relaksują, i dają poczucie luksusowego zadbania. Szczerze polecam kolejny hit w całej serii Palmolive.
    Zalety:
    • skuteczność – doskonale, głęboko oczyszczona skóra,
    • nie uczula,
    • konsystencja – półpłynnego budyniu – nie rozchlapującego się, skondensowanego,
    • wydajność – wyjątkowo dobra,
    • zapach – prześliczny, perfumeryjny – apetycznie, seksownie, kokosowo słodki, i nie mdlący,
    • butelka – bardzo ładna, z ładną grafiką, wygodnie leży w dłoni,
    • cena – przystępna
    Wady:
    • nie mam suchej skóry, więc na mnie żel działa super i zapach długo się utrzymuje, ale wiem skądinąd, że u Osób z suchą skórą, może ją ściągać,
    • zaokrąglenie wieczka butelki, które pasuje do jej kształtu, ale nie pozwala na postawienie jej do góry dnem, żeby wydobyć ściekające w ten sposób resztki kosmetyku
  • 5 stycznia 2021 o 11:13
    Dla mnie taki zwyklaczek.
    Żel zakupiłam w Auchan w promocji za około 7 zł. Jest to bardzo dobra cena jak za pojemność 500ml. Opakowaniem produktu jest półtransparentna buteleczka wykonana z plastiku z zamykaniem na zatrzask. Na grafice dominuje kokos, całość utrzymana w białych i brązowych barwach. Wygląda na prawdę estetycznie postawiony na wannie. Sam żel jest dla mnie konsystencji żelowo-mleczkowej. Jest to konsystencja, która w pewnych miejscach jest bardziej zbita a w pewnych miejscach przypomina mleczko, aż byłam zdziwiona. Niestety tutaj ode mnie minus za konsystencję, ponieważ zanim zdążę nałożyć produkt na skórę, spada mi on do wanny. Zapach za to jest dla mnie idealny, czuć słodycz, ale nie taką przesadzoną a delikatną. Można wyczuć woń kokosa, ale jest ona znikoma. Zapach ładnie unosi się w łazience oraz pozostaje na skórze ale na krótki czas. Żel świetnie się pieni i właśnie tym mnie urzekł, ta piana jest taka delikatna i otula ciało, bardzo przyjemne uczucie. Produkt pomimo tego, że potrafi ześlizgiwać się z dłoni jest na prawdę wydajny, minął miesiąc a ja jeszcze mam trochę w opakowaniu produktu. Uważam, że warto go kupić na promocji :) Żel w żaden sposób nie przesuszył mojej skóry, ani jej nie podrażnił.
    Zalety:
    • bardzo przyjemna piana
    • zmysłowy zapach
    • praktyczne opakowanie
    • atrakcyjna cena
    • nie przesusza skóry
    Wady:
    • przez swoją konsystencję ciężko aplikuje się go na ciało
    Ewix01
    27 grudnia 2020 o 21:20
    Lubię bardzo!
    Bardzo lubię ten żel ze względu na piękny zapach który bardzo długo utrzymuje się na mojej skórze. Kremowa dość gęsta konsystencja dobrze się pieni i dokładnie domywa wszelakie zabrudzenia na skórze szybkosię spłukuje a skóra oprócz zapachu dostaje dawkę porządnego nawilżenia. Po jego użyciu nasza skóra jest mięciutka delikatna w dotyku i nie potrzebujemy już dodatkowo używać żadnego balsamu. Jest barszo delikatny dla skóry nie podrażnia oczu i nie uczula. Serdecznie polecam każdemu!
    • nawilżenie
    • skóra jest gładka
    • nie podrażnia
    • dobrze domywa skórę
  • 29 października 2020 o 19:22
    Może być, ale zachwytu brak
    Kokosowy żel Palmolive kupiłam skuszona obietnicą zapachu - ubóstwiam zapach kokosa w kosmetykach. Do tego była bardzo przystępna cena, spora pojemność i chęć zmiany, ponieważ od długiego czasu używam tylko naturalnych kosmetyków do mycia ciała. Sam zapach jest ładny i przyjemny, a do tego słodki. Ale kokosa tam brak. A na pewno ja go nie czuję. Ale z samego zapachu byłam zadowolona, bo zapach długo utrzymuje się na ciele i w kabinie prysznicowej po prysznicu. Dla mnie bomba. Sama pojemność może być myląca. Bo naprawdę wydawało mi się że żel będzie wydajny. I był, tak średnio. A to dlatego, że żel ma zbitą kremową konsystencję i jakby też żelową jednocześnie. Wiec z pojemnika wypływają na dłonie takie gluty, które w 1/3 zawsze trafiały wszędzie poza ciałem. I w ogóle aplikacja żelu jest przez to utrudniona bo trudno go rozprowadzić ba całym ciele bez utraty większości tego co jest na dłoniach. Mi żel wystarczył na trochę ponad dwa tygodnie stosowania (ale ja w przypadku żeli pod prysznic wyznaje zasadę: lubię więcej niż mniej). Żel na pewno nie wysusza, nie podrażnia i nie uczula nawet delikatnej skory. A skóra po myciu jest przyjemnie odświeżona i nawilżona. Nie wiem czy kupię ponownie. Żele Palmolive wspominam bardzo pozytywnie, bo kiedyś używałam ich masowo, ale ten nie należy do moich ulubieńców.
    Zalety:
    • zapach (pomimo ze kokosa było tam niedużo)
    • aplikacja
    • wydajność jest średnia