Braun Silk-épil SuperSoft Depilator

Lucy24
    21 października 2017 o 19:02
    Depilator
    Moja mama zakupiła go ponad 15 lat temu. Po jednorazowym użyciu zrezygnowała i przestała go używać aż do czasu kiedy to jakiś miesiąc temu znalazłam go w szafce.
    Zalety:
    • Na pewno jego główną zaletą jest to że działa już ponad dekadę i pewnie podziała kolejną.
    Wady:
    • Pierwszy raz boli ale później można się przyzwyczaić
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    • Łatwość obsługi
  • 8 sierpnia 2014 o 23:57
    to ten sadysta!
    Jest to mój jedyny depilator, którego używam od miliona lat - dostała go moja mama, kiedy ja byłam jeszcze dzieciakiem, raz włączyła, przestraszyła się, przeleżał nieużywany w szafie parę lat, aż go tam nie odnalazłam. Obecnie ten depilator to jest zabytek. Nie miałam nigdy możliwości korzystania z innego, mogę się tylko spodziewać, że są lepsze. Brak mu nasadki chłodzącej, ale z tego co słyszałam - depilacja z nasadką chłodzącą też boli. Jeśli mowa o bólu - oczywiście depilacja na początek boli. Ja używam go z przerwami i kiedy znów mi się zachce - jedną łydkę obrabiam w cierpieniu ok. godziny. Tu minus - dla mnie mógłby mieć większą powierzchnię depilacji. Z czasem oczywiście depilacja staje się prawie bezbolesna. Ale to typowe dla depilacji mechanicznej. Włosy odrastają rzadsze, cieńsze jest ich mniej, wrastają się - taki standard. Depilacja okolic pach i bikini - dla mnie jakiś żart. Raz w życiu wydepilowałam jedną pachę, na drugą brakło mi odwagi. Więcej tego nie zrobię. Ale ja jestem mało odporna na ból. Z depilatora tego korzystała moja przyjaciółka i ona była nim zachwycona, mówiła, że nic ją nie bolało. Dziwna jakaś. Co się tyczy wydawanych dźwięków - moja mama chowa się po kątach, jak go tylko usłyszy. Mnie on przeraża, kojarzy się z torturami piekielnymi. Mogę straszyć nim TŻa. Ale nie jest specjalnie głośny - jak najdzie mnie ochota użyć do w środku nocy, to nikt z domowników się nie budzi. Natomiast na minus - moim zdaniem mógłby urywać mniej włosków - chodzi o to, że po 2-3 dniach ok. 20% włosów odrasta, bo nie zostały wyrwane tylko urwane. Z drugiej strony - może to moja wina, bo za szybko z nerwów i bólu ruszam nim po nodze. Potrafi za to wyrwać włosy o długości 1-2 mm. Depilator ma 3 stopnie regulacji zarówno prędkości obrotowej jak i siły zacisku pęset. W sumie i tak używam zawsze na maska, więc jest mi to obojętne. Natomiast jego największą zaletą jest fakt, że ma prawie dekadę, a nadal działa. Ostatnio nasadka z pęsetami zaczęła się lekko chybotać, ale nadal śmiga. Jak na swój wiek - genialnie. Zaznaczyłam, że nie wiem, czy kupiłabym ponownie - jest tak stary, że na pewno zainwestowałabym w coś nowszego. Z drugiej strony - nie mam co wielce narzekać. Używam tego produktu od: ok. 8 lat Ilość zużytych opakowań: pierwsze
    Muirinn
    11 września 2011 o 14:10
    dobrze spełnia swoją rolę
    To mój pierwszy depilator, więc nie mam porównania z innymi, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Zachęcona dobrymi opiniami, kupiłam go za ok. 50zł na Allegro. Chciałam go użyć przed wyjazdem na wakacje, miałam dzień na depilację całego ciała. Zeszło baaardzo długo - jakieś 5 godzin, w tym mniej-więcej 2 godziny na całe nogi. Ale robiłam to powoli, żeby mniej bolało, a włoski miałam gęste i mocne po maszynce. Po około 4 dniach zaczęły się pojawiać widoczne, rzadkie włoski na nogach - mniej więcej po 10-20 na każdej. Było je widać dopiero po bliższym przyjrzeniu się, więc na dobrą sprawę mogłyby zostać. Wydepilowałam je w 2-3 minuty i był spokój na kolejne kilka dni. I tak jest do teraz - co kilka dni pojawia się mniej lub więcej włosków, depiluję je i mam ciągle gładkie nogi. Dzięki temu depilacja praktycznie w ogóle nie boli, jest szybka i bezproblemowa. Depilacja pod pachami i bikini to już inna sprawa i nie kwestia rodzaju depilatora, ale po kilku użyciach robi się podobnie, jak z nogami - co jakiś tydzień (albo mniej) trzeba wyrwać kilka nowych włosków, a ból jest bardzo mały. Depilator jest poręczny, dobrze wyrywa wszystkie włoski, nawet większość tych nieprzepisowo długich i krótkich. Na rynku jest dużo ładniejszych modeli, pewnie i z mniejszą ładowarką, ale ten naprawdę dobrze spełnia swoje zadanie i można go kupić stosunkowo tanio. Nigdy nie zamieniłabym go na maszynkę. Ilość par pęset jest idealna dla osób, które zaczynają depilację - im mniej, tym mniej wyrywa za jednym zamachem, więc i mniej boli. Dałabym 4,5 za wygląd i wielkość ładowarki, ale to każdy kupujący widzi i wie, czego oczekiwać, więc daję 5. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    GinaG
    11 stycznia 2011 o 18:49
    Szczerze polecam
    Depilator ten mam od dobrych kilku lat. Jestem z niego bardzo zadowolona. Depiluję się mniej więcej co 3 tyg. Jak ktoś tu już wspomniał, jest raczej bezawaryjny. Nie przypominam sobie żadnych kłopotów z nim. Co prawda nie łapie wszystkich włosków idealnie (chodzi o te o "przepisowej" długości oczywiście:)), ale jeszcze nie spotkałam takiego, który pod tym względem byłby idealny. Czasami pojawiają mi się po nim malutkie czerwone, nawet nie krostki, tylko krwiaczki, ale myślę, że to jest już bardziej kwestia zabiegów przed i po niż samego depilatora. Co prawda w porównaniu z moim poprzednim Philipsem, jeśli chodzi o łapanie włosków, wypada trochę słabiej, ale i tak z czystym sumieniem polecam. Używam tego produktu od: ok. 6 lat Ilość zużytych opakowań: jeden
  • 11 stycznia 2011 o 13:45
    Dokładny i bezawaryjny
    Mam ten depilator od ok 7 lat. Muszę przyznać, że jest dość cichy jak na tego typu produkt. Depilator nadal na chodzie, nadal idealnie usuwa włoski. Nogi muszę golić co ok 2-3 tyg (ale to pewnie idywidualna sprawa). Używam tego produktu od: kilku lat, ok 7 Ilość zużytych opakowań: jedna sztuka ;-P