Jesus del Pozo Esencia de Duende EDT

ofca133
    24 sierpnia 2014 o 17:29
    Świeżakowe zaskoczenie
    Świeżakolubem nie jestem i bardzo trudno jest mi znaleźć jakiś zapach z tej kategorii, który mi się spodoba. Próbkę Esencia de Duende zamówiłam raczej z ciekawości niż spodziewając się czegoś, co przypadnie mi do gustu – a tu taka niespodzianka! Nie mam pojęcia, dlaczego podoba mi się ten zapach, bo czuję tu składniki, za którymi raczej nie przepadam. Są tu cytrysy – grejpfruty i cytryny, jest wodno-orzeźwiający aromat lotosu, po trochu konwalii i hiacyntów, wyczuwam też chyba melona, wetywerię i gdzieś dalej w tle nutę świeżo skoszonej trawy, której zazwyczaj nienawidzę. Mogłabym pachnieć tą wodą w gorące letnie dni, ten wodno-kwiatowy, świeży i przejrzysty zapach kojarzy się tak wakacyjnie, urlopowo, beztrosko. Absolutnie nie męczy, nawet dzisiaj, kiedy lekki poweselny kac sprawia, że głowa mi leciutko ciąży i naprawdę ciężko znaleźć jakiś niedrażniący zapach (a nie pachnieć niczym jakoś nie umiem). Próbka Esencia de Duende przyszła mi dzisiaj z pomocą. Używam tego produktu od: trzech tygodni Ilość zużytych opakowań: próbka
    Espena
    19 czerwca 2014 o 23:11
    Niezły, ale
    tylko niezły. Zapach po rozpryskaniu pachnie dość mocno, ale równie szybko znika. Po godzinie jest ledwo wyczuwalny, a po dwóch w ogóle go już nie czuć :(. Nie wiem, czy mam taką skórę, czy to specyfika tych oto perfum. W każdym razie, reasumując - perfumy lekkie, przyjemne, można powiedzieć - idealne na lato. Tylko radzę sprawdzić trwałość wcześniej na własnej skórze :). Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
  • 16 sierpnia 2013 o 20:09
    Trawka na każdy dzień
    Spodobał mi się, więc go kupiłam Lekki - jak dla kogo. Na pewno trawiasty i na letnie dni. Powszednieje jak codzienność - niestety. I to mój główny zarzut do tego zapachu. Nie ma w nim nic magicznego lub seksownego, a tego poszukuję w zapachach. Niemniej jednak otoczenie go akceptuje ..lub ignoruje :) Tego właśnie nie wiem i ta niepewność nie przekona mnie chyba do ponownego kupienia tych perfum. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 50 ml
    epinka
    21 kwietnia 2013 o 13:49
    WODA
    Przez wiele lat marzyłam o tym zapachu i marzenie w końcu spełniłam. Ale - na zapachy jest różny czas: czasem coś mi śmierdzi, a potem się zakochuję, a czasem... Esencia była dla mnie bezpiecznym zapachem na co dzień. Miała coś oceanicznego, lekkiego i fajnego. Żadne ACH i OCH. Ale czy zawsze perfum musi nas z nóg zwalać. Ten przynajmniej mnie nie męczył. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 x 30 ml
  • 23 maja 2012 o 21:36
    nie do końca taki zielony
    Na mojej półce prawie same rozgrzewające "zimowce", co roku zastanawiam się: co na wiosnę? Co na lato? Żelaznym zestawem jest Cologne Muglera, ogródek nilowy i klasyczna woda kolońska Hermesa. Ale od czasu do czasu jestem żądna odmiany, w końcu, cytując klasyka: "człowiek musi sobie od czasu do czasu polatać..." ;) Postanowiłam polecieć z Duende, kupiłam w ciemno, bo i cena bezbolesna. Troszkę się rozczarowałam, ale tylko troszkę. Zbyt wygórowane wyobrażenia i tyle. Zapach średnio rześki jak dla mnie, ma w sobie delikatną sensualną nutę. Może to i dobrze, ale ja oczekiwałam przede wszystkim trawiastego, energetycznego zastrzyku na wysokie temperatury. Nie uważam go także za coś unikatowego, wyjątkowego i niepowtarzalnego. Mogłabym go nie mieć, ale skoro mam, to czasami używam. Jest przyjemny, tego mu nie odmawiam. Zielono-kwiatowy, zwiewny. No, ale są lepsze. Trwałość dobra jak na tak lekki zapach, kilka godzin go wyczuwam. Natomiast flakon to dramat. Totalne paskudztwo. Mam 100 ml perfum osadzonych w totalnie bazarowej estetyce. Plastikowy korek to istny koszmar, nawet solidnie nie nasadza się na flaszkę, do tego już pęka. Na pewno nie ponowię zakupu, ale bez problemu zużyję. Warto więc moim zdaniem wypróbować, zwłaszcza że można tanio kupić, a to też jest jakiś argument, gdy najdzie chęć na polowanie ;) Używam tego produktu od: marca Ilość zużytych opakowań: w trakcie setki