Fitomed Mleczko ziołowe nawilżająco-oczyszczające 2 w 1

zuzpod
    3 lutego 2016 o 20:52
    Dobry w niskiej cenie
    Mleczko ma poręczne opakowanie, z którego nie wylewa się zbyt wiele produktu i łatwo jest go dozować. Ma bardzo przyjemny zapach i konsystencję. + fajnie nawilża + bardzo przyjemny skład + pozostawia cienki film, ale nie tłustą warstwę + dobrze usuwa dzienny makijaż, rownież oczu - z wieczorowym makijażem radzi sobie troszkę słabiej - jest mało wydajny, ale cena to rekompensuje Podsumowując, jest to Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1
    glaami
    28 stycznia 2016 o 11:36
    Naprawdę dobry produkt !
    Opakowanie standardowe dla tej marki plastikowa zgrabna butelka o pojemności 200 ml Zamykanie na klik co jest naprawdę dobre gdyż nic nam się nie wyleje w kosmetyczce podróżnej. Produkt jest zapachowy , więc jeśli jesteście wrażliwi na wszystkie produkty zapachowe do twarzy to nie będziecie z tego zadowolone. Jednak zapach jak dla mnie jest przyjemny idzie wyczuć kwiaty. Sam produkt jest biały i lejący. Produkt sam w sobie ma bardzo przyjemne działanie , nie podrażnia oczu ani skóry co jest dla mnie ogromnym plusem. Ładnie zmywa cały makijaż oczu jak i twarzy nawet ten wodoodporny. Skład również jest krótki ale bardzo dobry. Od takich produktów nie oczekuje nawilżenia. Nie chce , żeby mi wysuszały skórę. Ten tego nie robi przez co naprawdę jest fajny. Nie pozostawia na mojej skórze żadnego swojego filmu po użyciu co też jest dla mnie bardzo ważne w tego typu kosmetykach. No i cena jak najbardziej przemawia za tym kosmetykiem gdyż za 200 ml produktu zapłacimy tylko 10 zł ! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: nawet nie 1
  • 11 stycznia 2016 o 4:02
    Bardzo dobry produkt
    Mleczko stosowałam do demakijażu moich oczu. Spisywało się w tym względzie wyśmienicie. Idealnie domywało wszelkie cienie, kredki i mascary. Nie powodowało zamglenia oczu. Z chęcią kupiłabym ten produkt po raz kolejny. Używam tego produktu od: ponad 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
  • 30 listopada 2015 o 12:16
    Super
    MOJA OPINIA: Opakowanie jak sami widzicie jest typowe dla większości mleczek do makijażu - zamykane na klik i najczęściej przeźroczyste. Dzięki temu można kontrolować ilość kosmetyku jaki nam pozostał i planować zakup kolejnego w odpowiednim momencie. Koszyczek z ziołami, to faktycznie nawiązane do składu mleczka, które zawiera w sobie między innymi lukrecję i szałwię. Zioła w kosmetyce, to bardzo dobry wybór - po co masa chemii, skoro można korzystać z tego, co dała nam matka natura :) Mleczko ma kremową konsystencję i delikatny ziołowy zapach, który mi osobiście bardzo odpowiada, Używałam go do demakijażu ponad 3 miesiące i jeszcze mam nieco na dnie. Bardzo dobrze radzi sobie ze zmyciem podkładu czy pudru. Mleczko jest zdecydowanie produktem do demakijażu twarzy, ale niekoniecznie oczu, ponieważ może szczypać - nie każdego, ale ja miałam problem z pieczeniem po zastosowaniu na powieki i okolice oczu. Zresztą ja osobiście do zmywania oczu wolę zdecydowanie micele, które bardzo dobrze radzą sobie nawet z wodoodpornymi tuszami.. Jeśli chodzi o skórę na twarzy, to po użyciu mleczka jest ona nawilżona, w żadnym wypadku nie ściągnięta i co najważniejsze - nie mamy tłustego filmu, co zdarzało mi się w niektórych kosmetykach tego typu. PODSUMOWUJĄC: Bardzo dobre mleczko do demakijażu twarzy ze świetnym ziołowym składem moim zdaniem do każdego rodzaju cery. Dodatkowo na plus cena i wydajność. Jeśli zależy Wam na dobrym działaniu i chcecie unikać chemii w kosmetykach, to koniecznie musicie wypróbować właśnie to mleczko. Zakupić je można w sklepach z kosmetykami naturalnymi i ziołowymi oraz w internecie lub bezpośrednio na stronie producenta Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 duże
    Mala_O
    3 maja 2015 o 2:27
    Lubię się z nim wieczorem spotykać.
    Sprzątnę od razu z drogi jedyną przeszkodę : szczypie w oczy. To jest jego jedyny minus. Radzi sobie z tuszem niewodoodpornym, eyelinerem i kredkami, ale boli. Używanie go na reszcie twarzy to przyjemność. Ma śliczny zapach, taki delikatny i kwiatowy, fajną konsystencję. Do zmycia pełnego makijażu potrzebuję dwie duże krople mleczka i dwa waciki. Zostawia twarz nawilżoną i tłustawą, ale lubię to uczucie. Tak jak poleca producent, spłukuję potem twarz tonikiem ziołowym do cery tłustej i tłusty film znika. Zauważyłam jednak, że moja zdradliwa skóra potrzebuje po nim mycia żelem ze szczoteczką, bo dopiero wtedy mam dobrze oczyszczone pory. EDIT: ostatnio wieczorami jestem tak zmęczona, że zanim zamkną mi się oczy, ledwo znajduję siłę na zmycie makijażu. Używałam tego mleczka regularnie przez jakiś ostatni miesiąc i ze zdziwieniem zauważyłam, że stan mojej cery uległ ogromnej poprawie ! Dodam, że ostatnio zaczęłam też używać rano pod makijaż kremu nr 12 z Fitomedu, więc to może być jedna z trzech rzeczy: magiczne mleczko, magiczny krem, albo ograniczenie kontaktu warszawska woda - twarz do jednego na dobę, bo myję ją tylko rano. Albo dowolna kombinacja trzech z powyższych :-) POLECAM !!!!!!!11 Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2,5