John Frieda Brilliant Brunette, Light Reflecting Moisturizing Conditioner Odżywka nawilżająca

• 25 listopada 2016 o 22:45
    Nic tak nie nabłyszcza
    Działanie: Odżywka wbrew nazwie odżywcza wcale nie jest. Po prostu kondycjonuje i daje ładny połysk (efekt lusterka – dzieło odpowiednio dobranych poliquatów). Są odżywki po których włosy wyglądają na bardziej zadbane, lepiej się układają, etc., ale żadna nie daje takiego połysku. Wypróbowałam hektolitry produktów do włosów – moich nie nabłyszcza w ten sposób po prostu nic poza nią. Toteż sporadycznie lubię użyć, chociaż – umówmy się – nie znajdzie się w niej ani porządnego dociążenia ani nawet jakiegoś fajnego układania się, o regeneracji czy nawilżeniu nawet nie wspominając. Na plus: -połysk, a właściwie POŁYSK – lustrzany -włosy gładkie i sypkie -ani trochę nie obciąża i nie zabiera objętości -całkiem wydajna Na minus: -nie regeneruje i nie odżywia -nie dociąża -średnio ułatwia rozczesywanie -jest droga Podsumowując: Mam włosy matowe jak modne obecnie szminki. Ta odżywka wyciska z nich maksimum połysku – jeśli ktoś szuka tego efektu, nie powinien się zawieść.
  • 10 października 2015 o 16:30
    polubiłam
    Bardzo polubiłam recenzowaną odżywkę ale nie wiem czy do niej wrócę. Odżywka spisuje się na wlosach poprawnie ale przyznam, że daje taki sam efekt jak tańsze odżywki. Odżywka jest gęsta, przyjemnie się ją nakłada na włosy. Nie spływa z wlosów, nie obciąża fryzury. Kosmetyk ma piękny słodki zapach, który przez jakiś czas utrzymuje się na wlosach. Odżywka wygładza włosy, pomaga je rozczesać, delikatnie nablyszcza i nawilża- czyli robi to co wszystkie odżywki... Nie zauważylam żadnego wplywu na kolor włosów ani ponadprzeciętnego blasku. Uważam, że kosmetyk nie jest wart pieniędzy które na niego wydajemy. Mimo wszystko może jeszcze kiedyś sie na nią skuszę... Jeśli ktoś ma zdrowe włosy i słabość do pięknych, slodkich zapachów to będzie zadowolony. Używam tego produktu od: około 2 mce Ilość zużytych opakowań: 1 op
    anna996
    10 kwietnia 2015 o 13:25
    Dla mnie nic specjalnego
    Z moimi włosami nic ta odżywka nie zrobiła. Ale po kolei, najpierw cechy neutralne/plusy: - piękny zapach, karmelkowo-słodki - gęsta konsystencja, nie spływa z włosów - wygodna, miękka tubka, nie ma problemu z wydostaniem odżywki - brązowy kolor tuby od razu wskazuje, że jest ona do ciemnych włosów, nie trzeba się specjalnie wczytywać do czego to - odżywka nie obciąża włosów, nie przetłuszcza ich - bezproblemowa dostępność: Rossmann, Super Pharm, Sephora i in. Minusy: - wysoka cena - brak działania na moje włosy Co obiecuje producent: - "nawilża i rewitalizuje włosy suche i zniszczone" - nie zauważyłam takich efektów - " włosy nabierają niebywałego blasku i jedwabistej miękkości" - miękkość jak po każdej innej odżywce, niebywałego blasku brak - "składniki dodatkowo nadają włosom brąz wielowymiarowości i wzbogacają o piękne refleksy" - zero efektów, ani blasku, ani wielowymiarowości. Ogólnie: odżywka ta nie zrobiła nic z moimi ciemnymi włosami. Czy z nią, czy bez niej, włosy wyglądają tak samo. Więcej nie kupię. Używam tego produktu od: 2-3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 10 kwietnia 2015 o 12:10
    Nic szczególnego
    Zwykła odzywka za wygórowana cenę. Niezły chwyt marketingowy z tymi wariantami dla różnych odcieniów włosów i tyle. Nie twierdzę, że jest totalnym bublem, ale zwykła tańsza odżywka poradziłaby sobie tak samo dobrze. Drobinki? Jakie drobinki? Kolejny zwykły chwyt reklamowy, bo nie nadają blasku ani włosom, ani nota bene ciału w żelu pod prysznic. Sprawdzają się jedynie w balsamach do ciała. Jednym słowem - więcej się na pana Frieda nie skuszę. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 lutego 2014 o 15:06
    za droga
    Dostałam ją po raz pierwszy w prezencie od mojej mamy jakieś 2 lata temu. Kupiłam ją 2 miesiące temu po raz kolejny i stwierdzam, że jest to dobra odżywka, ułatwia rozczesywanie, pięknie pachnie, wygładza włosy, ale za te pieniądze możemy kupić 3 różne odżywki, które dają jeszcze lepsze efekty. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: dwa