Nivea Hair Care, Pure Balance, Szampon zapobiegający przetłuszczaniu się włosów

• 14 lutego 2013 o 13:27
    Sama nie wiem..
    Szampon dostałam jako gratis do czegoś (nie pamiętam do czego) na zakupach w Rossmannie. I to butlę aż 400ml. Stosowałam wspólnie z mężem a i tak starczył nam na bardzo długo. To jego plus, wydajność. Co do samego szamponu to sama nie wiem. Mi krzywdy nie zrobił, włosy po nim były miękkie, puszyste. Nie wiem czy działa na przetłuszczanie, bo moje włosy się nie przetłuszczają. Ale co do męża, dostał okropnego łupieżu. Ciężko powiedzieć czy to od tego szamponu czy nie, ale chyba jednak tak, bo skóra głowy mu się strasznie wysuszyła, więc od czego innego. Generalnie do szamponu raczej już nie wrócę, wolę dmuchać na zimne. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 butelka
    Domina
    5 grudnia 2012 o 20:40
    Okropny
    Nie wierzyłam w tę cudowną moc szamponu dzi eki któremu miałabym być swoje włosy rzadziej niż raz na dzień i nie pomyliłam się. Jak myłam włosy codziennie, tak dalej je myję i bez różnicy czy używam akurat tego szamponu.... Do tego bez odżywki się nie obędzie. Po spłukaniu moje włosy są takie tępe, przesuszone, masakra jakaś! Nie wyborażam sobie rozczesać włosów bez odżywki. Oczywiście nie ma jej z tej serii więc musze używać innych.... które chcąc nie chcąc obciążają moje cieniutkie włosy i koło się zamyka. Kompletny niewypał jeśli chodzi o ten szampon! Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: zużyte jedno całe opakowaniue
  • 10 lipca 2012 o 13:41
    ehh słaby
    NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!! Co to w ogóle ma być? Pojawił mi się po nim łupież, którego nigdy wcześniej nie miałam. Z zapobieganiem przetłuszczania to mocno przesadzili! NIE NAWIDZĘ!!!! PLUSY: +zapach +konsystencja PLUS/MINUS: -wydajny MINUS: -nie zapobiegł problemu przetłuszczania się włosów -łupież (najgorsze) NIE KUPUJCIE TEGO CZEGOŚ!!!!!!11 Używam tego produktu od: nie pamiętam Ilość zużytych opakowań: 1 400ml
    beerce
    16 kwietnia 2012 o 21:54
    spełnia zadanie
    mam włosy przetłuszczające się, muszę je myć każdego dnia. zanim kupiłam ten szampon, już wieczorem były przyklapnięte i nieświeżo wyglądały. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że wytrzymały dłużej, i stosowałam go przez kilka tygodni bez przerwy. Skóra głowy stała się strasznie sucha, wydzielała naprawdę mniej sebum. Myślałam, że znalazłam swój szampon, ale... później pojawił nowe problem - przesuszone końcówki. Włosy w ogóle zaczęły się puszyć do tego stopnia, że nie potrafiłam dać sobie z nimi rady - długie włosy trudno nawilżyć. Ratowałam jedwabiem, ale to było za mało. Teraz używam go tylko raz na jakiś czas, gdy widzę, że wieczorem są już gorsze, może raz, dwa razy w tygodniu, i pomaga. nie wymagam od niego dużo, tyle tylko, by włosy wytrzymały do wieczora, bo myję codziennie, ale innymi szamponami. I mój naturalny blond zawsze po umyciu był taaaaki jaśniutki... to ta cytryna! czasem, gdy używam szamponu sprawiającego wrażenie obciążającego, myślę sobie - a co tam - najwyżej raz przetłuści, uratuję sobie moim nivea pure fresh :)
  • 14 lutego 2012 o 21:00
    nie pomaga
    Porażka! Walczyłam z problemem przetłuszczających się włosów (właściwie to nadal walczę), a opis na opakowaniu przekonał mnie, że to ten właściwy. Moje włosy po tym szamponie były początkowo suche, puszyły się (nie ma do tego odżywki, co jest kolejnym minusem), a wieczorem i tak były tłuste i musiałam znów je myć. Jedynymi plusami są chyba cena i zapach, który i tak nie pozostaje na włosach zbyt długo. Nie polecam. Używam tego produktu od: rok temu Ilość zużytych opakowań: dwa duże