Vichy Normaderm, Chronoaktywny krem na noc

Alysiaa
    26 września 2015 o 19:55
    Nikomu nie polecam
    Krem zakupiłam z całym zestawem do pielęgnacji cery trądzikowej i żaden z produktów nie spełniał moich oczekiwań. Normaderm pozostawiał na skórze matowy film, bardzo wyczuwalny, kiedy dotykałam skórę, a tego nie znoszę. Sprawiał wrażenie bardzo sztucznego składem, nawet taki też miał zapach. Po kilku minutach można było zauważyć, że z moich porów wycieka sebum, a nie spowodował tego u mnie nigdy żaden krem. Efektu zmniejszenia czy złagodzenia zmian trądzikowych nie zauważyłam wcale. Zużyłam go do końca, ale tylko dlatego, że nie lubię wyrzucać kosmetyków. Używam tego produktu od: Dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno opakowanie
  • 20 lipca 2015 o 13:42
    Nic nie pomógł.
    Miło się aplikuje i skóra bezpośrednio po nałożeniu jest gładka i przyjemna. Niestety nie zmniejsza ani nie zapobiega trądzikowi / niedoskonałościom. Pod koniec opakowania zrobił się rzadki i cieknący. Używam tego produktu od: używałam przez prawie dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    karo83
    24 maja 2014 o 19:08
    Szukam dalej
    Kupiłam w promocji całe 50ml tego kremu. Nie zachwycił. :-) + dobrze się rozprowadza :-) + dobra konsytencja :-) + lekko matowi :( - nie niweluje niedoskonałości :( - wysusza :( - rozwarstwił się dość szybko - zamiast kremu wypływała z tubki najpierw ciecz a później dopiero krem :( - cena Nie polecam. Ja dalej szukam swojgo ideału. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 op.
    enchant
    27 marca 2014 o 14:31
    Rozczarowanie
    Niestety mam mieszane uczucia i wrażenie, że jest to produkt dla osób z dużo większymi problemami ze skórą. Przede wszystkim piecze po nałożeniu, a po drugie nie zlikwidował mi sporadycznie pojawiających się problemów, a wręcz je podkreślił. Duży plus to błyskawiczne wygładzenie skóry ale kolorystycznie ma się wrażenie „podbicia” niedoskonałości, tak jakbym sprasowała cerę ale nie usunęła zawartości. Używam kremu krótko i być może to pierwszy efekt na drodze do idealnej cery bez widocznych i podrażnionych porów, co oczywiście jeszcze zamierzam sprawdzić ;) Plusy: ładny zapach, wygładzenie twarzy, zmniejszenie porów. Minusy: pieczenie, kolorystyczne podkreślenie niedoskonałości, no i cena :( Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: W trakcie pełnowymiarowego
  • 3 listopada 2013 o 20:03
    Krem zdecydowanie jest przeznaczony dla tłustej cery.
    " Krem polecany dla cery skłonnej do trądziku, wrażliwej i z widocznie rozszerzonymi porami" - Cała ja. I chodź moja cera była wtedy w miarę podleczona i nie było z nią tak źle, tak teraz chciała bym ją z siebie zerwać i przeszczepić nową. Plusy: Krem bardzo dobrze się rozprowadza. Pomijając fakt, że jest dość gęsty, to nie było żadnych problemów z jego nałożeniem. Wchłania się błyskawicznie w świeżo umytą buzię, pozostawiając ją gładką niczym pupka niemowlęcia i przy okazji od razu zmniejsza zaczerwienienia, stany zapalne wokół wyprysku, ujednolica koloryt i co ciekawe zmniejsza optycznie zaskórniki ( wybiela?) Po prostu tego wszystkiego nie widać. Ale co z tego, skoro rano patrzy się w lustro i widzi się zagładę? Apokalipsę powojenną? Kompletną rzeź? A więc minusy: - Po pierwsze (i zarazem najmniej istotne): śmierdzi. Krem ma wyjątkowo nieprzyjemny zapach. Wybaczyła bym to producentom, gdyby jeszcze zechciał działać jak miał rzekomo działać. - Wysusza niemiłosiernie skórę- Jestem typem człowieka, który ma skórę suchą i trzeba ją regularnie zwilżać. Stwierdziłam, że zaryzykuję i położę preparat bez dodatkowego kremu nawilżającego. Błąd! Rano skóra była jak tarka. Fakt faktem, miejsca z trądzikiem zostały wysuszone, ale skóra nie nadawała się do niczego. - Podrażnia. Jeżeli macie skórę delikatną i nie chcecie jej do reszty zniszczyć, radziła bym trzymać się z daleka od tego produktu. - Cena. Za tyle pieniędzy oczekiwałam lepszych rezultatów. Co działo się po kilku dniach? Prawdę mówiąc pory faktycznie nieco się zmniejszyły, a niektóre przebarwienia trochę się wyleczyły. Jednak na twarzy pojawiło mi się mnóstwo nowych wyprysków i to tam, gdzie nigdy ich nie miałam ( policzki, podbródek ). Naskórek sypał mi się z buzi, jakbym paliła ją spirytusem przez kilka dni. Krem zdecydowanie jest przeznaczony dla tłustej cery, ponieważ mocno wysusza. Wysuszanie suchej cery = efekt jak u mnie, czyli totalne dno.