Burberry Tender Touch EDP

LillyS
    24 lutego 2011 o 20:51
    O matko i córko :(
    Okropny. Odrzucił mnie od razu i niby mogę mu dać szansę, ale naprawdę wątpię, by to coś zmieniło. Kwiaty, kwiaty, kwiaty, a ogólne wrażenie - bukiet fioletowego bzu, który jest już oklapnięty i zwiędły. Na koniec pachnie mi skórą starszej kobiety, albo znoszonymi pończochami starej kobiety-pudernicy. Plusy to "ogon" i nie najgorsza trwałość. Używam tego produktu od: dziś Ilość zużytych opakowań: psiki z testerka
    khy
    12 grudnia 2010 o 21:24
    Brrr... kwiatowa kakofonia plus tanie mydlo
    Kwiatowy zapach nadajacy sie wylacznie jako prezent dla znienawidzonych szefowych/nauczycielek/ciotek. Kwiecia jest tu naciapane mnostwo, a calosc jest drazniaca, odurzajaca i meczaca. Ach, w sam srodek tej kwiatowej kakofonii wrzucono wielgachny kawal taniego mydla. Brrrr.
    ishtar4
    12 listopada 2006 o 23:20
    co to?
    Początek nawet jako taki, jakieś czerwone owoce. Ale to co wyłazi później.. jakaś metaliczna, gliniasta, mulista, apteczna nuta i puder. Dla mnie nie do przetrawienia. Nie wiem czy takie delikatne "tender", dla mnie te perfumy pachną nieco przeraźliwie, coś jak "Krzyk" Muncha. PS: Zamieszczam nuty według "Osmoz", ponieważ wydaje mi się że te podane dotyczą Burberry Brit. Nuta głowy: niedojrzała mandarynka, liście fiołka, pomarańcza, liczi, olejek rożany Nuta serca: frezja, brzoskwinia, piwonia, jaśminowiec Nuta bazy: sandałowiec, ambra, piżmo, nasiona ambrette, irys. Edytowano (!!!) Jedynym plusem w przypadku takich odrzucających na pierwsze "niuchnięcie" zapachów jest to, że stale próbuję dojść co tak naprawdę mnie tam drażni. I rzeczywiście na początku perfumy wydają się jakieś dziwne, chłodne. Pachną jak cały bukiet bzu i jaśminowca, zerwany w deszczowy dzień, zapach bzu ocierający sie o coś metalicznego, gumowego. Zapach bzu, który dłużej postał w wazonie, już nie tak słodki, bardzo chłodny. Kojarzy się z parkiem na wiosnę po deszczu, chłód, szare niebo, mokre krzaki jaśminowca, kilka białych piwonii i bez. Park nad rzeką, wyraźnie czuć rzekę w tle. Ostatnie pudrowe akcenty to czysty zapach irysa. Niestety coraz bardziej mnie pociągał :) ..i kupiłam. Jest to chyba jedyny kwiatowy zapach, który mogę teraz na sobie znieść (inne powodują mdłości). A to wszystko przez tę pieprzno-metaliczno-pudrową nutę, która nadaje zapachowi "rusztowanie". Widzę pewne podobieństwa z Beyond Paradise (kwiecistość) i malutkie z Fragile (kwiaty z syntetyczną nutą gumy). Na pewno niewielu osobom się spodoba. Jest durzący, może nawet odrzucający, mnie na początku przeraził, ale dałam szansę i nie żałuję. Trwałosć bardzo dobra. Flakon śliczny, prosty, w kolorze "jadowitego" różu :) Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: 1