Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

For Your Beauty 6-częściowy pilnik do paznokci dla profesjonalistów

_inga
    26 marca 2024 o 9:10
    6-częściowy pilnik do paznokci dla profesjonalistów For Your Beauty
    6-częściowy pilnik do paznokci dla profesjonalistów. For Your Beauty kupiłam w drogerii Rossmann Opakowanie zawiera 1 sztukę pilniczka, zapłaciłam około 10 zł. Kupiłam ten pilniczek zaciekawiona ilością różnych powierzchni jednak dość szybko mój zachwyt osłabł, nie najlepiej mi się nim pracuje, jego grubość sprawia że jest dość mało precyzyjny. Mam naturalne niezbyt twarde paznokcie powierzchnia czarna jak dla mnie zbyt mocna i w zasadzie jej nie używam pozostałe w mniejszym lub większym stopniu są przydatne ale ogólnie nie wiedzę też żadnego spektakularnego efektu. Podsumowując pilniczek jak pilniczek zbytnio niczym mnie nie oczarowała, niczym mnie do siebie nie przekonał, nie powiem że jest zły ale bym go polecała to też nie mogę powiedzieć, jestem amatorem nie profesjonalistą dlatego może w pełni nie mogę go docenić i dlatego na pewno nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • różnorodność powierzchni
    Wady:
    • małe powierzchnie, szybko się ścierają
    • mało precyzyjny
    kaskaw8
    28 czerwca 2023 o 19:52
    Wszystko i nic
    Jestem bardzo zawiedziona, bo ten pilnik nie spełnił tak naprawdę żadnej z docelowych funkcji. Tyle stron i możliwości, a tu nic! Pilnik oferuje wiele gradacji (w teorii). W praktyce są one różne, ale trudno wcelować nimi w oczekiwany efekt. Przeskoki są albo za duże, albo za małe. Stopniowanie szorstkości niestety nie udało się producentowi. Polerowanie stronami do tego przeznaczonymi jest utrudnione, bo efektów brak, natomiast strona bardziej ścierająca jest zbyt ostra do naturalnych paznokci. O zwykłym piłowaniu końcówek nie wspominając... Szkoda, bo była szansa na coś ciekawego i użytecznego z drogerii, a tak mamy takie nie wiadomo co.
    Zalety:
    • wiele możliwości (może któraś strona trafi w oczekiwania)
    Wady:
    • za duże przeskoki gradacji
    • trudno dopasować którąś stronę do oczekiwanego efektu
    Medea05
    3 czerwca 2022 o 15:03
    Dobry, choć chyba nie wykorzystuje jego potencjału w pełni
    Juz mam chyba 3 taki pilnik, a każdy z nich był ze mną chyba około roku. Jakoś jeden pilniczek to za malo, chce miez tez lekka polerke, ale 6 warstw sama nie wykorzystuje. Powierzchnia czarna - szybko skraca mocne paznokcie => z tym się zgadzam. Przy słabych paznokciach jak moje, to nawet za szybko. Często łapię się na tym, ze spilowalam dużo za dużo. Dlatego też często korzystam z powierzchnia biała - nadaje optymalny kształt paznokciom - oraz jak wspomniałam, można spokojnie pilowac nią cienkie słabe paznokcie. Powierzchnia różowa - wygładza rowki i większe nierówności - z tej tez korzystam, głownie, jesli potem chce pomalowac paznokcie lakierem. Wtedy jestem w stanie lepiej przygotowac płytke pod lakier powierzchnia bladoróżowa - delikatnie oczyszcza paznokcie - z tej tez mi sie zdarza korzystac, zeby juz nadac koncowy akcent i ostatecznie przygotowac płytkę Powierchnia liliowa - zabezpiecza krawędzie paznokcia i delikatnie wygładza paznokcie & powierzchnia turkusowa - poleruje paznokcie na wysoki połysk - z tych - z czystym sumieniem- korzystałam kilka razy w zyciu. Jakos nie czuje potrzeby i nie widze efektów. Podoba mi sie ilosc różnych powierzchni, nawet mimo faktu, ze nie wykorzystuje ich w pelni. Zaleta jest to, ze wszystkie potrzebne mam w jednym miejcu. Do kosmetyczki jest troche za duzy ten bloczek, ale do uzytku domowego super! Jedyny minus, ze po jakims czasie warstwy nieco sie odklejaja od pilniczka i wyglada to malo estetycznie:/
  • 12 maja 2021 o 9:51
    Były wzloty i upadki, ale ostatecznie jest miłość.
    Na początku, zaraz po zakupie, nie było mi z tym pilniczkiem po drodze, nie umiałam totalnie go trzymać i nie potrafiłam piłować nim paznokci. W końcu obrałam swoją metodę i uważam, że to jeden z lepszych, jakie kiedykolwiek miałam. 6 stopni piłowania/polerowania powodują, że chyba każdy uzyska błyskawicznie, pożądany efekt.
  • 26 grudnia 2020 o 19:29
    Przydatny
    Kupiłam ten pilnik w Rossmannie za 8,50 zł bo potrzebowałam na szybko jakieś polerki aby wygładzić paznokcie. Mój stary 4-stronny pilniczek się zużył więc widząc ten 6 w 1 postanowiłam spróbować Jest on dość dużych rozmiarów więc dobry będzie do użytku w domu. Pierwsza powierzchnia -czarna jest dość ostra i mocno zdziera paznokcie, trzeba uważać Druga powierzchnia-biała ma mniejsza chropowatość i ta bardziej mi odpowiada do skracania płytki Trzecia płytka różowa -jest delikatnie chropowata ale nie ostra podobnie jak 4 bladoróżowa- służą mi do "obróbki" końcówek paznokci i wygładzenia krawędzi Powierzchnia 5 , 6 fioletowa i zielona -to polerki , dla mnie się niczym nie różnią. Maja taka sama gładkość Mam go już kilka miesięcy i cały czas jest w dobrym stanie. Nic się nie odkleja, nie odpada. Produkt jest tani i łatwo dostępny. Warto mieć w kosmetyczce.