Evree Magic Rose, Upiekszająca maska do twarzy skóra mieszana

Ann_ek
    18 czerwca 2019 o 13:08
    W duecie z czarną maseczką Black Rose daje super efekty
    Bardzo lubię markę Evree i często sięgam po ich kolejne produkty. Na tę maseczkę skusiłam się już dosyć dawno, bo jakiś rok, może dwa lata temu. Kupiłam ją razem z czarną maseczką Black Rose tej samej firmy i zawsze stosuję je w duecie. Mam cerę mieszaną, czyli tłusta strefa T i suche boki twarzy. Maseczka Magic Rose zapakowana jest w kartonowe pudełeczko, na którym szczegółowo mamy opisaną filozofię marki, skład oraz sposób użycia i efekty, jakie mamy z nią otrzymać. Maseczka znajduje się w plastikowej tubce o pojemności 75 ml. Bardzo lubię takie rozwiązania, Spokojnie wystarcza na kilkanaście aplikacji, nie trzeba wciąż kupować saszetek. Tubka jest wygodna, bardzo dobrze dozuje produkt, nie brudzi się. Spokojnie można z tej tubki wycisnąć resztki, więc nic się nie marnuje. Maseczka jest wydajna. Ma przepiękny, różany, dość intensywny zapach. Nie jest sztuczny, bardzo uprzyjemnia mi aplikację. Jest białego koloru. Ma dość dziwną konsystencję, trochę jak glicerynowy krem do rąk. Trochę trzeba czasu, by równomiernie rozłożyć ją na twarzy. Na szczęście nie spływa podczas aplikacji. Nie jest też tłusta. W większości się wchłania. Ja trzymam ją na twarzy zgodnie z zaleceniami, przez 15 minut i zmywam pozostałości wilgotnym wacikiem. Nie mam z tym żadnych problemów, łatwo schodzi, lubię też czasami zostawić jej cieniutką warstwę na twarzy i na to nałożyć krem. Zanim ją nałożę, aplikuję zawsze czarną maseczkę Black Rose od Evree. Powtarzam taki zabieg co mniej więcej 3-4 dni. Jakie są efekty? Przede wszystkim widoczne już od pierwszego użycia. Naprawdę mam wrażenie, że moja cera jest upiększona! Jest wyraźnie jaśniejsza, zaczerwienienia są wyciszone, buzia jest gładka i miękka w dotyku. Czuję również nawilżenie i odżywienie. Ze zdziwieniem przeczytałam wszelkie opinie, że maseczka podrażnia. Mam cerę wrażliwą na kosmetyki, dość często zdarza się, że po nałożeniu jakiegoś specyfiku buzia szczypie mnie i piecze. Tutaj jednak nic takiego nie miało miejsca, nawet przy pierwszym użyciu, Wręcz mam wrażenie, że łagodzi podrażnienia. Nie mam pojęcia, o co z tym chodzi, cieszę się jednak, że mnie się sprawdza. Nigdy nie używałam jej solo, ale też nie mam takiej ochoty. Skoro rewelacyjnie sprawdza mi się w duecie z Black Rose, to po co kombinować? Na pewno będę do niej wracać.
    Zalety:
    • ma świetne, wygodne i ładnie wyglądające opakowanie
    • ekonomiczna tubka z produktem (75 ml)
    • przepiękny, różany, wyraźny, ale nienachalny zapach
    • łatwo ją zmyć wacikiem
    • efekty są widoczne już od pierwszego użycia
    • rozjaśnia, wygładza i nawilża cerę, wycisza zaczerwienienia. Upiększa
    Wady:
    • ma dziwną, troszkę glutkowatą konsystencję, przez co maseczkę trudno równomiernie rozłożyć na twarzy
  • 4 maja 2019 o 21:26
    Słaba
    Maseczka na szczęście kupiona po okazyjne cenie. Opakowanie ok, zapach ok, kremowa konsystencja też ok. I na tym koniec plusów. U mnie -a mam 37 lat- maseczka powodowała lekkie pieczenie. Buzia niby była nawilzona ale tylko przez chwilę. Rano miałam bardzo słucha skórę. Resztę maseczki użyłam na dekolt i szyje- choć i tam tańsze kremy sprawdzają się lepiej. Może dla młodszych dziewczyn będzie ok.
    Zalety:
    Wady:
    • słabo nawilża
    • nie spełnia oczekiwan
  • 14 lutego 2019 o 10:19
    Najgorszy produkt z całej serii MagicRose
    Używa od:próbka
    Kupując tę maskę liczyłam na "upiększające działanie" tak jak zapewniał producent.. niestety efekt był wręcz odwrotny już kilka minut po nałożeniu maseczki musiałam ją zmyć. Twarz była cała czerwona i piekła a zaczerwienienie zeszło dopiero po jakimś czasie . Byłam totalnie zawiedziona tym działaniem a dodam że nie mam skóry wrażliwej i rzadko a właściwie nigdy kosmetyki mnie nie uczulają a tej masce to się udało..
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • pieczenie skóry
    • zaczerwienienie
  • 1 grudnia 2018 o 17:15
    Bardzo ładnie łagodzi czerwone wypryski
    Trafiłam na nią przypadkiem, po zachwytach nad woda różana, stwierdziłam ze maseczka pewnie tez będzie dobrej jakości. Po przeczytaniu w domu opinii byłam zawiedziona, ale po użyciu baardzo miło zaskoczona. Nakladam ja regularnie, kiedy na mojej twarzy pojawiają się wypryski, których nie mogę skontrolować. Magic Rose momentalnie niweluje zaczerwienienia i łagodzi stany zapalne. Plusy: Zapach Momentalnie niweluje zaczerwienienia. Bardzo sprawnie radzi sobie z wypryskami. Pozostawia nawilżona i przyjemna w dotyku cerę. Jest w miarę wydajna, zwarta ale nie gęsta konsystencja. Wygodna w użyciu. Ma fajne opakowanie, wygodna w użyciu pędzelkiem, higieniczna. Nie brudzi się i nie ciapie wszystkiego z pudełka. Minusy: Po nałożeniu twarz przez chwile piecze, ale z każdym użyciem coraz mniej. Chociaż „pierwszy raz” był dość bolesny. Mam skore tłusta, a to maseczka ( a przetestowała ich wiele), która jako jedna z nielicznych realnie sobie z nią radzi. Meeega polecam! Ps. Chyba właśnie o to chodzi w jej upiększającym działaniu ;)
  • 13 października 2018 o 11:51
    Nic nie robi
    U mnie poszła w końcu do kosza i to w ilości większa niż połowa. W konsystencji przypomina nie wiem... Krem do rąk albo coś takiego. Na twarzy nie robi nic, żadnych efektów po. Ani skóra nie jest nawilżona, ani odżywiona, zaczerwienienia jakoś specjalnie nie znikają, mam wrażenie że zapycha czego nie znoszę wśród kosmetyków! Nie czuję żeby jakoś wchłonęła w skórę. Zapach też jest odpychający w moim mniemaniu - przeszkadzał mi cały czas. No wielkie nie.