Smashbox Photo Finish Foundation Primer (stara wersja)

• 19 listopada 2012 o 19:22
    Nie dla mojej cery
    Nie używam bazy pod makijaż na codzień. Tylko na jakieś specjalne okazje, albo kiedy wiem, że mój dzień będzie długi i wyczerpujący. Tą bazę zachwalały moje koleżanki, więc pomyślałam - a co tam - kupię sobie:) I kupiłam... Czego żałuję. Baza sama w sobie może jest dobrej firmy, ale na mojej twarzy się nie sprawdza. Owszem - wyrównuje cerę i sprawia, że jest ona gładka, także po nałożeniu możemy czuć się fajnie i jest fajnie. Gorzej jest po dwóch godzinach, kiedy mamy makijaż na sobie a skóra zaczyna nam się świecić jak choinkowa lampka i nic - powtarzam - nic jej nie pomoże. Nawet jak ją wtedy przypudrujemy, to za pół godziny dalej mamy wspomnianą choinkę. Wspomnę również, że bazę tą nakładam w ilości znikomej na twarz, także nie ma mowy, abym przesadziła z jej ilością. Acha - jeszcze jedna ważna rzecz- baza różnie współgra z różnymi podkładami. Jedne z niej schodzą szybciej i cera szybciej się świeci, a inne wytrzymują dłużej. Jestem świadoma faktu, że to NIE JEST baza matująca, tylko wyrównująca kolor cery, ale świecić się nie chcę, stąd wnioskuję, że to nie produkt dla mnie. Może powinnam wypróbować tą matującą wersję. Ta baza może się sprawdzić jak ktoś ma suchą skórę, ale na mojej mieszanej się nie sprawdza. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 28 stycznia 2012 o 19:04
    Zdecydowanie nie
    Jak dla mnie ten produkt się po prostu nie nadaję. Może dlatego, że mam cere mieszaną z tendencją do mega błyszczenia. Zatyka pory - mam po nim więcej wyprysków. Nie matuje- błyszczę się już po 1 godzinę i to nawet bardziej niż bez jego użycia. Plusów nie odnotowałam :/ Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 3 listopada 2011 o 22:57
    najlepsza z tych które używałam do tej pory
    Używałam bazy Sephory, Gosha, Soraya i tej.Baza Smashbox ładnie wygładza, mam wrażenie, że matuje, przedłuża trwałość podkładu, zdecydowanie ładniej znika z twarzy podkład.
    arionek
    26 marca 2011 o 15:21
    warto
    Na początku bałam się tego silikonu w składzie, jednak w końcu się na nią skusiłam, mimo wysokiej ceny. Podkład świetnie się na niej rozprowadza, miałam jednak wrażenie, że mam jakąś maskę na twarzy, a to dlatego, że ta baza napina trochę skórę i wygładza drobne zmarszczki, co mnie bardzo zdziwiło, oczywiście na plus. Mam tłustą cerę, więc wątpię, żeby sprawdziła się latem, ale na pewno jeszcze kiedyś ją kupię. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
    Gwen23
    10 listopada 2010 o 9:54
    dla mnie rewelacja
    Dla mnie najlepsza baza używam jej głównie do makijaży ślubnych ale również na sobie testowałam baza jest bardzo lekka, nie zapycha porów oczywiście nalezy ją nałożyć w wersji minimalistycznej jak każdą bazę. Inaczej będzie się świecić, a makijaż się zważy. Błyskawicznie się wchłania. Na początku jest uczucie lekko tłustej skóry, po chwili jedwabiście gładkiej i zmatowionej. Dodam, że mam skórę mieszaną z niedoskonałościami. Twarz wygląda na wygładzoną. Bardzo wydajna. Używałam też soraya ale ta jest zdecydowanie lepsza. Kusi mnie również zielona. Uwaga baza matująca to inny produkt tej firmy.