Nail Tek Formula I Maintenance Plus

Stara wersja produktu

elbrus
    28 października 2008 o 22:01
    zwykła za bardzo wysoką cenę
    Generalnie nie jestem zadowolona, bo nie sprawdziła się ani przy zdrowych, zadbanych paznokciach, a już tym bardziej w momencie, gdy były podniszczone, łamały się i rozdwajały. Poza tym jest bardzo nisko wydajna :/ Pewnie, ma plusy, jest produktem nowoczesnym, a przynajmniej robiącym takie wrażenie, zapach jest znośny, trwałość w porządku. Generalnie nie polecam, bo efektów nie ma, a cena wysoka! Używam tego produktu od: dawno używałam Ilość zużytych opakowań: 1
  • 18 sierpnia 2007 o 11:04
    II lepsza
    Kurację zaczęłam od Formula II, potem przyszła kolej na Hydration II, jakoś wolałam nie przechodzić na I. To opakowanie jest pierwszym i ostatnim jakie kupiłam. Zalecane jest, aby po wyleczeniu paznokci, doprowadzeniu ich do dobrego stanu przejść na I, dla utrzymania efektu. Jednak I ni jest w stanie utrzymać moich paznokci w dobrym stanie. Nie są już tak twarde i odporne. Będę trzymać się II, ona służy mi najbardziej. W trakcie używania I dwa razy złamałam paznokieć, musiałam spiłować więc wszystkie. Bardzo ciężko jest zapuścić paznokcie z I. A wiadomo że podczas używania preparatu należy skracać paznokcie, można też je złamać, a wtedy bardzo ciężko zadbać należycie z tą odżywką. II jest zdecydowanie lepsza. Używam tego produktu od:2 miesiące Ilość zużytych opakowań:1
    Klara02
    6 stycznia 2006 o 9:45
    Mam nadzieje, ze zadziala
    Mam normalne paznokcie. Raczej twarde, nie rozdwajaja sie i szybko rosna. Konserw bez otwieracza nie otworze, ale piwo tak ;) Czasem jakis paznokiec mi sie zlamal, lubia sie tez "zadzierac" z boku, zwlaszcza jak bardzo dlugie wychoduje. Napalilam sie bardzo na Nail Teka i pobieglam do kosmetyczki, bo chcialam miec preparat z pewnego zrodla. Kosmetyczka ogladnela moje paznokcie i powiedziala, ze Formula II Intensive Teraphy do takich "szponow" sie nie nadaje. Polecila mi NT Formula I Maintenance Plus. Ponoc ma mniej "utwardzaczy" a wiecej skladnikow nawilzajacych i uelastyczniajacych. A oto moje obserwacje: * na ulotce sklad identyczny (nawet kolejnosc ta sama) jak w NT II Intensive, moze proporcje inne? * Stosuje sie tak jak pozostale Formuly NT, czyli malujemy kazdego dnia nowa warstwe, po tygodniu zmywamy i od nowa, az bedziemy z pazurow zadowolone * Powyzszy punkt niewykonalny: a) odzywka schodzi calymi platami juz po dwoch dniach (nawet jak malujemy na odtluszczone paznokcie) b) kobiety nigdy nie sa zadowolone * mozna uzywac jako lakieru podkladowego, potem lakier kolorowy i znow NT jako warstwa zabezpieczajaca, ma to spowodowac, ze manicure sie dluzej trzyma * Niewykonalne, zlazi platami... * Preparat mozna stosowac dlugotrwale, aby osiagnac maksymalna dlugosc i odpornosc paznokci * wysusza troche skorki, ale wystarczy uzyc kremu i problem znika Na pewno napisze za jakis czas o efektach, po trzech tygodniach paznokcie wygladaja na troche mocniejsze. Wydaje mi sie, ze rosna nieco wolniej, moze w ten sposob robia sie silniejsze i grubsze?