Yves Rocher Inositol Vegetal, Soin spécific Lisseur Intense Yeux (Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy)

• 23 kwietnia 2014 o 14:59
    Dobry na dzień
    Bardzo lubię ten krem za różowy rozświetlający pigment. Ma aż tak dużych właściwości nawilżających, dlatego uważam, że to lekki krem na dzień bo na noc potrzeba większego nawilżenia i odżywienia. Nie jest to krem na pań które mają duże ciebie czy obrzęki. Jest to raczej krem dla osób 25 +, więc ma tylko lekkie działanie przeciwzmarszczkowe. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 18 sierpnia 2013 o 20:28
    nieskuteczny
    Mam 26 lat więc krem przeciwzmarszczkowy nie jest konieczny ale mam sińce pod oczami, które chciałabym zwalczyć. Ten krem jest bardzo słaby. Kupując go nie liczyłam, że problem sińców się skończy ale miałam nadzieję na ich rozjaśnienie czy choćby zamaskowanie i rozświetlenie. Oto co możemy przeczytać na opakowaniu: krem w dwa tygodnie wygładza kontur oczu, odnawia blask spojrzenia, likwiduje sińce i obrzmienia. Żadna z tych obietnic nie została spełniona – jedyne co otrzymujemy to skóra wysmarowana lekkim kremem z dużą ilością miki. Jeśli przesadzimy z ilością kremu skóra wygląda jak wysmarowana różowym cieniem do powiek. Nawet zaraz po zastosowaniu trudno doszukać się promiennego spojrzenia czy wygładzenia a po nałożeniu nawet lekkiego korektora mika staje się już niewidoczna. Nie mam problemu suchej skóry więć trudno mi ocenić jego właściwości nawilżające ale ze względu na jego lekką konsystencję podejrzewam że dla suchej skóry nie będzie odpowiedni. Krem jest bardzo wydajny, używałam regularnie, raz dziennie czasami dwa przez pół roku.Zaletą tego kremu jest jego lekka, szybkowchłaniająca się konsystencja, która pozwala na wykonanie makijażu dowolnym podkładem zaraz po nałożeniu kremu oraz wygodna tubka z dziubkiem. Ale co z tego jeśli krem nie działa. Cena zdecydowanie zawyżona, nawet w promocji – 50 %.
    Ajiv
    17 kwietnia 2013 o 16:45
    Wyłacznie nawilza i rozswietla poprzez mikę
    Przyznam, ze krem mialam okazje uzywac dosc dawno, i to dwukrotnie, niemniej efekty oraz wrazenia pozostal niezmienione. + wydajnosc + nawilza + lekka formuła + poreczna tubka + precyzyjny aplikator + szalenie wydajny + nie podraznil, nie uczulił + wygładza skórę wokół oczu +/- kolor, z mnostwem miki wpadajacy w rozowe tony, opalizujacy +/- rozswietlenie tylko i wylacznie dzieki mice +/- tuszuje cienie poprzez kolor, niemniej w moim przypadku podkreslal zmeczenie poprzez rozowe tony +/- nalezy nakladac niewielka ilosc, inaczej mika brzydko sie ulozy pod oczami +/- sklad - nie odzywia - nie zapobiega zmarszczkom mimicznym *** cena Krem zamkniety w tubce z miekkiego bialego plastiku z precyzyjną koncówką. Posiada lekką konsystencję i szybko sie wchłania. Przyjemnie nawilza. Krem jest koloryzowany, podobnie jak krem pod oczy Sanoflore Merveilleuse. Jednakze z tą roznicą, ze Inositol wpada w rozowe tony (Merveilluse w zóltawe) poprzez co podkresla w moim przypadku zmeczenie na twarzy i dajac bardzo niekorzystny efekt. Rozswietlenie w przypadku tego kremu wylacznie zawdzieczamy mice zawartej w formule. Warto tez nie nabierac duzo kremu, inaczej osiagniemy efekt smug pod okiem.Sposob aplikacji wg producenta w zalaczeniu. Plusem efektu tonujaco rozswietlajacego jest tuszowanie ewentualnych cieni i rozswietlenie tej partii, nie zawsze wymagajacej pozniej korektora. Krem szybko sie wchłania, nawilza, wygładza okolicę oczu dzieki silikonom niestety nie odzywia, nie zapobiega zmarszczkom mimicznym. Jedynie tuszuje ich widocznosc poprzez silikony i mikę. Stosowałam go ponad pół roku i na polu dzialania przeciwzmarszczkowego efekty nie dostrzegłam zadne. Sklad rowniez dobry choć mnie malo satysfakcjonujący. Moim zdaniem dla dedykowanej przez producenta grupy docelowej jest zwyczajnie za słaby i malo odzywczy. Wspiera usuwanie obrzeków oraz rozswietlanie, lecz na pierwsze zmarszczki dla wymagajacych okolic oczu będzie za słaby. Zawiera miedzy innymi sporą ilosc humektantów(gliceryn, propylene i butylene glykol), lekkich silikonów(dimethicone), emolienty(isonononyl isonoate, paraffinum liquidum, parafin)w tym naturalne (olej makadamia, shea, cera microcrystalina, squalan) oraz kompleks usuwajacy obrzeki, wplywajacy na ukrwienie (caffeine, ginkgo biloba, methylsilanol carboxymethyl theophyline alginate,escin)jak równiez slabą formę retinolu. INCI: aqua, isononyl isonoate, butylene glycol, mica,propylene glycol,methylsilanol carboxymethyl theophyline alginate, glycerin, dimethicone, cetearyl alcohol, talc, macadamia ternifolia, butyrospermum parkii, amonium acryloydimethyltaurate/vp copolymer, ceteareth-33, inositol, parafinum liquidum,methylparaben, ethyl linoleate, escin, cera microcrystalina, caffeine, acrylates/c-10-30 alkyl acrylate crosspolymer, tetrasodium edta, retinyl palmitate, ginkgo biloba, cellulose gum, allantoin, ethylparaben, sodium hydroxide, bht, butylparaben, CI 16035, CI 77891 Nie polecam osobom w przedziale 25+ i 30, gdyż jego dzialanie ogranicza sie do podstawowego nawilzenia i tuszowania poprzez rozswietlajacą mikę. Warto wczesniej przetestowac krem pod katem koloru. Natomiast u osob oczekujac nawilzenia i 20+ krem bedzie przyjemnym polaczeniem pielegnacji z efektem rozswietlenia. _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione. Używam tego produktu od: ponad pol roku Ilość zużytych opakowań: 2x15ml
    hafla
    26 lutego 2013 o 17:30
    nie dziala
    Mam 26 lat, zaczęłam go stosować majac 24 i tak zużyłam kilka opakowań, nie wiem ile, kilka. Nie dziala. Pol roku temu stwierdzilam ze czas juz pozegnac sie z tym kremem raz na zawsze. TAK: -nawilza -rozswietla - cienie sa mniej widoczne NIE: -zapobiega zmarszczkom. Używam tego produktu od: 2010 Ilość zużytych opakowań: kilka, 4-5?
  • 17 stycznia 2013 o 15:56
    cudow nie ma
    Od roku spoglądam w lustro i widzę ze powstające zmarszczki pod oczami (moja mama twierdzi ze jak będę tak spoglądać w lustro to w końcu zobaczę jakiegoś diabla) jak do tej pory go nie widziałam, ale za to zmarszczki sie pogłębiają. Myślę sobie, kurde muszę kupić jakiś dobry krem, nawet jak mam wydać 100 zlotych. W poszukiwaniu cud kremiku, który zwalczy znaki czasu wybrałam sie do sklepy Yves Rocher, tam pani, mówiła mi to co chciałam słyszeć, ze krem pomoże zwalczyć zmarszczki, nawilży okolice oczu i rozświetli i ze kremik w promocji za 45 a nie za 70. Ucieszona kupiłam go. A teraz efekty po pól roku używania. Czyli żadne, zmarszczki sa i sa, cienie nie znikły, to efekt rozświetlenia jest taki ze te drobinki świecą, gdy jest jasno, a i kremu nie ma co za dużo nakładać bo wtedy bardzo widać te drobinki. Wiec trzeba się godzin ze znakami czasu:) albo szukać inny cud kremik. Używam tego produktu od: pol roku Ilość zużytych opakowań: 1 mala