Dermedic Angio Preventi, Lekki krem ochronny maskujący rumień SPF 15

_inga
    8 maja 2019 o 6:38
    Krem ochronny maskujący zaczerwienienia, Angio Preventi, Dermedic
    Krem ma bardzo ładny zapach, zielony pistacjowy kolor ma lekka konsystencję, bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia na skórze lepkiego filtru, nie pozostawia smug. Rewelacyjnie nawilża. Efekt nawilżenia długo się utrzymuje. Krem mniejsza wręcz likwiduje zaczerwienienia na twarzy piegi też są jakby bledsze mniej wyraźne. Nakładając ten krem mogę stosować lżejszy mniej kryjący podkład pod makijaż. Mam blada jasną karnację z tendencją do przebarwień i piegów - u mnie ten krem sprawdza się naprawdę dobrze.
    Zalety:
    • rewelacyjnie nawilża
    • świetnie się wchłania
    • zmniejsza zaczerwienienia, piegi są mniej wyraźne
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • niski filtr UV
  • 6 maja 2018 o 10:42
    Przyjemny
    Krem ma zielony odcień, co ma służyć kryciu zaczerwienień. I faktycznie, zaczerwienienia są mniej widoczne, kolor cery bardziej ujednolicony. Natomiast krem średnio nadaje się pod makijaż - konsystencja jest dość gęsta, rozprowadza się okej, ale czuć, że jest trochę "tępy". Skóra po nim jest wygładzona, delikatna. Zostawia film, więc trzeba chwilę odczekać, zanim nałoży się fluid. SPF dość niski jak na krem dedykowany cerze naczynkowej. Mimo wszystko bardzo go lubię.
    Zalety:
    • Zielony odcień korygujący rumień
    • Wygładza i nawilża
    • Koi skórę
    • Wyrównuje koloryt cery
    Wady:
    • Niski SPF
    • Gęsta konsystencja, która utrudnia nałożenie fluidu
  • 2 kwietnia 2018 o 21:37
    Cudowny
    Tak jak myślałam nie zawiodę się na tej marce. Kamufluje zaczerwienienia, używam go kiedy nie chce się malować. Przykrywa wszystko co ma. Krem do zadań specjalnych. Poza tym dobrze nawilża skórę, nie powoduje podrażnień, nie ściąga. Super, że ma spf to bardzo ważne w kremach.
    Zalety:
    • spf
    • koloryzujący
    • nawilżenie
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 marca 2018 o 14:41
    kamufluje zaczerwienienia
    Używam go w dni, kiedy chcę wyjść bez makijażu na miasto - jest lekki, ma zielony kolor i ładnie ukrywa zaczerwienienia. Niestety, trzeba uważać, bo gdy dostanie się do oczu, to bardzo szczypią. Lubię pielęgnację tej marki, jeszcze się na niej nie zawiodłam. :) Szkoda, że ma słabą dostępność. Ja mam suchą cerę i jest super, jednak myślę, że przy mieszanej/ tłustej by za bardzo się błyszczał. U mnie "błysk" znika po godzinie około.
  • 17 stycznia 2017 o 22:15
    Niezły
    + cena + dość dobrze się wchłania + wydajny - konsystencja zbyt gęsta - ciężko rozsmarować - czy działa na naczynka? Nie widzę różnicy, nawet intensywnie zielony kolor kremu niewiele zasłania - mały SPF