Trussardi Skin

AnnStyl
    22 października 2015 o 15:41
    Urzekający. Świeży.
    Anne Flipo, twórca szyprowo-kwiatowej nuty zapachowej Skin Trussardi zrobił mi nieświadomie ogromny prezent. Mogłam przez wiele lat otaczać się i napawać cudowną kompozycją złożoną z: Nut głowy: mandarynka, różowy pieprz, liść fiołka, jabłko, bergamotka, brzoskwinia i cytryna; Nut serca: brazylijskie drzewo różane, jaśmin, konwalia i róża; Nutami bazy są paczula, piżmo, mech dębowy i cedr. To zapach, który pokocha się od początku do końca albo nie. Co istotne, to nie na każdej skórze pachnie tak samo, więc pewnie nie wszystkie panie go polubiły. Ja pokochałam go bezgranicznie. Próbuję znaleźć coś w zastępstwie, ale bezskutecznie. Został moim ulubionym zapachem. Nie jestem nawet w stanie powiedzieć ile butelek tych perfum zużyłam. O zgrozo został wycofany z produkcji. Mam nadzieję, że kogoś olśni i wróci na półki sklepowe. Zapach jest bardzo trwały. Używam tego produktu od: 2002 roku Ilość zużytych opakowań: sporo przez te lata
  • 1 maja 2013 o 18:54
    Błagam wróć !
    Jakże żałuję, że pozbyłam się kolejno dwóch buteleczek tego cudnego zapachu! Dlaczego, oh dlaczego?! Dzisiaj Skin to unikat podobno, jeszcze kilka lat temu był tak tani i dostępny na wyciągnięcie ręki. Nie mogę odżałować, że zdecydowałam się puścić butelki w świat, to jest takie znudzenie ogarniające cię w leniwe popołudnie - wybrzydzasz sobie "Eeee, nudzi mnie to, może kupię za te pieniądze coś innego, ładniejszego", to prawda, że docenia się coś lub kogoś jak to się straci. Fakt, że Skin stał się unikatem, strasznie drogim sprawił, ze poczułam się jakbym zerwała z jakimś chłopcem tylko dlatego, że ciut mnie nużył danego dnia, a miałam pewność, że i tak będzie zawsze w pobliżu. Takiej nonszalancji w traktowaniu spraw i ludzi można potem żałować, a dziś marzę o Skin, o posiadaniu tej smukłej walcowatej, zieloniutkiej butelki z tak cudną, miękką, zamszowo-jabłkową zawartością... Wróć Skin, mój kochanku, przebacz mi proszę, że nie zostałeś należycie doceniony, kiedy była na to pora! Używam tego produktu od: ehh.. rozstania i powroty Ilość zużytych opakowań: ... chusteczek na otarcie łez - spora
  • 13 marca 2013 o 21:13
    Jabłkowy zamsz na letnie popołudnie
    Jest to nietypowy świeżak rozpoczynający się nutą jabłka a kończący nutą zamszu. Flakonik nic szczególnego, za to wygodny i optymistyczny. Ta woda toaletowa jest wycofywana ze sprzedaży. Można ją dostać tylko na aukcjach, ale ceny wysokie. Zapachy Trussardi są specyficzne i niektórzy uważają je za mało trwałe. Moim zdaniem chodzi tu raczej o to że trzymają się blisko skóry. Teraz będę testować kolejną Jeans-ową kompozycję tego kreatora. Ilość zużytych opakowań: 2 flakony
  • 1 sierpnia 2012 o 23:57
    Jakoś nie trafia w mój gust :(
    Buteleczka idealnie odzwierciedla charakter tych perfum. Soczyście zielony szypr z dużą ilością różowego pieprzu. Jabłko, fiołek, paczula? Nic z tych rzeczy! Skórzany, może troszkę. Nie jest to jednak mój zapach. Jakoś nieswojo się w nim czuję. Trwałość o dziwo niezła. 3 godzinę pachnie intensywnie i nawet nie ma zamiaru ulotnić się z mojej skóry. Pełnowymiarowego flakonu nie planuję. 10 ml odlewka wystarczy mi. Może kiedyś... Ale nieeeee..... Używam tego produktu od: jesieni 2011 Ilość zużytych opakowań: odlewka 10 ml
  • 6 października 2011 o 17:54
    nieźle, nieżle
    EDIT: wszystko, co poniżej, to prawda, szczera prawda. Edit po prawie półtora roku, o ile dobrze liczę, dotyczy - dołożenia brakującej do ideału połówki gwiazdki oraz wyboru "Mój Hit". Na mojej skórze zapach jest tak wspaniale kompatybilny z moją naturą, z moimi oczekiwaniami, z moim doskonałym, optymistycznym samopoczuciem! Używam go, gdy mam dobry nastrój, z nadzieją na jeszcze lepszy. Okazje raczej mniej formalne, strój kolorowy, dużo czerwonego w nim i nasyconych, kontrastowych barw, mocne uderzenia obcasów o chodniki i zamaszyste ruchy torebką trzymaną w dłoni za uchwyt z mosiądzu ;) ... Zaznaczyłam, że nie wiem, czy kupię ponownie, bo lubię wykorzystywać kilkanaście zapachów "na raz" i wypróbowywać nowości. Może, może jednak? Zobaczymy. Jabłka? Fiołek? Ja ich nie wyczuwam, ale to by się zgadzało, lubię perfumy z jabłuszkiem, a ostatnio za sprawą podebranych dziecku Cat Deluxe Naomi Campbell polubiłam fiołka w cukrze. A ten zapach jest fajny, bo jest solidny, bardzo daleki od tandety czy wodnistych albo/i płaskich aromatów. Dziwnie się na mojej skórze rozwija, najpierw nic (dosłownie) nie czuję, jakby nie było żadnych perfum, potem powoli, stopniowo nabiera słodyczy, wyrazu i mocy, ale nie dusi, tylko rozwija się w gamę ciepłych, miękkich, delikatnych akordów. Buteleczka trafiona idealnie, jej barwy i kształt doskonale oddają klimat zapachu. Takie te perfumy spokojne, wyciszone, nienachalne, a jednocześnie bogate, dostatnio solidne, przyjemne i bezpieczne. Dla mnie zapach jesienny, skórzany, złoty i kasztanowy, no ale kupiłam go jesienią, może to więc siła skojarzeń. Ale nie, bo ja czuję nuty drzewne, niekwiatowe, jakby leśne i odrobinę kadzidlane. I skórę, jak w dopasowanej skórzanej kurtce o pięknym odcieniu kasztanów. Zapach, w który lubię się wczuwać, wwąchiwać. Nazwa doskonała - to nawet nie same w sobie perfumy tak pięknie pachną, to bardziej moja skóra, ciepło ciała zmieszane z tym zapachem (na ubraniu ich prawie nie wyczuwam).