Yves Rocher Inositol Vegetal, Soin Optimal 1ères rides Jour (Krem do twarzy)

paprika
    20 września 2012 o 10:53
    Katastrofa totalna!
    Nie dane mi było poznać działania tego kremu, bo mimo odpowiedniego przechowywania i szczelnego zakręcania po 2 tygodniach zamienił się... w gumę! Z leciutkiej konsystencji przeszedł w jakąś masakrę, nie dało się go w ogóle rozsmarować. Wybaczyłabym gdyby stało się to po miesiącach - ale po tak krótkim czasie? Być może mój egzemplarz był felerny, ale nie mam zamiaru więcej go używać. Na szczęście dostałam go gratis do innych zakupów - zauważam, że coraz częściej YR jako gratisy dają produkty nienajlepszej jakości... Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 x 40ml
    nuez
    27 sierpnia 2012 o 14:27
    Nie dla wrażliwej, problematycznej cery
    Od czasu do czasu z uwagi na wiek (29 lat) serwuję sobie profilaktyczną kurację serią kremów przeciwzmarszczkowych z jednej firmy na dzień i na noc. Gdy używałam tych z YR, nie czułam się komfortowo. Nie wiem, co w składzie Inositolowych kremów sprawia, że podrażniają moją skórę, nie do końca się wchłaniają i dają wrażenie, jakby skóra pod nimi się dusiła. Zużyłam je na siłę i pewnie do nich nie wrócę. Miałam wrażenie, że wersja na dzień zapchała mi pory, a ta na noc nie nawilżała wystarczająco. Takie zwykłe, wcale nie dobroczynne mazidła o zawyżonej cenie i marketingowym chwycie z wkładami. Nic specjalnego. Używam tego produktu od: od maja 2011 do maja 2012 Ilość zużytych opakowań: jedno
    Awus16
    16 czerwca 2012 o 21:26
    Raczej średni
    Kosmetyk raczej średni, nie spełnia swojego podstawowego zadania, jakim jest działanie przeciwzmarszczkowe. Plusy: + dobrze nawilża + ładny zapach + dobrze się wchłania + dosyć wydajny + możliwość dokupienia wkładów Minusy: - nie działa przeciwzmarszczkowo - dosyć wysoka cena Używam tego produktu od: używany przez miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 rozpoczętę,
  • 14 marca 2012 o 15:07
    Bardzo dobry krem
    Dostałam kiedyś ten krem w prezencie od Yves Rocher i przyznam, że byłam bardzo mile zaskoczona. Nigdy wcześniej nie używałam kremów do twarzy tej firmy i bardzo cieszyłam się, że mogę wypróbować coś nowego. Mam cerę mieszaną i jak dla mnie krem pasował idealnie. Dobra konsystencja, dobrze się wchłaniał, nie pozostawiał po sobie tłustej mazi, nie uczulał, bardzo dobrze nawilżał i twarz się po nim nie świeciła. Moim zdaniem warty zakupu i zastanawiam się nad jego zakupem, ponieważ obecny krem mi się kończy i muszę zdecydować się na coś dobrego. Najlepiej kupić w promocji, kosztuje wtedy ok 35 zł. Używam tego produktu od: używałam go dosyć dawno, nie pamiętam kiedy. Ilość zużytych opakowań: zużyłam jedno opakowanie.
  • 10 lutego 2012 o 9:10
    dobry, ale paskudny skład
    Mam cerę mieszaną alergiczną i bardzo wrażliwą. Pierwszy plus za to że mnie nie uczulił. Łatwo rozprowadza się na twarzy, szybko się wchłania. Pozostawia delikatną warstwę ochronną. Posiada bardzo ładny świeży roślinny zapach który uzależnia:) Co najważniejsze - NIE ZAPYCHA! Często stosuję go na noc - efekt to wygładzona, nawilżona i świeża skóra. Po 2-3 miesiącach używania stan skóry bardzo się poprawił.Skóra stała się bardziej napięta, wygładzona i nawilżona. Znikł problem z suchymi skórkami. Bardzo dobry pomysł z wymiennymi wkładami - oszczędność pieniędzy oraz nieznaczna ochrona środowiska. Polecam! Minusy: - wysoka cena oraz mała pojemność ( tylko 40 ml) - Niestety po przeanalizowaniu składu okazało się że zawiera związki szkodliwe które wpływają na gospodarkę hormonalną organizmu :(Używam tego produktu od: 2 lat z przerwami Ilość zużytych opakowań: w trakcie 5 opakowania