Kolastyna Elixir, Przeciwzmarszkowo-odnawiający olejek do twarzy 'Lakesis'

• 28 sierpnia 2018 o 20:17
    Dla mnie rewelacja
    Gdy poszukiwałam w drogerii jakiegoś olejku do twarzy ten od razu rzucił mi się w oczy i postanowiłam go wypróbować. W moim przypadku to była bardzo dobra decyzja. Konsystencja produktu jest lejąca i lekka, pozostawia satynowe wykończenie. Na mojej cerze ułatwia to nałożenie podkładu i jego stopienie się ze skórą. Bardzo lubię ten efekt. Używam go nawet w upały tylko nakładam mniejszą ilość a mimo to nie świecę się i wszystko ładnie wygląda. Serum pięknie nawilża i odżywia skórę, sprawia że wygląda zdrowo i promienie. Produkt jest bardzo wydajny i przyjemnie pachnie. Na plus można też zaliczyć higieniczne opakowanie z pipetą. Jak zużyję buteleczkę do końca pewnie skuszę się na jeszcze jedną.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
  • 8 czerwca 2018 o 18:05
    Czy ja wiem...
    Nie kupiłabym ponownie. Bardzo nie lubię jego konsystencji. Jest okropnie oleista i lejąca. Pozostawia skórę błyszczącą, niezbyt dobrze się wchłania. Co do zapewnień producenta - Myślę, ze zostały spełnione. Mimo to naprawdę nienawidzę tej konstytucji i przekreśla ona moje chęci co do kolejnego zakupu.
  • 18 marca 2018 o 11:42
    50/50
    Olejek kupiłam z myślą o stosowaniu go razem z podkładem aby nie wysuszać skóry oraz do odżywienia i masażu twarzy. Padło na Kolastynę. Olejek w przeciwieństwie do innych ma większa pojemność. Jest przeźroczysty, ma delikatny świeży zapach. W przeciwieństwie do innych olejków jest jednak rzadszy. Posiada wygodny aplikator pipetkę wciągający olejek do środka, aplikujemy tyle kropel ile potrzebujemy. Wystarcza na długo. Stosowany do podkładu (nakraplany na podkład i aplikowany beauty blenderem) powoduje że podkład ładnie się zlewa ze skórą i zapewnia delikatne rozświetlenie skóry ale to powodują też inne olejki. Jeśli chodzi o jego właściwości odżywiające, wmasowywałam go codziennie w skórę twarzy przez kilka minut i nakładałam na niego lekki krem. Oczywiście rano nie polecam, będziemy się świecić bo olejek długo się wchłania, na noc jest ok. Nie do końca jestem przekonana do jego działania odżywczo-odnawiającego. Mam wrażenie że przy regularnym stosowaniu przesusza on skórę.
    Zalety:
    • dobrze współgra z podkładem
    • rozświetla delikatnie skórę stosowany z lekkim kremem
    Wady:
    • niedostateczne odzywienie skóry
    • delikatnie przesusza przy dłuższym stosowaniu
    • długo się wchłania
  • 17 czerwca 2017 o 16:24
    Świetny solo i w duecie
    Olejek zawiera olejki-abisyński, jojoba, makadamia, ze słodkich migdałów oraz Lakesis-cenny przeciwstarzeniowy olejek otrzymywany z krystalicznych „łez” drzewa mastyksowego rosnącego na greckiej wyspie Chios, wykazujący istotne właściwości pielęgnacyjne. Stymuluje proteiny młodości Klotho i Foxo, zapewniając poprawę napięcia konturów twarzy, wspomagając osiągnięcie efektu jędrniejszej i młodszej skóry. Używam go do wieczornego masażu i jako dodatek do kremu.znakomicie nawilża,koi i wygładza skórę.Pięknie pachnie,opakowanie z pipetką ,jest niezwykle wydajny i nie zostawia tłustej warstwy. Po kilku miesiącach stosowania mam wyraźnie gładszą,jędrniejszą cerę z lepszym kolorytem,bez suchych skórek. Nie zapchał mnie ,a o to przy regularnym stosowaniu olejków trudno. Nie zawiera parafiny, silikonów, parabenów. Polecam !