Vichy Idealia, Peeling, Soin Peeling Nuit Activateur D'eclat Peeling na noc

Vichy Idealia Peel Lumiere Krem na noc 100ml

Moll87
    19 kwietnia 2020 o 20:54
    Nie wart powtórzenia
    Uwielbiam peelingi i stosuję każdy: który wpadnie mi w ręce. Mam 33 lata, cerę mieszaną, z zaskórnikami. Zima stosuję kwasy. Jednak peeling Idealia okazał się dla mnie zbyt słaby w działaniu. Minimalnie wygładził powierzchnię skóry, ale typowego dla silniejszych stężeń działania nie zauważyłam. W samym stosowaniu - ok. Wodnisty, łatwy w rozprowadzeniu, nie drażniący. Ale brak działania dyskwalifikuje dla mnie produkt. Może dla delikatnych cer, które zaczynają z kwasami...
    Zalety:
    Wady:
    • Brak oczekiwanego działania.
    Goska37
    14 czerwca 2019 o 12:06
    Niestety
    Niestety rozczarowanie. Mam cere mieszana na ktorej czesto pojawiaja sie niemile niespodzianki. Kupujac peeling myslalam o tym aby zapobiec pojawianiu sie kolejnych. Niestety, peeling w zaden sposob nie zadzialal na wypryski. Mimo regularnego stosowania wypryski jak byly tak sa i pojawiaja sie kolejne. Jedyny pozytywny aspekt stosowania to gladka skora. Nie ma na niej zadnych krostek ktore wczesniej byly uciazliwe. Ale uwazam, ze kazdy peeling ma owe dzialanie, a wiec ten nie wyroznia sie niczym. Mysle, ze dla mnie te produkt okazal sie za slaby.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak dzialani
  • 7 lutego 2019 o 11:06
    Uwielbiam
    Uwielbiam go za zapach konstystencję i działanie oczywiście. Dla mnie już po tygodniu używania był niezastąpiony, widziałam efekty. Twarz rozpromieniła sie delikatnie, pory na nosku zniknęły, wiedziałam, że bedzie moim przyjacielem:) Ma delikatne działanie, nie uczula ( przynajmniej mnie). Jedna buteleczka przy codziennym wieczornym stosowaniu wystarczyła mi na ponad 2 miesiące, więc wydajność całkiem w porządku.
    • Działanie
    • Konsystencja
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 listopada 2018 o 5:49
    Łagodny, ale skuteczny
    Mam cerę mieszaną. Od czasu do czasu pojawiają się na niej niedoskonałości. Mam też przebarwienia posłoneczne (teraz są blade, mało widoczne; latem będą rzucały się w oczy). Zwróciłam uwagę na ten peeling w aptece. Długo zastanawiałam się nad zakupem, bo cena nie jest taka niska.... Aż w końcu zdecydowałam się na niego i nie żałuję! Teraz na jego używanie jest najlepsza pora, bo nie ma słońca. Peeling mieści się w szklanej buteleczce w pięknym ciemnoróżowym kolorze. Zapach kosmetyku jest bardzo przyjemny - charakterystyczny dla serii Idealia. Peeling jest przeznaczony na noc i ma postać płynną. Po oczyszczeniu skóry należy ją przecierać wacikiem nasączonym peelingiem. Dla zwiększenia komfortu można nałożyć dodatkowo krem. Ja nakładam, bo inaczej skóra jest zbyt napięta. Przez pierwszy tydzień moja cera reagowała niezbyt ciekawie na kosmetyk - bardziej się przetłuszczała, pojawiało się więcej niedoskonałości. Byłam jednak cierpliwa i potem było już tylko lepiej. Po około dwóch tygodniach cera stała się gładsza, pełna blasku, oczyszczona, bez niedoskonałości. Po zużyciu buteleczki nie zauważyłam rozjaśnienia przebarwień, ale nie mam zamiaru poprzestać na jednym opakowaniu. Kurację mam zamiar przeprowadzać do wiosny (z małymi przerwami, aby cera odpoczęła). Może po dłuższym czasie może będą widoczniejsze zmiany w tym zakresie. Latem wolę nie używać tego specyfiku ze względu na obecność kwasu glikolowego, który nie lubi się ze słońcem. Jeśli decydujemy się używać peelingu latem należy pamiętać o wysokim filtrze (15 będzie za mało). W przeciwnym razie nabawimy się kolejnych przebarwień i pogłębią się te, które już były. Dodam jeszcze, że peeling nie podrażnił mojej cery, nie wysuszył, nie było żadnego widocznego złuszczania. Kosmetyku używa się codziennie. Mimo tego, jest wydajny. Buteleczka wystarcza na około 2 miesiące. Moim zdaniem warto spróbować. Ja jestem bardzo zadowolona.
    Gloryy
    18 maja 2018 o 9:17
    Zbyt delikatny
    Peeling kupiłam w celu odświeżenia cery po zimie. Zależało mi na tym by była gładsza, mniej ziemista i po prostu ładniejsza. Używałam już kwasów w niskich stężeniach w tonikach i zawsze byłam zadowolona z uzyskanego efektu, tu jednak mam mieszane uczucia. Strona wizualna produktu, czyli luksusowe opakowanie, a także miły zapach peelingu jest bez zarzutu. Pięknie prezentuje się na półce w łazience i zachęca do stosowania. Niestety działanie jest dla mnie zbyt delikatne by wystawić mu ocenę celującą czy bardzo dobrą. Na pewno nie podrażni wrażliwej skóry. Podczas pierwszego użycia czułam niewielkie mrowienie skóry twarzy, jednak nie wystąpiły żadne zaczerwienienia. Nie wysusza. Nie mam problemu z zaskórnikami, więc w kwestii ich usuwania się nie wypowiem. Mam jednak często pojawiające się z zaskoczenia pryszcze i peeling w żaden sposób im nie zapobiegł ani ich nie usunął. Odświeżenia kolorytu cery również nie zaobserwowałam. Nie rozjaśnił skóry, nie spłycił pierwszych mimicznych zmarszczek. Jedynym efektem była miła w dotyku, gładka skóra, choć mam taką i bez używania tego "cuda" i liczyłam na więcej. Produkt może nie jest zły, możliwe że komuś się sprawdza, ja być może mam zbyt odporną twarz na takie delikatne złuszczanie, bo efekt używania żaden. Trochę szkoda mi wydanych na niego pieniędzy. Być może wrócę do niego jesienią, bo zostało mi jeszcze prawie pół opakowania.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • miły zapach produktu
    Wady:
    • należy używać wraz z ochroną przeciwsłoneczną
    • brak działania na mojej skórze