L'Oreal Paris Pure Zone, Krem nawilżający przeciw przetłuszczaniu się skóry

kloud
    17 maja 2011 o 16:54
    nienajgorszy
    Mam już 2 tubkę tego kremu z rzędu. Po jego użyciu skóra jest wygładzona, krem nadaje się pod podkład, szybciutko się wchłania, nie pozostawia filmu, jest lekki, ma przyjemny zapach (choć już mnie trochę nudzi), nie zapycha. Niestety po zastosowaniu mam uczucie ściągniętej skóry, a co do działania antyprzetłuszczeniowego i zmniejszenia widoczności porów mam wątpliwości. Raczej nic się po tym kremie nie zmieniło, choć najważniejsze, że nie zaszkodził. Dość wydajny, przy codziennym stosowaniu. Używam tego produktu od: ok. 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
  • 2 stycznia 2011 o 17:58
    Nawilżający?!
    Kupiłam go bo miałam nadzieję że zmatowi a przy okazji nawilży moją skórę, no ale cudów nie ma. Z początku było dobrze, ale po jakimś czasie zaczął mnie przesuszać, więc musiałam go odstawić. Używam tego produktu od: używałam rok temu Ilość zużytych opakowań: 1
  • 1 marca 2010 o 9:27
    Średni
    Pierwszy i najważniejszy plus - krem nie zapychał, nie spowodował dodatkowych niedoskonałości. Lekka konsystencja bardzo mi odpowiada; skóra jest gładsza i nie widzę odstających skórek, ale zaznaczam, że skóra bywała po nim ściągnięta, a nie używałam równocześnie żadnych mocnych substancji, jak kwasy czy retinoidy. Nawilżenie jako takie uważam więc za zbyt słabe. Bardzo nie podoba mi się to, że zostawia na twarzy film; matuje przez 15 minut (nie zależy mi na tym macie aż tak, jak na nawilżeniu), a potem twarz bardzo się błyszczy, a przecież krem nawilżający powinien chociaż w małym stopniu ograniczać pracę gruczołów łojowych. Do tego brak SPF - to go dyskwalifikuje jako krem dzienny. Bardzo wydajny, używałam 2x dziennie i miałam go prawie rok. Niestety jest trudno dostępny, musiałam zamawiać go przez internet, a mieszkam w dużym mieście i Loreal nie jest przecież niepopularną marką. Rozczarował mnie brak składu na opakowaniu, a ostatnio byłam bardzo ciekawa, co takiego właściwie kładę na twarz, że nie widać żadnego działania. Podsumowując - dla mnie nie zrobił prawie nic. Nie pogorszył, ale też nie poprawił stanu cery, a tego od niego oczekiwałam. Używam tego produktu od: prawie roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 24 września 2009 o 14:49
    KWC !
    Najlepszy krem nawilżający do cery trądzikowej jaki miałam ;) Jedyny który poradził sobie z moją przesuszoną cerą, nie zapychał i nie zostawiał tłustego filmu uniemożliwiającego nałożenie makijażu :) Do tego rzeczywiście skóra przestała aż tak się świecić... jest jakaś poprawa ale i tak muszę wspomagać się pudrem matującym (wiadomo cudów nie ma). Nie wiem czy sam zwalczy trądzik (chyba, że te łagodniejsze postacie) ale mi na tym specjalnie nie zależy bo od tego mam leki które stosuję na noc;) jednak mam wrażenie, że pomaga w walce z pryszczami ;] Ma nietłustą, lekką konsystencję, nie lepi się i nadaje pod makijaż :) Kosztuje 20 zł i ma (sporo!) 75 ml, do tego jest bardzo wydajny:) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: zaczynam drugie
  • 28 sierpnia 2009 o 12:27
    Masakra !
    PLUSY : + skóra jest miła w dotyku; + nieźle nawilża, chociaż z przesuszoną skórą nie poradziłby sobie najlepiej; MINUSY : - nie nadaje się do stosowania na dzień, gdyż moja twarz świeci się po nim jak księżyc w pełni; - producent obiecuje, że dzień po dniu skóra będzie mniej się przetłuszczała, ale tak naprawdę jest to tylko piękne marzenie ... Używam tego produktu od: niewiem Ilość zużytych opakowań: częśc pierwszego