Evree Pure Neroli, Normalizujący żel punktowy na niedoskonałości

• 2 maja 2020 o 14:25
    Ratunek gdy pojawi się pryszcz
    Krem dostałam w prezencie. Mam skórę mieszaną i zdarzają mi się dość często pojedyncze niedoskonałości. Krem na formę żelu o lekkiej konsystencji. Łagodzi wszelkie zmiany skórne oraz regeneruje skórę. Poza wysuszeniem wyprysków wspomaga ich gojenie i bardzo je przyśpiesza. Zużycie produktu jest niewielkie przy punktowym stosowaniu. W mojej ocenie jest to produkt bardzo ekonomiczny . Warto go kupić nie tylko w promocyjnej cenie z uwagi na efekty stosowania , cenę, ale i skład.
    Zalety:
    • leczy zmiany skórne
    • jest bardzo wydajny
    • ma prosty, dobry skład
  • 20 lutego 2019 o 9:39
    Bardzo fajny
    Kupiłam ten krem dosłownie za grosze w osiedlowym sklepiku. Zdarzają mi się dość często wysypy niedoskonałości z uwago na tłustą cerę i skłonność do zapychania. Ten krem to kolejny z kosmetyków tego typu, ale ten w przeciwieństwie do innych nie powoduje jedynie wysuszenia wyprysku. Jest właściwie bezzapachowy i bardzo ładnie łagodzi wszelkie zmiany, wspomaga ich gojenie i bardzo je przyspiesza. Nie oczekiwałam aż takiego efektu i jestem mile zaskoczona i bardzo zadowolona. Zużycie produktu jest niewielkie przy punktowym stosowaniu, więc jest to produkt bardzo ekonomiczny i na pewno wystarczy na długo. Jeżeli uda mi się nabyć ten produkt w podobnej cenie, to na pewno zakupię go ponownie - na zapas.
    ev6
    29 czerwca 2018 o 21:57
    Ratunkowo pomocny i nie podrażnia - nawet suchej skóry
    Kosmetyk bardzo przydatny przy nagłych wypadkach - szczególnie że ze względu na mój typ cery (normalna, ale w kierunku suchej) nie lubię typowych wysuszaczy punktowych. Ten taki nie jest - gdy już coś nam wyskoczy, jest to fajna opcja łagodząco - lecznicza, ale bez powodowania skutków ubocznych w postaci suchej czy łuszczącej się wręcz skóry wokół zmiany, która zwraca potem uwagę na dawno już wyleczone miejsce. Znacie to na pewno - wyprysk znikł, ale pozostawił po sobie zgliszcza i ruiny od niby cudownych, likwidujących go środków ;) Nie jestem może zbyt miarodajna, bo niedoskonałości na mojej cerze pojawiają się naprawdę sporadycznie - ale gdy już coś wyskoczy, to Pure Neroli jest świetnym środkiem leczniczym: pomaga złagodzić stan zapalny, zmniejsza zaczerwienienie i przyspiesza wchłanianie się zmiany. U mnie wszystko przebiega jak należy, wyprysk znika szybciej, a jednocześnie skóra wokół boleśnie się nie wysusza. Polecam do punktowego stosowania, w połączeniu z innymi przeciwzapalnymi kremami i preparatami (tonik czy krem typu Effeclar - ja przy nawet incydentalnych wypryskach Effeclar nakładam miejscowo, np. na całą brodę). Gdyby do tych środków dołączyć punktowo coś bardzo mocno wysuszającego, byłoby to już za dużo dla skóry wrażliwej czy podatnej na wysuszanie; Neroli natomiast działa, ale nie robi nam krzywdy. Żel ma łagodną formułę, która nie ma działania podrażniającego czy piekącego. Zapach nie jest intensywny, a sam kosmetyk nie przypomina w niczym typowych punktowych alkoholowych, wypalających skórę śmierdzieli. Bardzo przyjemny w użyciu. Plus za dobry skład, z zawartością wyciągów o potwierdzonym antybakteryjnym działaniu. Warto zaznaczyć, że jest idealny do użycia pod makijaż, bo nie zostawia żadnej wyczuwalnej, klejącej się czy (o zgrozo!) rolującej się z makijażem warstwy: można nakładać go wielokrotnie w ciągu dnia i nie jest na skórze widoczny ani wyczuwalny. No właśnie - jeśli chcemy, można go nakładać regularnie tak często, jak potrzebujemy - nie zaogni skóry ani nie zacznie się wałkować. Całość zamknięta w praktycznej tubce z dozownikiem w kształcie dzióbka. Opakowanie wizualnie ładne, spójne kolorystycznie i fajnie się prezentuje. Dodam, że żel jest bardzo wydajny (choć oczywiście oceniam z perspektywy osoby obdarzanej jedynie okazjonalnymi, złośliwymi pryszczami "na szczególne święto": na śluby, wesela, wszelkie uroczystości. Cały rok spokój, ale gdyby nagle mieli mnie pokazywać w telewizji, mur beton dzień wcześniej dostałabym efektownego giganta na środku czoła ;P Ale - gdy już mi się coś przytrafi, smaruję żelem jak szalona! A tubka wcale się nie kończy. Wydajny, mówiłam. Dla mnie to bardzo przydatny specyfik w awaryjnych sytuacjach. Nie jest to żaden wypalacz pryszczy - tego nie oczekujcie. Ale bardzo przyspiesza gojenie i szybko polepsza wygląd, zmiany znikają w estetyczny sposób. Polecam, w szczególności cerom suchym i normalnym.
    Zalety:
    • działa łagodnie, przyspiesza gojenie zmian, likwiduje zaczerwienienie i stan zapalny, przyspiesza wchłanianie się wyprysku, nie przesusza skóry, nie podrażnia, zawartość wyciągów o antybakteryjnym działaniu, nadaje się pod makijaż, zapach, wydajność, opakowanie, dostępność
    bbeti_f
    10 maja 2018 o 16:24
    Pure Neroli Żel na ratunek
    Jestem zdziwiona, że jest tak mało recenzji na temat tego zbawiennego kosmetyku. Piszę tą recenzję, nie czytając poprzednich opinii, by nie zmienić mego punktu widzenia. Żel może nie jest w 100% naturalny i ekologiczny, ale zawiera składniki pochodzenia naturalnego, a sama etykieta jest bardzo konkretna i nie zawiera konserwantów z "czarnej listy" (sprawdzane wg scan cosmetic) W Jego bazą jest wodą, gliceryna i ekstrat z kwiatu neroli (są to trzy pierwsze pozycje na etykiecie), dopiero na późniejszym miejscu w składzie znajdujemy wyciąg z drzewa herbacianego, który ma działanie antybakteryjne. Produkt dostępny na pewno w Rossmann w cenie od 14 zł(promocja) do 20 zł za15ml!! Może i nie jest najtańszy, ale jest to ŻEL, który ma skondensowane składniki przez co mniej się go nakłada i wolniej zużywa zawartość opakowania. 1. Moja cera: delikatna, wrażliwa, ze skłonnością do świecenia się w strefie T oraz do wyprysków. Pory tylko na nosie :) 2. NAŁOŻONY NA NOC ŻEL na wypryski, po wcześniejszym spryskaniu tonikiem z serii Pure Neroli, sprawił, że rano wypryski przestały być wkoło zaczerwienione, zawartość wydzieliny zniknęła, pozostało jakby znamię, że coś było. 3. Jego zadaniem jest wysuszenie wyprysku, zmniejszenie zaczerwienienia wokół niego. 4 ZMNIEJSZENIE PORÓW WIDOCZNE PO DŁUŻSZYM STOSOWANIU 5. SKÓRA może wydawać się ściągnięta, jeśli żel nałożymy na całą cerę :)
    Zalety:
    • opakowanie poręczne
    • działanie zgodne z opisem
    • zmniejsza pory
    • wysuszy zaskórniki
    • skład nie posiada całej tablicy mendelejewa
    • łatwo dostępny produkt
    • dobrze opisane stosowanie
    Wady:
    • cena do ilości
    • nie jest w 100 % naturalny
    • dla lepszego efektu trzeba stosować min 2 produkty z serii Pure Neroli (minus taki na wyrost) :)
  • 21 sierpnia 2017 o 13:19
    Drogi produkt kiepskiej jakości
    Opakowanie produktu, tak jak i reszty serii na wejściu mogę pochwalić za ładną kolorystyke i ogólny wygląd produktu. Buteleczka żelu jest przyjemna w aplikacji i pozwala na łatwe dostowanie potrzebnej ilości. Produkt ma przyjemny, świeży zapach. Po zaaplikowaniu na wyprysk dość dobrze się wchłania. Konsystencja jest optymalna dla tego typu produktu, nie za gęsty, nie za rzadki. Niestety tak jak i cała reszta serii produkt jest lepki, co mi nie przypadło do gustu. Jeśli chodzi o działanie produktu porównam je do powiedzenia "nieleczony katar trwa 7 dni, leczony tydzień". Sytuacja z żelem punktowym jest identyczna. Wypryski jak były, tak są. Produkt w żaden sposób nie przyspieszył ich gojenia. Mimo codziennego smarowania krostki i upływu kilku dni jest ona nadal w tym samym miejscu. Podsumowując, ten produkt jest dla mnie rozczarowaniem, szczególnie że jego cena jest dość wysoka. Za dużo mniejszą kwotę, można kupić coś o dużo lepszym działaniu.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • całkiem niezłe wchłanianie
    Wady:
    • lepkość
    • brak poprawy stanu cery