Apart Natural, Sól do kąpieli `Algi morskie`

• 11 marca 2011 o 22:35
    Nie warto
    Kupiłam, bo chciałam wypróbowac czegoś nowego do kąpieli, ale zawiodłam się na tym produkcie. + woda ma po niej ładny niebieski kolor + dośc dobrze się rozpuszcza + nie brudzi wanny - zapach choc rześki to chemiczny i duszący, ale tylko z opakowania, po wsypaniu do wanny prawie nic nie czuc - nie robi praktycznie nic ze skórą, ani to nie wygładza, ani nie nawilża, ani specjalnie nie regeneruje. Ogólnie pieniążki w błoto :/ Za tę cenę o wiele lepiej zainwestowac w tłuste mleko, które będzie się wlewac tylko do kąpieli. To właśnie dzięki niemu skóra będzie elegancko wygładzona i zregenerowana. Polecam to a nie tę sól !
  • 8 sierpnia 2008 o 0:03
    Tragedia
    Po pierwsze: wysusza skórę. Po drugie: brudzi i farbuje wszystko wokół. Po trzecie: strasznie śmierdzi. Wszystko to powoduje, że ta sól napawa mnie obrzydzeniem i nikomu jej nie polecam. Używam tego produktu od dwóch miesięcy. Ilość zużytych opakowań: 1.
    side85
    5 maja 2008 o 9:39
    trzymać się z dala od tego!
    To już moja druga przygoda z solą tej firmy, ogólnie używam wiele różnych soli z różnych półek cenowych, ale: ta farbuje wszystko:wannę, włosy, ciało! a co najgorsze są problemy ze zmyciem tego! O ile sól afrykańska koiła zmysły, o tyle ta nie robi nic poza wspomnianym farbowaniem! Mój biedny tato, który ma jasne siwe włosy musiał dwukrotnie myć włosy a i tak został mu do połowy zielony osad którego nie mógł się pozbyć: jakbym czytała Anię z Zielonego Wzgórza ;) Na dodatek trwały osad został mi na ukochanej poduszeczce do kąpieli i niczym nie możemy tego usunąć...:( W skrócie: zero właściwości pielęgnacyjnych, skóra jest po niej bardzo sucha, niezbyt przyjemny zapach i najwyraźniej zielona farba do włosów. Mówię stanowcze NIE!Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań:1 i ostatnie
    Grea
    25 kwietnia 2008 o 17:42
    nieprzydatna
    Strasznie nie podobał mi się zapach- sztuczny, mocno naperfumowany. W wodzie faktycznie był łagodniejszy, ale wciąż drażniący. Kolorek ładny, ledwie co się pieni. Nie rozpuszcza się do końca, a przynajmniej część. Nawet niepotrafię stwirdzic czy zdziałała coś dla ciała bądź ducha. Używam tego produktu od:ponad 2-3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 25 kwietnia 2008 o 10:29
    Zielona kąpiel :)
    Zacznę od zapachu: w opakowaniu bardzo intensywny i nieprzyjemny... nawet nie wiem z czym go porównać... W wodzie na szczęście staje się łagodniejszy, dużo mniej wyczuwalny, powiedziałabym ogórkowy, ale to subiektywne odczucie. Nadaje wodzie zielonkawe zabarwienie. Czuję się jakbym zażywała kąpieli w bagienku, fajnie :D Nie wiem czy istnieją różne warianty kolorystyczne tej soli, ale moja jest jasnozielona, z pewnością nie taka turkusowa jak na fotografii powyżej. Rozpuszcza się szybko, ale pozostawia na dnie drobny osad. Zbyt gruba do peelingu. Używam jej na zmianę z innymi solami, płynami do kąpieli i olejkami, więc trudno mi ocenić rzekome właściwości regeneracyjne. Nie nawilża, ale też nie wysusza. Wydajna. Używam tego produktu od: parę m-cy Ilość zużytych opakowań: 1/2 pierwszego