Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

For Your Beauty Szafirowy pilnik do paznokci

Momo
    2 lutego 2025 o 0:01
    Dobry pilnik
    Mam z natury twarde i mocne paznokcie. Pilników metalowych używam od młodości, a mam 56 level;) Ten pilnik doskonale mi się sprawdza od kilku lat. Jest rzeczywiście bardzo agresywny i słabszym paznokciom może zrobić krzywdę. Trzeba z nim uważać.
    Zalety:
    • świetnie piłuje twarde paznokcie
    • wystarcza na kilka lat
    • wygodny w użyciu
    • idealna długość
  • 21 listopada 2022 o 11:06
    Dobry
    Pilniczek zakupiłam jakiś czas temu podczas zakupów w drogerii Rossman. Na codzień niszę paznokcie akrylowe więc nieraz bywa tak ze coś się zapowoetrzy lub ulamie i muszę podpiłować aby nie zachaczać o coś. Pilnik wykonany jest z metalu i plastiku. Pilnik dobrej jakości. Mam go od ładnych paru lat i jedyne co to to z jednej strony wyszła delikatna rdza ale łatwo się jej pozbyłam za pomocą zmywacza do paznokci. Pilnik posiada drobną gradacie. Pilnik jest wąski i dociera do najmniejszych zakamarków. Na plastiku znajdują się białe napisy z logiem firmy . Pilnik dobrze piłuje. Nie używam go do piłowania płytki paznokci ponieważ metalowe pilniki mają negatywny wpływ na budowę naszej płytki paznokci. Do piłowania sztucznych paznokci jest idealny . Polecam . .
    Zalety:
    • Wykonany z plastiku i metalu
    • Dobrej jakości materiały
    • Drobna gradacja
    • Wąski dotrze do najmniejszych zakamarków
    • Dobrze piłuje sztuczne paznokcie
  • 10 października 2022 o 10:23
    Nie jest uniwersalny i wymaga pomocy innych pilników
    Używam tych pilników już od kilku lat i dopiero teraz zauważyłam, że są w kwc ;) Tani, ogólnodostępny produkt, w ofercie Rossmanna mam wrażenie, że od zawsze. Zaczęłam go kupować, gdy jeszcze nie malowałam paznokci hybrydą i moje wymagania co do kształtu i stanu paznokci były mniejsze. Wtedy nawet mi wystarczał. Teraz uważam, że sam w pojedynkę to za mało, abym mogła wykonać nim manicure czy codzienną pielęgnację. - Twardy, mocny, solidnie wykonany. Produkt na długi, długi czas. Mi plastikowa podstawa nigdy nie odpadła. Jakościowo za taką cenę rewelka. - Dla mnie jest idealny do wstępnego opiłowania paznokci po skróceniu ich cążkami. Wtedy fajnie wygładza nierówności, sprawia, że końce paznokcia są gładkie i nie zadzierają się. Niestety, nie nadaje się dla mnie do nadawania kształtu, spiłowywania boków, o zdejmowaniu warstwy topu na hybrydach to już nawet nie wspomnę ;) Także po wykonanej nim pracy, mam jeszcze drugi pilnik, którym poprawiam i wtedy dopiero paznokcie są gładkie. Jako jeden z kilku narzędzi ok, solo niekoniecznie. Tani, solidny, nie niszczy i nie rozwarstwia płytki. Pewnie będę go kupować, ale odkrycie i przełom w manicure to to nie jest.
  • 8 września 2022 o 11:56
    Dla mnie wystarczający
    Pilnik w cenie około 5 zł. Ma klasyczny kształt, który mi odpowiada, chociaż wolałabym żeby był trochę szerszy. Ogólnie piłowanie paznokci jest dla mnie okropnie nieprzyjemne. Mam bardzo długie paznokcie, z długości skracam je nożyczkami kosmetycznymi, a później równam pilniczkiem. Ten przedmiot minimalizuje moje cierpienie, bo naprawdę szybko można pozbyć się nierówności i uzyskać oczekiwany kształt paznokcia. Ja jestem zadowolona i polecam. Słyszałam, że lepsze są szklane pilniki, dlatego nie wiem czy kupię ten ponownie.
    • Wygląd
    • Szybkie ścieranie paznokci
    Wady:
    • Trochę wąski
    patkakz
    7 września 2022 o 9:18
    średni
    Kupiłam ten pilnik kilka lat temu ale nie byłam z niego zbyt zadowolona. Był w całkiem rozsądnej cenie. Wielkość również odpowiednia, idealna zarówno do codziennej pielęgnacji jak i do zabrania ze sobą na wyjazd czy do pracy. Sama metalowa część do piłowania paznokci nie zrobiła na mnie wrażenia. Na początku była bardzo ostra ale szybko się wytarła i pilnik już nie jest tak dobry w użytkowaniu. nie kupiłabym go ponownie
    • rozmiar
    • wygląd
    Wady:
    • szybko przestał spełniać swoją funkcję
    • zrobił się tępy