SVR Xerial 30 Emulsja keratoregulująca

• 31 grudnia 2016 o 10:29
    Działą średnio - zależy od skóry
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Witam, Pani dermatolog poleciła kupić ten krem. Stosować co 2 dzień , po kąpieli na noc. I tak też zrobiłem. Nad ranem resztki kremu mam jeszcze na ramionach , bo , u mnie średnio się wchłania. Co do efektów - ciężko stwierdzić , ale mam wrażenie że lepsze nawilżenie mam po oliwce bambino z Rossmana. Używam od około miesiąca ,może 1,5 i póki co przerzucam się na produkty firmy Eucerin. Zapach , opakowanie itp wszystko ok , co do efektów działania - 2,5 pkt / 5 Chyba że trzeba poczekać 3 , 4 miesiące na efekty , ale mi się wydaje że po miesiącu coś już powinno iść do przodu. Oczywiście poza kremem stosuje się do całej reszty zaleceń typu nie wystawiać na słonce , nawilżać pomieszczenie w którym jestem , czasem mokra sauna , oczyszczanie skory tonikami itp.
    Anetss
    3 czerwca 2013 o 11:47
    Nie dla mnie
    Opisuję tą emulsję z perspektywy osoby walczącej z rogowaceniem przymieszkowym. Kupiłam ją po przeczytaniu opinii na wizażu i dlatego, że 15 i 20% stężenia mocznika w kremach nie likwidują problemu. Okazuje się jednak, że 30% mocznik działa już na inne schorzenia. Na moje nie działa, a wręcz pogarsza stan skóry. Emulsji używałam tylko na noc, po prysznicu. Dobrze się rozsmarowywała, szybko wchłaniała. Rano jednak budziłam się z bardzo szorstką, wysuszoną skórą, lekko ściągniętą, nawet trochę podrażnioną (zwłaszcza po dłuższym używaniu i na udach). Rogowacenia nie zmniejszyło, a wręcz przeciwnie. Emulsji dawałam szansę dwa razy i dwa razy powtórzyło się to samo. W końcu skończyłam opakowanie i nawet teraz żałuję, że nie wypróbowałam jej np. do stóp. Tutaj pewnie lepiej by zadziałała, ale nie zamierza jej kupować żeby się o tym przekonać (kupiłam za 45zł). Nie daję jednej gwiazdki na jaką zasługuje ta emulsja, bo wydaje mi się że nie używałam jej na zalecane jednostki chorobowe. Ale na więcej niż dwie nie zasługuje. W każdym razie nie polecam na rogowacenie przymieszkowe. Używam tego produktu od: stycznia 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 maja 2013 o 0:26
    Nie działa
    Emulsja odczuwalnie zmiękcza skórę dopóki ta jej nie wchłonie, wtedy jest tak jak przed zastosowaniem i skóra znów staje się sucha i szorstka w dotyku. Zmagam się z rogowaceniem przymieszkowym i produkt ten nie zmniejszył problemu w ogóle, po zużyciu opakowania nie widzę absolutnie żadnej poprawy. Być może osoby ze zwykłą szorstkością będą zadowolone, z większymi problemami dermatologicznymi jak rogowacenie przymieszkowe czy rybia łuska produkt sobie nie poradzi. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    lotte9
    5 października 2012 o 21:15
    bardzo dobry
    Od zawsze miałam straszny problem z wrastającymi włoskami, szczególnie w okolicach bikini. Probowałam różnych metod depilacji i różnych specyfików, ale zawsze kończyło się tak samo - pełno powrastanych włosków i pełno czerwonych krost. Dopiero Xerial pomógł. Nie zlikwidował problemu całkowicie, ale jest o niebo lepiej. Nie jest to produkt najtańszy, ale jest dość wydajny i biorąc pod uwagę jego działanie - wart swojej ceny. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 lipca 2012 o 17:26
    doskonały
    Doskonały.Zlikwidował mi brzydkie brązowe kroki na nogach po depilacji mechanicznej z którymi walczyłam od wielu lat.Znakomicie wygładza skórę. Jedyny minus to cena.Polecam