Yves Rocher Arnica Essentiel, Huile Précieuse de Massage (Olejek pielęgnacyjny do rąk)

klodek
    3 listopada 2012 o 23:27
    Szału nie ma!
    Dostałam ten olejek w promocji kupując inne kosmetyki tej marki. Używam go jedynie na noc. Rano dłonie są gładkie i dobrze nawilżone, choć szału nie ma. Do tego dość szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu na dłoniach. Jednak jest dość mało praktyczne w użyciu. Buteleczka bardzo fajna. Średnio pachnie, ale jest wydajny. Nie mogę go zużyć od roku. :P Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: końcówka 1 opakowania
  • 28 maja 2012 o 11:32
    Fajny gadżet, ale nic poza tym
    Dostałam w prezencie rok temu na Boże Narodzenie i tak się męczymy od tej pory... KOSMETYK: Jest leisty, ale nietłusty. Dość szybko się wchłania. Ma ziołowo-męski zapach ;) I tu właściwie kończą się jego zalety, bo mam wrażenie, że w ogóle nie nawilża ani nie pielęgnuje dłoni, raczej je wysusza, także głównego zadania nie spełnia, a to powinno go dyskwalifikować jako kosmetyk. OPAKOWANIE: Ma ładny design, chociaż jest dość nieporęczne, zwłaszcza tłustymi rękami trudno zakręcić z powrotem ten korek. Poza tym mogłoby być wykonane z twardszego plastiku, bo wygląda na porządne, a z bliska trochę rozczarowuje. CENA/JAKOŚĆ: Zdecydowanie za drogi jak na to, co oferuje, choć dość wydajny - na aplikację wystarczy kropla. Dlatego trochę się jeszcze pomęczymy... Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    cora
    5 stycznia 2012 o 18:33
    olejek, ale nie do zadań specjalnych;)
    W grudniu na mikołajki dostałam od siostry prezent- zestaw kosmetyków YR do rąk, ponieważ ona wie, że jestem prawdziwym freakiem, jeśli chodzi o pielęgnację rąk. Zwłaszcza teraz, w zimie, ręce szybko robią się suche i spierzchnięte, więc taki olejek nie jest zły. Uważam, że jest całkiem w porządku również na dzień, np. przed wyjściem i przed założeniem rękawiczek. Nie tłuści zbyt mocno, ponieważ b. szybko się wchłania, zupełnie niemal jak krem;) Ładne jest opakowanie, buteleczka całkiem miła, kolorek ładny, żółty, zapach fajny, trochę ziołowy, ale w sumie do przyjęcia. Na noc, dla mnie zbyt słaby, tak się wchłania, że do rana dłonie wcale nie są zregenerowane, raczej suche. Na noc lepiej zastosować zwykły olejek z oliwek albo b. tłusty krem. Używam tego produktu od: ok. 1 mies. Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    Ajiv
    20 czerwca 2011 o 23:05
    Polecam jako urozmaicenie
    Zakupiłam olejek w celu wzmocnienia kondycji dłoni i jako uzupełnienie ogólnej pielęgnacji dłoni. + ładne estetyczne opakowanie + przyjemny zapach + konsystencja olejku + natłuszcza skórę dłoni + lekko nawilża + sprawdza sie równiez do stóp + idealny do masażu + bardzo wydajny, wystarczy kilka kropel by rozporwadzić preparat +/- długo sie wchłania, więc stosuję go na noc zakładając rekawiczki Podsumowując- solo sie nie nadaje, gdyż jest za słaby, zatem nie stosowanie w tym czasie kremów może tylko skutkowac pogorszeniem kondycji dłoni. Jego działanie wzmacniające widoczne jest kiedy jest uzupełnieniem ogólnej pielęgnacji, a nie kiedy gra w niej główną rolę. Warto jednak stosowac, chociazby ze względu na zawarte w nim olejki. Gwiazdka mniej za skromne działanie odżywcze. Polecam.Używam tego produktu od: pół rokuIlość zużytych opakowań: w trakcie 1x100ml _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.
    anaanas
    10 czerwca 2011 o 1:23
    koszmar
    Kupiłam jak miałam przesuszone dłonie, chociaż kremu używamkilka razy dziennie. Podobał mi się zapach. Pomyślam, że skoro pasował mi krem z tej serii to olejek też będzie super. Błąd. Jak używałam raz i nakładałam rękawcziki (w zimie) i na noc, skóra dłoni była w porządku. Nie było znaczącej poprawy, ale myślałam, że to kwestia czasu i za rzadko go używam. Niestety jak byłam na urlopie w marcu i siedziałm w domu zaczęłam go wcierać kilka rzy dziennie. I co? Skóra się przesuszyła, była ściągnięta, bolały mnie dłonie. Olejek wylądował w koszu a ja ratowałm dłonie Neutrogeną i innymi silnymi kremami. Odradzam. Lepiej od razu wyrzucic pieniądze w błoto. Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: zużyłam 1/3 opakowania