Nuxe Creme Fraiche de Beaute [Emulsion Hydratante Energisante] (Krem nawilżająco - energetyzujący do skóry normalnej)

NUXE CREME FRAICHE DE BEAUTE ENRICHIE krem 50 ml

Mariti
    6 marca 2015 o 21:25
    Bardzo dobry nawilżacz
    Kremik kupiłam przypadkiem, szukając lepszego nawilżacza niż używane dotychczas. Stosuję go na wieczór , gdyż dla mnie jest wystarczająco treściwy. Rankiem używam nawilżacza Avene. Nie umiem doszukac się minusów, choć to pierwszy mój krem tej firmy: Proste opakowanie - nic dodać, nic ująć. Ładny, jakkolwiek intensywny zapach - podejrzewam, że znajdą się osoby, dla których będzie to problem, dla mnie w żadnym wypadku. Konsystencja w sam raz - niezbyt toporna i tłusta, krem bez problemu się rozprowadza i naprawdę szybko wchłania pozostawia delikatny film, w miejscach w strefie T, właściwie głownie na nosie, co nie jest dla mnie problemem, z uwagi na porę jego stosowania. Buzia natychmiast robi się gładka, rano z kolei skóra jest miękka i dobrze nawilżona. Kremik naprawdę nawilża , robi swoje. Nie wiem czy sięgnę po niego, po ukończeniu, w najbliższym czasie jedynie dlatego, poniewaz mam zamiar przetestowac inne tej firmy. Używam tego produktu od: dwanaście dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego.
    m9m
    21 grudnia 2010 o 13:35
    FAjNY
    Ładnie nawilża nei jest ciężki mimo wrażenia że konsystencja taka jest super się wchłania nie ppppozostawia tłustości na buzi skóra odżywiona wygładzona nie zapycha superrr pachnie!!! POlecam dobra cena za dobry i bardzo wydajny produkt Używam tego produktu od: 3mieięcy Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka
  • 23 lipca 2010 o 22:41
    lubię:)
    Kremik bardzo polubiłam. Nie obiecuje cudów, a działanie przyzwoite:) Ładnie nawilża i odżywia, zostawia lekki film (ta wersja), ale spokojnie nadaje się pod makijaż. Ma fajną delikatną, ale zwartą konstystencję, dzięki czemu dobrze wnika w skórę i jakby ją optycznie "zagęszcza" :D Jest bardzo delikatny, nie podrażnia. Zapach-kwestia gustu, ale mnie generalnie nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie jest oryginalny. Jak jedna z poprzedniczek też mam wrażenie, że czsami lekko zapycha, czsai nie, ale nie znalazłam w nim substancji, które zwykle powodują u mnie wysyp, więc się nie czepiam;) Ogólnie polecam, kremik i na dzień i na noc i jako baza pod inny krem również. Taki uniwersalny i bezpieczny krem przydatny w każdej damskiej kosmetyczce:) Używam tego produktu od: kilka m-cy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 1 czerwca 2010 o 16:08
    doskonale nawilża
    mój mały KWC.. plusy: - doskonale nawilża (mam bardzo suchą skórę), - nie zostawia tłustego filmu na skórze, - przyjemny słoiczek, - znośna cena chociaż w aptekach kosztuje ok 140 zł), minusy: - POTWORNIE ŚMIERDZI (ale i tak go kocham;) takim zielskiem, bardzo intensywnie.. do tego trzeba się po prostu przyzwyczaić.. -chyba jednak nie na lato (pod makijaż) jest za gęsty.. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 3
  • 2 lutego 2010 o 9:57
    Przyjemny
    Od razu zaznaczam, że nie miałam pełnowymiarowego słoiczka, tylko promocyjną tubkę 15 ml. Starczyła mi ona jednak na tak długo, że spokojnie mogę ocenić krem na tej podstawie. Krem jest ogólnie przyjemny i nie mam mu wiele do zarzucenia, ale niestety nie jest niezastąpiony. Bardzo lubię jego zapach i konsystencję, ale czasami mam wrażenie, że zapycha (a czasami nie, trudno to wyjaśnić). Generalnie dobrze się wchłania, chociaż czasami potrafi się zaświecić. Używam go pod makijaż i z jednej strony dobrze nadaje się do tego celu, z drugiej nie chroni wystarczająco przed wysuszaniem. Nawilżenie także nie jest bardzo intensywne, choć przyzwoite, ja niestety nie zauważyłam łagodzenia podrażnień, a cerę mam identyczną jak poprzedniczka (chociaż ja mam dodatkowo ekstremalnie wrażliwą, może dlatego). Próbowałam stosować go pod oczy i wydaje mi się, że je podrażnił, także ostrzegam. Podsumowując, jest to naprawdę dobry krem, niestety nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia, żebym chciała kupić cały drogi słoiczek. Jeśli jednak znowu dostanę go jako gratis do jakichś zakupów, nie będę narzekać. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 15 ml