Synchroline Synchrorose Fast (Krem-żel do cery z rumieniem i widocznymi rozszerzonymi naczynkami) (stara wersja)

• 22 lutego 2012 o 17:34
    łagodny i to tyle
    Na całe szczęście dostałam na przetestowanie kilka saszetek tego kremiku, gdybym wyrzuciła na niego te 60 pln, byłabym wściekła jak osa. Krem jest łagodny i nie powoduje podrażnień i to wszystkie jego zalety. Przez tydzień używania nie zauważyłam żadnych efektów redukcji zaczerwienienia, ale może wymaga więcej czasu, trudno mi to ocenić. Natomiast uważam, że to znikome działanie, jakie zauważyłam jest absolutnie nieadekwatne do ceny, zwłaszcza, że musiałam się posiłkować drugim, bogatszym kremem, bo ten nie ma właściwości odżywczych ani nawet nawilżających. Gdybym używała tylko tego - witaj łuszczące się lico i widoczne zmarszczki! Wchłania się błyskawicznie i po kilku minutach skóra jest tak samo sucha, jakbym jej niczym nie smarowała. Nie widzę sensu kupowania kremu, który muszę poprawiać innym. Może dla skór mieszanych czy tłustych będzie odpowiedni i coś zdziała, ale niestety sucharki powinny poszukać czegoś innego, ja póki co zostaję przy LRP Rosaliac, wersja riche. Dwie gwiazdki daję za łagodność, choć uważam, że taki łagodny krem-żel można kupić 75% taniej. Używam tego produktu od: ok. tygodnia Ilość zużytych opakowań: kilka saszetek
    allie
    21 lutego 2011 o 16:40
    Na mnie nie działa
    Synchrorose Fast to niezbyt gęsty, luźny żel o żółtawym kolorze. Wchłania się błyskawicznie do całkowitego "zniknięcia", co przy mojej tłustawej w strefie T skórze było istostną zaletą w czasie gdy go używałam, czyli latem. Dla skóry suchej kosmetyk ten będzie z pewnością niewystarczający, bo konsystencja jest bardzo lekka, wręcz uboga, a krem pozbawiony jest właściwości pielęgnacyjnych - nawilżających czy odżywczych. Po wchłonięciu trudno zaobserwować jakiekolwiek doraźne pozytywne działanie na cerę. Brak uspokojenia czy efektu wybladzenia zaczerwienionej cery naczynkowca. Mimo wszystko chciałam dać mu się przekonać. Dałam mu relatywnie dużo czasu i dwie szanse (tzn. zuzyłam dwie tubki), bo zdaje sobie sprawę, że czasem w przypadku kosmetyków do cery naczynkowej efekt długofalowej kuracji może wynagrodzić cierpliwość użytkownika, pomimo pozornego braku działania na krótką metę. Niestety, spotkał mnie zawód, bo po prawie trzymiesięcznej kuracji nie tylko nie było poprawy, ale wręcz odniosłam wrażenie, że stan mojej cery się pogorszył - w sensie natężęnia problemu naczynkowego, oczywiście, bo innych strat nie zaobserwowałam. Łatwo wykonać na nim makijaż, bo nie kłóci się z podkładami. Specyfik nie podrażnia, nie zapycha... no ogólnie jest, a jakby go nie było. Na mojej skórze się nie sprawdził. Używam tego produktu od: używałam latem zeszłego roku Ilość zużytych opakowań: 2 tubki
    turtle
    23 maja 2009 o 11:45
    zdecydowanie tak!
    Pomaga w walce z zaczerwienieniem. Jest bardzo lekki, skóra staje się przyjemna w dotyku. Mała tubka jest wbrew pozorom bardzo wydajna. Najlepszy krem jaki miałam. Używam tego produktu od: 4 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 10 stycznia 2009 o 15:36
    jestem na nie
    Kupiłam produkt zachecona bardzo dobrymi recenzjami w internecie. Mam cerę skłonną do zaczerwienienia, naczynkowa (od zimna, gorąca, kawy, alkoholu, w sytuacjach ważnych zarówno pozytywnych jak i stresujących) - moja mama tak ma ciocia a nawet wujek, który na policzkach na stałe ma czerwwone plamy. Ale co do produktu - nic nie zmienia nawet po długotrwałym uzywaniu i tak muszę malowac się mocno i matująco - tu wspomagam sie dermacolem (nie za często bo zapycha). Miałąm wrazenie, ze synchrorose fast wrecz mnie podrażniał. Teraz stosuje Avene z serii do cery naczynkowej i wiedzę niewielką róznicę, ale zawsze i do synchrorose nie wrócę! Używam tego produktu od:4 m-cy Ilość zużytych opakowań:1
  • 30 marca 2007 o 23:01
    co dziwne, działa, i to jak...
    Działa, i bardzo mnie to dziwi, ponieważ w składzie nie widzę ewidentnego stanu - kremo-żel działa wybitnie łagodząco, imponująco wyraźnie zwalcza rumień, a nawet na jakiś czas redukuje skłonność skóry do nagłych wybuchów zaczerwienienia. Nie wykazuje większego pozytywnego wpływu na naczynka, a i tego oczekiwałabym od podobnego preparatu. Jednak przy podobnej skuteczności prawdopodobnie kiedyś zakupię pełne opakowanie, minusem jest w tym przypadku wysoka cena preparatu... Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: kilkanaście próbek (szalałam :D)